Şimdi Ara

D40 SİRKECİ DE ??????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • D40 çok qüseL bir model walla param olsa alcağım ilk model D40 olurdu hem body si küçük hem de yetenekli =)
  • Canon AF sistemi için ürettiği lensleri 1983 den beri ( yanlış bilmiyorsam) AF motorlarını Lense taşıyarak yaptı, Zaten öncüydü. Nikon bu sisteme daha geç geçti. Şimdi şunu bilmek gerekiyor, Piyasada ünlü markaların lenslerinin neredeyse hepsini her makinede kullanabiliyorsunuz adapterler yardımıyla. Olay sadece AF yani Automatic Focus sistemini kullanamıyor oluyorsunuz. D40 için de durum bundan ibaret. Ama nikonun canon dan farkı Nikonun AF sistemi olan lensleri tek tip değil, Gücü gövdeden alanlar ve Lens motorunu kullananlar. Nikon son zamanlarda ürettiği lenslerinin tamamını gücünü kendi motorundan alıyor. Tabiki piyasada böyle modellerinde 2. el leri var. Yani siz istediğiniz nikon lensi alabilirsiniz, ama aldığınız bazı modeller AF değilde manuel olarak yapacaklar fokusu. Eğer gözünüze güveniyorsanız ve Panning gibi teknikler kullanmıyorsanız fazla bir sakıncası yok göze alınabilir (Bu kısım oldukça subjektif oldu :).)

• @Rouvax ben en çok sigma lensleri merak ediyorum
    d40 için hepsi uyumlu mu acaba?
  • doğruya doğru ben de bilmiyorum, yani canon desen hepsi uyacak diyecem ama sigmanın da model model herhalde gövdeden motorlu model lensi vardır nikon için.
  • ben şimdiden bi hayal kurdum d40+sigma 17-70+sigma 70-300 :)

ayrıca sigma nın aynı model lensleri hem canon hem nikon için
    üretiliyor sadece bağlantı farkı var ,şimdi sigma canon a motorlu
    nikon a motorsuz lens yapmıyordur herhalde.
  • Arkadaşlar 18-55 af lens galiba yeterince kaliteli.Bir de bunun yanında 55-200 lens alsam beni uzun süre götürür heralde.
    Aletin tek kusuru(kusur sayılırsa) autofocus motorunun bulunmaması.Lens konusunda kısıtlıyor biraz.

Bu arada bu lenslerde manuel focus kullanabiliyoruz değilmi?Cahilliğime verin

55-200 :http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=WVY4WEUXD518U2UP25TL
  • quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Arkadaşlar 18-55 af lens galiba yeterince kaliteli.Bir de bunun yanında 55-200 lens alsam beni uzun süre götürür heralde.
    Aletin tek kusuru(kusur sayılırsa) autofocus motorunun bulunmaması.Lens konusunda kısıtlıyor biraz.

Bu arada bu lenslerde manuel focus kullanabiliyoruz değilmi?Cahilliğime verin

55-200 :http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=WVY4WEUXD518U2UP25TL

Evet Evet tüm lenslerde yapabiliyorsun merak etme.

• Peki bu d50 ile kullanılması için çıkan 55-200mm lens için ne düşünüyorsun.Yeterlimidir sence.Yoksa sigma mı düşünmeliyim.İlk etapta 18-55 lensim olacağı için tele zoom lens lazım olacak bana.Ufaktan kaliteyi arttırmalımıyım sizce.Böylece bir nevi yatırım yapmış olurmuyum.
  • bugün TEKNOSA'da nikon d40'ı biraz kurcaladım, makina muhteşem, fotoğrafçılığa ilk giriş makinası felan deniyor, hiç alakası yok, son derece profesyonel bir makina, boyutları da oldukça iyiydi, ben biraz daha küçük diye düşünüyordum ama elime tam oturdu, o kadar da ufak tefek değilmiş, fotoğraflarına bakıp aldanmayın yani..

herneyse teknosa'da fiyatını görünce şok oldum.. 1,5milyar fiyat çekmişler, 12 taksit imkanı varmış anlatıyor da anlatıyor eleman, dedim çok pahalı bu neden böyle, heryerde böyleymiş de, en uygun fiyat teknosa'daymış da, sanki biz bilmiyoruz en uygun fiyat nerede

sanırım ürün yeni çıktı diye saldıranlara ilk etapta 1,5'tan satacaklar, zamanla teknosa'da fiyatı düşürür herhalde.. uzun lafın kısası; nikon d40 teknosa'dan alınmaz, benden söylemesi

• BEnim bildiğim kadarıyla (elime alıp kullanmadım) Makine arayüzünde temel fotoğrafçılık kavramlarını göstererek uyguluyormuş. Mesela Diyafram ayarı verdiğiniz LCD üzerinde diyaframın durumunu falan gösteriyor. Bazısınıa sıkıcı bazısına eğlenceli ve eğitici olabilir. DOF gene aynı şekilde. Bende bi teknosaya uğrayıp oynayayım :D
  • yabancı bi forumdan aldım,
    doğru veya yanlış yazan böyle yazmış.

