Bildirim
DAC ÖNERİSİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: sallanansandalye
ARCAM RDAC , TEAC UD-H01 bu iki dac tan hangisini tercih etmeliyim. rock ve metal dinliyorum. hoparlör audioengine a5.
İkisinide kullandım teac nere ardac nere. İki burbury chip var teac ta -
:) yani teac mı diyorsun ?quote:
Orijinalden alıntı: eraycelik80quote:
ARCAM RDAC , TEAC UD-H01 bu iki dac tan hangisini tercih etmeliyim. rock ve metal dinliyorum. hoparlör audioengine a5.
İkisinide kullandım teac nere ardac nere. İki burbury chip var teac ta -
Bence teac ama diyer arkadaslar da yorumlarını paylaşır inşallah -
Rdac alma da ne alirsan al kardesim. -
ikisinin de güzel özellikleri var, ancak benim için önemli olan sesin kalitesi ve dinlediğim müziğe uygunluğu.quote:
Orijinalden alıntı: eraycelik80
Bence teac ama diyer arkadaslar da yorumlarını paylaşır inşallah -
arcam'ın ikinci eli fazla , dikkatimi çekti bu durum. insanlar memnun kalmadıkları için, elden çıkarmaya çalışıyor her halde.quote:
ikisinin de güzel özellikleri var, ancak benim için önemli olan sesin kalitesi ve dinlediğim müziğe uygunluğu.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallanansandalye -- 29 Kasım 2012; 21:06:10 > -
İkisinide kullanmış biri olarak dinlediğiniz müzik tarzına göre arcam ı öneririm.Rdac teac a göre daha sert karakterli bir yapıda.Teac biraz daha klasik ve jazz tarzına uygun yapıda diyebilirim.İkinci el ilanlarından biri bana ait.Dac ise yakın bir arkadaşımın.Benchmark dac1 usb aldığı için satıyor. -
dac alma işini yaza erteledim. en iyisi dinleyip karar vermek. cevaplarınız için teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: nurkan09
İkisinide kullanmış biri olarak dinlediğiniz müzik tarzına göre arcam ı öneririm.Rdac teac a göre daha sert karakterli bir yapıda.Teac biraz daha klasik ve jazz tarzına uygun yapıda diyebilirim.İkinci el ilanlarından biri bana ait.Dac ise yakın bir arkadaşımın.Benchmark dac1 usb aldığı için satıyor. -
Teac dac satılmıştır kolay gele -
Bi daha da zor duser ikinci ele. Dedik ama arkadas pek kulak asmadi. Neyse hayirlisi bakalim. -
kulak asmaz olur muyum. dün bütün gece rüyamda daclarla savaşıyordum :)) zaten bu gergin ve kararsız ruh hali canımı sıktı diye , dinlemeden almama kararı aldım. aklımdan çıkarttım yaza kadar.quote:
Orijinalden alıntı: Mecanica
Bi daha da zor duser ikinci ele. Dedik ama arkadas pek kulak asmadi. Neyse hayirlisi bakalim.
herkes elindeki dacları satıp bencmark dac1 yada m2tech younga yükseltiyor. bende bunları dinlemek istiyorum. arada gerçekten bu fiyat farkına değecek ses farkı varsa düşünmeden bu tip bir dac alırım. hiç ara kalite daclarla uğraşmam. -
Mevcut sisteme Young veya Benchmark sınıf atlatamaz yazık olur özellikle metal ve rock müzik için.quote:
kulak asmaz olur muyum. dün bütün gece rüyamda daclarla savaşıyordum :)) zaten bu gergin ve kararsız ruh hali canımı sıktı diye , dinlemeden almama kararı aldım. aklımdan çıkarttım yaza kadar.
herkes elindeki dacları satıp bencmark dac1 yada m2tech younga yükseltiyor. bende bunları dinlemek istiyorum. arada gerçekten bu fiyat farkına değecek ses farkı varsa düşünmeden bu tip bir dac alırım. hiç ara kalite daclarla uğraşmam.
Alıntıları Göster
Benim önerim HEGEL HD2 bir incele istersen.
http://www.timpani.com.tr/pages/hegel/hd2.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 30 Kasım 2012; 22:23:05 >
-
bu dacta listemde var. Norveç malı olması sempati yaratıyor bende. metal müziğin bokunun çıkartıldığı yerde metal için iyi daclar üretilir diye düz mantık kuruyorum :))quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
Mevcut sisteme Young veya Benchmark sınıf atlatamaz yazık olur özellikle metal ve rock müzik için.
