Şimdi Ara

Radyatör kapağı açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler, gençler bir soru sormak istiyorum, bugün aracım yağını değiştirttim güvendiğim bir yere, sağolsun herşeyi kontrol ettiler , silecek suyu ,kapılara yağ fln çok güzel hizmetleri var, ama radyatör kağağını açmışlar sıcakken sanırım kontrol etmişler. Ben bir ara çay içmiştim o ara açmışlar. Ben daha yeni su eksiltme illetinden kurtuldum, şimdi bu radyatör sıcakken kapağı açılınca su eksiltir mi ? Kapak açılınca basınçla su çıkıyor bir miktar sanırım o dökülen su kadar eksilticek. Ama bu hava mava yapma olayı nedir ne değildir beni tecrübenizle veya bilginizle aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada lütfen dalga geçicek konuyu saptırıcak şeyler yazmayın. Forumu bari amacına uygun kullanmış olalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Radyatör Kapağını Güvenli Şekilde Açma

Motor suyu veya yedek su deposu kapağını açmanın gerektiği durumlarla karşılaşabilirsin. Ancak bazı durumlarda, özellikle de radyatör çok sıcaksa, kapağı açmak zor olabilir. İşte güvenli bir şekilde radyatör kapağını açma adımları:

• Soğumasını Bekle: Radyatörün kapağını açmadan önce, motorun ve radyatörün tamamen soğumasını beklemelisin. Bu, ciddi yanıklara neden olabilecek sıcak buharın veya sıvının püskürmesini önleyecektir.
    • Kapağı Havalandır: Kapağı yavaşça ve dikkatlice gevşeterek içindeki basıncın havalanmasına izin ver. Hala aşırı basınç varsa, kapağı tamamen açmaya çalışma.
    • Eldiven Kullan: Radyatör kapağı çok sıcaksa, eldiven giymek elini yanıklardan koruyacaktır.
    • Kapak Sıkışmışsa: Kapak açılmıyorsa, kapağı yavaşça ve eşit bir şekilde sallayarak sıkışıklığın giderilmesini deneyebilirsin. Aşırı güç uygulamaktan kaçın.
    • Yardım İste: Radyatör kapağını kendin açmakta zorlanıyorsan, bir profesyonelden yardım istemekten çekinme.

Önemli Not:

• Radyatör kapağını açmaya çalışırken asla çıplak elle kapağa dokunma.
    • Kapağı tamamen açmadan önce her zaman kapağın tamamen soğumasını bekle.
    • Kapak açıldığında buhar veya sıvı püskürebileceğinden, yüzünü ve vücudunu kapaktan uzak tut.
    • Kapağı açarken aşırı güç kullanmaktan kaçın, aksi takdirde kapağa veya kendine zarar verebilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir şey olmaz hocam.Radyatördeki eksiltme ve sizin bahsettiğiniz kapak açılıp suyun buharlaşarak eksilmesi farklı olaylar.Bir zararı olmaz.
  • kapagi sicakken su fiskirtirsa zaten adamlarin eli kolu yanar sanmiyorum sicakken acacaklarini dunyanin en dandik ustasi bile yapmaz o hareketi ama hadi diyelim acti az birsey fiskirdi sende kontrol et tamamla suyu ama hava yapmaz

• Sıcakken açamazlar zaten , sıkı kapadı ise sorun olmaz.
  • Sıcakken dediğim yani nasıl söyleyeyim araçivı oraya götürdüğümde 90 dereceydi 15 20 dakikada ne kadar soğumuşsa o şekilde açılmış. Etrafı suydu, conta fln yanmaz dimi bu olayda ?

• yedek su deposunun kapağıdır ,aklı başında olan insan radyatör kapağını açmaz sıcakken hiç açmaz.yağı çok sıkmı değiştiriyorsunuz banamı öyle geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Sıcakken dediğim yani nasıl söyleyeyim araçivı oraya götürdüğümde 90 dereceydi 15 20 dakikada ne kadar soğumuşsa o şekilde açılmış. Etrafı suydu, conta fln yanmaz dimi bu olayda ?

yok be kardesim ne contasi : ) eyer sen giderken hararet yaptirirsan yani o su bitikse yakarsin

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Ne zaman yağ değiştirsem bir sıkıntı oluyor araçta malesef, en son selenia koydurmuştum motor yolda bıraktı rektefiye edildi sonra konulan yağ filtresi hatalıydı yağ prdan aktı fln bişiler oldu en son şimdi mobil koydurdum filtreyide bosch orjinal taktık. Baya bi sıklıkla yağ değiştirir oldum doğrudur maalesef. Bu arada aklı başında olan su kapağını açmaz demişsiniz motor soğukken bile açmak zararlı mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 3 Mayıs 2016; 21:22:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.