Şimdi Ara

D40 SİRKECİ DE ??????? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nerazzuri

walla ben baktım da 2.5" lcd diye gördüm bide buraya sorayım dedim...ben kaliteli bi lcd yi af noktalara tercih ederdim :)...mesela d200 ün lcd sine hasta kaldım tw gibi ya kalite fln çok güzel

Yok Yaw LCD AF sistemine tercih edilir mi? Hangi AF sistemi gelişmişse o olacak. Yok fotoğrafı iyi çekemedikten sonra kötü fotoyu LCD den bakmaya ne gerek var.
  • ha 3 af noktam olmuş ha 5 olmadı manuel odaklarım
  • Arkadaşlar kusura bakmayın belki çok cahilce bir soru olacak ama bir iki şey sormak istiyorum birincisi bu slr olmayan makinaların objektifi sökülmüyormuydu ben sökülmüyor biliyordum slr olunca en belirgin farkı ne oluyor nasıl anlayabiliyoruz birde eğer bu nikon d40 giriş seviyesi makina felan ise 700-800 ytl lik kompak makinalar ne sınıfı oluyor çokmu basit bişi oluyor teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

Arkadaşlar kusura bakmayın belki çok cahilce bir soru olacak ama bir iki şey sormak istiyorum birincisi bu slr olmayan makinaların objektifi sökülmüyormuydu ben sökülmüyor biliyordum slr olunca en belirgin farkı ne oluyor nasıl anlayabiliyoruz birde eğer bu nikon d40 giriş seviyesi makina felan ise 700-800 ytl lik kompak makinalar ne sınıfı oluyor çokmu basit bişi oluyor teşekkürler...

slr makinalar lensleri değişebilen makinalar amacına göre lens takabilirsin yada bütçene göre ...slr makinaların senin dediğin dijital compact makinalardan en önemli farkları lensi değişebiliyor,vizörleri dijital değil optik oluyor 45derecelik aynalardan lense giden görüntü aynen senin vizörüne yansıyor, ayrıca bu dijital compact makinalarda fotoğrafı çekmeden lcdsinden görüp çekebiliyorsun ama slr lerde olay böyle değil çektikten sonra görenbiliyorsun fotoyu lcdsinden...yani compact makinalarda çekmek daha kolay lcd ye bakarak ayarları yapabiliyorsun ama slr makinalarda böyle bi şansın yok...bu arada d40 giriş sewiyesi fakat sikletleri farklı ..profesyonel makinalara giriş sewiyesi...umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nerazzuri -- 4 Ocak 2007; 13:00:16 >

• quote:

ha 3 af noktam olmuş ha 5 olmadı manuel odaklarım

Manuel odaklayacaksan laf yok ama AF odaklayacaksan farkeder baya... Mesela boğazda vapurun yanında uçan martıları çekicen :p
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

quote:

ha 3 af noktam olmuş ha 5 olmadı manuel odaklarım

Manuel odaklayacaksan laf yok ama AF odaklayacaksan farkeder baya... Mesela boğazda vapurun yanında uçan martıları çekicen :p

3 af yeter martılara çok bile
  • Aman ha iyi araştır bak AF point deyip geçme, hızıda etkiliyolar çünkü sistem değişiyor. Tamamen farklı bir sistem var sanırım bu cihazda. Biz kendimiz kullanmadan yorumladığımız için sağlıklı bilgi veremeyebiliriz, çok titiz yaklaşıyorsan gidipwww.depreview.com un forumlarını okuyacan. Çünkü türk sitelerinde malum ekonomik şartlardan dolayı makineler geç geliyo geç sahip oluyunuyo geç test ediliyo. Ama orda adamlar çerez gibi makine alıp inceliyolar, kullanıyolar.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar kusura bakmayın belki çok cahilce bir soru olacak ama bir iki şey sormak istiyorum birincisi bu slr olmayan makinaların objektifi sökülmüyormuydu ben sökülmüyor biliyordum slr olunca en belirgin farkı ne oluyor nasıl anlayabiliyoruz birde eğer bu nikon d40 giriş seviyesi makina felan ise 700-800 ytl lik kompak makinalar ne sınıfı oluyor çokmu basit bişi oluyor teşekkürler...

slr makinalar lensleri değişebilen makinalar amacına göre lens takabilirsin yada bütçene göre ...slr makinaların senin dediğin dijital compact makinalardan en önemli farkları lensi değişebiliyor,vizörleri dijital değil optik oluyor 45derecelik aynalardan lense giden görüntü aynen senin vizörüne yansıyor, ayrıca bu dijital compact makinalarda fotoğrafı çekmeden lcdsinden görüp çekebiliyorsun ama slr lerde olay böyle değil çektikten sonra görenbiliyorsun fotoyu lcdsinden...yani compact makinalarda çekmek daha kolay lcd ye bakarak ayarları yapabiliyorsun ama slr makinalarda böyle bi şansın yok...bu arada d40 giriş sewiyesi fakat sikletleri farklı ..profesyonel makinalara giriş sewiyesi...umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir...

tamam sağol anladımda bu nikon d40 fuji 6500-9500 slr mı bunların lensi çıkıyormu bunu anlayamadım?

