Servisi dün bekledik. Bu gün servise gelen elemanı aradım. Dün gelmediniz durum nedir diye. İstanbul'dan parça gelecekmiş, 1 haftaya kadar uzayabilirmiş... Kombiye baktığı gün bunu söylememişti. Sabredelim bakalım... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
*DAİKİN VZ PREMİX* Kullanıcıları (11. sayfa)
-
-
Merhaba OT ne önerirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Servis talebinin üzerinden 7 gün geçti. 6 yıl garanti veryorlar ama karşılığının devlet büroksasisi gibi işlediğini anlamış olduk. "Malın garanti süresi içerisinde yetkili servis istasyonuna veya satıcıya tesliminden itibaren arızasının on iş günü içerisinde giderilememesi halinde, üretici veya ithalatçının; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmesi zorunludur" bu kanun maddesi kombi için geçerli mi? Servis halen parça beklediklerini söylüyor...
Hangi il ilçedesiniz? Daikin servisi evinize ne kadar uzak?
Servis yaşadığım ilçede mevcut. Ev ve servis arası en fazla 4 km
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 8 Kasım 2024; 9:36:16 >
O zaman Daikin servisinde sıkıntı var
Muhtemelen Müşteri hizmetlerini aramışsınızdır
Elbette müsteri hizmetlerini aradım. Servis talebi açtırmadan servis gelmiyor zaten. Parçayı bahane ediyorlar. Servisin elinde hazırda parça bulunmaması garibime gitti. Plastik blok komple mi değişecek yoksa ona ait bir parçamı anlamadım gitti. Zorluğu gün boyu yaşlı anne babam çekiyor. Elektrikli sobayla idare ediyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 7 Kasım 2024; 21:26:11 >
7 iş günü, toplam 11 gün geride kaldı...
Onarım talebinin üzerinden 17 gün geçti. Bugün 18.gün sırasıyla 6 yıl garanti veren Daikin ve mühendislik firmasını arayacağım.
Müşteri hizmetleri parçanın temin edilip edilmediğinden bi haber. Servisi ardıktan sonra parçanın servise ulaştığını öğrendik. Gün içinde gelmeye çalışacakları söyledi. 17 günlük bekleyiş sonlanacak mı göreceğiz...
Plastik blok komple değişti. Vana motoru, emniyet vanası ve su basma vanasının teli hariç. Bu parçalar yeni blok üzerine montajlandı.
Servis sürecini özetlersek;
31 Ekim Müşteri hizmetlerinden servis talebi oluşturuldu.
2 Kasım Servis arıza tespiti içın geldi.
18 Kasım Günlerce süren parça bekleyişi sonlandı.
5 üzerinden 1 yıldız veriyorum.
1 yıldızı Parçanın garanti kapsamında değiştirilmesinden dolayı veriyorum.
Diğer 4 yıldızı Daikin gibi bir firmanın parçayı tedarik edemediği, sürecin uzaması, serviste yedek parça stoğu bulunmaması sebeplerinden vermiyorum. Bu markayı tercih edeceklere paylaşımım referans olsun. Kullanımda memnundum ancak 11 aylık kombinin arızalanmasından ve hantal işleyen onarım süreci yüzünden soğudum. Arızaların sürekliliği durumunda bir başka markaya hiç düşünmeden geçeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu sene ikinci yıl olarak daikin 26 kw kombi kullanıyorum. Merak ettiğim bu kombi 35-40 derece arası eko mod ile çalışıyor galiba.. Mesela 38'de ısıya ulaşıp gaz kesip sıcak suyu dolaştırıp soğuyunca tekrar devreye giriyor..
Geçen sene dereceyi 40 ve sonrası yaptığımda durmayıp sürekli yani ekrandaki küçük ateş simgesi hiç sönmedi yani dur kalk yapmadı. Bir de 40 derece sonrası yoğuşma devreye giriyor diye duymuştum. Bilgilendirirseniz sevinirim..
