Şimdi Ara

DACIA DUSTER ESP IŞIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,bir ay önce 2015 model Duster 1.5 DCI 4*4 araç satın aldım aldığımda bir şikayet yoktu son on gündür ESP ışığı ile birlikte içinde kalp grafiği gibi zikzaklar bulunan sembol yanıyor, Ankara'da birkaç özel servise götürdüm mazot filtresi dediler değişti olmadı mazot pompası, enjektörler kontrol edildi yakıt deposundaki pompanın basıncı ölçüldü hepsi normal çıktı,özellikle araç ısındıktan sonra ve dur kalk trafiğin yoğun olduğu durumlarda bu arızayı veriyor kontağı kapatıp 20 dk.bekleyip çalıştırdığımda sönüyor,böyle bir şikayeti olan oldumu çözüm bulan varmı? Paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dacia Duster ESP Işığı: Neden Yanar ve Nasıl Söndürülür

Dacia Duster'ınızın gösterge panelinde ESP ışığı yanıyorsa, bu aracınızın Elektronik Stabilite Programının (ESP) devreye girdiği anlamına gelir. ESP, aracın kaymasını önlemek için tasarlanmıştır ve virajlarda veya kaygan koşullarda devreye girer.

Duster ESP Işığının Yanmasının Nedenleri

• Aracın kayması veya yoldan savrulması
    • Kaygan yol koşulları (kar, buz, yağmur)
    • Arızalı tekerlek sensörü
    • Arızalı ESP kontrol ünitesi

Duster ESP Işığını Kapatma

ESP ışığını kapatmak için, direksiyon simidindeki ESP düğmesine basın. Ancak, ESP sistemini yalnızca aracın kaymadığı veya yoldan savrulmadığı durumlarda kapatmalısın.

Duster 4x2 ESP Kapatma

Dacia Duster 4x2 modellerinde, ESP sistemini kapatmak için şu adımları uygulamalısın:

1. Aracı park et ve el frenini çek.
    2. Kontak anahtarını "Açık" konumuna getir.
    3. ESP düğmesine yaklaşık 5 saniye basılı tut.
    4. ESP ışığı sönecektir, bu sistemin devre dışı bırakıldığı anlamına gelir.

Önemli Hatırlatma

ESP, aracın güvenliğini sağlayan önemli bir sistemdir. ESP sistemini yalnızca gerekli durumlarda kapatmalısın. Kaygan koşullarda veya virajlarda ESP sistemini açık bırakman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zigzaglı kalp işaretinin sebepleri birden farklı olabilir. Çekiş sistemi, ABS sensörleri, lastik basıncı gibi....
    Arıza işaretlerinin resmini paylaşabilir misiniz?
    Araç bu arıza işaletlerini hangi modlarda yakıyor? (2WD, Auto, 4WD Lock)
    Bir yandan Duster Offroad Türkiye Facebook adresinde sorarsanız daha hızlı çözebilirsiniz.
    Özel servisler de bulamadıysa aracı fazla kurcalatmadan yetkili servise gitmenizi tavsiye ederim.
  • Önerilerinizi dikkate alacağım,yetkili servise götüreceğim,bu arada 2wd de iken yaptı diğer modları denemedim henüz.

• mazot filtresi diyen özel servise yılın servisi ödülü verilmeli.
  • Akü
    ömrü bitiyordur ,havalarda soğudu
  • Akü den yaparmı?

• Lastik basınç sensörü , hava basıncını kontrol et. Daha sonra basınçlı suyla lastiğin her yerini güzelce yıka.
    Şantiyede çok ayar ediyordu o ışık beni..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dacia logan gösterge ışığı
    5 yıl önce açıldı
    ESP/ASR Arızası Citroen C4
    11 yıl önce açıldı
    citröen c4 esp/asr arızası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Lastik basınç sensörü , hava basıncını kontrol et. Daha sonra basınçlı suyla lastiğin her yerini güzelce yıka.
    Şantiyede çok ayar ediyordu o ışık beni..
    Evet arkadaşın dediği gibi bizimde başımıza gelmişti. Lastik basınçlarını ayarlayınca düzelmişti. Deneyebilir misiniz. Ayarlardan sete gelip basılı tutacaksınız yanlış hatırlamıyorsam.

• Lastik basınç resetlemeyi yapınca sonucu paylaşırım arkadaşlar

• Arkadaşlar sorun yakıt basınç sensörü(müşürü)ve yakıt pompası offroad yapan arkadaşların başına gelmiş dediğim parçaları değiştirdikten sonra düzelmiş ben havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum kışın pek kullanmadığım için.

• Arkadaşlar sorun yakıt basınç sensörü(müşürü)ve yakıt pompası offroad yapan arkadaşların başına gelmiş dediğim parçaları değiştirdikten sonra düzelmiş ben havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum kışın pek kullanmadığım için.

• Ozgn-dstr O kullanıcısına yanıt
    Kardeş naptin sorunun çözüldü mü aynısı benim aracda devam ediyor 6 aydır Bi mazot pompası kaldı değiştirmedik.

• Ben olayı çözdüm arkadaşlar ekmeğime bal surebilirim artık.

• Arkadaşlar ne yazıkki sorunum çözülemedi üç kez pompa basınç müşürü değişti sorun yine aynı birşey farkettim 70 ila 120 km.hız aralığında ve sabit bir hızda giderken yapıyor 120 üzeri veya agresif kullanımda ve dur kalklarda yapmıyor.Önümüzdeki günlerde başka bir yetkili servise gidecem oradada çözüm bulunmazsa bak işte o zaman nasıl ağlarım.çözülürse buradan paylaşırım..

• Konu takip...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun uzun yolda 1ay içinde 2dfa bende oldu. Kontağı kapayıp açınca geçti. Balata ve disklerim değişmesi gerekiyor acaba bundan mı? Sorunu çözebilen oldumu

• ?

• Carizmaoto kullanıcısına yanıt
    Esp sorununu nasıl cozdunuz

• sanayide bir o parça bir bu parça değiştirip masraf yapmak yerine yetkili servise gitmek daha mantıklı geliyor bana. 12 yıllık aracımın bütün bakımlarını hala serviste yaptırırım. çok şükür bu güne kadar bakım harici servise gitmedim. benim aracımdan daha yeni model fiestası olan arkadaşlarım (2012 model civarı) sanayide bakım yaptırdıkça yeni sorunlar doğuyor. sanayiye giren araç bir daha çıkamıyor. ya çok iyi bir usta bulup başka bir yere gitmemek lazım, ya da yetkili servisten şaşmamak lazım.
  • ismne İ kullanıcısına yanıt
    2 adet aynı araçtan olunca çözdük ondan ona malzeme aktarıp . mazot pompasının üstünde ön tarafında uzun siyah bi sensör var onu değiştirince düzeldi arıza diğer araca geçti daha doğrusu , kısaca hangi parça arızalı onu anladık ve değiştirdik düzeldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.