Şimdi Ara

D40 SİRKECİ DE ??????? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    D40'ın kullanabileceği lenslerin sayısı bu topikte listelenenlerden kat be kat fazla. Sigma'nın Tamron'un ve Tokina'nın lenslerinin hemen hepsi lenste motor içeriyor. Nikon da artık motorsuz lens üretmiyor uzun bir süredir.

Ayrıca, Nikon'un kendi lensleri zaten çok pahalı. Mesela bir Sigma 17-70, Sigma 18-50 gibi bir çok lens var D40 ile kullanabileceğiniz... En iyisi almayı düşündüğünüz lensleri doğrudan Türkiye distribütörlerine sormanız D40 nasıl uyumlu olduklarını!...

dpreview:
    "This is a standard Nikon F lens mount but without the mechanical focus drive pin meaning you can only auto-focus using AF-S or AF-I lenses (see the first page of this review for more detail)."

Ve:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/ND40/ND40A4.HTM
    linkinde detaylı olarak anlatılmış.

Üstelik, D2X sahibi olan bir arkadaşım kamerasının body motorlu olmadığını ve AF tip lensleri autofokus ile kullanamadığını da söyledi. AF lenslerin yavaş ve sesli çalıştığını eski teknoloji olduğunu belirtti (Kendisinde onlarca Nikkor lens var)

Bu yüzden Nikkor'un eski yelpazesindeki bütün eski lenslerin AF-S versiyonları çıkıyor sürekli...3rd parti lens üreticileri de nikkon için uyumlu çıkardıkları lensleri AF-S formatında çıkarıyor bildiğim kadarıyla...

Bence D40 konusunda lens yelpazesinden çok endişe etmeye gerek yok. İlerde durum D40 lehine daha fazla dönecektir.

Not: AF lensler de D40 ile çalışıyor fakat sadece manuel fokus yapmak zorundasınız. Fokusu yakalayınca beep liyor yine!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 8 Ocak 2007; 16:20:19 >

• @Rouvax
    hocam konuyu canlandırın demiş bende postu gönderiyorum iyi açıklamalar yapılmış

D40 Burada tartışılsın lütfen yeni makina olduğu için

Yeniden konular açılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 8 Ocak 2007; 7:22:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar,
    D40'ın kullanabileceği lenslerin sayısı bu topikte listelenenlerden kat be kat fazla. Sigma'nın Tamron'un ve Tokina'nın lenslerinin hemen hepsi lenste motor içeriyor. Nikon da artık motorsuz lens üretmiyor uzun bir süredir.

Ayrıca, Nikon'un kendi lensleri zaten çok pahalı. Mesela bir Sigma 17-70, Tamron 17-50, Sigma 35, Sigma 70-300 gibi saymakla bitmeyecek lens var D40 ile kullanabileceğiniz...

dpreview:
    "This is a standard Nikon F lens mount but without the mechanical focus drive pin meaning you can only auto-focus using AF-S or AF-I lenses (see the first page of this review for more detail)."

Ve:

Üstelik, D2X sahibi olan bir arkadaşım kamerasının body motorlu olmadığını ve AF tip lensleri autofokus ile kullanamadığını da söyledi. AF lenslerin yavaş ve sesli çalıştığını eski teknoloji olduğunu belirtti (Kendisinde onlarca Nikkor lens var)

Bu yüzden Nikkor'un eski yelpazesindeki bütün eski lenslerin AF-S versiyonları çıkıyor sürekli...3rd parti lens üreticileri de nikkon için uyumlu çıkardıkları lensleri AF-S formatında çıkarıyor bildiğim kadarıyla...

Bence D40 konusunda lens yelpazesinden çok endişe etmeye gerek yok. İlerde durum D40 lehine daha fazla dönecektir.

Not: AF lensler de D40 ile çalışıyor fakat sadece manuel fokus yapmak zorundasınız. Fokusu yakalayınca beep liyor yine!

Bu açıklama daha aydınlatıcı oldu Alehar. Teşekkürler.

• pil süresine bi etkisi oluyor mu bu olayın?
  • @ALEHAR Anlayamadığım bir konu var ama

1-Zaten bu makia AF li lenslerle çalışmıyor mu burada bahsettiğin

2-AF-S olayı ne oluyor farklı bir şey mi anlamadım.

3-Ya kimse FİYAT tan bahsetmemiş ama pahalı değil mi

Alehar sence D50 daha iyi bir seçim değil mi D40 a göre giriş seviyesi için.

