Şimdi Ara

Daihatsu Kulübü (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
22
Favori
338.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence eğer ilk arabanız olacaksa ve sürüş deneyiminiz yoksa, deneyimli bir sürücü ile birlikte gidin test sürüşüne (akraba, arkadaş falan). Fatih'in söylediği şeylerin yanı sıra;

Arabanın 1.3 olduğunu yanınızda götürdüğünüz sürücüye söylemeyin, binip arabayı devirli biçimde kullansın. Sonra siz ona sorun bu arabanın motoru kaç diye? 1.8 veya 1.6 derse araba iyi durumdadır. 1.3 derse o arabadan koşarak uzaklaşırsınız

Tabii arkadaki 1.3 yazısını görmediğine emin olun ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: talus

24.450 den 24.250 ye indiler ancak, otomatik 1.3 sirion sıfır 2009 için...bu arada Fatih_Law arkadaşıma bıkmadan, sıkılmadan verdiği ayrıntılı yanıt ve yorumları için çok teşekkür ediyorum. sporty 1.5 in ön tamponunu ve süpürgelikleri estetik bulmadık, vsc önemli tabii ki, ancak kredi ile araba alındığında 26 bin lere çıkmak bütçenizi zorlayacaktır...yakıta gelince bugün görüştüğümüz bayii yetkilisi (yetkili servisleri de olan) 1.3 otomatik kullanıcıların köprü trafiğinde günde yaklaşık 7 lt/100 tükettiği şeklinde bildirimler aldığını aktardı bana...katalogda yazandan daha çok yakar genel kuralına ters düşen bu paradoks duruma ilişkin kendi gözlemleri olan 1.3 yeni sirion otomatik kullanıcı arkadaşlarımızdan yorumlar almak isterdim...Herkese saygılar...

2007 model 1.3 otomatik olanı ile hanım hergün işe gider gelir.
    Ne kadar yaktığını tam hesaplamadım ama hep depoyu fullerim 390-410 km de yakıt biter. Tekrar doldurmak 120 ila 110 ytl arasıdır. (shell 97 oktan).
    sanırım pekçok diesel araçtan az yakıyor.

• Arkadaşlar Çok tşk bilmek gibisi yok walla fatih beye bakarmısınız ben bunu kağıda döküp numaralndırılıp sırası ile yaparım araç sahibi satışdan vaz geçmezsse tabiii :)
    başka fikiri veya püf nokası aklınıza gelirse beklerim ....
    Teşekkürler.......Saygılar
  • Arabanın gözükmeyen yerlerine bakın boya için. İlk bakılacak yerler kaputun altı, motor bölümünün duvar kısımları, kapı içleri, bagaj zeminidir. Buralarda araç boya gördüyse arta kalan bir takım hatalar olabilir.

Aracı mutlaka yıkatın, güneş ışığı altında bakın. Mümkünse aracı bir de gece florasan ışığı altında görün (benzincilerdeki ışıklandırma bu iş için harikadır). Gündüz göremeyeceğiniz renk farklarını florasan ışık altında görebilirsiniz veya tam tersi.

Arabada titreme, çekme olmaması önemli.

Esasında bence riske girmeyin. Ya ekspertiz yaptırın ya da deneyimli biri ile gidin araca bakmaya. Sonra üzülmeyin (maalesef her yer dolandırıcı kaynıyor)...
  • arkadaşlar terios almayı cok istiyordum gittim 2009 peugeot bipper aldım..
  • Kısmet denir artık buna ne yapalım..Tercihiniz mutluluklar getirir inşaallah size!!
    Autoshow 2008 Daihatsu standını merak edenler buyurun:
  • quote:

Orjinalden alıntı: talus

Merhaba arkadaşlar, 1.3 2009 sirion otomatik vites sıfır almak üzereyiz eşim için. Forumu baştan sona inceledim, değerli bilgiler edindim, daihatsu kullanıcılarının beğenilerini, yoğun bilgi, deneyimlerini okudukça kararımızın doğru olduğunu düşünüp mutlu olduk. Yalnız aklıma takılan bir soru var, istanbulda köprü trafiğinde sabah akşam kullanacağımız için yakıt tüketimi konusunda sizlerden bilgi alabilir miyiz, katalog bilgisi olarak 1.3 otomatik için 8.6 lt/100 km şehiriçi verileri mevcut, gerçek değer bundan çok farklı olur mu acaba? herkese çok teşekkürler, saygılar...

