Şimdi Ara

Daihatsu sirion mu fiat panda mı ? (bilenler cevaplasın) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sirion'un parçaları çok pahalı. Çoğu parçası tek başına değil, etrafındaki birçok parça ile birlikte bütün halinde değişiyor. Bence uzak durun. Ben tam alacakken, parça fiyatlarını görünce vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

yerinizde olsam ikisini de almam. 15 bine alternatif çok var. tahminime göre eşiniz de kullanacağı için ilk şartlardan biri hb olması.
    benim alternatiflerim şunlar:
    yaris
    fazz
    micra
    swift
    polo

o paraya o modellerde yaris bulunmaz hele jazz hiç bulamazsın micra 5 para etmez swift ler eski kasaları var onlarda yaramaz polo ise en eski kasa alabilirsin öneri yaparken fiyatları bilerek yapalım

Bende araba bakıyorum o arabaların hepsine baktım şaşırdım o fiyatlara yok ki olsa araba araştırmam sona ermişti bile.

• Yaklaşık 2 buçuk seneden fazladır Sirion 1.3 Sporty kullanıyorum.

Kullanması çok zevkli,motor gücü gayet tatminkar (87gb,ağırlığı 950kg),
    iç hacmi sınıflarına göre çok geniş.. boyum 1.80 ve sürücü koltuğum bana göre ayarlı iken arkaya da 1.82'lik arkadaşım bindi ve oldukça rahat edecek şekilde genişliği var.
    Arka tavan yüksekliği oldukça yüksek ve ferahtır.
    Parçaları diğer markalara göre pahalı değildir.
    Bugüne kadar en ufak bir sıkıntısını görmedim,yakıtı da ortalamada 6-6.5lt gibi.
    Yakıtını,suyunu,yağını v.s. yenileyip biniyorum.
    Direksiyon elektrik destekli olduğundan çok hafiftir.
    Manevra kabiliyeti de cabası.. 8.5mt dönüş çapı var.

Fiesta,Polo,Micra,Yaris gibi araçlarla kıyasla kesinlikle çok daha ferahtır.. Hepsine de bizzat binip kıyasladım.

225 litre bagaj hacmi var.

Panda hakkında ise en ufak bir fikrim yok,,değil kullanmak binmişliğim bile yoktur o bakımdan yorum yapamayacağım.
    Pandaya göre eksiklikleri tahminimce şunlardır...:
    Süspansiyon biraz serttir ve yüksek hızlarda içeriye sesi biraz fazla alıyor.

Alternatif olarak Swift önerebilirim.. Dışından göründüğü gibi değildir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_cool -- 8 Ocak 2013; 20:18:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: e_cool

Parçaları diğer markalara göre pahalı değildir.

Arka porya değişimi gerektiğinde ne kadara mal olacağını biliyor musunuz?

www.daihatsuaskina.com/forum/yedek-parca-t1474.html
  • Valla bende bir süre Panda kullandım,tam şehir içi arabası.Ki Bursa'dan Siirt'e getirmiştim.

Sürüşü filan çok zevkli arabaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

alacağınız araç sirionun yeni kasası ise ben sirion öneririm.
    yanlız sirion için parça bulmakta çok zorlanırsınız.
    yan sanayisi yok. aracın çıkmasıda çok zor bulunuyor yetkili servisinde de bir farına bile dünyanın parasını istiyorlar.
    ancak yakıt anlamında gerçekten çok ekonomiktir.
    pandada kullanma şansım oldu keyifli bir araç ancak ikisi arasında hiç düşünmem sirion alırım.

3 yıl son kasa 1,3 tam otomatik sirion kullandık.

Bu arkadaşın yazdığı mesajın her harfine katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakatem

quote:

alacağınız araç sirionun yeni kasası ise ben sirion öneririm.
    yanlız sirion için parça bulmakta çok zorlanırsınız.
    yan sanayisi yok. aracın çıkmasıda çok zor bulunuyor yetkili servisinde de bir farına bile dünyanın parasını istiyorlar.
    ancak yakıt anlamında gerçekten çok ekonomiktir.
    pandada kullanma şansım oldu keyifli bir araç ancak ikisi arasında hiç düşünmem sirion alırım.

3 yıl son kasa 1,3 tam otomatik sirion kullandık.

Bu arkadaşın yazdığı mesajın her harfine katılıyorum.

en samimi arkadaşımın sirionu vardı (geçen ay sattık) otomatik bir araçtı.
    kalkışlarda müthiş seri bir araç.
    130 bin kmde aldık lpg takdırdık 230 binde sattık canavardı canavar.
    ancak bütün çevrenin araba işlerinde olduğu gibi bu arabanında bütün problemleriyle ben ilgilendim.
    bir kez farı çatladığı için muayenede sorun çıktı yetkili servisi aradık inanın neredeyse mercedes farı parası istediler yan sanayide olmayınca istanbulda çıkmacıları tek tek gezdik ve birisinde zar zor bulduk.
    ben bir çok araç kullandım panda da bunlardan birisi ama dediğim gibi iki araç arasında kesinlikle sirion derim ama parça sorununu iyi düşünmeli
    sirionun en beğenmediğim yönü içerisine çok fazla ses alması bunun haricinde gerçekten verilen her kuruşu hak eden bir araç.

