Şimdi Ara

Dacia Logan 1.5 dci az km yapmış araba arıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Neşeniz bol olsun.

Dacia Logan 1.5 dci az km yapmış araba arıyorum.
    Uzun zamandır araştırıyorum temiz, az kilometre ve sorunsuz olan araba araştırıyorum.
    "Sorun yok, dört dörtlük arabadır" sözüne uyarak gidip gördüğüm arabanın bayosı tamamen değişmiş/kazalı vb. olduğunu gördüm.
    Kardeşim arabanda bu sorun var, neden beni oyalıyorsun dediğimde de "abi vallahi bir sorunu yok, ben garanti ediyorum" gibi cahilce savunmalar yapıyorlar.
    Alım satım tutarı ucuzladığından arabayı üzerine alıyorlar ve ilk sahibinden şeklinde satıyorlar. İnternet üzerinden sorguladığımda aracı 1-2 ay önce satın almışsın, nasıl ilk sahibi oluyorsun? dediğimde de bozuluyor vatandaş.

Böylesi durumları dikkate alarak beni oyalamayacak serviste de kontrol ettirebileceğim "2007-2008-2009 model Dacia Logan 1.5 dci" teklifleri bekliyorum.

Sağlıcak kalın, esen kalın.

• Dieselin az km yapmışı zor bulunur. Mutlaka servisten sordurun. benim gibi ağzınız yanmasın. Gerçi içim rahat ama siz yine de benim izlediğim yolu izlemeyin. Sordurun.
  • Merhabalar topaz42,
    Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

İfade ettiğiniz gibi servise kontrol ettirerek alacağım.
    Geçen hafta araba pazarında bir 2008 96.000km bir araba gördüm. Araba oldukça diri-temiz, lastikleri yeni, orjinal ve gerçek km olduğunu söylemesi üzere 15.850 TL'ye pazarlık yaparak servise götürüp kontrol ettirmeyi düşünüyordum.
    Satıcıya arabayı sordum: "Abi araba temiz, 3 yerinde çiziklerden dolayı boyama var sadece." dedi.

Servise götürmeden birde 5664'e sms gönderek mesaj gönderek hasarı konusunda bilgi alayım dedim

Ancak "HS Plaka Numarası" yazarak 5664'e sms gönderdiğimde aşağıdaki raporu gösterdim kendisine.
    Akabinde "Arabada birşey yok diyorsun, 5 adet kaza geçirmiş, birçok değişeni varmış, neden hiçbir şey yok ve orjinal diyorsun?" dediğimde ise: "Abi trafik kazasında eksper çok yazıyor, ondan dolayı" şeklinde yalanı en doğru şekilde söyleyen insan müsveddeleriyle araba pazarları dolu maalesef.

SMS Raporu:
    Kayıtlarımıza göre ..........7398 Sasi nolu aracin 5 adet hasari mevcuttur.
    HSR1) 01.07.2010 Carpma, 674.58 TL
    HSR2) 21.01.2010 Carpma,
    HSR3) 27.08.2009 Carpma, 2159 TL
    HSR4) 18.12.2008 Carpma,
    HSR5) 06.10.2008 Carpma,

Uyardığınız üzere kesinlikle servise de kontrol ettirerek bir araba alacağım, araştırma içerisindeyim. Renault-Dacia bayi arkadaşım var, kendisine de temiz bir araba ulaştığında haber verecek.
    Bakalım nasıl bir araba nasip olacak?

• Aldığım adam bana büyük olmayan kazası var demişti. Sorun etmedim. Kayıtlarda da çıkıyor zaten. Öndeki arabaya vurmuş sağ tarafından. Zaten serviste yapılınca kayıtlarda fiyatların yüksek olması normal. Ama arabanın yüksek süratlerde gidişinde de sorun yok. Öyle sağa sola çekme olayı yok. Ama km'nin indirildiğini söylememişti. 4 ay sonra farkedince de iş işten geçti. Yetkili servis tahminen 40.000 km kadar indirildiğini söyledi. Gösterge 120.000 de şu anda. Genel bakım için yetkili servise götürdüğümde adamlara dedim ki:

Ben öyle lagaluga işe gelemem. Satmak istediğim zaman da izahatlarda bulunmak istemiyorum. Şunu 160.000 km'ye çıkarın o zaman dedim. Asla dedi. Yetkili serviste km oynaması olmaz dedi. Satarken isterseniz siz söylersiniz dedi.