Benim önerim HEGEL HD2 bir incele istersen.
http://www.timpani.com.tr/pages/hegel/hd2.htm
Alıntıları Göster
-
Bahseetiginiz daclar tabi ki cok daha ustun. Imkan varsa alinabilir ama siistem de ona uygun olmali. Sonucta kulagimiz bir cihazi degil bir sistemin sesini duyuyor. A5 de (bu arada hic dinlemedim) bu farklari duyabileceginizi pek sanmiyorum. Ama ileriye donuk olsun diye olabilir tabiki. Ben ilk bahsettiginiz iki dac arasinda yorum yaptim. Cita yukselince artik kisisel kulak ve zevkler giriyor cunku cogu urun belli bir segmentten sonra kensi cizgisinde cok basarili urunler olmus oluyor ve kotulemek biraz manidar kaciyor.
Ben de cok kararsiz biriyimdir ve sizi anliyorum. Igrenc bir durum insanin uykularini kaciran belirsiz bir dusunce ama yapi iste. Kolay gelsin sevgili arkadasim. Acelen yoksa da. Cok kafaya takma. Tam olarak icine sinen birsey al rahat et -
Audio Engine A5'i merak ediyorum. PCden müzik dinlemek için nasıllar ? Bende Logitech z2300 var.quote:
Orijinalden alıntı: Mecanica
Bahseetiginiz daclar tabi ki cok daha ustun. Imkan varsa alinabilir ama siistem de ona uygun olmali. Sonucta kulagimiz bir cihazi degil bir sistemin sesini duyuyor. A5 de (bu arada hic dinlemedim) bu farklari duyabileceginizi pek sanmiyorum. Ama ileriye donuk olsun diye olabilir tabiki. Ben ilk bahsettiginiz iki dac arasinda yorum yaptim. Cita yukselince artik kisisel kulak ve zevkler giriyor cunku cogu urun belli bir segmentten sonra kensi cizgisinde cok basarili urunler olmus oluyor ve kotulemek biraz manidar kaciyor.
Ben de cok kararsiz biriyimdir ve sizi anliyorum. Igrenc bir durum insanin uykularini kaciran belirsiz bir dusunce ama yapi iste. Kolay gelsin sevgili arkadasim. Acelen yoksa da. Cok kafaya takma. Tam olarak icine sinen birsey al rahat et
Bu aralar bende DAC'ları inceliyordum. TR'de aşağıdaki yazıyı buldum. Aslında Konu olarak DAC ve İnterconnectler için ana konu açsak iyi olur
http://www.techno-fi.net/index.php/ekipman-incelemeleri-izlenimler/134-m2-tech-young-dac-review-incelemesi
-
odac dac lar oldukça iyi işler çıkarıyor kullandığı ı sabre 9023 chip üst sınıf dac larda ve japon teac markasının binlerce dolarlık ses sistemlerinde kullandığı esoreric serisinin kullandığı chip göz önünde bulundurulması gereken önemli dac lardan ayrıca tenor işlemci kullanıyor..quote:
Orijinalden alıntı: bwhiteshark
Audio Engine A5'i merak ediyorum. PCden müzik dinlemek için nasıllar ? Bende Logitech z2300 var.
Bu aralar bende DAC'ları inceliyordum. TR'de aşağıdaki yazıyı buldum. Aslında Konu olarak DAC ve İnterconnectler için ana konu açsak iyi olur
http://www.techno-fi.net/index.php/ekipman-incelemeleri-izlenimler/134-m2-tech-young-dac-review-incelemesi
Alıntıları Göster
-
A5 , vokalde , cazda, klasik müzikte iyi performans veriyor , sesler gerçekçi. İş heavy metal ya da rock müziğe geldiğinde hiç bir özelliği kalmıyor. hatta şu aralar sırf metal ve rock dinlemek için edifier 2700 almayı düşünüyorum.quote:
Orijinalden alıntı: complete_
odac dac lar oldukça iyi işler çıkarıyor kullandığı ı sabre 9023 chip üst sınıf dac larda ve japon teac markasının binlerce dolarlık ses sistemlerinde kullandığı esoreric serisinin kullandığı chip göz önünde bulundurulması gereken önemli dac lardan ayrıca tenor işlemci kullanıyor..
Alıntıları Göster
Türkiye'de satılan daclar tercihim. "odac" ı Türkiye' de satılıyor mu?