• Fiat panda parça bulunurluğu,yaygın servis ağı ile A sınıfı bir araç olmasına karşın yarın satmak istediğinizde bile B sınıfı sirion'a göre daha avantajlıdır.Sadece şehiriçi kullanım için ikisi arasında mantıklı duran bir seçim olacaktır,panda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustozt

sirion b sınıfıdır.
    gerçek japon üretimi, dertsiz ekonomik bir arabadır.
    7 yıldır daihatsu kullanıyorum, bu güne kadar kullandığım en masrafsız marka.

+1

Panda hakkında yorum yapabilecek kadar bilgi sahibi değilim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

daihatsu Türkiye pazarından çekildi bunu göz önüne almanda fayda var toyota motoru kullanmakta.

Seriona gelince güzel bir araç fıat pandanın çok üstünde bir araç ama parça sıkıntısı çok bundan iki sene önce teyzeme daihatsu coure bakmıştık otm. Pazarlık vs bitti ama adam araç çok temiz 7850 tl ye şanzımanı yeniledim işte faturalar

diyince düşündük yenilemesi 7 küsürse geri kalanı .... aracıda 10500 e bitirmiştik.

Daihatsu Avrupa pazarinda satislarini sona erdiriyor fakat türkiye distribütörü çalışmaya devam edecek.

Kaynak:http://www.daihatsu.com.tr/haber-29.html

"Daihatsu’nun Avrupa’daki Yeni Araç Satışlarına 2013 tarihi itibarı ile devam etmeme Kararına dair Daihatsu Türkiye Genel Müdürü Burak Beşer’in açıklaması:
    Daihatsu Motor Co. Ltd. (“Daihatsu”) Avrupa pazarında 31 Ocak 2013’den itibaren yeni araç satışlarını durdurma kararı almış bulunmaktadır.
    Avrupa için alınan bu karar Türkiye’de satılan araçların Avrupa tip onayına haiz olması sebebi ile ülkemizi de doğrudan etkilemektedir.
    Karar doğrultusunda Daihatsu’nun Türkiye’deki yeni araç satışları Ocak 2013 tarihi ile sona ermesine rağmen, Türkiye geneline yayılmış tüm yetkili servis noktalarımızda Daihatsu Satış Sonrası Hizmetleri, garanti, servis ve yedek parça operasyonlarımız bu karardan etkilenmeyecektir.
    Daihatsu kalitesini, teknolojisini ve güvenini tercih eden müşterilerimize bildirmek isteriz ki araçlarımız Türkiye yollarında varoldukça en iyi hizmeti bugün olduğu gibi sunmaya devam edeceğiz.
    Daihatsu Distribütörü olarak İstanbul Distribütörlük Ofisimiz, 2008 senesinde açılışını yaptığımız modern yedek parça depomuz kesintisiz hizmet vermeye devam edecek ve yüksek parça bulunurluğu ile tedarikleri eksiksiz gerçekleştirecektir.
    1907’de Japonya’da kurulmuş olan Daihatsu 130 ülkede tüketicilerin beğenisine 100 yılı aşkın süredir teknolojik ürünler sunarak tüketicilerin beğenisini kazanmıştır. 30 yılı aşkın süredir Türkiye’de de teknoloji ve kaliteyi sunan Daihatsu, gerekli yatırımları yaparak hizmet kalitesini her zaman en üst seviyede tutmuş ve müşteri memnuniyetini en ön planda bulundurarak hizmet vermiştir.
    Daihatsu Distribütörü olarak Daihatsu sahibi müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğimiz kamuoyuna duyurulur."

• Konuyu hortlatıyorum arkadaşlar. bu 2.5 sene zarfıda 2 aracıda kullandım 15 aydır sirion 1.0 kullanıyorum şimdi iki aracıda karşılaştıracağım.

Yaklaşık 6 ay fiat panda 1.2 8v dynamic donanımlı panda kullandım. Alır almaz lpg taktırdım. Şimdi izlenimlerimi aktaracağım.

Yakıt tüketimi

araçta 32 litreli tank vardı. 28 litre gaz alırdı 330-340 km gidiyordu tek depo ile. ekonomik denilebilir.

yol tutuş

Paliodan iyi olsada araç uzun yolda iyi değil. 1 kere uzun sayılabilecek yola gittim. Adana- gaziantep arası yol bitsin diye dua etmiştim. BU araç ş.dışında gerçekten iyi değil. ş.içi ideal.

Yedek parça

Hiç lazım olmadı bu yüzden bilemem ama ithal bir araç oldugu için diğer fiat modellerine göre pahalı stilo hariç.

iç hacim

ön taraf ferah olsada arka taraf çok dar diz mesafesi çok az. Allah yerdim etsin arkadakilere. Birde arkası beşik gibi çok sallanıyor.

donanım

tatmin ediyor.abs klima yol bilgisayarı çelik jant dynamic paketlerde standart. 2 hava yastıgı bulunuyor.