• İnşallah kısa zamanda bu makinayı kullanan arkadaşlar çıkarda bizlere makina ile ilgili bilgiler verir.Ben de bu modeli almayı düşünüyorum...
  • http://www.fotokritik.com/forum/39660
    şöyle bir konu var,lens konusunda başka bi yorum bakalım hangisi doğru cıkacak

quote:

Kokopelli

D40 ile sadece AF-S denilen motorlu lensler kullanmanız gerekecek. Aksi taktirde AF özelliğini yitireceksiniz. Sigma 50mm f/2.8 macro, 70-300 APO gibi lensleri bırakın, Nikon 50mm f1.8 gibi Nikon’un en keskin lensini bile kullanırken AF olmadığından zorluk çekeceğiniz anlamına geliyor bu. Nikon’un 18-55 DX ve 55-200 DX kit lenslerinin işinizi göreceğini düşünüyor ve macro için AF-S veya HSM (Sigma) motorlu lenslerden birini kullanacaksanız veya AF önemli değil diyorsanız D40 alabilirsiniz. Yoksa D80 (d50 ve d70’i eski teknoloji olduğu için saymadım) gibi bir gövde çok daha iyi olacaktır.

Pentax’ta böyle bir sorun olmadığı gibi aynı zamanda gövdeye monte imge sabitleme mekanizmaları bulunuyor. Bu büyük bir artı olmalı. Ayrıca Pentax K mount eski lensleri çok ucuza bulabileceğiniz için AF olmasa da çok uygun fiyata keskin prime objektiflerden oluşan güzel bir sistem oluşturabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

tamam sağol anladımda bu nikon d40 fuji 6500-9500 slr mı bunların lensi çıkıyormu bunu anlayamadım?

yok 6500-9500 slr like yani slr kasa makinalardır onlar slr değil...slr ye geçmeden önce alışman için idealdirler lensleri değişmez fakat göwde,lensin üzerinden zoom,netleme v.s yapabileceğin makinalardır...

• Hort
  • Post mu kasmaya çalışıyosun
    quote:

Hort

Ya D40 AF lensleri desteklemiyormuş ha, o zaman o fiyata asla değmez ? Uyan lensler gayet yüksek fiyatlı; en azından coxacle arkadaşımızın bilgilendirme amaçlı açtığı konu başlığı altında.....

EDIT: 18 saniye sonra yanıt patladı direk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 8 Ocak 2007; 0:11:43 >

• Nikon D40 Compatible Lenses (sigma)

The New Nikon D40 is the first Nikon body without a built in auto focus motor. This means that the any lens used with the D40 will need the auto focus motor built into the lens. These lenses are called AFS lenses. Sigma has a large line of compatible AFS type lenses. Most of these lenses have the HSM motor in them with the Exception of the 80-400mm f4.5-5.6 EX DG OS (optically stabilized).

The following lenses are fully compatible with the Nikon D40:

10-20mm F4-5.6 EX DC

12-24mm F4.5-5.6

17-35mm F2.8-4 DG

50-500mm F4-6.3 DG

APO 50-150mm F2.8 EX DC HSM

70-200mm F2.8 DG MACRO

80-400mm F4.5-5.6

100-300mm F4 DG

120-300mm F2.8 DG

300-800mm F5.6 DG

14mm F2.8 EX

30mm F1.4 EX DC HSM

150mm F2.8 EX DG

180mm F3.5 EX DG

300mm EX DG

500mm EX DG

800mm f5.6 EX DG

• butun dslr topiclerini pesindeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Post mu kasmaya çalışıyosun
    quote:

Hort

Ya D40 AF lensleri desteklemiyormuş ha, o zaman o fiyata asla değmez ? Uyan lensler gayet yüksek fiyatlı; en azından coxacle arkadaşımızın bilgilendirme amaçlı açtığı konu başlığı altında.....

EDIT: 18 saniye sonra yanıt patladı direk

Valla fotokritik ve netfotoda yazan arkadaşlardan okuduktan sonra bunu yazmayı görev kabul ettim. Yoksa Nikonla ben iyi geçiniriz.
    Alan arkadaşlar pişmanlık duymasın sonra.

• @dijitalman;

Yakın zamanda alcan mı yoksa sende var mı ki yakın takiptesin ?

@coxacie;

İyi etmişsin paylaşmakla, saol İyice araştırmak lazım bu tür şeyleri....
  • quote:

@dijitalman;

@coxacie;

henuz yok kriz aşamasındayım
    bugün fotoğrafcıda tezgahta d200 vardı saldırmamak için kendimi zor tuttum
    hatta biraz uzaktan baktım

• Valla benim gözüm çok yükseklerde olmadı, başta 400D'ye sonra D80'e kitlendim ve D80'i aldım, D200 D2xs 5D vs falan hiç ilgimi çekmedi Çünkü şu seviyede gereksiz cihazlar kanımca... Direk 1Ds II Mark'la falan başlamak afallatır be
    quote:

Orjinalden alıntı: dijitalman

quote:

@dijitalman;

@coxacie;

henuz yok kriz aşamasındayım
    bugün fotoğrafcıda tezgahta d200 vardı saldırmamak için kendimi zor tuttum
    hatta biraz uzaktan baktım

• ben de nikon d40 ile fuji s6500 arasında çok kararsız kaldım ancak fuji s6500 almaya karar verdim çünkü nikon d40 benim bütçeme göre hem pahalı hem de ekstra masrafı çok olan bir makina, yani 1300ytl'ye body'i almakla bitmiyor olay, makinanın kalem pil kullanmaması nedeniyle mutlaka yedek pilinden almak zorunda kalacaktım, tele-objektif almak zorunda kalacaktım, vs vs derken kesin 2milyarı bulurdu harcamalarım..

şimdi ise 699ytl ye fuji s6500 alıyorum, amatör bir fotoğrafçı olarak bu makina gayet güzel bir ürün, hemen yükseklerden uçmamak lazım diye düşünüyorum, Allah nasip ederse daha uzun yıllar var önümüzde, birgün gerçek dSLR makinalara da geçeriz elbet
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.