Şimdi Ara

Daihatsu Kulübü (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
22
Favori
338.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _opeth

yok yrv turbo beni aşar :)
    daihatsu aşkına da bi arkadaş sirion satıp yrv almış orda da kalite anlamında ve parketme şehir içinde hareket etme de yrv daha iyi demiş

O arkadaş ben oluyorum, arabam YRV Turbo :)

Kalite konusunda; YRV'nin iç mekan malzemeleri daha kaliteli.
    Park etme konusunda; Aracın yan ve arkası düz hatlarla yere indiğinden dolayı kutu gibi. Park etmek bu yüzden daha kolay. Ayrıca direksiyonu daha hafif.

YRV Turbo ekonomik kullanmayı biliyorsanız ekonomik olabilen bir araba. İstanbul - Antalya arası 1000 km'yi konvoy sollamaları dahil, 5.8 litre / 100 km yakıt tüketimi ile tamamladık.

Cuore'm olsaydı herhalde 4 litre civarına giderdik :)
  • valla ben cuore'ye bile lpg takmayı düşünen bi insanım annemden kredi istedim vermedi yav biriktirmeye devam düşük km'de cuore de bulduydum. neyse artık kısmet. İlk bakacağım araç daihatsu olacak bu gidişle eğerki bi sorunla karşılaşırsam mazdaya bakıcam artık. ilanlara bakmak artık alışkanlık oldu zaten firefoxda bunun için klasör bile açtım
     Daihatsu Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 9 Haziran 2008; 0:52:22 >
  • aracıma 2-3 hafta önce brc yetkil servisinde lpg taktırmıştım
    denemek için 2 sefer 10 ytl lik gaz aldım

birinde 45 diğerinde 47 km yaptım.
    21-22 krş civarı tüketim var
    bu değerler şehiriçi
    benzinde 35 krş civarı tüketiyordum

lpg taktırmayı düşünen arkadaşlar
    bence çok geç kalmadan lpg taktırarak ekonomik sürüşün keyfini çıkarın

brc nin yetkili servislerinde montaj yaptırırsanız aracınız garantiden de çıkmıyor
  • arkadaşlar merhaba. bir soru...
    eşimde 2006 model coure var. en büyük 2 zaafı: öncamlar otomatik değil ve merkezi kilit yok... sizce yaptırmaya değermi? ve ne kadara mal olur?
  • Her ikisini de dışarıda yaptırabilirsiniz!Yani Daihatsu yetkili servisine ihtiyaç duyulmayacak şeyler bunlar..!O yüzden çok bir yekün tutacağını sanmıyorum..Bikaç farklı yere sorup fiyat alın!

Cuore ye değer mi sorusuna gelince! Dünyanın en az benzin tüketimine sahip aracı için bence böyle bir soruya gerek dahi yok! Cuore gözbebeğimiz! O nun yeri kıymetini bilenler için doldurulamaz!
  • Merhabalar, kpss sınavını iyi bir şekilde atlatırsam 2006 model sirion almak istiyorum, ancak araç hakkında yeterince fikir sahibi olamadım, internetteki testlerde fren mesafesinin uzun olduğundan ve içeriye çok fazla yol sesi aldığından bahsedilmiş, aracın iyi ve kötü yönlerinden bahsederseniz sevinirim, bir de bu model sirion'ların cd çaları mp3 çalıyor mu acaba?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • 2005 - son seri Sirion la ilgili olumlu olumsuz kullanıcı görüşlerini burada bulabilirsiniz:

Ayrıca bir grande punto kullanıcısının gözüyle sirionu az da olsa tanımak isterseniz buraya bakmayı ihmal etmeyin (yol sesi v.s. konusunda da objektif bir fikir vereceğini düşünüyorum) :

Ve ayrıca evet;sirion un teybi mp3 okuyabiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 18 Haziran 2008; 17:00:51 >

