Şimdi Ara

D90 vs D5200 Hangisini almalıyım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki cihazı karşılaştırdığımızda avantaj ve dezavantajları ne olur?

D90 18-105mm lensli fiyatıyla D5200 18-55mm lensli fiyatları birbirine yakın. İki paketten birini tercih edicem.

D90 2008 de çıkmış biraz eski ama çok sevilen bir kasa. Özellikle akşam çekimlerini merak ediyorum. D5200' ün Iso aralığı çok daha fazla ve flaşsız bile güzel çekimler yapılır deniyor. D90 la gece çekimini kıyasladığımızda çok mu üstün kalır?

Kullanan bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...

• Çıtayı yükselttim, seçenek değişti.

Sizce D90 18-105mm lens paketi mi, yoksa D7000 18-55mm lens paketi mi? Aradaki fiyat farkına değer mi?
  • Öncelikle D7000 D90 ın bir Üst modeli yani Efsane D90 nın yerine gelebilecek tek makine benim gözümde.

Şimdi Makineyi ne amaçla kullanacaksınız, günlük hobi vs çekimmi, Dergi gazete basımı falanmı ne için, Videoyu ne derece kullanacaksınız mesela, D90 720p var çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben de D7000 derim. D5200 kullanıcısıyım, iyi makinedir, ISO başarımı da iyidir (her ne kadar şahsen yüksek ISO yerine uzun pozlamayı tercih etsem de) ama seçenekler içerisinde D7000 varsa ne onun ne de artık D90'ın esamesi okunmaz.

D7000'i sadece body olarak alıp daha iyi bir kit lens düşünebilirsiniz (Tamron 17-50mm f/2.8 veya Sigma 17-50mm f/2.8 mesela), hazır çıtayı yükseltmişken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan the Wise -- 11 Mart 2014; 22:40:35 >
  • Vidyo tabiki önemli değil benim için. Yurt dışındayım gezdiğim yerlerin fotoğraflarını çekicem. Fotoğrafçılık benim için hobi. Çektiğim fotoğraflar dergi vs için değil hepsini kendim için arşivliycem. Fiyat vericek olursam;

D90 18-105mm 1800TL
    D7000 18-55mm 2050TL

Fiyat farkı ve lens farkı var ama. Almışken makine sağlam olsun lens sonradan da alırım diye düşünüyorum. D90 tabiki de işimi görecektir ama D7000 benim için daha uzun ömürlü olur kanaatindeyim.

Taviyeleriniz için teşekkür ederim.
  • Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Şimdilik 18-55mm lensle kullanıcam. Aleti kullanmayı daha iyi öğrendiğim zaman makro ve manzara için lens arayışlarına girerim. Lens konusunda acele etmek istemiyorum. Tahminen 4 ay sonra Türkiye' ye gelicem. O zaman lens bakarım :)
  • wolverine7715 kullanıcısına yanıt
    hocam eğer sonradan lens alma imkanınız varsa zaten D7000 alın daha uzun kullanın. D7000 asla üzmeyecej ve bence nikpnun yeni efsanesi.

• D7000 ü 18-55mm lensle aldım 2049TL ye.

1 hafta içinde elimde olcak. Altını üstüne getiririm artık

4-5 ay içinde Türkiye' ye geldiğimde lens almak istiyorum.

Bir tane manzara için uzak, bir de makro için olmak üzere 2 tane lens almak istiyorum.

1200TL kadar verebilirim 2 lense. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
  • Hayırlı olsun hocam. Manzara derken Geniş açımı telemi Uzak demişsinizde.

• evet geniş açı lens ve makro lens ikisi için toplamda 1200TL bütçe düşünürsek, kaliteli lens önerebilir misiniz?
  • Hocam madem 2 si için bütçenşz bu kadar, sahibindene girin ve 2. ele yönelin. Geniş açı olarzk sigma 10-22 idi sanırım. 600 Tl civarı olması gerekiyor. Yine macroda sigmanın 100mm leri falan var bunları bir araştırın. Hatta forumda Editörümüz Sharks da satıyordu kendininkini. benim önerim şimdilik geniş açı olarak 18-55 kullanıp Macro lens almanız. Macro bambaşka bir dünya. Uygun bir ürüne rastlarsam buraya linkini atarım.

• Çok teşekkür ederim. Türkiye' ye geldiğimde makro lens alabilirim sadece eğer 2. el uygun bulamazsam. 18-55 in performansını test ettikten sonra tekrar durum değerlendirmesi yaparım. Cumartesi elimde olacak cihaz. Saygılar.
  • Hayırlı olsun tekrardan hocam. Bol ışıklı çekimler dilerim.

• Bir 7100 kullanıcısı olarak çok güzel bir tercih güle güle kullan.
  • mozeada M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Cumartesi günü geçti elime makine, ayar konusunda henüz acemiyim ama 3-5 denemeyle corpsuz resimler çıkartıyorum. Kalite olarak çok memnun kaldım.
  • Arkadaşlar akşam çekim yapmak çok hoşuma gidiyor. O yüzden bir tane tripod alıcam. Enstantaneyi 4" ile 15" arasına alıp çekim yapıyorum. Iso 200 ve diyafram 8 civarı. Bu şekilde yaptığım çekimlerde daha keskin görüntü alabilmem için önerceğiniz lens var mı? Burdan tavsiyede bulunabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.