Şimdi Ara

Dahili ekran kartlı işlemcisi ve harici ekran kartı bulunan bir laptopta, PC hangisini kullanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yıllar sonra bu başlık üzerinden yeniden yazdığım için oldukça duygulandım. Eski crysis'çiyim. İlk seriyi bitirdim ama 2 ve 3. seriler oğluma nasipmiş. 7,5 yaşında ellerinizden öper.

RTX 4070 mobile ekran kartı ve AMD Ryzen 9 8945H işlemcisi bulunan bir laptop aldım. Elimdeki laptopta crysis 2'yi oğlum oynarken pc kastığı için yenisini almak zorunda kaldım.

İşlemci üzerinde AMD Radeon 780M adında entegre grafik ünitesi bulunuyor. Oyun esnasında ben bu grafik ünitesini kullanmasını istemiyorum. O kadar parayı rtx 4070 için verdim. Kasa da çok kaba olduğu için laptop almak istedim.

Oyunda hangi grafik ünitesinin kullanıldığını nereden bileceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 10 Kasım 2024; 22:43:17 >

• mobility centerda bunun ayarı var. normalde otomatik gelir ve grafik isteyen yazılımlar için harici gpu kullanılır. bunu kendiniz hangisini kullandırmak isterseniz ayarlayabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crysis2 incelemesi atabilirim hocam üşenmezsem.

• Eskiden nVidia'nın Optimus teknolojisi vardı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Optimus

Yeni laptop GPUlarında olay nasıl gelişiyor bilmiyorum ama... yapının genel adı:

Semi-dual heterogeneous GPU

https://en.wikipedia.org/wiki/Heterogeneous_System_Architecture#Block_diagrams

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 11 Kasım 2024; 1:2:8 >

• @coupant

Cihazın marka modeli önemli, şimdi genelde biraz kalburüstü cihazlarda dahili ekran kartını kapatma hariciyi çalıştırma seçeneği var bunun da adı mux switch. Biosta ayarı oluyor yada notebook neyse onun kendi yazılımından ayarı yapılıyor böylece radeonu hiç kullanmaz.

Ama genelde cihazın performans modundaysa ve adaptörü de takılı kullanılıyorsa 4070'i kullanır. Buna da kendisi otomatik geçer. Zaten fan sesinden ve ısınmasından da anlarsınız. Ekstra olarak oyundayken gpu-z'i arkaplanda açıp 4070'i seçip kaç watt tükettiğine bakabilirsiniz de çünkü bir enerji harcıyorsa kullanıyor demektir. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.