merhabalar
    forumda şu sıralar pek aktif olamadığımdan cevap yazamadım. benim aracım 2008 model 1.3 otomatik makyajlı model ve 4700km'de yani alacağınız kasa ile aynı. köprüden sık geçmiyorum ama benim ortalamam sürekli dur kalk trafikte ve kısa mesafede 7,5-8 lt civarında mesafeyi uzatırsam daha düşük değerleri de görmek mümkün olabilir tabi.
    Ayrıca size özel mesaj gönderdim. Diğer sorularınızı cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Emre.

• Emre bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz, almayı istediğimiz "sıfır" sirion otomatik 1.3 modelin de benzer değerlerde yakıt tüketimi olacağını sanıyorum, bu arada dün gittiğim autoshow 2008 fuarında çin modellerini saymazsak eğer, aynı segment içinde otomatik olup da fiyatı 24 bin YTL civarında olan başka bir marka görmediğimi söylemek isterim. herkese saygılarımla...
  • Benda aranızdayım artık bugun test sürüşü yaptım arabanın kıvraklığı ve hızı çok güzel.
    İlk arabam olduğu için teknik konulara giremiyeceğim ama aldığım zevk ve teknik konuları burada paylaşırım. Araba yarin elime geçiyor.

Daihatsu Sirion 1.3
    2003 Model 90.000
    13.500 YTL ye aldım...
  • Sirion un seni çok mutlu edeceğine emin olabilirsin bir iki ufak tefek kusuruna katlanırsan!Test sürüşünü zaten yapmışsın,demek ki seni rahatsız eden bir olgu olmamış! Noter alış-satışı falan yaptınız yani?; hayırlı olsun diyelim o zaman..! ;)
  • arkadaşlar bir kaç sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum

2004 1.3 otomatik 60000km sirion 16.000 ytl fiyatı sizce nasıl araç gayet temiz ???

km de ne kadar yakıyor???

negatif yanları varsa neler???

1.3 arabaya tüp takılırmı ???

aracı almaya niyelendim partnerımı verip onu alıcam fakat kafamdakı soru işaretlerine yardımcı olursanız cok sevınırım ?

herkese ıyı çalışmalar arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnig -- 13 Ekim 2008; 21:01:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shinnig
    arkadaşlar bir kaç sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum
    2004 1.3 otomatik 60000km sirion 16.000 ytl fiyatı sizce nasıl araç gayet temiz ???
    km de ne kadar yakıyor???
    negatif yanları varsa neler???
    1.3 arabaya tüp takılırmı ???
    aracı almaya niyelendim partnerımı verip onu alıcam fakat kafamdakı soru işaretlerine yardımcı olursanız cok sevınırım ?
    herkese ıyı çalışmalar arkadaşlar

Ben 2005 otomatik 60.000 km Sirion'umu 15.000'e satmıştım ama bizim arabanın kimi yerlerinde boya vardı hep ufak tefek şeylerden dolayı çizik vs. Satarken alıcıya tüm parçaların neden boyandığına dair "öncesi" fotoğraflarını da vermiştim. Araç gayet temizdi.

Dolayısıyla 16.000 ytl ideal bir fiyattır ama şu ekonomik durumda bence daha uygun fiyata da bulunabilir.

O arabayı 2 sene kullandım. Tüketimi şehir içi - şehir dışı karışık 6.5 litredir. Şehir içinde 8 litreye kadar çıkabilir, şehirlerarası 5.3 litreye kadar düşebilir. Kullanıma göre değişir.

Tüp takılır. Günümüzde motorsikletlere bile tüp takılıyorken, Sirion'a neden takılmasın? Hatta Daihatsu Fan Club 'da pek çok LPG'li Sirion mevcut ve herkes memnun. İyi bir montaj ve işçilikle gayet güzel olur. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadar.

