Şimdi Ara

Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    testimi iyi okumanı rica edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

alfa romeo guiletta,fiat bravo ve punto gibi araçlar yerden yere vuruluyor ama dacia gibi tasarım ve kalitesizlik abidesi övülüyor.Diğer taraftan vw düşmanlığı son hız devam ediyor.ilginç bir forum olmaya devam ediyor.

Araçtan beklentin lüks ve konforsa zaten dacia bayisinin önünden bile geçmemen lazım. Ama 30.000 TL dolaylarında 2013 model sıfır kilometre dizel araç satan başka marka varsa oda konuşulabilir, alıcı az yaksın sorunsuz işimi görsün ayağımı yerden kessin mantığındaysa alınabilir bunda ilginç olan birşey yok yani
  • İlgilenenler için şu adreste de videolu DAcia Sandero Stepway incelemesi buldum

http://www.ototest.tv/videos/yeni-dacia-sandero-stepway-test-surus-izlenimi-yakit-tuketimi-ve-performansi-videosu

Konu dışı ama ilk girişte ilginç bir çekim video çekimi var. Nasıl yapmışlar tam anlamadım. Bilen veya anlayan varsa açıklama bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

alfa romeo guiletta,fiat bravo ve punto gibi araçlar yerden yere vuruluyor ama dacia gibi tasarım ve kalitesizlik abidesi övülüyor.Diğer taraftan vw düşmanlığı son hız devam ediyor.ilginç bir forum olmaya devam ediyor.

Araçtan beklentin lüks ve konforsa zaten dacia bayisinin önünden bile geçmemen lazım. Ama 30.000 TL dolaylarında 2013 model sıfır kilometre dizel araç satan başka marka varsa oda konuşulabilir, alıcı az yaksın sorunsuz işimi görsün ayağımı yerden kessin mantığındaysa alınabilir bunda ilginç olan birşey yok yani

punto dizelide 30 bin civarına alabiliyorsun ki bence dacia dan çok daha iyi bir araç

• sharkemre kullanıcısına yanıt
    sandero stepway ve punto nun kullanım amaçları farklı gibi biraz. Asfalttan çıkmayacak biri için punto uygun gibi gözüksede , köy de kırda evi olan biri için pek de ideal bi seçim olmayabilir. stepway bu noktada fiyatı ve ekonomikliği ile devreye giriyor. yoksa bi vw touran la falankıyaslanacak araba deil
  • quote:

Orijinalden alıntı: postgisman

sandero stepway ve punto nun kullanım amaçları farklı gibi biraz. Asfalttan çıkmayacak biri için punto uygun gibi gözüksede , köy de kırda evi olan biri için pek de ideal bi seçim olmayabilir. stepway bu noktada fiyatı ve ekonomikliği ile devreye giriyor. yoksa bi vw touran la falankıyaslanacak araba deil

o konuda haklısınız ama yinede bence ikinci eli alınması taraftarıyım çünkü sıfır dacia lar bence (birçok araç gibi) o fiyatları haketmediğini düşünüyorum.
  • sharkemre kullanıcısına yanıt
    herkezin geçirdiği bi noktada dacia da aynısını yapmış çok değil bence
  • Yeni Sandero Ambiance 1.5 dCi 75 bg 31.290 TL

bence bu araca bu fiyat fazla ama size göre normal olabilir sizin görüş ve takdirinizdir ben 30 bini bu araca bağlamazdım.
  • stepwayi sıfır almak yerine temiz bi ikinci el kollamak daha mantıklı
  • Dostum tamam araba incelemen güzel de şu satış temsilcisi havasından kurtul. Az önce leonda da bunda da eksi özelliklerden bahsetmemişsin. Böyle inceleme olmaz en azından objektif bir inceleme olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iç mekan vasat leon da daha ne olsun :)
  • quote:

quote:

quote:

punto dizelide 30 bin civarına alabiliyorsun ki bence dacia dan çok daha iyi bir araç

arkadaşlar tutturmuşsunuz bi 30 bin seviyesinde diye. Siz sanderoya bakıyorsunuz. Sandero Stepway e bakıcaksınız. Şu anda liste fiyatı 37.800 TL. Bayi de 1 kuruş indirim yapmaz. Hatta stepne de ekleyin 300 oldu mu 38.100. Ben niye vazgeçtim zannediyorsunuz. Ben sorarken 35.600 dü. Trafik sigortası dır pulu dur fiyat yükseliyor. Ve bu araç o kadar etmez.

