Şimdi Ara

Dahili Ekran Kartı Varsayılan Oyun Oynanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bi sorunumu dile getirmek istiyorum. Bi haftadır uğraştım fakat yapamadım.
    Ben bi ay önce hp n096st laptop aldım. Laptopta dahili ekran kartını(yani düşük olan sistemin kullandığı) ekran kartını varsayılan olarak gösteriyor. En kötü oyunları bile oynamama sistem izin vermiyor. Lütfen yardım edin. Çıldırmak üzereyim.
    Sistem Özelliklerim:
    Windows 8.1 64bit
    DDR3 8gb Ran
    Dahili:Amd Radeon HD 8610G
    Harici Amd Radeon HD 8600M Series(3 gb)
    Amd A10 İşlemci (4 çekirdek)

LÜTFEN YARDIM EDİN.
     Dahili Ekran Kartı Varsayılan Oyun Oynanmıyor

• Bi cevap verin nolur beyler acill diyorum
  • zibidigonzalesss Z kullanıcısına yanıt
    Açmaya çalıştığınız oyuna/programa videodaki çözümü deneyin.
    http://www.youtube.com/watch?v=9pSVN_0NfQA
  • Kardeşim cevabın için teşekkür ederim fakat bunu denedim. Yukarıda fazla açık yazmadım sanırım. Normalde oyunlar harici ekran kartında çalışır ama benimkisi dahilide çalıştırıyor. Buda oyunlarda kasmaya sebep oluyor. Varsayılan ekran kartını değiştirebilirmiyim bilmiyorum.
    Görünüşe göre driverde bir problem yok.Bilgisayarı yüksek performans moduna almayı ve Player 1 isimli üyenin tavsiyesini uygulamayı deneyin.
    Ekranda gördüğüm kadarıyla bilgisayar prizde değil. Prizde değilken bırak NFS Rivals'ı Fifa bile açmaz Laptoplar. AMD pilde çalışırken yüksek performanslı kartın kullanılmasını engelliyor da olabilir.
    Eğer Prizdeyken de sorun devam ederse NFS Rivals ilk çalışırken özel bir denetim programı çalıştırıyor olabilir. Program dosyaları bölümünden Rivals oyununun içerdiği klasörde Launcher.exe ve ya benzeri bir exe var ise onu da Yüksek Performans olarak ayarlamanız gerekebilir.

EK: bir de PC'nin modelini verirseniz daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Player 1 -- 1 Mayıs 2014; 17:48:00 >
  • Söylediklerinizi denedim fakat sonuç yine olumsuz. player 1 bilgisayarım prizdeykenden de aynı sonuş var değişen bişey yok. Zaten oyunda Grafik Özellikleri bölümünden Yüksek performans seçili. Sorunuma şöyle biraz daha açıklık getireyim. Harici kart olan Amd Readon HD 8600M kartı devre dışı bıraktığımda oyunların oynanışında bir değişiklik olmuyor. Buda oyunlarda dahili (Amd Readon HD 8610G) kartını kullandığını gösteriyor.
    Varsayılan ekran kartını değiştirme imkanım var mı?

Not: Bilgisayarım HP Pavilion 15-n096st modelinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    AMD ekran kartlarında sistem o şekilde değil diye biliyorum. Intel-Nvidia kartlarda Nvidia çalışırken intel ekran kartı işlev görmüyor. Ama AMD'de APU teknolojisi var. Performans istenilen durumlarda AMD'nin iki kartı birlikte çalışıyor diye biliyorum (tabii işlemcinin de uyumlu bir seri olması lazım). Eğer NFS Rivals'ı OYNAYABİLİYORSAN zaten çift GPU çalışıyordur. 8610G oyunu açamaz.
  • Cevabından yola çıkarak söylüyorum o zaman benim bilgisayarım ikisini birden çalıştırmıyor. ikisini birden çalıştırsa oyunlarda sıfır kasma olurdu. şunuda belirtiyim pc iyi olduğundan dolayı battlefield 4 hediye geldi. onu kaldıracak şekilde iyi ama en dandik oyun bile oynanmıyor kasıyor.
    Senin ekran kartları çok performanslı değil malesef. NFS Rivals'ı eğer herşeyi düzgün yaptıysan 1024x768 çözünürlükte low'da oynayabilmen doğal. Battlefield 4'ü ise 1366x768'de orta ayarlarda oynatır. Bu tahminleri Notebookcheck sitesindeki "AMD Radeon HD 8650G + HD 8670M Dual Graphics" konfigürasyonuna göre söyledim. (bkz:http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html )
  • dosyaya sağ tıklayınca grafik kartı ile çalıştır gibi bi seçenek varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.