Şimdi Ara

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.958
Cevap
128
Favori
1.595.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim 1.4 şehirler arasında 90-100 km gibi sabit hızlarda birde kullanıma dikkat ederek, 100 km de 5 litre civarı yakıyor. şehir içinde ise 8.5 litre yakıyor.

enjeksiyonlu arabaları yokuş aşağı giderken yada kırmızı ışığa yaklaşırken vitesi boşa almayın. cut-off denilen sistem sayesinde ayağınızı gazdan çektiğinizde motorun devri 1500 den yüksek ise motor benzin akışını keser yanı sıfır yakar. ama siz boşa alırsanız motor stop etmemek için az miktarda benzin yakmaya devam eder. bunlara dikkat edin.
  • Bugün akşam (17.06.2009) SANDERO'mu aldım. İnternetteki resimlerine bakarak almaya karar vermiştim ve içimde bir korku vardı ACABA NASIL BİŞEY GELECEK? Aracımı görünce korkularımın yersiz olduğunu anladım ve oldukça rahatladım. Çok fazla kullanma fırsatı bulamadım (75km.) ama ilk izlenimlerim oldukça olumlu. Aracımı alana kadar her konuda yardımcı olmaya çalışan Aksaray Yeniller Otomotiv'den NAMIK BEYE teşekkür ederim.
    Herkese kazasız, cezasız sürüşler dilerim.
  • Şeref bey Sanderonuz hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın. Sanderoyu kullandıkça daha çok seveceksiniz
  • bir kaç yeni fotoğraf kimse eklemiyor ben ekliyeyim bari
     Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi

sandero piknikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myurtsever -- 17 Haziran 2009; 10:42:34 >
  • hayırlı olsun, koltuk kılıfları iyi yakışmış sonradan taktınız herhalde
    jantlarıda boyamışsınız,güzel olmuş.yakıt sarfiyatlarınıda yazarsak
    iyi olacak birde teyp bağlantılarında dikkatli olun iki mavi kablo var bunlara 12v gelmek zorunda
    yokse göstergelere giden elk kesilmekte.
  • benim jantlardan bahsediyorsanız boyanadım zaten orjinali gri.
    koltuk kılıflarını taktırdım ama krem renk yakışıyor ama 3 ayda kirlendiler .
    teyip kablolarını anlamadım
  • aldığımız modellerde teyp olmayanlarda var ben teyp olmayan modelini
    almıştım.bağlantıları kendim yaptığım için gösterge kablolarını kesmişim.yanlışlıkla
    aynı renk almışız ama benim jantlar siyahtı.
  • türkiyede teyipsiz modelinin olmadığını zannediyordum yani base modelinin. Benimkide ambiance + komporf modeli. jant rengi böyle 2 kolon vardı bende arkaya 2 kolon daha ekledim. kabloları kendim döşeyere.
    iki kolonlu modelin teyibi 4 çıkışlıdır. kolon taktırmayı düşünenlere duyrulur. düşünen olursa teyibin nasıl çıktığı hakkında yardımcı olabilirim.
  • kabloyu arka kolonlara nasıl çektiniz resimli olursa daha iyi olur.
  • SANDEROYA ARKA HOPARLÖR TAKMA
    2 kolonlu clio larada aynı işlem yapılabilir.
    Çok basit bir şekilde iki kolonlu sanderonuzu 4 kolonlu yapabilirsiniz. Sanderomuzun teyibi 4x40 watt tır. yani iki çıkış değil 4 çıkıştır. sadece arka kolon çıkışları boş boş duruyor. 20 liralık kolon takmayıp bizi uğraştırıyorlarya helal olsun. Clio ların yenilerinde de 2 kolonlu olanlar varmış.

