Şimdi Ara

Da Vinci's Demons (2013-2015) | BİTTİ (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.488
Cevap
39
Favori
83.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşlar bu diziye başlamayı düşünüyoruz fakat idm ile ok.rudan vs indiremiyorum türkçe altyazı olacak şekilde idm'nin çalıştığı indirebileceğimiz bir yer varmı? link atarsanız pm'den sevinirim
  • ilk sezon güzeldi, ikinci sezon vasat, bu son sezon ise berbat.
    iyi ki bitti.
  • 3.sezonda çok fena saçmaladı bu dizi yav hiçbir şey anlamadım iyice fantastik dünyalara girdiler abarttılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

Bu dizide bizi yüceltmişler ancak azda olsa çarpıtma ve yalan var . Dini kabul et yoksa kafanı uçururuz bu olay saçmalık islam da zorlama yoktur . Biz eğer böyle davranmış olsaydık OSMANLI İMPARATORLUĞU diye bir şey olmazdı dünyada . Biz herkesi olduğu gibi kabul etmişiz ancak yönetmişiz .

Bunlar aksine kendilerini kötü gösteriyorlar dini kullanarak her şeyi satın alıyorlar herkesi himayeleri altında topluyorlar . Kutsal baba dedikleri adamın kırmadığı fındık yok Hatta kendisi en iyi tabirle oğlancı vs vs .

Bakalım 3. bölümde neler olacak bakarsınız ibre dönüverir bize

Yüceltmişler derken hangi konuda ? Güç konusunda diyorsan şehir devletler tabiki de bi imparatorluğa karşı koyamazlar üstelik Osmanlı'nın yükselmeye başladığı dönemlerde .Haçlı seferlerine karşı koyabilecek kadar güçlüydü Osmanlı ,dizideki Floransa Napoli vs çerez kalır Osmanlı karşısında.

Benim tepkim gerek oyuncular olsun ,gerekse dekorasyon olsun tam bi arap devleti gibi göstermişler.Osmanlıda arap,fars kültürü bulunur fakat bu kadar baskın değildir o yıllarda .

Gerçi bu dizinin gerçek tarihle alakası yok o ayrı mesele

• Bu diziyi neden böyle apar topar bitirdiler şimdi? Ne oldu yani ratingler mi iyi değildi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanliyi kötü gosteriyorlar klişesini bir kenar koymak lazım. Adamlar kendilerini nasil gostermisler. Kendi kutsallarini (Vatikanı ve Papayi) yerden yere vurmuşlar. Fantastik bir dizide düşman tasviri daha yumuşak olamazdı ☺
    Bütün bölümleri izlemiş biri olarak daha iyisini yapabilirlerdı diyorum. Final berbattı.3. Sezon vasatttı.1. ve 2. Sezonunlar gayet iyidi.

• Yani benim içinde 3.sezon tam bir hayal kırıklığı birde yani ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama sultan bayeziti öldürmüşler yani resmen tarihi değiştirmişler böyle bir hata kabuledilemez
  • efsane dizi spartacusten sonra starz yine döktürdü ama neden böyle oldu sonu :(((((((((
  • Starz'ın bu fantastik finallerini bir türlü anlayamayacağım

Hatunu niye öldürdünüz lan
    Adamın babasını
    anasını
    sevdiceğini
    hiçbir şeyini bırakmadılar final sezonu ayağına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 15 Kasım 2015; 12:43:54 >
  • Sanırım yapımcının parasını falan vermediler.Çünkü başka türlü 1 ve 2.sezondan sonra bu kadar dandik 3.sezon çekilemezdi.

• 3*2

Bizi hepten barbar göstermişler müslüman olmayanları öldürmeler falan yakışmamış. Bu arada Gedik Ahmed Paşa on numara olmuş çok beğendim
  • Finali yaptım

Bu sezonu hiç beğenmedim özellikle son bölümleri.Her şey çok aceleye getirilmiş ve olayları sonuca bağlamak için saçmalamışlar.Dizi devam edecek olsaydı büyük ihtimalle böyle kötü bir sezon izlemezdik.Dizinin beklenmedik şekilde final yapmasından dolayı senaryonun değiştiğini de düşünüyorum.Bu dizi normal şartlarda 6-7 sezon sürerdi.

• Dizi leş bitti gercekten leş çöp halbu ki çok severdim ama ilk defa bir dizi finaline leş diyorum. Osmanlıyı zerre sevmem fakat kadının teki bayezidi öyle elini kolunu sallayarak öldüremez. Zo nun o kuşu oraya götürene kadar 50 defa düşmesi lelucretzianin arka arkaya oklar yemesi falan klişenin dibinin dibi. Zaten iptal karari geldiği için böyle abuk bitti büyük ihtimalle. Ulan yapraklar kitabini o kadar merak ettik cok mistik gidiyordu güzelim dizi niye isin içine Da vinciyi savaşa soktular anlamadım yapraklar kitabinin 1 sayfasini bulup 2 bölümde okuduktan sonra o saçma sapan elektrik atan kuşu yapmak icin mi? Dizi bu yola kaydığı için iptal edilmişte olabilit bilmiyorum fakat bana göre 2 3 sezon daha devam edip Da vincinin savaşa mavaşa girmeden bu kitabi yavaaas yavaaas çözümüşünü izlememiz lazımdı. Da vincinin günümüzdeki araçların atasi olabilecek şeyler çizdiğini biliyoruz,dizinin kendi fanstastik kurgusunuda katarak ilerleyen sezonlarda kitap sayesinde günümüz savaş uçaklarına,otomatik tufeklerine benzer şeyler çizip tasarlayip sonrada insanlik felakete suruklenmesin diys bu kitabi yok etmesiyle son bulsa cok daha güzel ve konsepte uygun olurdu. Şahsen bu uyduruk son 2 bolumu ve finali izlemektense kitabı yavaş yavas cozerken en sonunda ortaya çıkan resimlerde izleyicinin "hass savaş uçağı lan bu" demesi daha cok etki birakirdi.[ /spoiler]