List of current compatible lenses for the D40:

Nikkor:

AF-S DX 12-24mm 4.0G ED-IF

AF-S 17-35mm 2.8D ED-IF

AF-S DX 17-55mm 2.8G ED-IF

AF-S DX 18-55mm 3.5-5.6G

AF-S DX 18-70mm 3.5-4.5G ED-IF

AF-S DX 18-135mm 3.5-5.6 ED-IF

AF-S VR DX 18-200mm 3.5-5.6G IF-ED

AF-S VR 24-120mm 3.5-5.6G ED-IF

AF-S DX 55-200mm 4-5.6G ED

AF-S VR 70-200mm 2.8G ED-IF

AF-S VR 70-300mm 4.5-5.6G

AF-S VR 105mm 2.8G

AF-S VR 200mm 2.0G ED-IF

AF-S VR 200-400mm 4.0G ED-IF

AF-S 300mm 4.0D ED-IF

AF-S VR 300mm 2.8 ED-IF

AF-S II 400mm 2.8D ED-IF

AF-S II 500mm 4.0D ED-IF

AF-S II 600mm 4.0D ED-IF

Sigma:

10-20mm 4-5.6 EX DC HSM

12-24mm 4.5-5.6 EX DG HSM

14mm 2.8 EX

17-35mm 2.8-4.0 EX DG

30mm 1.4 DC

50-500mm 4.0-6.3 EX DG

50-150mm 2.8 EX DC HSM

80-200mm 2.8 EX DG Makro

100-300mm 4.0 EX DG

120-300mm 2.8 EX DG

150mm 2.8 EX DG MAKRO

180mm 3.5 EX DG MAKRO

300mm 2.8 EX DG APO HSM

300-800mm 5.6 EX DG APO

500mm 4.5 EX DG HSM APO

800mm 5.6 EX DG APO

• Çok teşekkürler arkadaşım bu uyumlu lensler için.Ne de olsa slr makine lens seçeneklerine göre alınır.O yüzden pentax almayı düşünmedim hiç.Nikon ile başlamak istiyorum.

Şimdi endişelerim autofocus lensler daha pahalı olduğu içindir.
    Canon lenslerin hepsinin autofocus sistemli olduğunu okudum.Peki canon lensleri nikonda kullanmak için dönüştürücü, adaptör kullanılabilirmi?Eğer kullanılıyorsa makinenin markasının da önemi kalmaz çok daha iyi olur.
  • @Plutos D80 aldın galiba hayırlı olsun güle güle kullan

Fiyat Hayyam Pasajından 3. katta birfotoğrafçıdan alındı

Ayrıca

D40 gövde olarak D50 bayağı ufak yav

Aslında güzel ama çok cücük geldi bana
    quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Hocam neettin yav

Bu arada Hayyam derken Hayyam pasajında da bolca spot ürün var; Metro Hayyam Foto diyosan iş değişir tabii.. Fakat yine de çok gibi geldi fiyat yav.... O fiyata daha iyi 2.el temiz bi set düşer yani zannımca...

Cihaz da çok küçüktü sanki yav 400D boyutlarında falan heralde ? Ya da ben yanlış gördüm D80'i, alırken heyecandan
    quote:

Orjinalden alıntı: BAy Ciddi

Yok p@lutos dostum

Fiyat HAYYAM fiyatı

• quote:

Çok teşekkürler arkadaşım bu uyumlu lensler için.Ne de olsa slr makine lens seçeneklerine göre alınır.O yüzden pentax almayı düşünmedim hiç.Nikon ile başlamak istiyorum.

