Şimdi Ara

Daihatsu sirion mu fiat panda mı ? (bilenler cevaplasın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle şuan ve 7 senedir kullandığım toyota avensis 1.6 elegant+ lpgli aracımdan memnun olmama ragmen bu ay içinde evleneceğim gerek evlilik masrafları gerekse artan trafik ve eşiminde kulanması için ş.içine uygun olarak 2 araç arasında kaldım

.Daha önce teyzemin fiat panda dinamik+cam tavan+espli 1.2 8v 62 hp aracını gerek ş.içi gerek ş.dışı olarak kullandım gerek yakıtı gerekse özellikleri itibarı ile memnun kaldım. Aslında gönlüm pandadan yana ama sirionunda toyota olması kafamı karıştırmıyor değil. yalnız fiat ailesinede yabancı değilim gerek teyzemin panda gerek abimin puntosu gerek eski marea elx kullandığım için fiat markasına uzak değilim.

Aslında bir ara fiat stilo 1.6 16 v 103 hp+lpg olayınada bakmadım değil ama stilo ile diğer iki araç arasında özellikle ş.içinde çok yakıt farkı var stilo ş.içi 10.3 iken panda 6.5 ve sirion 6.1 olarak görünüyor.

Donanım listesini bildiğim kadarı ile size aktaracağım

fiat panda dinamik 1.2 8 v 62 hp

abs,ebd,eps
    manuel klima
    2 cam otomatik
    çift hava yastığı
    radyo-cd çalar
    yol bilgisayarı
    hız uyarıcı
    uzaktan kumandalı merkezi kilit ve sustalı anahtar
    dış sıcaklık göstergesi
    otomatik kilitlenen kapılar
    city modu
    orjinal park sensörü[simage][/simage]
    triptonic yarı otomatik vites(belki)
    cam tavan(belki)
    esp(belki)

sirion 1.0 69 hp 16 v (yarıs motoru)

abs,ebd,eps
    uzaktan kumandalı merkezi kilit
    manuel klima
    4 cam otomatik
    4 hava yastığı
    radyo-cd çalar

• Kimse bişey bilmiyor herhalde ben daha çok biliyorum
  • esp'li olursa kesinlikle fiat panda diyorum. city mod direksiyonuyla eşinizde rahat eder.
  • sirion b sınıfıdır.
    gerçek japon üretimi, dertsiz ekonomik bir arabadır.
    7 yıldır daihatsu kullanıyorum, bu güne kadar kullandığım en masrafsız marka.
  • alacağınız araç sirionun yeni kasası ise ben sirion öneririm.
    yanlız sirion için parça bulmakta çok zorlanırsınız.
    yan sanayisi yok. aracın çıkmasıda çok zor bulunuyor yetkili servisinde de bir farına bile dünyanın parasını istiyorlar.
    ancak yakıt anlamında gerçekten çok ekonomiktir.
    pandada kullanma şansım oldu keyifli bir araç ancak ikisi arasında hiç düşünmem sirion alırım.
  • benim boyum 1.70 nişanlımın boyu 1.60 yani oldukça kısa bir aile olacağız Allahın izni ile dolayısı ile pandada sirionda bizim işimizi görecektir. aslında pandanın özellikleri bana daha cezbedici geliyor ama pandayı 2004-2005 model alabiliyorum sirionu ise 2006-2007 modellerini alabiliyorum yani 2. nesil sirion.

Bütçe olarak avensisi 25-26 bine satabiliyorum. psikolojik sınır olarak 15 bini geçmek istemiyorum bir miktar parada elimde bulundurmak istiyorum.Aslında yukarıdada belirttiğim gibi fiat stilo 1.6 dinamik modelinede çok baktım ama gerek yakıt tüketimi gerekse düşük model alınabilmesi sebebi ile bunu durdurdum gibi...