2. el

3 ayda satabildim pandayı 16ya almıştım 16ya geri sattım. 2. eli pek iyi değil kullanıcı kitlesi az.

Daihatsu sirion

YAkıt tüketimi

En başarılı oldugu alan diyebilirim. 28 litre lpg ile ş.içi 400 kmyi öldürmüyor. ş.dışında ise 450 km gidebiliyor. ÇOk çok ekonomik.

Yol tutuş

Virajlarda ve uzun yolda özellikle rüzgarlı havalarda dikkat etmek gerekiyor. onun dışında başarılı diyebilirım.Yolda gezinmiyor sınıfına göre gayet başarılı.

Yedek parça

Bir defa lazım oldu. Sağ aynama dolmuş çarpıp kırmıştı yan sanayisi 150 lira parçacılarda yada netten alınabiliyor. orjinali se 350-400 civarında.

İç hacim

Kesinlikle mükemmel. Pandayla karşılaştırılamaz. B sınıfı araçlara göre oldukça geniş bir çok c sınıfı araçla aynı desem yalan olmaz. 5 kişi adana-ankara yapmıştık kimse rahatsız olmadı.

donanım

Yılına göre bence çok iyi. Baz donanımda abs klima 4 cam otomatik, elektirikli dış dikiz aynaları elektirikli direksiyon cd çalar var. Bence bu segmentte o yıla göre baz donanımdaki en dolu araba.

2. el

BU konuda bişey diyemeyeceğim. Kötü olsa bile 1-2 aşagısına verirsin.

Performans

1.0 12 v 69 hp gücündeki araç klimayı açınca biraz hantallaşsada yetwerli geliyor. Uzun yolda son hız denememde 160a kadar çıkabiliyor.

Güvenlik

euroncaptan 4 yıldızla ayrılmış. frenleme mesafesi çok iyi değil orjinal lastik ebatları 155 70 13

• sirion un iç hacminin B lerden iyi,
    bazı C lere de yakın olduğuna çok şaşırdım.
    dışardan C lerel yaışacak kadar iyi olacağı izlenimini düşündürmüyor hiç
    tabi kullanıcı yorumundan daha iyi bir yorum olamaz.
    paylaşım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

sirion un iç hacminin B lerden iyi,

Kesinlikle öyle. Hatta şöyle söyleyeyim iş yerinde bi abimizde yeni c4 var onun kendisi diyor. Araç Honda jazz ve mitsubishi colt tarzında olduğu için diz mesafesi genis. İçerden büyük bir araç kullanıyordu izlenimi veriyor.

Tek sıkıntısı dar bagajı oda bizim gibi ufak aileler için sıkıntı teşkil etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaş biraz duygusal yaklaşmış sirion u yakından tanıyan bir cok kez kyllanmis birisi olarak yazayım b sınıfı standartlarında bir iç hacmi vardır. C segmenti araçlarla mukayese kabul etmez.

• quote:

quote:

Arkadaş biraz duygusal yaklaşmış sirion u yakından tanıyan bir cok kez kyllanmis birisi olarak yazayım b sınıfı standartlarında bir iç hacmi vardır. C segmenti araçlarla mukayese kabul etmez.

Evet yukarıda da zamanında cvp yazmistiniz TSK ederim. Valla belki duygusal olabilir ama bu araba gerçekten beni çok şaşırtmıştı ilk gördüğümde. 15 aydır bilmiyorum. Aramızda kuvvetli bir bağ oluştu ama genel olarak araçtan memnunum diyebilirim.

Memnuniyet sebeplerinden biri geniş iç hacmi diğeri yakıt tüketimi. Tabi kötüyyanlarında var mesela ses kalitesi kotu uzun yolda yan rüzgarlardan etkilenme vs.

• ölçülerine şu resimden detaylı bakabilirsiniz.
     Daihatsu sirion mu fiat panda mı ? (bilenler cevaplasın)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

quote:

Evet yukarıda da zamanında cvp yazmistiniz TSK ederim. Valla belki duygusal olabilir ama bu araba gerçekten beni çok şaşırtmıştı ilk gördüğümde. 15 aydır bilmiyorum. Aramızda kuvvetli bir bağ oluştu ama genel olarak araçtan memnunum diyebilirim.

Memnuniyet sebeplerinden biri geniş iç hacmi diğeri yakıt tüketimi. Tabi kötüyyanlarında var mesela ses kalitesi kotu uzun yolda yan rüzgarlardan etkilenme vs.

sirion benimde çok beğendiğim bir araç, keşke disb. ülkeden çekilmeseydi makul fiyatıyla tam bir fiyat performans aracıdır. ben sadece ufak bir düzeltme yapmak istedim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

quote:

sirion benimde çok beğendiğim bir araç, keşke disb. ülkeden çekilmeseydi makul fiyatıyla tam bir fiyat performans aracıdır. ben sadece ufak bir düzeltme yapmak istedim

Aynen.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.