• Teşekkür ederim cevabınız için, internetteki fiyatlar ile gerçekteki fiyatları değişiklik gösterir mi acaba?
  • gösterr!!!
    kesin gösterir!!!
    fakat dışarıda bizim araçları brz zor bulursunuz!!!İnternet piyasasını bir gören fiyatını şişirip satmaya çalışıyor o da ayrı yani!!!O yüzden dikkatli olun derim yani!
  • bu applause'lara bakıyorumda yedek parçalarını yetkili serviste bulabilmemiz mümkün mü yoksa çıkmacılara mı bakmamız gerekiyor.
    klimasız araca çıkma klima bulup taktırabilir miyiz? Bostancı sanayii'de parçasını buluruz heralde değil mi?
    son olarak bi arama yaptığımda torosun parçalarını applause'a konabildiğini okudum ne kadar doğrudur ve hangi parçalar kullanılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 1 Temmuz 2008; 20:34:51 >
  • daihatsu'cular kaybolmuş sanırsam
  • Dostum bir süredir tatildeydim kusura bakma..Valla işin doğrusu applause hakkında çok bilgi sahibi değilim..Fakat tabii ki Daihatsu servisleri applause parçalarına hala destek veriolar..Hemen hemen her yetkili servis ziyaretimde bi iki applause görürüm ben serviste!!!!Sorunsuzluklarıyla ünlüdür apllauseler!Bunun haricinde applause muadil yedek parçalarını en bol bulabileceğin Daihatsu modelidir öyle bir avantajı da var hani yani!!Klima işi hakkındaysa ne desem boş dostum;bilgim yok..Fakat benim tavsiyem mutlaka yetkili servisten bilgi al bu konuda!!!
  • eyvallah sağolasın
  • Daihatsu`dan yaza özel indirim kampanyası:

Daihatsu, sıcak yaz günlerinde kullanıcılarını ferahlatacak fırsatlar sunuyor..!! Temmuz ayında Daihatsu almak isteyen müşteriler Daihatsu yetkili satıcılarında sürpriz fiyatlarla karşılaşıyor. Terios, Sirion ve Materia modellerine en uygun fiyatlarla sahip olmak artık daha kolay. Cazip fiyatları ve düşük kullanım maliyetleriyle tüketicinin yanında olan Daihatsu, Nisan ayında piyasaya sürdüğü LPG’li TeriosEco 1.5 modeliyle ve Tema Vakfı işbirliğiyle yürüttüğü ve satılan her binek araç için 7 ağaç dikilen sosyal sorumluluk projesiyle de çevreye olan duyarlılığını gösteriyor. Kampanya dahilinde Daihatsu’nun çok beğenilen 4x4 modeli Terios 33.990 YTL’den, şehiriçi kullanım için ideal, konforlu modeli Sirion 23.490 YTL’den, benzersiz tasarımı ile kendisine hayran bırakan Materia 28.490 YTL’den başlayan anahtar teslim fiyatlarla satılıyor. 100. yılını geride bırakan Daihatsu, göz alıcı tasarımı, ekonomik yakıt tüketimi ve düşük kullanım maliyetleri, üst düzey sürüş konforuna sahip modelleri ile şimdi müşterilerine daha uygun fiyatlarla ulaşacak.

(daihatsu.com.tr den alıntıdır)

• selamlar
    foruma yeni üye oldum ve bir 2002 storia otomatik(sirion) almayı düşünüyorum.aracı buldum çok temiz bir araç. size sormak istediğim piyasa değeri nedir ve herhangi bir modifikasyon yapılabilir mi? Fikir ve önerilerinize şimdiden teşekkürler...SAYGILAR
  • aracıma 2 ay önce lpg taktırmıştım.

ilk şehirlerarası yakıt tüketim değerlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    ş.urfadan kastamonuya toplam 1080 km yolu 180 ytl gaz (98 lt) ve 19 ytl benzin (5,33 lt)tüketerek toplam 199 ytl ye
    tamamladım.
    gazın bitmesi nedeniyle 60 km benzin geri kalan 1020 km yi ise lpg ile kullandım.
    benzin tüketimi km de 19/60=0,310 ytl benzin
    lpg tüketimi ise 180/1020=0,176 ytl 98 lt lpg

klima genelde açıktı hızım genelde 90-100 arasıydı.

ilk başta otobanda klima açık ve 110-120 km/h hızlarda iken 53 ytl lpg ile 276 km yapmıştım.0,195 ytl gibi bir tüketim oluyor.

otoban bittikten sonra hızım genelde 90-100 arası iken klima yarı yarıya açık olarak 54+39=93 ytl ile 545 km yol yapmışım. 93/545=0,170 ytl

bu değerler lpg taktırmayı düşünen arkadaşlara da inşallah faydalı olur
  • Merhaba

2006 model (2007 çıkışlı) daihatsu copen almayı düşünüyorum.