Şimdi kullanıyorum. Ama motoru çok diri. Sıfır araba gibi tepki veriyor maşallah.

Ama siz yine de km'lerinden emin olun. Benim arabaya müşteri olsaydınız size tüm artılarını ve eksilerini söylerdim. Yalan işi sevmem. Kul hakkı var.

• onu bunu bilmem ama loganlar tutuldu. neredeyse 2. eli clio sembol fiyatına ulaştı. eskiden parası yetmeyen bari 2. el logan alırken, şuan sınıfındakilerle yarışyor. severek kullandığım bir araçtı. sahibini üzmez. ama clioya baksanız , kalite açısından, araç sessizliği açısından , uzun yol rahatlığı açısından sizi daha tatmin edebilir. zaten birbirinden hiç farkı yok ama clio daha kaliteli işçiliğe sahip. kolay gelsin.
  • Merhabalar redcheek99,
    Neşeniz bol olsun.

Öncelikle yazıma katkınız için teşekkür ederim.
    Clio arabası kalite, konfor açısından daha önde gelir.
    Ancak aile arabası olarak Dacia Logan tercih etmemizin sebebi öncelikli olarak 5 kişilik aile boy ortalaması 1.75cm - 1.85 arası olması, yakıt sarfiyatının tatmin edici olması, parçalarının ucuz olmasıdır.

Clio aracının arkasına oturduğumuzda kafamızı eğmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle Clio arabasını tercih edemiyoruz.

Müteşekkirim.
  • İki arabayı da yanyana koyup tepeden baktığınızda Clio'nun önden arkaya doğru daraldığını, Logan'ın genişldiğini göreceksiniz. Yine aynı şekilde Clio'nun tavanı önden arkaya doğru alçalarak giderken Logan'larda öyle bir durum yok. Tüm tavan aynı yükseklikte. Loganlar hem sağdan sola, hem de iç tavan olarak epey geniş. Uzun boylular ve kilolular için gerçekten ideal araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dikkatlı olmak lazım
  • 2. ele güvenemediğimden sıfır bi araba aldım ya... haklıyım sanki..
  • Aslında 2. el arabayı ya tanıdıktan alacaksınız. Ya da Yetkili servislerin galerilerinden. Kredi de kullandırıyorlar. Mesela Renault Bağdatlılar ikinci el araçlar satıyor. Değişik markalarda. Size satmadan önce 96 noktada kontrolden geçiriyor. Sıfır gibi sağlam oluyor araba.
  • ne dersiniz piyasasi olur mu bizim araçların 5sene sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

ne dersiniz piyasasi olur mu bizim araçların 5sene sonra

Bence piyasası çoktan oluşmuş gibi. Kafamı ne tarafa çevirsem mutlaka görüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Bence piyasası çoktan oluşmuş gibi. Kafamı ne tarafa çevirsem mutlaka görüyorum.

değeri çok fazla düşmeden 2. el olarak satılabilme durumu nasıl acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

değeri çok fazla düşmeden 2. el olarak satılabilme durumu nasıl acaba?

İşte şimdilik o pek iyi değil. Düşük sayılır.
  • Merhabalar arkadaşlar,

Yaklaşık 2 aydır Dacia Logan araba arıyorum. Bu süreçte araba satıcılarının ne kadar (mümkün mertebe en kibar haliyle söylüyorum) az dürüst olduklarını müşahade ettim.

