Şimdi Ara

Dacia Sandero Stepway fren sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar: karamanli-70
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı 2012 nin mayıs ayında aldım 1 sene bindim yıllık periyodik bakımı yaptırdım araçta hiçbir sıkıntı yoktu. Zaten pek de binmedim. Bu sene binerken yokuştan aşağıya inerken genelde vites küçültürüm. Küçülttüğümde farkına vardım debriyajdan ayağımı çekerken fren daha da aşağıya iniyor. Sanki frenlerimde bir arıza var gibi geldi sizce sorunu nedir ya da sorun var mıdır? Araç ilk aracım olduğundan Renault servisi dısında bir servise hiç götürmedim. Malum Reno servisi de arabayı aldımı baya da tutuyor. Fren hidroliğine baktım belki azalmıştır diye. Onda da sorun yoktu. Bilgilerinize şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Mekanizmayla ilgili bir probleme benziyor. 2012 modelse garanti kapsamında yaparlar. Peki geri vitesteyken frene basınca takırtı oluyor mu? Birde boşluk var mı fren pedalında? Yani az basman gerekirken sonuna kadar dayadığın oluyor mu?
  • geri vitesteykende oluyor arabayı vitese yüklediğinde oluyor bu olay az basmam gereken yerde dediğim yani 2 parmak basmam gereken yerde 4 parmak basıyorum. arabanın durmasında bi sıkıntı yaşamıyorum ama bana öyle geliyor ki el frenini bayırda arabayı parkettiğimde cok çekiyordum o yüzden teli fazla zorlamış olabilirim ve arka frenlerde boşluk olmuş olabilir diye düşünüyorum üstat olabilir mi böyle bişi? yani benden kaynaklanan bi problemse bu olabilir diye düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tokay6767

geri vitesteykende oluyor arabayı vitese yüklediğinde oluyor bu olay az basmam gereken yerde dediğim yani 2 parmak basmam gereken yerde 4 parmak basıyorum. arabanın durmasında bi sıkıntı yaşamıyorum ama bana öyle geliyor ki el frenini bayırda arabayı parkettiğimde cok çekiyordum o yüzden teli fazla zorlamış olabilirim ve arka frenlerde boşluk olmuş olabilir diye düşünüyorum üstat olabilir mi böyle bişi? yani benden kaynaklanan bi problemse bu olabilir diye düşündüm

Valla en mantıklısı iyi bir fren ustasına göstermen. Fren şakaya gelmez. Muhtemelen balatalar erimiştir. Ön iki baskı balatasını clio balatası taktır. ikisi 80 lira. yan sanayii kullanma. Toplam 150 liralık masrafla bakımı temizliği ve hidroliği değiştirilir.

Onun dışında fren mekanizması arızalıysa orjinalinin fiyatı işçilik hariç 300 lira civarı. yan sanayileri 80 lira civarı. Yine bende yan sanayii düşünme. Fren sonuçta. Birde fabrika çıkışlı lastikler berbat. Yıpranmışsa düzgün bir lastik alabilirsin.

Özellikle yokuş aşağılarda zor tutuyorsa muhtemelen mekanizmadır sorun. Yok genel problemse balataları düşünmeden değiştir. Ortalama balata ömrü 20.000 km dir ama fren çok yapıyorsan bu oran çok düşebilir.

• Toygarabi kullanıcısına yanıt
    sorun yokmuş dedi servise gittim bir de tanıdık vardı o da baktı sanayi de bir sorun yok abi dedi birdahaki periyodik bakımda balataları değişelim ama dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skoda roomster silkeleme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Seat İbiza Klima Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    ***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY***
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.