Şimdi Ara

Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 yılında yollara çıkan Sandero Stepway, fazla sabredememiş olacak ki; yeni kasasıyla yeniden karşımızda. Normal şartlarda bu tip araçlar çok ilgimi çekmez. Hatta biraz da itici gelir bana…
    Fakat bir çok arkadaşımın eskiyen sedan ve hb arabalarını, bu tip arabalarla ve özellikle fiyat avantajı sebebi ile Sandero Stepway ile değiştirmeleri, Sandero Stepway’i test etmemi zorunlu hale getirdi.

Öncelikle yeni Stepway’i, eski kasası ile kıyaslayalım; Dacia mühendisleri aracı her açıdan geliştirmiş. Özellikle eski kasada hiç beğenmediğim direksiyon sistemi: Muhtemelen Tofaşın 2005 öncesi Şahin modelinden ödünç alınan direksiyon sistemi; yerini yeni kasada daha yumuşak, biraz daha hisli ve en önemlisi araç durduğu anda veya düşük hızlarda, döndürmesi fazla güç gerektirmeyen bir direksiyona bırakmış. Yeni stepway tasarım olarak çok hoş olmuş. Stepway’e özgü eklentiler ile daha yırtıcı gözüküyor. Bu fiyatlarda ki bir araç için fazlasıyla ilgi çekici. İç tasarıma gelecek olursak; tatminkar… Dokunmatik ekran biraz hoşluk katmış. Tabi böyle bir araçta yüksek çözünürlüklü , çok teknolojik bir ekran koymalarını beklememek lazım. :) Eskisinden daha hareketli bir iç tasarıma sahip. Stepway, iç tasarımdaki işçilik kusurları ve malzeme kalitesi göz ardı edilmesi gereken bir araç.

Performans ve sürüş özelliklerine gelecek olursak; Esp standart olarak sunulmuş. Çok yerinde bir karar. Çünkü araç , yüksek yapısı ile her an asfalttan kopacakmış gibi bir his veriyor. Virajlarda fazlaca yana yatma eğilimi taşıyor. Bu aracı alacak kişilerin kullanım amacı asfaltta makaslar atmak olmadığı için, yol tutuşu bir aile otomobili için yeterli. Araç çok konforlu değil; çukurları ve yoldaki bozuklukları hissetiriyor. Ama bana çokta rahatsızlık vermedi. Kalabalık trafikte yüksek yapısı sizi rahat ve ferah hissettiriyor. Kendi aracım olan 2009 Fiestadan, konfor anlamında çok daha tatminkar.
    Test ettiğim araçta bulunan 1.5 DCİ 90 beygirin performansına gelince; ne öldürür nede güldürür… Stepweay için; sakin kullanımlar için yapılmış, tutumlu bir araç diyebilirim. Ağır arazi şartlarında iddiası olmayan stepway; hafif arazi koşullarında sizi yolda bırakmayacaktır.

Neden Alınır? Hafta sonu kırda, bayırda, dağ yollarında sakince ve altını vurmadan gezebileceğiniz bir araç. Hele yaylada bir eviniz varsa yolculuklar eziyetten, keyfe dönüşecektir. Stepway, ülkemizin köy yolları düşünülerek yapılmamış bile olsa; bizim yollara cuk oturmuş.

Kaynak: http://www.canalperozturk.com/dacia-sandero-stepway-1-5-dci-ilgi-cekici-12883.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postgisman -- 10 Eylül 2013; 11:46:03 >

• postgisman P kullanıcısına yanıt
    yorumlarınızı bekliyorum
  • bence alınabilir bi araba
  • Bu tarz incelemeleri fotoğraflarla desteklemek gerekiyor.
  • Bencede alınabilir bir araç özellikle mavi rengi çok güzel görünüyor
    Birkaç videosunu izlemiştim hafif arazide gayet başarılı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Bu tarz incelemeleri fotoğraflarla desteklemek gerekiyor.