• leon da stepway kadar objektif olamamış olabilirim :) beğendiğim bi araç ama yazıyı bi kez daha okuyunca sana hak vermedim değil .D
  • mashar2alanson M kullanıcısına yanıt
    videoyu izlerken 9-15 saniyeler dikkat et gölgesini göreceksin
    çekim yaptıkları uzaktan kumandalı model helikopter tarzı bi cihaz

şunun gibi bişey işte
    http://www.youtube.com/watch?v=mCqEH5-or1I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atn42 -- 10 Eylül 2013; 19:28:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atn42

videoyu izlerken 9-15 saniyeler dikkat et gölgesini göreceksin
    çekim yaptıkları uzaktan kumandalı model helikopter tarzı bi cihaz

şunun gibi bişey işte
    http://www.youtube.com/watch?v=mCqEH5-or1I

İlginçmiş. En azından birileri sıradışı şeyler deniyor ve emek harcıyor. Otomobil dergileri filan yerinde saysınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar tutturmuşsunuz bi 30 bin seviyesinde diye. Siz sanderoya bakıyorsunuz. Sandero Stepway e bakıcaksınız. Şu anda liste fiyatı 37.800 TL. Bayi de 1 kuruş indirim yapmaz. Hatta stepne de ekleyin 300 oldu mu 38.100. Ben niye vazgeçtim zannediyorsunuz. Ben sorarken 35.600 dü. Trafik sigortası dır pulu dur fiyat yükseliyor. Ve bu araç o kadar etmez.

Tam da bu dediklerini yazacaktim,hislerime tercuman olmussun,cuk oturmus.
    Haziranin son gunu sandero stepway bakmaya gittik.Satis temsilcisi 37500 TL den kurus asagiya inmedi.Aynalarin elle ayarlandigini gorunce de tuzu biberi oldu.
    Oradan Chevrolet'e gectik.Aveo 1.3 LT yi 36500 e aldik.
    Buradan fiyati dusurmeyen satis temsilcisine kucak dolusu tesekkurlerimi sunuyorum.Dacia gibi bir hataya dusmemizi onledi.Hele ki stepway in kronik sorunlarini okudukca iyi ki almamisim diyorum.

Not:Dis tasarimina bayiliyorum stepway'in.Cok yakisikli olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon86

quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

quote:

quote:

quote:

Tam da bu dediklerini yazacaktim,hislerime tercuman olmussun,cuk oturmus.
    Haziranin son gunu sandero stepway bakmaya gittik.Satis temsilcisi 37500 TL den kurus asagiya inmedi.Aynalarin elle ayarlandigini gorunce de tuzu biberi oldu.
    Oradan Chevrolet'e gectik.Aveo 1.3 LT yi 36500 e aldik.
    Buradan fiyati dusurmeyen satis temsilcisine kucak dolusu tesekkurlerimi sunuyorum.Dacia gibi bir hataya dusmemizi onledi.Hele ki stepway in kronik sorunlarini okudukca iyi ki almamisim diyorum.

Not:Dis tasarimina bayiliyorum stepway'in.Cok yakisikli olmus.

Ben o fiyat düşürmeyen bayilere teşekkür ediyorum. Çok zorladık ama şu an Astra sahibiyim

• O test yapıyorum diyenleri de arabanın sırtına bağlar testi öyle yaparım
    sizin taptığınız testler sadece katalog verilerini teyit etmek..tarafsız olun..canımı yiyin...

2013 yılı başında sıfır olarak adım sandero stepway...
    20.000km kullandım..
    geçen ay da babama devrettim...

artıları..

