Şimdi Ara

Da Vinci's Demons (2013-2015) | BİTTİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.488
Cevap
39
Favori
83.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aseriousman

Da Vinci karakteri bildiğin Jr Robert'ın Sherlock Holmes'ü.
    Modern bir hava katmışlar Da Vinci'ye, ancak Tom Riley olmamış, daha ağır bir adam lazım.
    Efektlere ve şehir tasarımlarına hiç girmiyorum, Assassin's Creed oyunundan yürütmüşler sanki, çok basit olmuş.

Sehir tasarimi o zamanin romasiyla birebir ayni iste. Creed de de birebir aynisinii yansitmislardi. Bu dizidede birebir aynisini yansitmislar. Buna da calinti demek cok sacma. Hani gercekte olmayan bi mekani calsalar neyse diyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin konusu türü ne arkadaslar.biyografi oldugunu soyleyenler var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet failleri açıklayayım.
    Da Vinci, Sigmund Freud'un analizine göre(kendisi yapmıştır yani kendi çalışması Freud'un) frijittir.
    Ve Kuş olayı çok abartı değil mekanik olarak yarasadan yararlanarak yapmış olduğu maketler var. Yalnız altından yapılma olması lazım ki bu mantıksızca biraz o zamanlarda altın boyası olduğunu düşünmüyorum
    Ve Da vincinin saçı o tarz değildir. Gençlik yılalrını gösteren portresini görmedim. Asistanı Gian Giacomo Caprotti da Oreno'nun gençlik portresine(dizideki da Vinci'nin asistanı) benzer olduğunu düşünüyorum. O zamanlarda tıpkı kaş tıraş etme gibi uzun saç bırakma vardır diye düşünüyorum.
    Tarikat bağlantısı gerçek Assasin's Creed Brotherhood'da değinir zaten. Siona başkanlık yapmıştır. Dizideki haşhaşinlerde gerçek. hashasin kelimesi assasinin kökünü oluşturmuştur zaten.

Failler dışında film güzel yani bilimsel hatalar dışında mükemmel.

• Dizinin konusu türü ne arkadaslar.biyografi oldugunu soyleyenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Modern bir hava katmışlar Da Vinci'ye, ancak Tom Riley olmamış, daha ağır bir adam lazım.
    Efektlere ve şehir tasarımlarına hiç girmiyorum, Assassin's Creed oyunundan yürütmüşler sanki, çok basit olmuş.

Sehir tasarimi o zamanin romasiyla birebir ayni iste. Creed de de birebir aynisinii yansitmislardi. Bu dizidede birebir aynisini yansitmislar. Buna da calinti demek cok sacma. Hani gercekte olmayan bi mekani calsalar neyse diyecegim

Benim anlatmak istediğim dizide bir oyun seviyesinde grafikler kullanılıyor. Yanlış anlamışsın.

• Dizi balon.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Benim anlatmak istediğim dizide bir oyun seviyesinde grafikler kullanılıyor. Yanlış anlamışsın.

• Bugün ilk bölümü izleyeceğim. Yorum yaparım
  • ben diziyi beğendim ilgi çekici bir konusu var
  • Yabanci filmler ve dizilerdeki Turk karekterleri ya hintliler oynar yada araplar :)

Amerikada sinema egitimi almis bir arkasasima sordum bu durumu,verdigi cevap ilgincti.Neden arap ve hintli aktorler,cunku batili insanlarin kafasindaki turk imaji zenciye yakin koyu tenli insanlarmis :),bizim Turk aktorler bu imaja uygun degilmis beyazlarmis :).
  • Sınavlar bitsin bende başlamayı düşünüyorum.
  • ne reklamını yaptılar be
  • quote:

Merakla beklenen dizide 'Türk' skandalı!

Başrollerinde Tom Riley ile Laura Haddock'un oynadığı Da Vinci's Demons isimli dizinin ilk bölümü yayınlandı.
    Dizide 'Türk' olarak geçen ve olayların tam da ortasında yer alan karakter dikkati çekti. Dizideki Türk karakterinin müslüman olmayışı ve uyuşturucu bağımlısı olması tepki topladı.

Leonardo Da Vinci'nin gençliğinin konu alındığı dizide insanüstü zekaya sahip Leonardo'nun imza attığı inanılmaz icatlar ve bunları nasıl bulduğu işleniyor. Öte yandan dizide bir Türk, Da Vinci'nin hayatında dönüm noktası oluyor. Bir meyhanedeki kavgada tanıştığı 'Türk', Da Vinci'yi eskiden bir mabet olan terk edilmiş mağaraya davet ediyor. Türk, mağaraya gelen Da Vinci'ye, içinde icatları ve bir çok önemli bilgiyi barındıran 'Yaprak Kitabı'ndan bahsediyor ve bunu bulmasını istiyor. Öte yandan 'Türk'ün Da Vinci'ye ulaştığını öğrenen Vatikan ise, 'Türk'e karşı olan hoşnutsuzluğunu "Görünüşe göre Türk, kendisine yeni bir şampiyon bulmuş" cümlesiyle dile getiriyor.