En son Reault Flash E-5 Haliç Yetkilis Servisi 2. el satışı bölümünde Dacia Logan 2008 model 79.000 km arabasını sordum, "kendi servisimizin arabası, orjinaldir, herhangi bir kazası yoktur" dedi ve 15.850 TL'ye son fiyata anlaştıktan sonra dedim ki "Tramer'e sms gönderim sorgulama yapacağım, yapmadan önce döküm yapabilir misiniz?" dedim. Döküm olmaz deyince öyleyse bilgisayar ekranında göster dedim. İster istemez arabanın arka kapısının değiştiğini, ön sol çamurluğun boyandığını, arka tamponunun değiştini söyledi. Ben de Tramer'e sms gönderek aracın 5 adet hasarları bulunduğunu ve yüklüce tamir tutarları bulunduğu görünce, ilgili kişiye gereken herşeyi söyledim ve oradan ayrıldım.

Diyeceğim odur ki, ikinciel araba alırken yetkili serviste olsa asla güvenmeyin ve arabadan anlayan bir yakınınız ve tanıdığınız ile araba araştırın. Almaya karar verdiğiniz araba için -satıcı sahibi "vallahi billahi bu araba cennetten gelmiştir, vallahi billahi bu araba orjinaldir" demesine asla inanmadan- HS 34AA1234 yazarak kazaları sorgulayın. Akabinde sizin tanıdığınız bir tamirciye de arabayı gösterin.

Tüm bu yaşadıklarımın modelini/tipini çok sevmiş olmama rağmen zaten az satılan Dacia Logan arabanın temizini bulamadığımdan dolayı bu arabayı almaktan vazgeçerek daha çok alternatifi olan Kangoo dci multix aracı almaya karar verdim.

Sağlıcakla kalın, esen kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: nashi

Merhabalar arkadaşlar,

Yaklaşık 2 aydır Dacia Logan araba arıyorum. Bu süreçte araba satıcılarının ne kadar (mümkün mertebe en kibar haliyle söylüyorum) az dürüst olduklarını müşahade ettim.

En son Reault Flash E-5 Haliç Yetkilis Servisi 2. el satışı bölümünde Dacia Logan 2008 model 79.000 km arabasını sordum, "kendi servisimizin arabası, orjinaldir, herhangi bir kazası yoktur" dedi ve 15.850 TL'ye son fiyata anlaştıktan sonra dedim ki "Tramer'e sms gönderim sorgulama yapacağım, yapmadan önce döküm yapabilir misiniz?" dedim. Döküm olmaz deyince öyleyse bilgisayar ekranında göster dedim. İster istemez arabanın arka kapısının değiştiğini, ön sol çamurluğun boyandığını, arka tamponunun değiştini söyledi. Ben de Tramer'e sms gönderek aracın 5 adet hasarları bulunduğunu ve yüklüce tamir tutarları bulunduğu görünce, ilgili kişiye gereken herşeyi söyledim ve oradan ayrıldım.

Diyeceğim odur ki, ikinciel araba alırken yetkili serviste olsa asla güvenmeyin ve arabadan anlayan bir yakınınız ve tanıdığınız ile araba araştırın. Almaya karar verdiğiniz araba için -satıcı sahibi "vallahi billahi bu araba cennetten gelmiştir, vallahi billahi bu araba orjinaldir" demesine asla inanmadan- HS 34AA1234 yazarak kazaları sorgulayın. Akabinde sizin tanıdığınız bir tamirciye de arabayı gösterin.

Tüm bu yaşadıklarımın modelini/tipini çok sevmiş olmama rağmen zaten az satılan Dacia Logan arabanın temizini bulamadığımdan dolayı bu arabayı almaktan vazgeçerek daha çok alternatifi olan Kangoo dci multix aracı almaya karar verdim.

Sağlıcakla kalın, esen kalın.

Hayırlısı olsun. O kadar aramanıza rağmen gönlünüze göre araba blamadığınız için üzüldüm şahsen.

• Skoda Fabia da bakabilirsiniz. İç mekanı geniştir.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-2008-dacia-logan-1-5-dci-multix-ambiance-61013435/detay/

ben de bu ilandaki aracı sorguladım. toplamda 7000 tl tutarnda 6 hasar kaydı var. halbuki ilanda kazası değişeni yok yazıyor. ortalık üçkağıtçıan geçilmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.