Şimdi Ara

D7000 satılıp Panasonic lx100 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. üstadların tavsiyelerine ihtiyacım var gerçekten ikilemde kalmış durumdayım. Elimde arada sırada kullandığım D7000 kit var. Fotoğraf çekmeyi severim ama rüyalarıma girecek kadar hastası değilim. Elimde muhakkak güzel bir fotoğraf makinesi olmalı kafasındayım. Son zamanlarda DSLR makine fazla uğraş gerektiriyor gibi bir takım kaygılar içerisine düştüm. Çoğu zaman ''şuan keşke D7000 yanımda olsaydı'' dediğim durumlar oldu fakat bilirsiniz ki genelde bu makineyi yanınıza almanız için evden çıkarken bugün fotoğraf çekeceğim düşüncesiyle evden çıkmak gerekiyor. spontane durumlarda malesef cep telefonunu kullanıyorum ve bu durumdan rahatsız olmaya başladım.

D7000 i kullanım şeklime ve tecrübelerime gelirsek. Auto ayarda en fazla 10-15 foto çekmişimdir. Duruma göre ya tam manuel yada diyafram modunda Raw+jpeg çekerim. iso, diyafram, enstantane terimleri ile aşinayım ve aralarındaki ahengi kullanmaktan zevk alıyorum. Fakat bir DSLR a 3 tane objektif alacak kadar kendimde o özveriyi göremiyorum. Durum böyle olunca tek objektifle dslr makineyi elde tutmak bana biraz mantıksız gelmeye başladı. Bu düşünce tabi zamanla oturdu, başlarda çok daha farklı düşünüyordum.

Öncelikle başlıkta belirttiğim Panasonic Lx100 sizce nasıldır? Manuel modda bütün kontrolu kullanıcısına verir mi? Boyutlarından dolayı yanıma alabileceğimi düşünüyorum çünkü genelde yanımda orta büyüklükte bir çanta herzaman bulunur. Fotoğraf kalitesi D7000 deki kadar tatmin eder mi? Yani kısacası bu makineye geçersem beni üzer mi?

Peki neden lx100? aslında fujıfilm x100t yide düşündüm ama onda sanırım zoom adına hiçbirşey yok. lx100 ün yeni olması, özellikleri ve aldığı yorumlar dikkatimi çekti.

Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler

lx100 linki http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-lx100

bu arada lx100 ü amerikadan kuzenim vasıtası ile getirtme imkanım var yani takas edip üstüne para almış olacağım gibi bir durum olacak.

• orienttt kullanıcısına yanıt
    dpreview verilerine göre çok iyi bir makine 85 puan almayı başarmış. bazı FF makinerin bile önüne geçmiş. .flickr da da bu makineyle çok iyi fotoğraflar çekenler var.https://www.flickr.com/search/?text=Panasonic%20lx100&sort=date-posted-desc
    küçük ve herzaman yanında olma avantajını da düşünürsek , zoom lens kullanmayacağım dersen alınabilir. manuel modu falan var. raw çekersin,LR da düzenlersin al sana on numara fotoğraf.
    ben de mi satıp bundan alsam :)

birde sony nin küçük canavarı var sony rx1, ama çok pahalı
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/891105-REG/Sony_dscrx1_DSC_RX1_Full_Frame_Point.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 19 Şubat 2015; 0:23:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orienttt
    ...Fotoğraf çekmeyi severim ama rüyalarıma girecek kadar hastası değilim. Elimde muhakkak güzel bir fotoğraf makinesi olmalı kafasındayım...

bu ifadeye göre başlıktaki sorunun cevabı; EVET...

her halükarda lx100 benim açımdan ideal bir makina...ister yedekte olsun ister eldekini sattırsın farketmez...
  • @ozbey08

linkte çok güzel fotolar var kalite tatmin edici gibi duruyor. RAW cekmesi manuel modu olmasi ve kucuk olmasi tam istedigim ozellikler. Lens değişemediğinden merak ettiğim şey acaba aperture değerleri ile güzel bir depth of field yakalanabilir mi.. oda tamamsa gözümü kırpmadan alabilirim. o sony dediğiniz gibi güzel ama pahalı o yüzden düşünemedim bile :)

@baberti

güzel duruyor makine zaten düşünmemin sebebi o. kuzenle konuştum ben getiririm sıkıntı olmaz dedi. yani kargosuz gümrüksüz amazon fiyatı ne ise o paraya gelecek bana. sanırım en mantıklısı d7000 i satmadan o lx100 ü almak. Elime alınca zaten kararı veririm. En kötü ihtimalde lx100 ü tr de satarım diye düşündüm. Beğenirsemde d7000 i elden çikaririm.
  • depth of field konusunda şöyle bir video buldum fena durmuyor

edit: ayrıca şöyle bir inceleme buldum detaylar mecvut. güzel video modlarıda varmış gün geçtikte lx100 e kanım ısınıyor http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_LX100/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orienttt -- 19 Şubat 2015; 21:18:20 >
  • Merhaba ben kx100 un leica versiyonunu aldım biraz bilgi verebilirim dslr olarak ta d700 kullanıyorum
    Leica yı alma nedenim aynı sizin gibi tum ayarlara dugme ve tekerleklerle ulaşabilme olanagı vermesiydi ve iddialı imaj kalitesiydi.

