Şimdi Ara

Da Vinci's Demons (2013-2015) | BİTTİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.488
Cevap
39
Favori
83.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bay meursault

Şimdilik 8 bölüm diye gözüküyor.
    Dizi 2. sezon onayını aldı.

http://www.beyazperde.com/haberler/diziler/haberler-55810/

Bu arada ileride dizinin bir sezonunun tamamının istanbul'da çekilme ihtimali de var bu röportajda okudum.

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/23028508.asp?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comm -- 20 Nisan 2013; 20:05:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BD911

Nasıl gidiyor dizi? Daha izleyemedim.

Güzel hocam, bu dizi tutar.
  • Dizi genel olarak güzeldi ama bazı detaylar gözümden kaçmadı.

Dizide ki Türk neden müslüman değil ? neden esrar bağımlısı ? bunu düşündüm kendi kendime. Ama neyse dedim Türk olması bile güzel yinede.

• 2.bölümde en sonda g. amerika haritası cıktı. o zmn amerika bulunmuşmuydu yoksa ilk defa da vincimi buldu o kıtayı.çünkü konuşmalarda bilinmez bi yer gibi geçiyor. ayrıca kolomb 1451 de da vinci 1452 de doğmuş.karışık bi durum tam bilen varsa söyleyebilirmi acaba
  • Dizi daha ilk iki bölümünden açılın ben geldim diyor. Bize de izlemek düşüyor harbi çok sağlam

cidden o güney amerika işleri oldukca karıştırdı yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 21 Nisan 2013; 0:31:56 >
  • Bu bölüm anladım ki bu dizi tutar. Daha 2. bölümden 2. sezonun onayını almış.

Da Vinci karakteri gerçekten çok iyi. Dizi güzel gidiyor. Konu biraz daha gizemli olursa , adamı ters köşeye yatırırsa süper olur.
    Papanın adamlarını öldürdüğü sahne gayet güzeldi. Silahı da yapmış. Adam bayağı zeki.
    Yalnız bu adam G.Amerika'yı keşfetmiyecektir umarım.

Herkes esrar demiş. O dönemde esrar denince benim aklıma Hassan Sabbah , Haşhaşinler falan geliyor. 1. bölümde de suikasta da sezdim. İleride karşımıza Haşhaşinler falan çıkabilir. Öyle bir şey seziyorum nedense.

• Dizi çok sağlam başladı. Konu çok güzel zaten.

Başlamayı düşünen varsa hiç tereddüt etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruzer*

2.bölümde en sonda g. amerika haritası cıktı. o zmn amerika bulunmuşmuydu yoksa ilk defa da vincimi buldu o kıtayı.çünkü konuşmalarda bilinmez bi yer gibi geçiyor. ayrıca kolomb 1451 de da vinci 1452 de doğmuş.karışık bi durum tam bilen varsa söyleyebilirmi acaba

Dostum zaten harita o yüzden şifrelenmiş o dönem Amerika kıtasının varlığını bilen kişilerce yani dizideki Leonardo'nun genç olduğuna bakarsak daha Amerika kıtası keşfedilmemiş.Amerika kıtası 1492'de keşfedildi ama İspanyollar 1519-21 yıllarında Aztekleri 1531'de İnkaları yıktı.Yani Leonardo kıtanın keşfinden önce oraya gidip kasanın yerini bulacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: comm

quote:

2.bölümde en sonda g. amerika haritası cıktı. o zmn amerika bulunmuşmuydu yoksa ilk defa da vincimi buldu o kıtayı.çünkü konuşmalarda bilinmez bi yer gibi geçiyor. ayrıca kolomb 1451 de da vinci 1452 de doğmuş.karışık bi durum tam bilen varsa söyleyebilirmi acaba

Dostum zaten harita o yüzden şifrelenmiş o dönem Amerika kıtasının varlığını bilen kişilerce yani dizideki Leonardo'nun genç olduğuna bakarsak daha Amerika kıtası keşfedilmemiş.Amerika kıtası 1492'de keşfedildi ama İspanyollar 1519-21 yıllarında Aztekleri 1531'de İnkaları yıktı.Yani Leonardo kıtanın keşfinden önce oraya gidip kasanın yerini bulacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: master_axe

İleride karşımıza Haşhaşinler falan çıkabilir. Öyle bir şey seziyorum nedense.