• Son sezonda dizinin içine etmişler abi devamının gelmemesi iyi yani bence
  • Üçüncü sezon:

Yeni bitirebildim her gün birer bölüm izleyerek, diziye tarihi bir belgesel gözüyle bakınca komple yalan dolan bir sezon olmuş evet. Ama fantastik bir kurgu olduğu için pek takılmadan izledim. Sezon boyunca tek beğendiğim şey dokuz canlı Vlad ve evil Riario oldu, ikisi de efsane karakterler. Beyazıd'ın ölümüne çok güldüm adam yıllarca padişahlık yaptı dizide şehzadeyken öldürdüler Üçüncü sezon tamamen hayal kırıklığı oldu benim için..
  • Osmanlıları atam kabul etmediğim için izlerken sıkıntı çekmiyorum. Sizler ilkokul tarih kitaplarında size dayatılan janjanlı tarihten ilham alıp izlerseniz sonra dersiniz bizi kötü tanıtıyorlar ühü. Osmanlı zamanında Avrupa'nın yarısını fethetmeden önce elçiler aracılığı ile güller yollarmış, dizide ise ne kadar barbar yansıtılmış ayıp ayıp! Zamanın İtalya'sı aydınlanma çağını yaşıyor peki Osmanlı ne yapıyor? fethediyor, korsancılık, insan kaçakçılığı yapıyor, din yüzünden yozlaşıyor. Erkek çocukları ailelerinden zorla kaçırarak bir kısmını asker bir kısmını hadım ediyor bir kısmını devlet işleri için yetiştiriyordu. Kız çocuklarını ailelerinden kaçırıp ki çoğu soylu kişilerdi haremine alıyor köle pazarlarında satıyordu. Dizi Osmanlıya az bile dokundurmuş. Papalığın tüm pisliklerini ortaya atmalarına rağmen oğlancılık, pis siyaset, masum insanların katli gibi bir çok gerçeği tarafsız sunuyorlar fakat birileri çıkıp bizi kötü gösteriyor diyebiliyor komiksiniz. Tüm bunların dışında bu dizi zaten tarihi bir belgesel değil ki öyle bir iddiası da yok. Çoğu yorumlar yukarıda ki arkadaşla aynı zihniyetin ürünü! "Bizi hepten barbar göstermişler müslüman olmayanları öldürmeler falan" hiç olurmu öyle şey canım bak sen şu Osmanlının yaptığına ayıp!

• quote:

Orijinalden alıntı: tizar

Osmanlıları atam kabul etmediğim için izlerken sıkıntı çekmiyorum. Sizler ilkokul tarih kitaplarında size dayatılan janjanlı tarihten ilham alıp izlerseniz sonra dersiniz bizi kötü tanıtıyorlar ühü. Osmanlı zamanında Avrupa'nın yarısını fethetmeden önce elçiler aracılığı ile güller yollarmış, dizide ise ne kadar barbar yansıtılmış ayıp ayıp! Zamanın İtalya'sı aydınlanma çağını yaşıyor peki Osmanlı ne yapıyor? fethediyor, korsancılık, insan kaçakçılığı yapıyor, din yüzünden yozlaşıyor. Erkek çocukları ailelerinden zorla kaçırarak bir kısmını asker bir kısmını hadım ediyor bir kısmını devlet işleri için yetiştiriyordu. Kız çocuklarını ailelerinden kaçırıp ki çoğu soylu kişilerdi haremine alıyor köle pazarlarında satıyordu. Dizi Osmanlıya az bile dokundurmuş. Papalığın tüm pisliklerini ortaya atmalarına rağmen oğlancılık, pis siyaset, masum insanların katli gibi bir çok gerçeği tarafsız sunuyorlar fakat birileri çıkıp bizi kötü gösteriyor diyebiliyor komiksiniz. Tüm bunların dışında bu dizi zaten tarihi bir belgesel değil ki öyle bir iddiası da yok. Çoğu yorumlar yukarıda ki arkadaşla aynı zihniyetin ürünü! "Bizi hepten barbar göstermişler müslüman olmayanları öldürmeler falan" hiç olurmu öyle şey canım bak sen şu Osmanlının yaptığına ayıp!

Öyle bir anlatmışsınızki sanki onlar çok mahsum (yöneticilerinden bahsediyorum) bir biz şeytanız. Bende masum halkı öldürmesini desteklemiyorum yinede diziyi izlerken grur duyuyorum. Acaba Osmanlı da olan güç Avrupalı her hangi bir ülkede felan olsa ne yapacaktı şuan senin bahsettiğin şeylerin hemen hemen aynısını.

• Lostun sonu bile bundan iyiydi. 3 sezon verrocchio nun bir sözü için beklemişiz
  • Daha ciddi bir dizi bekliyordum 1.sezon güzeldi diğer sezonlar sürekli düştü. Sherlock Holmes tarzında bir dizi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 28 Aralık 2015; 11:33:07 >
  • Oha resmen hayal kırıklığı arkadaş şu işe bak ilk 2 sezon çok iyiydi şimdiki finalde ne yapalımda bozalım demişler sanırım.
    Güldüğüm nokta koca padişah beyazıdın ölümü birde Riarionun yeniden doğuşu şeytan olarak birde lorenzonun delirmesine ne demeli oğlum diyor çocuğa.
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.