HEGEL HD2 ilgimi çekiyor. Aslında işime yaramayan özellikleri yok ve fiyatı uygun. Ancak young dac yada bencmark d1 gibi dacları dinleyip karar vermek istiyorum . Küçük farklar için binlerce dolar vermek istemiyorum. Ama bu daclar gerçekten sesi başka bir boyuta çıkartabiliyorsa alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallanansandalye -- 2 Aralık 2012; 18:36:33 >
-
Ekstra DAC alınacaksa iyi düşünüp taşınmak lazım, şimdi lazım gibi görünmeyen özellikler 2-3 ay sonra yeni upgradelere zemin hazırlamasın.quote:
A5 , vokalde , cazda, klasik müzikte iyi performans veriyor , sesler gerçekçi. İş heavy metal ya da rock müziğe geldiğinde hiç bir özelliği kalmıyor. hatta şu aralar sırf metal ve rock dinlemek için edifier 2700 almayı düşünüyorum.
Türkiye'de satılan daclar tercihim. "odac" ı Türkiye' de satılıyor mu?
HEGEL HD2 ilgimi çekiyor. Aslında işime yaramayan özellikleri yok ve fiyatı uygun. Ancak young dac yada bencmark d1 gibi dacları dinleyip karar vermek istiyorum . Küçük farklar için binlerce dolar vermek istemiyorum. Ama bu daclar gerçekten sesi başka bir boyuta çıkartabiliyorsa alırım.
Alıntıları Göster
Mesela örnek verilen Hegel HD2, eminim ki ses kalitesi çok iyidir ve çok hesaplıdır ama DAC alan biri teknik özelliklere de bakmalı.
- sadece usb girişi var= başka cihazdan sesi sayısal olarak alıp bu cihazı dac olarak kullanamayacaksınız (cd player, optik/coax çıkışlı cihazlar mesela AVR veya PC'den spdif out)
- güç gereksinimini usb kablo üzerinden karşılıyor= misal kendim için ipad ile potansiyel uyumluluğuna gölge düşer IOS güç çeken cihazları sevmiyor (araya usb hub lazım), usb kablosundan potansiyel olarak gürültü gelebilir, çalışması için bilgisayar çalışıyor olmalı
- usb girişinden max 96 khz destekliyor diyor ama DAC 192 khz diyor, usb girişten de 192 desteklese fena olmazdı. Hatta bir yerde 88.2 desteklemediğini yazıyordu. DAC alsaydım ne kadar sample rate varsa hepsini olabildiğince desteklemesini isterdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 2 Aralık 2012; 20:22:13 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dustdevil
Ekstra DAC alınacaksa iyi düşünüp taşınmak lazım, şimdi lazım gibi görünmeyen özellikler 2-3 ay sonra yeni upgradelere zemin hazırlamasın.
Mesela örnek verilen Hegel HD2, eminim ki ses kalitesi çok iyidir ve çok hesaplıdır ama DAC alan biri teknik özelliklere de bakmalı.
- sadece usb girişi var= başka cihazdan sesi sayısal olarak alıp bu cihazı dac olarak kullanamayacaksınız (cd player, optik/coax çıkışlı cihazlar mesela AVR veya PC'den spdif out)
- güç gereksinimini usb kablo üzerinden karşılıyor= misal kendim için ipad ile potansiyel uyumluluğuna gölge düşer IOS güç çeken cihazları sevmiyor (araya usb hub lazım), usb kablosundan potansiyel olarak gürültü gelebilir, çalışması için bilgisayar çalışıyor olmalı
- usb girişinden max 96 khz destekliyor diyor ama DAC 192 khz diyor, usb girişten de 192 desteklese fena olmazdı. Hatta bir yerde 88.2 desteklemediğini yazıyordu. DAC alsaydım ne kadar sample rate varsa hepsini olabildiğince desteklemesini isterdim.
Arşivimin hepsi 16 bit 44 khz flac . 192khz yi desteklememesi önemli değil.
Müzik kaynağım w7 li bilgisayar. Tek girişin usb olması önemli değil. Diğer tür girişleri, muhtemelen hiç kullanmayacağım.
a5 ile uyumu ve sesin kalitesi için, diğer özelliklerden vazgeçebilirim.
Büyük ihtimalle , hegel d2 alıp deneyeceğim eğer beğenmezsem satacağım. Yazın İstanbul'a gidip bütün hi-fi mağazalarını dolaştıktan sonra, kulağıma uygun bir cihaz alacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallanansandalye -- 2 Aralık 2012; 20:46:34 >
Benzer içerikler
- optik ses çıkışı 3.5 jack a dönüştürme
- dac nedir
- akıllı kumanda kodları
- hoparlör anfi bağlantı şeması
- en iyi midrange markaları
- dolby atmos
- en iyi hoparlör markaları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X