Sirion'a LPG uygulaması hakkında bilgi almak için yaptığım arama belki yardımcı olabilir:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 14 Ekim 2008; 9:50:51 >

• paylaştıgın bilgiler için teşekkür ederim

bakalım nıyetlendım anlasabılırsem alayım diyorum
  • sirion sporty2nin fabrika verilerine göre hesaplarımda km'de 15 kuruş benzin yaktığını gördüm. bu değeri yani fabrika değerini yakalayabilir miyiz yoksa başka araçlar gibi hayal ürünü mü?

bide 1.3 sporty manuel vitesin yakıt tüketimi ne kadar stoklarda kalanlar dışında satışı yok sanırım daihatsunun sitesinde yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 15 Ekim 2008; 12:49:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

sirion sporty2nin fabrika verilerine göre hesaplarımda km'de 15 kuruş benzin yaktığını gördüm. bu değeri yani fabrika değerini yakalayabilir miyiz yoksa başka araçlar gibi hayal ürünü mü?

bide 1.3 sporty manuel vitesin yakıt tüketimi ne kadar stoklarda kalanlar dışında satışı yok sanırım daihatsunun sitesinde yazmıyor.

Daihatsu'nun açıkladığı verilerin şimdiye kadar hep doğru olduğunu düşünmüşümdür (tecrübelerime dayanarak). Sirion-2 kullanmadım şimdiye kadar ama onda da bu konuda farklılık olacağını zannetmiyorum yalnız 15 kuruş hesabınızda yanlışlık olmalı. Not: Bu veriler son derece sakin-efendi kullanım için geçerli veriler. Yani a noktasından b noktasına gitmek için en ekonomik yol diyebileceğiniz veriler. Devir yükselirse tüketim de doğal olarak artıyor.

1.5 Sporty'nin fabrika verileri 7.9/5.2/6.2 olarak açıklanmış. Benzini 3,26 YTL'den hesaplarsak;
    25 kuruş/17 kuruş/20 kuruş
    a denk geliyor. Bu da tüketiminin kabaca 20 kuruş / KM olduğu anlamına gelir.

Sirion 1.3 Sporty'nin aksesuar haricinde normal 1.3 versiyondan farkı olmaması lazım. Bu durumda onun hesabı ise;
    8.6 / 5.2 / 6.4 olarak açıklanmış veriler (otomatik-herhalde stokta düz vitesli kalmad(düz vites verileri bundan %10 civarı daha aşağıda olmalı)
    28 kuruş/17 kuruş/20 kuruş

Tüketim tamamen kullanım tarzı ve şartlarla ilgili bir konu. Kimi gün aynı araba aynı yolda 6.5 litre yakıyor, kimi gün 10 litre yakıyor. Buna trafik yoğunluğu, dur-kalk miktarı, günün saati, hava sıcaklığı, benim psikolojim ve meteorolojik şartlar etki ediyor diyebiliriz :) Başka sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

Not: Şehir içi 15 kuruşluk tüketim değeri maalesef artık en küçük motorlu ve en ekonomik arabalarla (Daihatsu araçları bu sınıfa girmektedir) ve LPG ile görülebiliyor... Benzin ile o rakamlar imkansız (araç hybrid olmadıkça).

• burda sıfırı mevcut yani biraz kastırınca sanırım stoklarda çıkıyor. gerçi 1.5'in yakıt değerleri de süper şehirlerarası kullanırken 1.5 de daha rahat ederim. tüketim 1.3 otomatiğin 20 kuruç der isek 1.3 sporty de 17 kuruş filan olur sanırım. iç görünüş 2008lerde nasıl?
    devir göstergesi bu şekilde mihttp://daihatsu-dias.com.ua/i/daihatsu/normal/sirion_29.jpg
    yoksa böyle mihttp://fabiatou.com/uploaded_images/daihatsu_sirion_1.3cc_03-779923.jpg

• 2008 den beri devir göstergesi üstteki link.te verdiğiniz şekilde;yani esas gösterge paneli içine konumlandırılmış şekildedir..Bilginize...
  • sağolun. istanbul'a gidince bi araştıracağım bakalım neymiş nasılmış
  • bunda devir göstergesi dışarda gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.