onun dışında g.puntoyada baktım benzinli model düşündüm yada benzin/lpg 1.4 starjet motorlara baktım 20 den aşağı yok ve modelleri 2006-2007 model alınabiliyor en fazla. geçen sene abimede bakmıştık 18 bine 2006 model emotion alınabiliyordu. Malum mtvden dolayıda artık 1.3ü geçmemeye karar verdim arabada zaten 2 kişi olacağımız için akıt 1. genişlik 2. sırada olacak

lafı uzattım arkadaşlar sonuç olarak 15 bini geçmeyecek benzinli bu iki model arasında kaldım. 2. elde araç almak gerçekten zor galiba

• yerinizde olsam ikisini de almam. 15 bine alternatif çok var. tahminime göre eşiniz de kullanacağı için ilk şartlardan biri hb olması.
    benim alternatiflerim şunlar:
    yaris
    fazz
    micra
    swift
    polo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    palio mu skoda felicia mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daihatsu Türkiye pazarından çekildi bunu göz önüne almanda fayda var toyota motoru kullanmakta.

Seriona gelince güzel bir araç fıat pandanın çok üstünde bir araç ama parça sıkıntısı çok bundan iki sene önce teyzeme daihatsu coure bakmıştık otm. Pazarlık vs bitti ama adam araç çok temiz 7850 tl ye şanzımanı yeniledim işte faturalar

diyince düşündük yenilemesi 7 küsürse geri kalanı .... aracıda 10500 e bitirmiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

yerinizde olsam ikisini de almam. 15 bine alternatif çok var. tahminime göre eşiniz de kullanacağı için ilk şartlardan biri hb olması.
    yaris
    fazz
    micra
    swift
    polo

o paraya o modellerde yaris bulunmaz hele jazz hiç bulamazsın micra 5 para etmez swift ler eski kasaları var onlarda yaramaz polo ise en eski kasa alabilirsin öneri yaparken fiyatları bilerek yapalım
  • Sirion güzel araba. Panda'ya göre daha geniş, konforlu ve sorunsuzdur. Ama o fiyatlara temiz yeni kasasını bulmanız biraz zor. Ben de geçen sene eşime araba ararken çok araştırdım. Temiz ve uygun fiyatlı bulsaydım alacaktım ama bulamadım. Colt aldık, çok memnunuz.
  • Avensisten , pandaya geçiş

Gözünü seveyim az daha koyda punto al bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 8 Ocak 2013; 11:02:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi arasında Panda...

Bana göre tercih sebebi: Yedek parça bulunma kolaylığı, servis yaygınlığı...

Belki bilginiz yoktur ama:
    http://www.daihatsu.com.tr/haber-29.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

yerinizde olsam ikisini de almam. 15 bine alternatif çok var. tahminime göre eşiniz de kullanacağı için ilk şartlardan biri hb olması.
    yaris
    fazz
    micra
    swift
    polo

o paraya o modellerde yaris bulunmaz hele jazz hiç bulamazsın micra 5 para etmez swift ler eski kasaları var onlarda yaramaz polo ise en eski kasa alabilirsin öneri yaparken fiyatları bilerek yapalım

hislerime tercüman olmuşsunuz o listedeki arabaları düşünmüyorum ve düşünemiorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Bu iki araç arasından Sirion hakkında tecrübem var.

Arkadaşım eşine aldı bunu 3 sene önce. Yalnız o 1.3 motor 87hp.

3 senedir sadece yağ su koyup devam ediyorlar bir sıkıntı çıkarmadı.

Aracı bende kullandım bildiğin oyuncak araba kullanması çok zevkli birde performası gayet güzel.

Sen 1.0 motor sormuşsun onu tecrübe etmedim. Pandayı da kullanmadım bilgim yok.

Ama Sirion tavsiye ederim. Bakımını zaten sanayide Japonculara yaptırıyorlar.

Parçaya şuana kadar ihtiyaçları olmadığı için bilemiyorum zorluk yaşarmısın.
  • İleride çoluk çocuk olursa bu arabalara sığmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

İkisi arasında Panda...

Bana göre tercih sebebi: Yedek parça bulunma kolaylığı, servis yaygınlığı...