Yoğuşma ve 40 derece olayını hakkında bilgim yok. Birisi açıklarsa bende merak ettim nedir. Benim kullanım şeklim kombi ekranında petekler 55 dereceye ayarlı. Servisin tavsiyesi 50 ila 55 derece. Kullanım suyunu duruma göre 40 ile 43 derece arasında değiştirip kullanıyorum. Termostatım manuel modda 22 ve 24 derece arasında değiştiğim zamanlar oluyor. Termostatta eko modu hiç denemedim.
Evinizde kaç petek ve kaç metre petek mevcut? Sizdeki kombi kaç kw? Faturanız kaç TL geldi? Ben kombi ayarı 36-38 arası kullanıyorum. Fatura bana 2130 geldi. Çok geldiğini düşünüyorum. Diğer tanıdıklarıma 1400-1800 gelmiş..
Evim küçük 100 metre kare. kombi 23kW 180x60,160x60,140x60,60x60 birde havlupan var. 1330 lira fatura geldi. Arızalı olduğu için 18 gün yakamadık. Bunuda hesaba katmak gerekir.
-
En iyisi yarın servisi bir arim. O ne diyor bakalım. Buraya yazarım tekrar...
geçmiş olsun hocam
Daikin çok şaşırttı. bir zamanlar parçaları İtalya'dan gelen Ariston kombiler vardı. parçalar gelmiyordu ama Daikin fabrikası Sakarya'da
18 günde kombinin tamir edilmesi kabul edilebilecek bir durum değil. ne deseniz haklısınız
bende ilk defa bu durumla karşılaştım. forumda çok denk geldiğim bir durum değil
ayrıca 11 ayda plastik blok mu çatlar bunu da ilk defa duydum. plastik blok risklidir ama genellikle 5 yıl 7 yıl 10 yıl sonra çatlama deforme yapabiliyor bunu biliyorum duydum gördüm
-
Teşekkür ederim hocam. Başka gözlemlediğim bir konu daha var. Kombi mutfakta kurulu. ilk kurulduğu zamandan bu yana ateşleme sonrası ve petekler ısındıktan sonra termostatın kapatmasına yakın zırıltı (ses) yapıyordu. Aynı sesi mutfaktan musluğu yada banyo sifonunu açınca da yapıyordu. Bunu o zamandan servise sormuştum. Normal bir ses olduğu söylenip geçiştirildi. Blok değişimine gelen servis elemanına işini yaparken tekrardan bu sesten bahsettim. Aynı cevabı verdi. Şimdi bu ses yok. Buraya video ekleyeceğim. Videoyu arızadan çok evvel çektim. Belki benzer bir problemi olana faydası olur. Sesin kaynağı hakkında benim düşüncem üçyollu vana bloğunun değişiminde yan kapak söküldü. Evvelden bu kapağa ait vidaların gevşek olduğundan bu sesi çıkartıyor olabileceğini veyahut değiştirilen plastik blok yüzünden bu sesin çıktığını düşünüyorum. Kısacası ses kayboldu...
Düzenleme; videoda görüldüğü üzere kapağa baskı uygulanınca sesi kesiyordu. Aynı şekilde sol kapağa baskı uygulayınca sesi yine kesiyordu. Çektiğim videonun orjinalini bulamadım. Bunu whatsapp klasöründen geri çıkardım. Bir arkadaşa yollamıştım. Aynı videodur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neselikelebek -- 27 Kasım 2024; 17:31:48 >
-
Ses normal değil eğer ses yapmaya devam ederse THH'ye başvurun. Ondan önce servisten kombi için ses normaldir serviş fişi alın
Hakkınızı aramanızı öneririm kombinin içinde titreşim var. Bir parça tam sıkılmamış veya gevşek kalmış
10 gündür ses yok hocam. İleride olursa dediğiniz gibi üşenmeyip uğraşacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X