şehir içinde sakin kullanıyorsanız yakıtı çok az...45lt mazotla 700-750km gidiyor.
    uzun yolda daha da az yakıyor.53lt mazotla 1200km gittim..100-120km hızla..
    hafif arazide suv kadar yetenekli..yaklaşık 2000km toprak yollarda dağ yollarında kullandım pek sıkıntı çıkarmadı..
    navigasyon güzel ve kullanışlı ama mutlaka harita güncellemesi yapılmalı..yanlış yollara götürüyor..
    altının yüksek oluşu istanbul sokakalarının bozuk yollarında ve patikalarda bir avantaj...
    şehir içinde ufak boyutları ile kullanması çok pratik..
    esp bayağı etkin çalışıyor..4 hava yastığı mevcut..ama ben kendimi güvende hissetmedim araçta...

eksileri...

uzun yolda çok yorucu...asfalt sesi,rüzgar sesi,motor sesi birbirine karışıyor..
    arka koltuk rahatsız..yayalar biryerlerinze batıyor..
    jantlar eski tipteki gibi aluminyum alaşım değil....teneke jantın üzerine plastik kapak çakmışlar...
    lanet olası korna hala sinyal kolu üzerinde..
    cam butonu hala vitesin önünde..
    arka camlar elle açılıyor..
    rüzgarlı havalarda 120km üzerinde giderken kendi kendinize şerit değiştiriyorsunuz...
    esp off butonu yok..karlı çamurlu yollarda gazlayıp çıkamıyorsunuz..araç size müdahale ediyor...
    virajlarda araç kayma eğilimi gösterse de esp hemen müdahale ediyor...
    lastikler yolu tutuyor ama araç yüksek olması nedeniyle virajda güven vermiyor..

*aracı baya baya zorladım.stabilize ve bozuk yollarda çok hızlı seyrettim.çukurlara düştüm,setlerden uçtum.toprak yollarda gazladım..
    *kırılacaksa kırılsın mantığıyla hareket ettim...kırılmadı...birkaçkez jant yamulltum sadece..
    *birçok suvdan daha yetenekli ...170km çıkabiliyor ama aşırı güvensiz...güvenli seyir hızı 110km..
    *torpido ve ön konsol tek parça plastik..bu nedenle kullandıkça ses yapma şansı düşük...
    *birkaçkez büyük bir adanın etrafında esp test için yanlamaya çalıştım..araç 2-3mt kayıyor. esp müdahale ediyor ama yüksek olması sebebiyle araç ters tarafa atıyor kendini.virajda dikkat etmek gerek.
    *kar lastikleriyle çok başarılı..tabiri caizse keçi gibi...bagaj ufak ama yeterli..tavana kadar doldurma şansınız var
    *klima soğutması güzel ,ısıtması biraz zayıf...eco butonu var..hiçbir halta yaramıyor..eco meco yalan yani...
    *iç görünüm çok vasat..dışı güzel...full olanı için fiyat 36,000 değil de 30,000 olsa o sınıfta tek geçilir...

36,000 olacaksa eğer:
    4 cam otomatik olmalı
    cam butonları kapı koluna konmalı.
    arka yolcu tavan lambası konmalı
    korna direksiyona konmalı.
    orta konsol koltuk seviyesine kadar yükseltilmeli
    vites kolu kısaltılmalı
    arka koltukta konfor sağlanmalı

şahsi fikrim :şehir içinde,hafif arazide,patikada, süper..ama uzun yol gidilmez...

Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 11 Eylül 2013; 10:17:17 >

• falken34 kullanıcısına yanıt
    beğenmiyosan okumassın, seni herhangi bişeye zorlayan yok.
  • postgisman P kullanıcısına yanıt
    tarafsız olun..iyi ve kötü yönlerini söyleyin insanlara...sadece doğruları yazarak insanları yanlış yönlendirmeyin...

sadece kötü yazarak da soğutmayın insanları..

zorlayamazsın zaten...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.