DİZİDE DİKKAT ÇEKENLER
    1400'lü yılların ikinci yarısında geçen hikayede dikkat çeken bazı noktalar da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 1400'lü yıllarda İstanbul'da (dizideki adıyla Konstantin) Osmanlı imparatorluğu hüküm sürmesine karşın, dizideki "Konstantin'den gelen Türk' ifadesi. Bir diğer dikkat çekici unsur ise 'Türk' karakterinin Müslüman olmayışı ve uyuşturucu kullanması.

İlk bölümü yayınlanan dizinin önümüzdeki bölümlerinde 'Türk'ün olayların akışına ne kadar yön vereceği ortaya çıkacak.

Türk medyasından beklenen hareketler..

• Şu dizi-film işlerinde detaycı olmamak çok işimi yarıyor.
    Örneğin ben genel hatlarıyla beğendim, saçıyla ilgili konu burayı okuyana dek aklıma gelmemişti.
    Daha çok davranışlarına falan bakıyordum.

Neyse genel olarak beğendim ilk bölümü, bu tarz konular zaten kendini izlettiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Başrollerinde Tom Riley ile Laura Haddock'un oynadığı Da Vinci's Demons isimli dizinin ilk bölümü yayınlandı.
    Dizide 'Türk' olarak geçen ve olayların tam da ortasında yer alan karakter dikkati çekti. Dizideki Türk karakterinin müslüman olmayışı ve uyuşturucu bağımlısı olması tepki topladı.

Leonardo Da Vinci'nin gençliğinin konu alındığı dizide insanüstü zekaya sahip Leonardo'nun imza attığı inanılmaz icatlar ve bunları nasıl bulduğu işleniyor. Öte yandan dizide bir Türk, Da Vinci'nin hayatında dönüm noktası oluyor. Bir meyhanedeki kavgada tanıştığı 'Türk', Da Vinci'yi eskiden bir mabet olan terk edilmiş mağaraya davet ediyor. Türk, mağaraya gelen Da Vinci'ye, içinde icatları ve bir çok önemli bilgiyi barındıran 'Yaprak Kitabı'ndan bahsediyor ve bunu bulmasını istiyor. Öte yandan 'Türk'ün Da Vinci'ye ulaştığını öğrenen Vatikan ise, 'Türk'e karşı olan hoşnutsuzluğunu "Görünüşe göre Türk, kendisine yeni bir şampiyon bulmuş" cümlesiyle dile getiriyor.

DİZİDE DİKKAT ÇEKENLER
    1400'lü yılların ikinci yarısında geçen hikayede dikkat çeken bazı noktalar da bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 1400'lü yıllarda İstanbul'da (dizideki adıyla Konstantin) Osmanlı imparatorluğu hüküm sürmesine karşın, dizideki "Konstantin'den gelen Türk' ifadesi. Bir diğer dikkat çekici unsur ise 'Türk' karakterinin Müslüman olmayışı ve uyuşturucu kullanması.

İlk bölümü yayınlanan dizinin önümüzdeki bölümlerinde 'Türk'ün olayların akışına ne kadar yön vereceği ortaya çıkacak.

Gerizekalılar işte. Hayır nargile de ne zaman uyuşturu olduysa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

DİZİDE DİKKAT ÇEKENLER

Nekadar aptal yani geri zekalı medya var diziyi nasıl izlemiş acaba haberi yazan. nargile nezamandan beri uyuşturucu oldu ikincisi adamın dini hakkında herhangi birşeyde söylenmedi ha hristiyan olur olmaz türk hırıstiyan yokmu dünyada sürüsüne var böyle salakça haberide ilk defa okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Şu dizi-film işlerinde detaycı olmamak çok işimi yarıyor.
    Örneğin ben genel hatlarıyla beğendim, saçıyla ilgili konu burayı okuyana dek aklıma gelmemişti.
    Daha çok davranışlarına falan bakıyordum.

Neyse genel olarak beğendim ilk bölümü, bu tarz konular zaten kendini izlettiriyor.

• @Blue Fox

Aynısı Game of Thrones için yapıp ''Türkleri Aşağılıyorlar'' demişlerdi. Hatta dava filan açıldı askeri lisede izletildi diye açığa alındı izleten subaylar. Üstüne bu forumda o olayı savunanlar da çıkmıştı. Bunu da savunanlar çıkar elbet.
  • Haklısın halkımız medya tarafındna aptal yerine konuyor malesef. O game of thornes olayı tamamen saçmalık zaten ama burası türkiye elden birşey gelmez
  • Abi ben olaya şöyle bakmıştım koskaca Da Vinci'yi bile bir Türk yönlendiriyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.