Şimdi Ara

DAEWOO NEXİA ALIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
41.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türk milletine bakacak olursak eğer şahinden,doğandan,bdoadway den başka arabaya binemeyiz...parça fiyatlarını araştırdım biraz gayet normal geldi bana... örnek parça fiyatları...

farı 40 lira

ön tampon 110 lira

stop lambası 40 lira

sinyal 15 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Kesin almamışsanız, yani para, kapora vermemişseniz bence alternatif araç bakın.

Eski model Daewoo ancak Opel ile ortak güncel 1.6-2.0 motorları kullanıyorsa alınır... Ki böyle olsa bile kaporta aksamı yine büyük risk taşır.

Aylarca doğru aracı araştırdınız. Bence çıkan sonuç bu araç değil...

Tabi ki para sizin, zevk sizin... Son karar size ait...

yok kapora falan vermedim hanüz...ama bu fiyata daha iyi bi alternatif ben bulamadım..
  • @Harun

Yazdıklarımı isterseniz bir daha okuyun, sanayide Güney Kore üretimi Daewoo motorundan anlayan ve ustası sayılacak tamirhanelere gittiğinizde doğal olarak içeride de sizinle aynı dertlerden muzdarip kullanıcılar ve onların araçları oluyor...

Ben bu aracın doğru seçim olmayacağını yazamayacaksam, arızalarından bahsedemeyeceksem bu konu neden açılmış?

Geriye doğru yazdığım bütün mesajları okuyun, eğer anlamsız ve bilgisizce bir aracı eleştirdiğim 1 tane bile mesaj bulursanız ben bu konu içerisindeki bütün mesajlarımı sileceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio.

@Harun

Yazdıklarımı isterseniz bir daha okuyun, sanayide Güney Kore üretimi Daewoo motorundan anlayan ve ustası sayılacak tamirhanelere gittiğinizde doğal olarak içeride de sizinle aynı dertlerden muzdarip kullanıcılar ve onların araçları oluyor...

Ben bu aracın doğru seçim olmayacağını yazamayacaksam, arızalarından bahsedemeyeceksem bu konu neden açılmış?

Geriye doğru yazdığım bütün mesajları okuyun, eğer anlamsız ve bilgisizce bir aracı eleştirdiğim 1 tane bile mesaj bulursanız ben bu konu içerisindeki bütün mesajlarımı sileceğim.

Dostum bir tartışma ortamı olmadı ki, 5500 liraya iyi sayılabilecek bir alternatif bulmuş arkadaş
    Benim kendi yazdıklarım da kesinlikle senin yazılarına ithaf degildi zaten.Sevgiler

• isterseniz sizde yazdıklarımı tekrar okuyun. ben size nexianın doğru seçim olmadığı hakkında bir yorumda bulunmuşmuyum? benim size anlatmaya çalıştığım arkadaşınızdaki nexianın çıkardığı arızaların bütün nexialara mal edilemeyeceğiydi. bahsettiğiniz sanayi konusuysa ayrı bir muamma. bugüne kadar hangi marka araç kullanırsam kullanayım tamirhaneye gittiğimde illaki o markadan şikayet eden insanlar gördüm. size küçük bir örnek, babam ağır vasıta üzerine çalışır ve bugüne kadar ne daf ne scania nede diğer markalar hakkında şikayet almadığı olmamıştır. araçlarından çok memnun olanlar olduğu gibi araçlarından memnun olmayan çok kişide vardır.
  • @Details

Ortada bir tartışma ortamı yok evet, sadece benimle uzaktan yakından alakası olmayan bir kalıp içerisinde değerlendiriliyorum, tepkim ona.

@Harun

Bahsettiğim arızaların tamamı ve daha fazlası 1.5 D-tec motorlu Daewoolar'da vardır, isterseniz araştırın. Bu boş konuyu da burada kapatalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 22 Aralık 2009; 22:06:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio.

Fabrika çıkışı kronik arıza olmasına gerek yok, en azından motor sağlam değilse zamanla bütün arızalar zaten kronikleşiyor.
    Zamanında 0km alınmış Nexia'yı adam edebilmek için aylarca uğraştık, tanışmadığım Nexia ve 1.5 motorlu Espero sahibi kalmamıştır (Aynı arkadaşımın babasında 2.0 Espero vardı ve taş gibiydi.) Benim amacım arabayı eleştirmek veya arkadaşın şevkini kırmak değil, bir forum üyesi olarak kendime göre görevimi yerine getiriyorum.

Olmadık zamanda ateşleme sorunu başlar, pistonlar gömlekleri çizer (nedenini hiç bir zaman öğrenemedik), ısınmaya ve devirli kullanıma asla gelmez, egzoz manifold contası sürekli erime halindedir...

Ben 'Kadett kötü araçtır, aman.'

Diye bir cümle yazmadım, arkadaşın kriterleri ortada, bu kriterlere uygun araç Kadett veya Nexia'dır diyorsanız bir lafım yok.

Henüz bu forumda 1 arabadan yola çıkarak eleştiri yaptığıma şahit olan kimse yoktur...

bu ateşleme sorunu şimdi kafamı kurcaladı... çünkü aracı alacağım kişi birkaç gün önce aracın yolda teklediğini ancak buji kablosu değiştirerek bu işi çözgüğünü söyledi...

• O fiyata öyle araçlar yani yan etkileri olacağı aşikar.Kimse kesin şu olur bu olur diyemez, olurda olmaz da.Ama kesinn bişey varki bıktın satıcan..İşte o çok zor.Parayı biraz gözden çıkarmalı.
  • Bu araçların mekanikleri oldukça problemlidir halamin oğluda almıştı bir ara sanayiden çıkamadı, satana kadar akla karayı seçti sonra elentra ile takas etmişti. Bayağı uğraşırsın yani. Aracın Opelle benzerliği sadece bir kaç öğeden ibaret ona güvenme. Ben yerinde olsam 96-97 temiz Elentra bakarım hem servis sorunun olmaz hemde mekanik sorunlarla pek uğraşmazsın satar ikende piyasası ve adı olan bir araç satarsın.

Hatırladığım kadarı ile en büyük sorunu direksiyon aksam ve mafsallarının çabuk aşınmasından dolayı sürekli boşluk ve ses yapması dolayısı ile yolda sürekli kontra yapmak zorunda kalınması.
  • Maalesef şöyle bir tecrübe edindim oda;
    Alacağın araba senin istediğin gibi değil çoğunluğun tercihi gibi olmalı.Öncelikle en çok pazarı olan modellerden sonra o modellerden rengi ve donanım seviyesi en çok tutulanlar seçilmeye çalışılmalı.Neden mi Satarken zarardan kâr yapmak için.Çünkü otomobil binmek için alanların %90nına zarar ettiren bir araç.
  • bence 4000 tl teklif et araç sende kalacaktır.
  • bu fıyata sızı tatmın edecektır en azından ayagınızı yerden keser kımseye muhtac olmassınız allahın ıznıyle.....
  • @wehby

Yukarıda da yazdığım gibi bu motor uzun süre soğutulmadan kullanıldığında, sıcakta ve devirli kullanıldığında teklemeye başlar ve stop eder, sıcakken tekrar marşa bastığınızda da boğulur. Aynı şekilde soğukken çalıştırmada da sanki marş motoru arızalıymış gibi bir hissiyat vererek çalışmamakta inat eder.

Tekleme ve stop etme sorununu yaşanların bir kısmı elektrik aksamına yoğunlaşıp alternatör, akü, marş motoru gibi parçaları değiştirmeyi denerlerdi (çünkü araç bütün iç aksam aydınlatmasının gidip gelmesiyle birlikte stop ederdi) , bir kısmı da bujileri, bobinleri yenilerdi fakat ne yaparsanız yapın motor eski haline geri dönerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 22 Aralık 2009; 22:17:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Maalesef şöyle bir tecrübe edindim oda;
    Alacağın araba senin istediğin gibi değil çoğunluğun tercihi gibi olmalı.Öncelikle en çok pazarı olan modellerden sonra o modellerden rengi ve donanım seviyesi en çok tutulanlar seçilmeye çalışılmalı.Neden mi Satarken zarardan kâr yapmak için.Çünkü otomobil binmek için alanların %90nına zarar ettiren bir araç.

beyaz şahin diyorsun yani...
  • bir arkadaşım ARABAYI EL İÇİN ALACAKSIN demişti.ne demek istediğini anlamamıştım ,sonra anladım iş işten geçmişti yaşayarak öğrenmiştim çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehby

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Maalesef şöyle bir tecrübe edindim oda;

beyaz şahin diyorsun yani...

Parana göre hangisi denk geliyorsa artık.Sana tecrübemi anlatayım.Fairway aldım ilk arabam.Servisten aldım yanında beyaz broadway vardı.Broadwaye 8900 fairwaye 6900 yazmışlar.Broadway 96 model 180.000kmde geçmişi kazalı kapılar bi acayip duruyordu.Fairway 94 serviste 10 üzerinden 8 almış 158.000kmde dipdiri duruyor.Ulen sırf tutuluyor diye bu broadway alınırmı hem de bu fiyata dedim fairway aldım taksitle 7000ne verdiler biraz da peşinat.Aracı aldım 1000lira masraf ettim 9 ay sonra satmak zorunda kaldım pazarda araç temiz olduğu için broadway sanıp başına üşüşüyorlar fairway yazısnı okuyunca yılan görmüş gibi çakıyorlardı.Kaça sattım 7000aldığım 1000lira masraf ettiğim aracı 5800e sattım niye fairway diye broadwaay olsa 8000liraya giderdi.Millet koyun çoğunluk ne derse inanıyor ona göre adım atıyor sonuçta bu millet senin için bir zaman müşteri olunca bu çok zararlı oluyor.İnan fairway broadway gibi yakan ama rampada kalkışta sinek gibi giden bir araba ama kimi inandıracaksın bir kere adı çıkmış.

• Alıcı satıcı değilim... bu işten ekmekte yemiyorum... ben otomobili cep telefonu,bilgisayar gibi, ayakkabı gibi bişey gibi görüyorum... yani ben tüketiciyim.... bana sorun çıkarmasın,istediğim yere götürsün,işimi görsün yeter.... bakalım artık kısmet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehby -- 22 Aralık 2009; 23:08:26 >
  • 10 sene daewoo lanos kullandım en ufak bir mekanik arıza çıkarmadı. Bir kuruş ekstra masraf çıkarmadı. 1 sene önce sattım, alan arkadaş paraya sıkışmış bir ay içinde sattı. yok piyasası yokmuş yok son sahibi olurmuşsun yok hurda arabaymış bunlar hep kullanmayanların yorumları...
  • bostancı da aroto var daewoo servisi.
  • Wehby hocam pm'den msn ve telefon verirmisiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.