Belki bilginiz yoktur ama:
    http://www.daihatsu.com.tr/haber-29.html

bilgim var 2 senedir avrupadan çekildi. yaklaşık bir ayım var karar vermek için. bazı arkadaşlar avensisden pandaya geçilirmi demiş bilmiyorum sürmüşlermi ama ş.içinde bu arabalar çok iyi oluyr hem az yakıt tüketimi hemde heryere sıgıyor artık adanada bile araç sayısı baya çoğaldı avensis ş.içinde park sorunu yaşatıyor zatenn 2 kişi olacağımız için küçük araba benzi bozmaz ileride daha iyisini alırız kısmetse daha genciz

• Panda iyidir güzeldir. 2011 model 1.2 69 hp modelini bu ocak ayına kadar kullandım.Yaklaşık 10000 km. Bir sıkıntı vermedi bu zaman zarfında.Şimdi ailem kullanıyor. Kullanması çok eğlenceli çok rahattır. Direksiyonu tek parmakla çevirebilirsiniz alışmak gerekiyor buna biraz ama çok gevşek ve hissiz geliyor ilk başta. City modu mevcut. Araç yüksek olduğu için iç hacim sıkıntısı yok. 180 boyundayım 94 kiloyum rahat rahat bindim. Yanıma benim gibi geniş omuzlu biri oturunca sıkıntı oluyor vites atarken koluna çarpıyorum, bunun dışında sorun yok. 3 kişi yaklaşık 280 kilo+ bagajlar Ankaradan İzmire gittik. Aşırı konforlu değildi ama rahatsız da olmadık. Yokuş yukarı harici araba yığılmıyor. 120-130 km hızla gittiğimiz oldu rahatça. Amortisörlerinin pahalı olduğu söyleniyor dikkat etmek gerekirmiş. Otomatik alırsanız vites arızası olabilir. City direksiyonun önceki modellerde arıza verdiğini ama fiatın iyi niyet garantisi çerçevesinde değiştirdiğini okumuştum. Eski model Pandalar donanım olarak 2011 modellerden daha zengin. Otomatik klima cam tavanlılar mevcut. Fakat eski modeller 60 beygir kaç senesinden sonra 69 a çıkardılar onu bilmiyorum.Ona dikkat.

• quote:

quote:

quote:

yaris
    fazz
    micra
    swift
    polo

hislerime tercüman olmuşsunuz o listedeki arabaları düşünmüyorum ve düşünemiorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-satilik-toyota-yaris-109934949/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-universite-hocasindan-temiz-109979972/detay#
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1.3-sol-yakit-cimrisi-orijinal-gercek-japon-toyota-110409351/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-sahibinden-satilik-yaris-110500712/detay

kasa tercihini söylememişsiniz... arayan için çok bulunabilir...
    evet sirion ve panda swift'ten de polo'dan da micra'dan da her yönüyle üstündür...

• quote:

quote:

quote:

quote:

yaris
    fazz
    micra
    swift
    polo

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-satilik-toyota-yaris-109934949/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-universite-hocasindan-temiz-109979972/detay#
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1.3-sol-yakit-cimrisi-orijinal-gercek-japon-toyota-110409351/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-sahibinden-satilik-yaris-110500712/detay

kasa tercihini söylememişsiniz... arayan için çok bulunabilir...
    evet sirion ve panda swift'ten de polo'dan da micra'dan da her yönüyle üstündür...

hocam 2013 senesine girdik 2000 model yarıs düşünmüyorumki zaten şuan bende avensis var. yüksek model tercih sebebim. 2005-2006-2007 model düşünüyorum araştırmalarım bu yönde şuanda öneriler için tşk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mustozt

sirion b sınıfıdır.
    gerçek japon üretimi, dertsiz ekonomik bir arabadır.
    7 yıldır daihatsu kullanıyorum, bu güne kadar kullandığım en masrafsız marka.

Pandada sınıfında avrupda en çok satan araçtır ve sorunsuzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 8 Ocak 2013; 17:24:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.