Bu araçla ilgili olumlu, olumsuz bütün fikirlerinize ihtiyacım var.
  • yesil33 : Baktığın aracın 2004 model manuel viteslisini ben kullanıyorum..Pişman olmayacağın bir tercih olacaktır emin olabilirsin!Araç hakkında direkt bir değer tahmininde bulunmak zor..Yani bulduğun aracın km.si kaç civarlarında?Çelik jant var mı?Deri koltuk+Sunroof paketi var mı?? Kaza-boya muhabbetleri?? Bu konuları net. olarak belirtirsen belki bi tahmin yapılabilir..Bu arada ben de şu sıra bikaç günlüğüne Mersin deyim..Dilersen görüşebiliriz..Pozcu taraflarındayım..?????

hihtiyar : Hocam deneyimlerin çok aydınlatıcı;eminim direkt olarak işine yarayacak ark.lar olacaktır aramızda!Sağol paylaşım için!

ozgurumnazimim : Hergün internete girdiğimde iki aracın ilanlarına MUTLAKA bakarım: YRV Turbo ve Copen! Tam bir tutku;aşk aracıdır Copen!Tavanda,kapalıyken tıkırtı yapıyormuş fakat yetkili servislerde garanti kapsamında üstesinden geliniyor!!Şundan emin ol!Tüm gözleri üzerine çekeceksin!!!!!Bu model için bir Alman firmasının martı kapı açılma kitide satılıyor ayrıca..!Motor zaten japon!Günümüz Sirion larında 1,3 motorlu versiyonda kullanılanla aynı motor! 0-100 ü 9-9,5 sn. civarlarında..LPG taktıran bikaç copen ciye de rastladım..İnternette link.i de var sözkonusu montajı yapmış yerlerin..Bulamazsan söyle;paylaşayım..Aklında tam olarak ne gibi net sorular var?Paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırım..Görüşmek üzere..!

• Cevap için teşekkür ederim.

Bilgi almak istediğim konu aracı kullanan, bilen arkadaşların, aracı sürüç deneyimleri.

Yol tutuşu.. Hızlanması.. Fren duruş mesafesi.. Keyfi.. Zorluğu.. Devavantajları, avantajları..

En ufak ayrıntı bilgisi bile istiyorum mümkünse:))

Şimdiden teşekkür ederim.
  • bizim Daihatsu kulübünün buluşmasında bir Copen vardı. Görmeniz gerek. Görseydiniz zaten keyif, yol tutuş ve fren mesafesi sorularını sormazdınız bile :)

Hızlanması ise 0-100 9.5 saniye şeklinde. Spor araba için süper bir değer değil ama 1.3 motorlu olduğu düşünülürse bence gayet iyi.

Araba çok ufacık. Yakından görmediyseniz şimdiye kadar mutlaka görüp kararınızı öyle verin. İçine sığmazsınız demiyorum ama Copen'in içine oturunca kendinizi şarjlı oyuncak arabaya binmiş çocuk gibi(mutlu) hissediyorsunuz. Bir anda etrafınızdaki herşey çok büyük gözükmeye başlıyor. Yola çok yakın oturuyorsunuz, kendinizi yarış arabasında gibi hissediyorsunuz vs...

Arabanın harika bir ağırlık dağılımı var. Her türlü akrobatik hareketi yapabilirsiniz arabanıza kıyabilirseniz tabi. En son buluşmamızdaki Copen şovu görülmeye değerdi.

Bir de Copen'in çok minyatür bir bagajı var.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.