Canon lenslerin hepsinin autofocus sistemli olduğunu okudum.Peki canon lensleri nikonda kullanmak için dönüştürücü, adaptör kullanılabilirmi?Eğer kullanılıyorsa makinenin markasının da önemi kalmaz çok daha iyi olur.

ben de sizin gibi lensleri araştırıyorum
    fiy/perf. oranı en iyi tele sigma 70-300 apo dg macro
    ama d40 için autofocus olayı varmı bilmiyorum.
    birde yukarıda 55-200mm lens i sormuşsunuz FK ya baktım 21 fotografı var
    sigma 70-300 ün 329 fotografı var.

• Gerçekten 70-300 iyi bir seçim olacak gibi görünüyor.İlerki vakitlerde alacağım yeni lensimi.Önce slr makinamı bir alabilsem.

Arkadaşlar 70-300 apo diyor ya apo sanırım otofokus sistemi.O zaman d40 da kullanılabilrmi bu lens?

Ya da şunu sorayım.Madem canon lenslerin hepsi otofokuslu onların gövdelerinde af motoru varmı?Yoksa sigmanın canonda kullanılan her modelinin af sistemi vardır.O zaman nikon için olanına da koyarlar değilmi?

Biraz daha ekleme yaparsak birisi bana şu yazıyı açıklasın:

APO (APO Lens)
    In order to attain the highest quality images, the APO lens has been made using special low-dispersion (SLD) glass and is designed to minimize color aberration.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 3 Ocak 2007; 9:01:09 >
  • quote:

Çok teşekkürler arkadaşım bu uyumlu lensler için.Ne de olsa slr makine lens seçeneklerine göre alınır.O yüzden pentax almayı düşünmedim hiç.Nikon ile başlamak istiyorum.

Şimdi küçük 1-2 hata var onları düzeltelim. AutoFocus Sistemi Lens ve makinenin ortak çalıştığı bir konu. Canon un şimdiye kadar ürettiği lüm lensler autofocus değil, Canon un ürettiğim tüm Autofocus lensler Objektifden motorlu. BU sebeple mankine gövdesin AF sistemini çalıştırmak için ayrıca motor yok. Nikonun Nikkor lensler daha pahalıdır her zaman ama şöyle bir durum var. Nikon Autofocus sistemine geçince AF li objektiflerine motor koymadı. Motoru Makine gövdesine yerleştirdi burdan devam etti. Daha sonra Canon un AF sisteminin daha hızlı oluşu ortaya çıktı (Yani motorlu AF objektifleri üretme sebebi olarak benim görüşürüm, ekonomikte olabilir bu) ve AF motorlu objektifler üretti ancak gövdeden motoru da kaldırmadı çünkü yıllarda motorsuz objektifde üretilmişti. Şimdi artık devir değişiyor ve Nikon D40 gövdesinden motoru kaldırdı.

Lens adaptörü ile makinenize bağladığınız lensler çevirme kuvvetini ister kendi motoruna sahip olsun AF yapmazlar. Elle Manuel olarak kullanırsınız.

eğer nikonun 85-95 yılları arasında ürettiği lenslerden bazılarında gözünüz varsa onları iyi araştırın. sigma konusunda rahat olun. :D

Nikkor için lens kodlarıda bunlar alırken nasıl olduklarını anlarsınız
    http://www.nikonians.org/html/resources/nikon_articles/other/compatibility.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 3 Ocak 2007; 13:22:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax
    eğer nikonun 85-95 yılları arasında ürettiği lenslerden bazılarında gözünüz varsa onları iyi araştırın. sigma konusunda rahat olun. :D

şimdi eğer doğru anladımsa sadece eski AF motoru olmaya nikkor lenslerde problem var d40 için,
    diğer yeni nesil lenslerde problem yok.
  • sorumu hoş görün ama bu d40 ın d70s den farkı nedir? lcd boyunda bi fark war mı ben mi öyle biliyorum?
  • @ dijitalman
    Aynen öyle.

quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

sorumu hoş görün ama bu d40 ın d70s den farkı nedir? lcd boyunda bi fark war mı ben mi öyle biliyorum?

LCD ekran daha güzel ama top LCD yok bu seferde.
    Focus sistemi farklı, ancak hangisinde daha gelişmiş bilmiyorum. D40 da 3 AF point varmış.
    Valla seçim yap deseler zor seçilir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 3 Ocak 2007; 22:32:18 >
  • walla ben baktım da 2.5" lcd diye gördüm bide buraya sorayım dedim...ben kaliteli bi lcd yi af noktalara tercih ederdim :)...mesela d200 ün lcd sine hasta kaldım tw gibi ya kalite fln çok güzel
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.