evet arkadaşlar ntfs sistemi yüklü bir xp var içinde önemli bilgiler var harddisk de bilgisayar açılıyor wimdows açıldıktan sonra tam masaüstünü gösterdiği sırada da di da di da di (aynı ambulans sesi gibi) uyarı sesi vererek makina resetleniyor ve tekrar açılıyor bu ses çalmaya başlayınca klavye ve fare kilitleniyor sorun donanımda mı diye kontrol etmek için başka bir harddisk taktım yeni taktığım harddiske xp yükledim sorun çıkarmadan çalıştı yani sanırım diğer ntfs yüklü xp nin içerisinde bir ayar değişikliği oldu ntfs olduğu için içerisindeki bilgilere de ulaşamıyorum javaw.exe diye bir programdan şüphe ediyorum (overflow hatasından da şüpheleniyorum) yani anlayacağınız sorunumu anlattım bilgisi olan bana yazsın veya ntfs yüklü bir xp nin içerisindeki dosyaları nasıl kurtarabilirim onu yazsın şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
İnternetten baktım javaw.exe java dosyasıymış yani zararsız.Acaba boot sektör virüsü olabilir mi?Yeni anakartlarda ona karşı bir önlem var uyarı verebiliyor...
boot sector virüsü olsa diğer yüklediğim xp de açmazdı başka harddisk takıp yükledim xp yi açtı millenium da yükledim onu da açtı ntfs yüklü olan harddiski taktığımda yapıyor bu uyarıyı
Arkadaş işlemcin aşırı ısınıyor, sorunun bu. Yada ısınmadığı halde BIOSda alarm sıcaklığı düşük bir değere ayarlanmıştır. Sen BIOS a gir, orda CPU alarm temperature diye bir yer var. Orada alarm sıcaklığını biraz yükselt (ama fazla da yükseltme cihazını yakabilirsin) 55-60 C yapabilirsin mesela..
Neden ntfs yuklu bi sisteme ilgili harddiski ikinci disk olarak bağlayıp biligilerinin backup ını almıyosun. Daha sonra yeniden xp kurabilirsin bencede virus bulaşmış.
quote:
Orjinalden alıntı: maxu
Arkadaş işlemcin aşırı ısınıyor, sorunun bu. Yada ısınmadığı halde BIOSda alarm sıcaklığı düşük bir değere ayarlanmıştır. Sen BIOS a gir, orda CPU alarm temperature diye bir yer var. Orada alarm sıcaklığını biraz yükselt (ama fazla da yükseltme cihazını yakabilirsin) 55-60 C yapabilirsin mesela..
doğru çözüm işlemci fanını, bios'tan sıcaklığı ve alarm değerini kontrol etmeni öneririm.
işlemci ısınıyo da ondan diyorsunuz arkadaşlar. mantıklı bir yaklaşım ama bu arkadaş başka bir disk takıp çalıştırdığında anı işlemci neden fazla ısınıp biplemiyo eğer öyle olsaydı diğer disklerde de aynı sorun olmaz mıydı. sonuçta ayni işlemci ve aynı CPU alarm temperature değilmi. bence de ntfs yüklü başka bir diske ikincil disk olarak takıp bilgilerin kurtar ve hatta virüs taramasından geçir. zaten sonrasında ne yapacağını biliyorsun.. kolay gelsin
Ram lerini değiştirip dene derim çünkü o ses ikazı ramlerden gelir....Fanını da kontrol etmelisin.....
quote:
Orjinalden alıntı: Imaginary
Ram lerini değiştirip dene derim çünkü o ses ikazı ramlerden gelir....Fanını da kontrol etmelisin.....
Yahu adam değişik harddiskin çalıştığını söylüyor, demek ki ram veya anakart-BIOS sorunu yok.
Diğer harddiski de ntfs olarak formatlayıp bozuk HDD'deki verilerini yenisine aktarabilirsin.
Veya bu işi live linux kullanarak ta yapabilirsin. Burada yeni HDD'ye de ihtiyacın olmaz, doğrudan CD'ye yazaesın.
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim ama sanırım sorunu sadece birkaç arkadaş anlamış ben ısınma ile ilgili bir sorun yaşamıyorum bu açıkladım sanıyorum başka bir harddiske normal yükleme yapıp çalışabiliyorum ama eski ntfs sistemi yüklü olan harddiskte da di da di sesi ile karşılaşıyorum hem ben ram sorunundaki sesi bilirim bu ses aynı ambulans sesi gibi düzenli geliyor ntfs sistemi yüklü bir harddiskteki bilgilere ulaşamayız ki normal açılış yaptığınızda yani ikinci bir harddisk takıp içindeki bilgileri aktarmam lazım ama ntfs yüklü olduğu için dosyaları göremiyorum lütfen yardım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme