Şimdi Ara

Daha şimdi yediğim börekten kıl çıktı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilirsiniz benzinle ilgili bir kampanya var."Bu arabada Dünyanın en pahalı benzini kullanılıyor" diye.bu konuya sokaktaki vatandaşın dedikleri;

-daha ne istiyorsun.eğer pahalıysa kalitelidir.
    -arabanda performans artışı oldumu ?
    -bu benzini nerede bulabilirim ?
    -onu cama yapıştırınca nolacak.biyerlerin göğe erip bulutlarlamı yarışacak ? v.s.
    bunlar benim yaşadıklarım ve duyduklarım.daha kaç tane vardır Allah bilir.

şimdi kıl-zabıta olayına bir daha değinelim.
    Türkiyede ~70 milyon insan yaşadığını kabul edelim.bu insanların %25 esnaf olsa eder 17.5 milyon insan.geriye kaldı 52.5 milyon insan.eğerki yediğin böreğin ekmeğin içinde kıl, tüy, sinek vs. istemiyorsan 52.5 milyon insanın içinden 17.5 milyon kişiyi zabıta yapıp o dükkanlara dikmen gerekir.sizce mantıklımı?t
  • ya benim yedigim dondurmanın içinden jelibon çıktı
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnipeTR

Türkiyede ~70 milyon insan yaşadığını kabul edelim.bu insanların %25 esnaf olsa eder 17.5 milyon insan.geriye kaldı 52.5 milyon insan.eğerki yediğin böreğin ekmeğin içinde kıl, tüy, sinek vs. istemiyorsan 52.5 milyon insanın içinden 17.5 milyon kişiyi zabıta yapıp o dükkanlara dikmen gerekir.sizce mantıklımı?t

Ne garip bir hesap.Bu mantıkla 3 yaşındaki bebekleri de esnaf yapıyorsun.Artı hangi ülkede esnaf başına 1 zabıta düşüyor da böyle bir çözüm getiriyorsun?

Yukarıdaki bir arkadaşın da dediği gibi vatanımızı seviyorsak kıla tüye ses çıkarmayalım.Yok bu durumdan şikayetçiysek gidelim buradan.(kolaydı)O zaman geride kalan koyunlar ne yapacak çok merak ediyorum.
    Olsun kazıklasınlar bizi.Ses etme vatan haini olursun.

• quote:

Orjinalden alıntı: hedonist

quote:

Ne garip bir hesap.Bu mantıkla 3 yaşındaki bebekleri de esnaf yapıyorsun.Artı hangi ülkede esnaf başına 1 zabıta düşüyor da böyle bir çözüm getiriyorsun?

Yukarıdaki bir arkadaşın da dediği gibi vatanımızı seviyorsak kıla tüye ses çıkarmayalım.Yok bu durumdan şikayetçiysek gidelim buradan.(kolaydı)O zaman geride kalan koyunlar ne yapacak çok merak ediyorum.

şimdi arkadaş bu olayı yaşamak istemiyor değilmi ? doğal olarak hepimiz istemiyoruz.ancak bu durumdan kaçamayız.benim verdiğim bu durumdan tamamen kurtulmak için bir örnekti.ha sen %25 deme %10-%5 de ne farkederki

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackBird34

1 ytl lik böreğin içinden petrol çıkacak değil ya

pardon siz gereksizmisiniz
  • quote:

quote:

quote:

şimdi arkadaş bu olayı yaşamak istemiyor değilmi ? doğal olarak hepimiz istemiyoruz.ancak bu durumdan kaçamayız.benim verdiğim bu durumdan tamamen kurtulmak için bir örnekti.ha sen %25 deme %10-%5 de ne farkederki

Rakam farkı değil önemli olan.Mantık farkına değindim

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki benim mdemek istediğimi anlayabildinmi

• bencede dostum yedıgın yerın adını soyle herkes ogrensın kımse almasın ordan
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır ben aptalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: .:ECE:.

Evet arkadaşlar ...börek yiyorsunuz...yediniz bir çoğunu ve sonuna gedliniz ve içinden kıl çıktı....Şimdi ben ne diyeyim...Önceki yediğimde de kıl çıkmıştı bu defa farklı bir börekçiden aldım yine kıl çıktı...

Bu ülke yaşanmaz oldu artık...Zabıta zabıtalığını yapsa böyle şeyler olmaz ama kim kıçını kaldırıp denetkeyece...Ondan sonra da söyle şen şarkıyı...

Irmağının sularına ölürüm türkiyem...Yok abi ben türkiyeyi sevmiyorum artık..canıma tak etti bu kırolar...Denetim yok..insana verilen değer sıfır...

Türkiye için

dostum madem türkiyeye ban
    o zaman defol git bu ülkeden

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır ben aptalım.

YAZIK

o zaman niye parmaklarımızı yoruyoruzki
    aptallara lafmı anlatılır

• quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

Kıllı börek yemek ve ses çıkartmamak, pahalı benzin kullanmak, insanca yaşamak isteyenlere vatan haini demek Türkiyeyi sevmektir. Bu sonucu çıkardım. Ya sev, ya terket sloganı Faşist bir slogandır. Bu ülkeyi bu haliyle sevmeye mecbur değil kimse. Bu ülkenin suyunu, toprağını ve insanını sevip kollamak ayrı şey, kapitalizmin doğurduğu yapısal sorunları da beraberinde kabullenerek koyun gibi sevmek ayrı şey. Bu ülkeyi herkesin insanca yaşayabildiği bir ülke haline getirmek için mücadele etmek, bu ülkeyi sevmektir. Gerçek yurtseverliktir. Kıçının üstüne oturup forumlarda ya sev ya terket, sen vatan hainisin diye bir karış dil çıkartmak yerine buyurun meydana, mücadeleye. Sevmek lafla olmaz, emek ister.

hay diline sağlık abi..yemin ediyorum aklımdan geçenler yazmışsın.
    Dün bende bir cola topiği açtıştım ama ordada aynı şey oldu.ya sev ya terket.
    hele birde başka ülkeye git diyorlar.oldu..gittim başka ülkeye başka emrin varmı.koyun gibi bağlanmışsınız "ya sev ya terket"
    bir allahın kulu ordan çıkıp demiyor "yada daha yaşanabilir bir hale getir."

• quote:

Orjinalden alıntı: kafeinn

Kıllı börek yemek ve ses çıkartmamak, pahalı benzin kullanmak, insanca yaşamak isteyenlere vatan haini demek Türkiyeyi sevmektir. Bu sonucu çıkardım. Ya sev, ya terket sloganı Faşist bir slogandır. Bu ülkeyi bu haliyle sevmeye mecbur değil kimse. Bu ülkenin suyunu, toprağını ve insanını sevip kollamak ayrı şey, kapitalizmin doğurduğu yapısal sorunları da beraberinde kabullenerek koyun gibi sevmek ayrı şey. Bu ülkeyi herkesin insanca yaşayabildiği bir ülke haline getirmek için mücadele etmek, bu ülkeyi sevmektir. Gerçek yurtseverliktir. Kıçının üstüne oturup forumlarda ya sev ya terket, sen vatan hainisin diye bir karış dil çıkartmak yerine buyurun meydana, mücadeleye. Sevmek lafla olmaz, emek ister.

• abi göstermelik işleri bosversenıze.
    ne yanı kıl cıkmayınca temız mı? ya adam wc ye gıdıo kıcını yıkıo sonra hamura gomuluyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: ufuk_acar

abi göstermelik işleri bosversenıze.
    ne yanı kıl cıkmayınca temız mı? ya adam wc ye gıdıo kıcını yıkıo sonra hamura gomuluyo.

buyrun hadi kılı görüyorsunuz bunları nasıl göreceksiniz.kimsenin midesini bulandırmayım dedim ufuk_acar yazmış bunlara ne diyeceksiniz.bunalrıdamı zabıta kontrol etsin

• Gıda maddelerinse Kıl en iyi ihtimal. Ya göremedikleriniz.
    1) Hormonsuz sebze meyve yemeye imkanınız var mı? Herkes kullanıyor.
    2) Hazır gıda maddelerinde ucuz ve kanserojen renklendirici ve tatlandırıcı kimyasallar kullanılmadığına emin misiniz? (Türkiye'de hem de. Hayır diyenler var mı)
    3) Meyvasuları'nda kullanılan aspartam adlı tatlandırıcının yoğun kullanıldığında kanserojen olduğunu okudunuz mu?
    4) Gıda maddelerinin ambalajlamasında kullanılan paket kağıtlarının matbaa boyası özel olmalıdır. Normalde birçok matbaa mürekkebinde kanserojen solventler, kurşun, çeşitli metal oksitler ve arsenik mevcuttur. Bu boyalar yerine daha pahalı boya ile ambalaj basıldığına emin misiniz?
    5) En zehirli ve kurşunu bol matbaa boyası WEB OFSET boyasıdır. Yani rotatiflerde gazete basarken kullanılan boya. Matbaa boyası da yağ asitleri ile çözülür. Gazete kağıdına ambalajlanmış yağlı tost yemiyor musunuz? Hiç mi yemediniz?
    6) Arıtma tesislerinden geçip çeşmenize gelen, çay yaptığınız, yemek yaptığınız musluk suyu. Tesisten dağıtım hattına temiz olarak geliyor. Ya yolda çatlak ve kaçaklardan yeraltı suları, kanalizasyon sızıntıları kesinlikle karışmıyor mu? Hayır mı diyorsunuz? O zaman şebekeye verilen suyun %30 u buharlaşıyor mu? Tesisten çıkıp eve gelene kadar sızıntı oluyor. Sızan çatlak noktalardan hiçbir pis atık şehir suyuna bulaşmıyor mu? Yemek ve çay kaynatıldığında bakteriler ölüyor 10 dakika sonra kesin ölüm. Ama ya ağır metaller ve kimyasal kirlilik??? Yok mu? Hala kurşun tesisatı olan binalara ne demeli?
    7) Kasaptan ya da marketten aldığınız etlerin hepsinin veteriner hekim kontrolünden geçip hijyenli kesimhanelerden geldiğine emin misiniz?

Örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Bu sorunlarıyla sevin ya da terkedin.
    Zor olan, bu sorunları üreten sistemi değiştirip, eğitim, sağlık gibi uzun vadeli yatırımlarla insana daha insanca ve kaliteli bir hayat sağlamaktır. Hakkını arayan örgütlü bir toplum olursak bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Tüketici örgütlenecek, bilinçlenecek ve bu sorunları çözmek için, çözmesi gerekip de çözmeyenlere baskı yapacak. Yol gösterecek. Olay budur.

• böreğin içinden çıkan kılla ülkesi arasında bir bağlantı kuran mantık, hangi akla hizmet eder bilmiyorum.. böyle konuşanları görünce ben utanıyorum kendimden yav..
  • iyi de banane ya kıldan börekten...ya bak gitti 20 saniyem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Yemek yerken gözünüzü değil ağzınızı açın...

+1 Yarasın memleketimin kılı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.