İlk önce aracımızdaki hoparlör blaupunkt ın 13 cm 150 wattlık hoparlörü.
    Hepsiburada komda çiftini 25 ytl ye alabilirsiniz. Ben beklemiyeyim diye aksesuarcıdan boschman diye bir marka aldım ama birfaz pişman oldum size tavsiyem hepsiburada.com dan alın. Çünkü ucuz olmasına rağman çok güzel ses veriyorlar.

yaklaşık 8 metre kablo gidiyor. isterseniz siz 10 metre alın 5 sağ 5 sol.

KOLONLAR

hoparlörü yerine takmak için vida aramayın. vidalar zaten üzerinde var.

Teybin sökülmesi
    Teyibin kafasını çıkarın kenarlarda altlı üstlü 2 şer delik var. Bıraya şiş yada ince tornavida gibi uzun çubukları sokup dördünü birden yanlara doğru açtırıp öne doğru çektiğinizde teyip çok kolay bir şekilde çıkıyor.

TEyibin arkaksını incelediğinizde boş çıkışları görebilirsiniz. Elektrikçiden alacağınız ince fişlerler ile hoparlör kablolarını söketin üzerine takabilirsiniz.

teyip yuvasından içeri doğru bakarsanız sağ arka için torpidonun üstünden sağa doğru giden boşluğu göreceksiniz kabloyu oradan geçirip sağ ön kapıya doğru çekin.

Kapıya kadar geldikten sonra kabloyu kapı fitilinin altına verin. aşağıdaki fotodaki gibi.

kapı fitilleri kabloyu çok güzel saklıyor. Fotoğraf çekmek için kabloyu dışarı çektim. normalde asla gözükmüyor. Döşemeyi kaldırmaya gerek yok.

Kabloyu orta direğe kadar fitilin altından götürün.

Emniyet kemerinin üstindeki plastık kapağı 2 vidasını sökün (alttaki resimde sarı işaretli)ve ortasından kambur yaparak sadece alt tarafını çıkarın (altta ıkı uzun turnak var plastik parçayı kambur yaparak bu tırnaklar yerinden çıkıyor.)

burayakadar geldiyseniz az bir yolunuz kaldı
    yukardaki resimde kırmızı ile gösterdiğim lastik parçayı yavaşça çekerek çıkarın. yerine takması çok kolay merak etmeyin.

Hoparlör kablosunu orta direğin içinden elinizle giçirip siyah plaştık hotma kadar getirin

kabloyu hotumdan geçirip kapının içine sokun. kapı döşemesini çıkaya gerek yok. kolon yerinin kapağı üst tarafından tırnak yardımıyla kolayca çıkıyor. Kapının içine saldığınız kabloyu burdan bulup dışarı çıkarın ve hoparlöre + ve - kutuplarına dikkat ederek bağlayın.

hoparlörü yerine takmak için vida aramayın. vidalar zaten üzerinde var.

Bu kadar...
    inşallah yardımcı olabilmişimdir. Yazım hataları için affola. Fotoğrafları yaparken çekmediğim için çok açıklayıcı değil. Yaparken uğraşamadım çünkü çok sinir oldum. Teyibi sökmek için 1 saat uğraştım. Bilmediğim için. Aslında 30 saniyede çıkıyormuş. Boşu boşuna kapı döşemsini sökmeye çalıştım onada gerek yok kolon kapağını açın yeter. Bilmediğniz bir şeyle uğraşmak zor oluyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

4 kolon ile ses muhteşem oldu. BANGIR BANGIR camlar titriyor. Teyibin çıkışı gerççekten güçlü.

KOLAY GELSİN
  • dacia sandero dizel kullanan arkadaşlar
    yakıt tüketimi ne kadar acaba
    hesapladınız mı?
  • arkadaşlar selamlar bende sandero ile hyundai accent era arasında kaldım sizce hangisini almalıyım.konfor ve serilik yönünden hangisi iyidirr arabayla uzun yola gitiğimde hangisi daha az yorar
  • quote:

Orjinalden alıntı: gaviscon10

arkadaşlar selamlar bende sandero ile hyundai accent era arasında kaldım sizce hangisini almalıyım.konfor ve serilik yönünden hangisi iyidirr arabayla uzun yola gitiğimde hangisi daha az yorar

biri hb diğeri sedan araba..aralarında klasman farkı var
    ama konfor yönünden bence aralarında büyük fark yok

alabiliyorsan 1600cc motor al.uzun yolda fark eder
    ya da 1500cc dizel motorlu olanını al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 21 Haziran 2009; 16:51:12 >
  • sayın myurtsever, ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.

aracımı kullandıkça bilgim artmakta ve daha çok sevmekteyim
    geçenlerde cenmax 222 alarm taktırdım.bayağı güzel oldu tavsiye ederim.
    ama garantisi ise alarmın etkilediği yerleri kapsamamakta imiş ,
    bunu servis bizzat söyledi.ben Konya da oturmaktayım,
    ama Ankara da Neziroğlunda ise 150 tl ye takıyorlar ve garanti konusunda ise
    problem çıkarmıyorlar.
    ayrıca suan sakin kullanmaktayım motor açılması konusunda nasıl davranabilirim.
    siz nasıl yaptınız.
  • bazıları derki motoru zorla açılsın yoksa motor sağır olurmuş. bunu diyenler bizim millettir. diğer milletteki mühendisler aptalya ilk 1000-2000 km zorlamayın yazarlar.

kitapta ne yazıyosa odur. sonuçta o makinayı onlar yapıyorlar. sanderonun motoru gerçekten sıkıymış bunu anladım. motor ilk 3000 km de çok sesli çalışıyordu. şimdi giderken sesini duymuyorum bile araba 6000 km oldu. bence sıkı motoru zorlar kısasürede parçalar çok ısınır. ve motora zarar verebilir. zaten parçaların arasındaki boşluk az olduğundan yağlama açılmış motordaki kadar çok olmaz.

nasıl kullanmak gerekir. birdefa eskiken olduğu kadar rodaj okadar zor bir şey değil. rahat olun. ah çok devirli kullandım ah motor tekledi diye kafanızı yormayın. tek yapmanız gereken sadece kırmızı ışıkta yandaki araba ile kalkış yarışı yapmayın. uzun süre yüksek devirli gitmeyin. çok yüklü araba ile yokuş çıkmayın.

motor için zararlı diğer bir şey ise düşük hızda giderken yüksek viteste iseniz arabanın vuruntulu çalışmasıdır.
  • Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

7 Şubat'taki Ankara buluşmasının konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/mpage_1/key_/tm.htm

Yeni yapmayı düşündüğüm buluşmanın konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32341909/mpage_1/key_//tm.htm#32341909

Gelmek isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık.

Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: disintegration

dacia sandero dizel kullanan arkadaşlar
    hesapladınız mı?

Sandero'm henüz 6 günlük ve 660km.de. yakıt tüketimi yol bilgisayarı verilerine göre 100 km'de 4,9 litre(Karışık kullanım). Aracı aldığım gün 5,5 litreden başlamıştı yavaş yavaş düştü ve düşmeye devam edeceğini sanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞEREF GÖÇMEN

quote:

hesapladınız mı?

Sandero'm henüz 6 günlük ve 660km.de. yakıt tüketimi yol bilgisayarı verilerine göre 100 km'de 4,9 litre(Karışık kullanım). Aracı aldığım gün 5,5 litreden başlamıştı yavaş yavaş düştü ve düşmeye devam edeceğini sanıyorum.

yeni aracın hayırlı olsun.güle güle kullan
    araç dizel mi?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ŞEREF GÖÇMEN

quote:

hesapladınız mı?

yeni aracın hayırlı olsun.güle güle kullan
    araç dizel mi?

Teşekkür ederim. Evet dizel.
  • SANDERO STEPWAY MODELİ NE ZAMAN GELECEK ARKADAŞLAR ?ANKARA,ERZURUM VE BURSADAKİ BAYİLERİ ARADIM.ADINI BİLE YENİ DUYMUŞ GİBİ CVP VERDİLER.YUH YANİ.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.