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar,

Ayrıca, Nikon'un kendi lensleri zaten çok pahalı. Mesela bir Sigma 17-70, Tamron 17-50, Sigma 35, Sigma 70-300 gibi saymakla bitmeyecek lens var D40 ile kullanabileceğiniz...

dpreview:

Ve:

• @nerazzuri:
    hayır pil süresine doğrudan etkisi olmaz!

@BAy Ciddi:
    1) D40 AF-S ve AF-I nikkor lenslerle full uyumlu
    2) AF ve G / D series prime nikkor lenslerle sadece manuel fokus şartı ile uyumlu

Bilgi: ana nikkorlar:
    1) AF 2) G ve D serises primes 3) AF-I 4) AF-S ve eskiler...

Nikkor'un yeni olan seri AF-S!
    3rd party nikon uyumlu lensler AF-S (bildiğim kadarıyla, hepsini kontrol etmedim!)

lensin fiyatının, içinde motor olması ile ilgisi çok az, başka daha önemli etkenler var. Yani AF serisi olup da daha pahalı nikkorlar olabilir...

bence D40, fotoğraf başarımı açısından D50'den daha iyi, dpreview'da karşılaştırması var zaten...

bence bu kadar büyütülecek ve karışık bir konu değil. Almayı düşündüğünüz bir kaç lensin Nikon uyumlu olanların AF mi AF-S mi yoksa AF-I uyumlu mu olduğu yazar zaten biraz araştırırsanız bir sürü seçenek olduğunu göreceksiniz. Bunlar sizi tatmin ediyorsa ortada bir sıkıntı göremiyorum. Yok eğer elinizde Nikkor Af veya G lenslerdem oluşan bir park var ise, tabiiki D40 çok anlamlı değil!

Ayrıca D40'ın foto kalitesi konusunda yapabileceğim tek eleştiri, aşırı beyazları keserek overexpose etmesi, yani parlak kısımda "dynamic range" sorunu... Bu hepsinde var ama, D40'ta görece biraz daha fazla! Ama herhalükarda bir kompakttan çok daha iyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 8 Ocak 2007; 16:04:34 >

• Bu arada ben Nikon'cu değilim sayenizde epey şey öğrendim :)

Fakat bildiğim birşey var, Nikon öyle kolay kolay kelek yapmaz müşterilerine...
  • Benim bazı arkadaşlarımda bana D40 ve lens uyumu meselesini sordular.
    Bu yüzden biraz önce Reproset'ten yetkili birisi ile konuştum, bana "bir çok lenslerinin D40 ile çalışması gerektiğini, DG lenslerinin D40 ile full çalışacağını, DC olanların ise (mesela 17-70) denenmesi gerektiğini söyledi."

D40 çok yeni olduğu için ellerinde çok spesifik bir kayıt yok, mevcut listelerinde telefonda baktığımız DC serisi lenslerinin bazılarında tam uyumlu bazılarının da (!) işareti ile uyumlu olduğu bilgisi varmış.

Neticede tavsiyesi, hangi makina olursa olsun, lensin denenmesi yönünde oldu. Yalçınlar hem Sİgma hem de Nikon satıyorlar, buarada belli başlı lensleri D40 ile deneyebilirsiniz...

Ayrıca Nikon'un kendi D40 speklerine göre;
    http://www.sigma-photo.co.jp/english/index.htm
    sitesinde lenslere baktığınızda AF Mount Type kısmında AF-S ve AF-I gördükleriniz full uyumlu, AF veya AF(D) yazanlar da manuel fokus uyumlu olarak kabul edebilirsiniz.

Tabii bir de Nikon Türkiye distribütörüne sormanızda fayda var!

• 1.sayfada verdiğim sigma lens listesi sigmanın sitesinde haber olarak yer almakta
    neden daha fazla lens yok?
    artı 17-70 sigma uyumlu değilse d40 yaramaz gerisi hikaye.
  • Nkon hayal kırıklığına uğrattı beni ne güzel max 600 USD ye D-SLr alacağız diye seviniyorduk neredeyse 1000 USD geldi feli oldum valla

• Hocam profilindeki olay ne öyle ya 60 güne malolmuş... Anlamadım gitti

quote:

Orjinalden alıntı: BAy Ciddi

Nkon hayal kırıklığına uğrattı beni ne güzel max 600 USD ye D-SLr alacağız diye seviniyorduk neredeyse 1000 USD geldi feli oldum valla

edit: D40 yalan oldu, D50....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 8 Ocak 2007; 22:33:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.