1256 yılında haşhaşiler yalan oldu öyle bir şey olmaz. ama Assassin's Creed oyunundaki Ezio karakteri olabilir.
  • Şuan ilk bölüm iniyor izlemeye başlayacağım ben de
  • Diziin ilk bölümünü beğenmeyenlerdenim ama birkaç bölüm şans vereceğimi söylemiştim. Fakat bir türlü hoşuma gitmiyor. Hiç o çağın havasını veremiyor dizi. Kıyafeti, hareketleri, tarzı, saçı vs. Bu kadar izlenilmesinin sebebi reklamını aşırı yapılması sanırım.

Ayrıca şu Türk meselesine takıldım. Basın kıyameti kopardı dizide ki Türk müslüman değil diye. Ben mi kaçırdım yoksa adam müslüman olmadığına dair bir şeyler mi geveledi?

Bu arada bir arkadaş o zaman Hristiyan Türk yok muydu demiş. Dostum bahsi geçen dönemlerde Hristiyan olan adam Türk olarak sayılmıyordu. Vaftiz ediliyor ve latince bir isim alıyordu. O dönemlerde Türklük İslamiyet ile eş değer manayı taşıyor. Hatta Hz.Muhammed'in Türk olduğunu zanneden bir Avrupa mevcut o çağlarda.

Aynı şekilde müslümanlaşan Avrupalılar'da otomatikmen Türk olarak ilan ediliyorlardı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: master_axe

İleride karşımıza Haşhaşinler falan çıkabilir. Öyle bir şey seziyorum nedense.

1256 yılında haşhaşiler yalan oldu öyle bir şey olmaz. ama Assassin's Creed oyunundaki Ezio karakteri olabilir.

Görünürde bitseler de, eylemlere epey bir süre devam etmişti diye biliyorum.
  • quote:

quote:

demekki da vinci'de bu işe el atmış

• quote:

quote:

quote:

Dizide attırmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: CastamereDH

quote:

quote:

quote:

Dizide attırmışlar

gerçekte olmamış yani; hm.. saol

• İlk bölümü izledim izlerken kesinlikle hiç sıkılmadım ama ahım şahım bir bölüm de değildi bana göre. Ama kesinlikle merak uyandırıcıydı Da Vinci biraz Sherlock Holmes havasında olmuş Amma çok konuşuyor Assassin's Creed'den sonraki Da Vinci'den sonra biraz garip geldi

2.bölümü de bu gece izlerim

• İlk bölümü dün izledim, hayalimde canlandırdığım da vinci ile bu dizideki arasında dağlar kadar fark var, ama dize güzel baya emek var dizide,
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CastamereDH

quote:

quote:

quote:

Dizide attırmışlar

gerçekte olmamış yani; hm.. saol

Bu muhabbeti bölmek zorundayım gençler.
    Bi saniye ama bütün bunları da nereden çıkardınız?

Da Vinci şu an 25 yaşında yani yıl 1477 civarı. Mona Lisa tablosuna isa taa 1503-1504'lü yıllarda başlıyor.
    Ben o bulacağı şey sayesinde annesinin yüzünü hatırlayacağını bunu da Mona Lisa'ya bağlayacaklarını düşünüyorum. Sanırım bu konuyu bu kadar hızlı geçmeyeceklerdir.

Zaten Mona Lisa tablosundaki kadın hakkında 3 farklı görüş var bunlardan bi tanesi de annesi olduğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Bu muhabbeti bölmek zorundayım gençler.
    Bi saniye ama bütün bunları da nereden çıkardınız?

Da Vinci şu an 25 yaşında yani yıl 1477 civarı. Mona Lisa tablosuna isa taa 1503-1504'lü yıllarda başlıyor.
    Ben o bulacağı şey sayesinde annesinin yüzünü hatırlayacağını bunu da Mona Lisa'ya bağlayacaklarını düşünüyorum. Sanırım bu konuyu bu kadar hızlı geçmeyeceklerdir.

Zaten Mona Lisa tablosundaki kadın hakkında 3 farklı görüş var bunlardan bi tanesi de annesi olduğu.

Ben kanıtlara bakarım 2005 yılında tablodaki kadının kimliği ortaya çıktı başka bir kanıt olmadığı sürece doğrusu budur.

Kadının ismi Lisa del Giocondo

2005 yılında Heidelberg Kütüphanesinde Agostino Vespucci’ye ait olan (kendisi o dönem yaşamış bir katiptir) bir not bulunmuştur. Notta yazanları ise sizlere aynen aktarıyorum: “Prese Lionardo a fare per Francesco del Giocondo il ritratto di mona Lisa sua moglie” yani “Leonardo resmetmeyi üstlendi, tüccar Francesco del Giocondo için, onun eşi…”

http://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_del_Giocondo

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.