Şimdi Ara

dacia pikap gaz yememe sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 2004 model dacia pikap var (1.9 dizel kango motor) arac sorunsuz bi şekilde yürüyor ancak kontağı ilk açtığımda gaz yemiyor. Kapatıp tekrar açıyorum kontağı bu sefer sorunsuz bi şekilde devam ediyorum.her zaman böyle sizce neden yapar ve nasıl çözeriz. Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoçam accent dizel aracımda aynı sorun vardı,gaz yemiyor ve siyah duman atıyordu,hava akışmetresi arızalıymış(selenoid valfi) .Sizde bir baktırın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Admire21 -- 19 Şubat 2015; 13:55:55 >
  • Yanlız benim aracın sorunu şu hocam ilk kontakta gaz yemiyor. Kontağı kapatıp açınca yiyor. Yani birkez kapatıp açmak gerekiyor. Baktırmaya gelince artvinde oturuyorum bu araca bakmıyorlar o yüzdrn buraya yazdım belki bi çözüm bulurum diye

• Bi bilgisi olan başına gelen yokmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ewrenn123

Yanlız benim aracın sorunu şu hocam ilk kontakta gaz yemiyor. Kontağı kapatıp açınca yiyor. Yani birkez kapatıp açmak gerekiyor. Baktırmaya gelince artvinde oturuyorum bu araca bakmıyorlar o yüzdrn buraya yazdım belki bi çözüm bulurum diye

Aslında ilk çevirmede de gaz yiyor. Fakat tahminim şu: Siz arabayı stop edip uzun bir süre çalıştırmadığınız zaman yakıt depoya geri kaçıyor. Siz anahtarı ilk taktığınızda yakıt gelmeye başlıyor. Fakat zaman yeterli olmuyor ve siz ancak ikinci kontağı taktığınız zaman yakıt ancak gelmiş oluyor.

Benim arabada da başka sorun vardı ama tamirci böyle bir sorun zannetti. Pompanın oraya yakıtı tutan bir destek aparatı takacam demişti.

Böyle bir şey olabilir. Arabayı stop ettirince yakıt geri kaçıyor olabilir.

• Dediğiniz gayet mantıklı. Ama gaz yemeyen halde yani ilk kontakta bıraksam saatlerce çalışIr. Bi şekilde mazotu alıyor yani. Isıtma bujisi lambası yakıyor. Dip gaz veriyorum motorda sadece rölanti sesi var debriyajdan ayağomı çekiyoçekiyorum dip gazda saatte 3-5 km ni hızla gidebiliyor. Sonra kontak kapatıp açıyorum buji hatası sönüyor o zaman canavar gibi devam...

• quote:

Dediğiniz gayet mantıklı. Ama gaz yemeyen halde yani ilk kontakta bıraksam saatlerce çalışIr. Bi şekilde mazotu alıyor yani. Isıtma bujisi lambası yakıyor. Dip gaz veriyorum motorda sadece rölanti sesi var debriyajdan ayağomı çekiyoçekiyorum dip gazda saatte 3-5 km ni hızla gidebiliyor. Sonra kontak kapatıp açıyorum buji hatası sönüyor o zaman canavar gibi devam...

Bir kere mazotu aldı mı, devamlı alır zaten. Depo bitene kadar çalışır. Sorun. Benim ustamın dediği şu: Araba stop ettirilince pompa yakıtı geri kaçırıyor. Kaçmasını önlemek için bir şey takacaktı. Yakıtın kaçmasını önleyecekti. Ama benim arabada başka sorun vardı. Taktırmadım.

Hatta eliyle pompayı sıktı. Çok kolay sıkılıyordu. Bir kaç kere sıkıp bıraktıktan sonra pompa sertleşti. Taş gibi oldu. İşte şimdi yakıt geldi. dedi bana. Çevirince araba çalıştı ilk kontakta.

Siz de arabayı çalıştırmadan önce pompayı elinizle yoklayın. Sert mi, yumuşak mı diye. Yumuşaksa yakıt geri kaçmış demektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pompayı yeni değiştim. Ama dediiniz gibi araba uzun süre yatında mazot geri kaçıyor. Bütün mazot hortumlarını şeffaf ile değiştim görebiliyorum. Uzun hava boşlukları oluşuyor Söylediğin gibi olabilir. Birazdan deniycem sağol.

• quote:

Pompayı yeni değiştim. Ama dediiniz gibi araba uzun süre yatında mazot geri kaçıyor. Bütün mazot hortumlarını şeffaf ile değiştim görebiliyorum. Uzun hava boşlukları oluşuyor Söylediğin gibi olabilir. Birazdan deniycem sağol.

Hava boşluğu olabilir. Fazla olmamak şartı ile sorun olmaz. Ama çok fazla hava boşluğu var ise sorun olur demişti ustam. Benim arabadaki borular da şeffaf sayılır. Bezle iyice silince yakıt akışını gösterdi bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.