+1...
  • f/p olarak bakarsak alınabilir bir araç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dış tasarımda ve sahip olduğu dci üniteyle birlikte beğendiğim bir araç.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    Resim konusunda katılıyorum, eksikliklerimi gidereceğim
  • Ben yeni stepway i almaya çok kararlıydım. Daha Türkiye ye gelmeden incelemeye başladım. 5-6 ay inceledim. Ancak içine binince almaktan vazgeçtim. Hala gördüğümde süper duruyor yaa diyorum. Bu aracın alınabiliri bize gelmeyen modeller. Yurtdışında ısıtmalı ayna, deri direksiyon, yol bilgisayarı (Bizde bu sonradan servislerde aktifleştirilebiliyor) gibi özellikler var. Full olanı alınabilir diye düşünüyorum. Yalnız fiyatları yine de fazla abartmış Renault. Birazda o yüzden vazgeçtim. Piyasaya göre değil arabaya göre fiyat verseler Mart ayında almış ve bi Stepway sahibiydim :) Ama şu var bilmediğin ikinci el yerine 35-36 civarında sıfır araç almak mantıklı..

İncelemeniz de objektif olmuş tebrikler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 10 Eylül 2013; 11:29:01 >
  • Fena bir araç değil hafta sonu spor/macera severlere hitap eden bir araç..

Ayrıca incelemede resim şart
  • **osk@r78** kullanıcısına yanıt
    Resim konusunda kesinlikle katılıyorum , eksiği gedereceğim
  • Plastiği düzeltmişler mi acaba eskisi çok kötüydü

• Arkadaşında dediği gibi kesinlikle foto lazım

• Dış görünüş, dCi motorun az yakması ve yeterli performansı, yerden yüksek yapısı almak için yetiyor.
  • araç normal sanderonun yukarı kaldırılmış hali gibi duruyor. yakışıklı ama detaylı bakınca kaliteli gözükmüyor
  • postgisman P kullanıcısına yanıt
    Bu araçta kullanılan motor renault üzerinde neredeyse her aracında kullandığı 1.5 DCİ 90 hp ise bence fazlasıyla performanslı. Hem az yakar fabrika verisi şehir içi 4.6 Lt hemde 220 nm tork gücü sayesinde atak bir motor yani bahsettiğin ne öldürür ne güldürür kısmı pek doğru değilki bu aracın en büyük alınma sebeplerinde birisi bu DCİ motor.

İlk reklamını gördüğümde bende hemen dacia bayisinde inceledim lansman araçlarıyla bayilerdekiler farklıydı. Sebebini sorduğumda gördükleriniz yurt dışı resimleri denmişti, 30.000 tl seviyesinde sıfır dizel araç için alınabilir tabiki ama iç aksamda konfor ve lüks beklentisini düşük tutmak lazım. Dıştan çok güzel bence

Araca ait katalog incelemek isteyenler için,

http://www.dacia.com.tr/media/brosur/att71d94d05d3c74265abfa49d70f46330a/yeni_sandero.pdf

• foto eklendi
  • İlla sıfır araç almak isteyenler, ikinci elle uğraşmak istemeyenler için alınabilir bir araç. Ancak plastik kalitesi vasat. Azıcık daha kaliteli yapılabilir. Hele ki araçta olmayan özellikler tam bir hayal kırıklığı. Tamam eksilt fiyat kırmak için ama suyunu çıkarma arkadaş. Doğan SLX değil de olsa osla Doğan L nin yenisi gibi donanımı var. Motor, kaza anında koruması güzle, fiyatı uygun, tipi iyi ama konfor sıfıra sıfır.
  • alfa romeo guiletta,fiat bravo ve punto gibi araçlar yerden yere vuruluyor ama dacia gibi tasarım ve kalitesizlik abidesi övülüyor.Diğer taraftan vw düşmanlığı son hız devam ediyor.ilginç bir forum olmaya devam ediyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.