Beklediğimin de uzerinde cıktı. İmaj kalitesi gayet iyi ISO performansı cok iyi. Netlemesi mükemmel özellikle göz takibini çok sevdim. Kısacası kesinlikle tavsiye ederim ama D7000 ile yapabileceginiz işler farkludır bunu unutmayın
    En basitinden 85 1,8 lens takıp cekeceginiz bir portreyi asla elde edemezsiniz. 10-20mm lens takıp cekeceginiz geniş acı manzaraya ulaşamazsınız.... Ama boyle beklentiler yoksa genel olarak memnun kalacagınızı soyleyebilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    10-34mm lensi var ve f/1.8-2.8. şimdi bunun 35mm eş değeri 20-68mm olur. 68mm f/2.8 o bokehlerden oluşması lazım diye düşünüyorum.
    bu makinenin bir de 4k videosu varmış onuda yeni öğrendim :)
    şimdi düşünüyorum da benim nikon d4 makinem olsa, bir de bu makineden ben en çok hangisini kullanırım, bu lx100 ü daha çok kullanacağımdan adım gibi eminim. çünkü nikon d4 ü her tarafa götüremezsin, ancak önceden planlamış olduğun ona göre hazırlıklar yaptığın geziye,fotoğraf çekimine götürürsün. ama lx100 küçük olduğu için işe giderken,komşuya misafirliğe giderken,işte,arabada,pazara giderken kısacası her daim yanında taşıyabileceğin bir makine, cep telefonu gibi benim ayrılmaz bir parçam olur.
    mantıklı düşünürsek 5000tl den fazla para verip yıl içinde çok az kullanabileceğin bir makine mi, yoksa daha az para verip yılın 365 günü senle beraber olabilecek bir makine mi?

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    35. mm karşılığı. 24-75 mm. F1,8 -2,8

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @pexo

d7000 e her duruma göre lens alındığı zaman tabiiki bu lx100 ten daha iyi sonuçlar alınacağına hemfikirim tartışılacak bir yanıda yok zaten. fakat ilk mesajımdada dediğim gibi d7000 e en az 3 tane objektif alıp onları yanımda taşıyacak kadar bir özveriyi göremiyorum kendimde. makineden memnun olmanıza sevindim inşallah benimde beklentilerimin altında çıkmaz

@ozbey08

bütün bu başlık zaten aynen dediğiniz durumdan dolayı ortaya çıktı. devamlı yada çoğu zaman güzel bir makineyi yanımda bulunduramama durumu rahatsız ediyor beni artık. en azından lx100 ile bu durum ortadan kalkar diye düşünüyorum. arada bir ürünlerin fotoğrafını çekiyorum zannediyorumki oradada üzmeyecektir. RAW da çekiyor zaten istemediğim gibi çıkmasa bile bir nebze düzeltme imkanım olur. kısmetse olur bu iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

35. mm karşılığı. 24-75 mm. F1,8 -2,8

her neyse makinenin lensi üzerinde 10,9-34 yazıyordu ben düz mantık olarak 2 ile çarpınca o sonuca ulaştım.
    sonuçta 75mm f/2.8 çok iyi olmasada bir bokoeh oluşur. şimdi FF kullananların çoğu zaten 24-70mm f/2.8 kullanıyorlar. 24-70mm ile portre çeken de çok.
  • http://www.dxomark.com/Cameras/Panasonic/Lumix-DMC-LX100

burada lx100'ün imaj kalitesi olarak oldukça iyi olduğu gözüküyor fakat iso başarımı olarak puanı düşük verilmiş, o kısmı araştırmak lazım. Dprewiev'de de iso başarımı normal gözüküyor. Gece çekiminde sorun yaratır mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 20 Şubat 2015; 2:59:41 >
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    inşallah yaratmaz
    iso 1000 temiz , iso 1600-2000 kolayca temizlenebilir netice veriyor
    fazlasını beklemek te doğru değil:)

ayrıca mobile app çok kullanışlı.. tüm ayarlar zoom dahil kumada edip cep telden canlı çekim yapabiliyorsunuz
    dosyalarıda anında transfer edebildiğimiz için ben bu makine de raw kullanmıyorum hiç.. önceden JPG ayarlarını istediğim gibi belirlemiştim keskinlik vs vs direk JPG çekiyorum.
    DSLR de de hep RAW kullanırım aksine. burada çekip hemen telefona aktarıp arkadaşlara anında gönderebiliyorum

ama yine söylemem gerekirse AF konusunda çok başarılı.. en sevdiğim göze netleme konusu inanılmaz başarılı çalışıyor.. yani konmuş olmak için konan bir özellik değil resmen gözü yakalıyor ve tam ortasına yatay dikey çizgiyi koyuyor ve de takip ediyor..

hiç merak etmeyin.. bence çok memnun kalacaksınız....
  • Pexo P kullanıcısına yanıt
    makinenin app ten kumanda edilebildiğini bilmiyordum eğer öyle ise uzun pozlama gece çekimlerinde isoyu düşürüp güzel resimler elde edilebilir. bunu öğrendiğim iyi oldu ben sadece resimleri telefona atabildiğini sanıyordum.
  • güncel...
  • Yapıyorlar böyle makineleri sonra insanın aklı karışıyor :)

Şaka bir yana alınabilir bu makine. SLR taşımaktan bıktığım için sony nex aldım ama yine en az 3 lensle çıkıyorum, her durumda tek makine taşımak daha mantıklı gibi.
  • elimde çok temiz lx100 var. 1 aylık. mükemmel video kalitesi var.manuel ve otomatik netleme özelliği var.
    otomatik netlemede ise hareketli ve hareketsiz nesne seçimi var. yine seçeneklerde otomatik netleme, göz takibi netleme,nesne seçimi netleme (ekranda bir nesne seçiyorsunuz nesne hareket etse dahi netleme onu takip ediyor) vs gibi özellikleri kullanmı çok kolaylaştırıyor
  • .............
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.