Şimdi Ara

Daire Planı Üzerinden Online Keşif ve Klima Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbulda yeni yapılan bir binaya taşındım. Klima altyapısı malesef yapılmamış. Daire 1 cepheden ışık alıyor fakat o cephede yerden tavana, duvardan duvara cam. Daire sadece gündüzleri 2-3 saat kadar güneş alıyor. Çiftcamımız ve iyi bir yalıtımımız var.

Bina cephesine dış ünite takılmasına müsade edilmediği için dış üniteyi çatıya koymak durumundayız. Daire 4. katta ve üzerimde 2 kat daha var. Bina toplamda 6 katlı.

Daire planınahttp://img401.imageshack.us/my.php?image=klimanr9.jpg adresinden bakabilirsiniz. Salon ve antre bölümü toplamda 60 m2. 2 adette 20 şer m2 lik yatak odamız var.

Dış ve İç ünite arasındaki bağlantıları baca şaftlarından yapacağımız için ve evin içinde herhangi bir kablo veya kablo kanalı gözükmesini istemediğim için klimayı ancak kırmızı ile işaretlenen duvara koyabiliyoruz. Bağlantılar hemen iç ünitenin arkasındaki banyonun tavan alçıpanının içinden geçip şafttan yukarı çatıya çıkacak.

Sorularıma gelince;

. Klimayı koymayı planladığımız yer iyi bir soğutma veya ısıtma için uygunmudur?

. İçerisinde banyo olan yatak odasındaki ısıyı en azından birkaç derecede olsa kırarmı?

. Hangi güçte bir klima bizim için uygun olur?

Dün Mitsubishi Electric bayilerinden biri teftişe geldi ve 19800 BTU luk MSZ-GB50VA modelinin benim klimayı koymayı planladığım yerde uygun olacağını söyledi.

. MSZ-GA60VA modeli ile acaba daha iyimi sonuç alırız?

. MSZ-GB50VA modeli için KDV ve montaj dahil 12 taksit 3.096,00YTL fiyat aldım. Fiyat sizce nasıl?

. Bu klima ayarında tavsiye edebileceğiniz inverterlı, fiyat ve performans açısından daha uygun alternatiflerimiz nelerdir?

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama kafam bu konuda gerçekten karışık.

• Öncelikle klimanın yer seçimi aslında hiçte iyi değil,ama anladığım kadarı ile başka çarede yok gibi.Fakat şöyle bir önerim olabilir size giriş kapısına paralel olacak şekilde bir tavan tipi model daha uygun olur gibi geliyor.Hiç olmazsa salona doğru üfler,ama yinede montaj konusunda deneyimli biri görmesi iyi olur.Hatta girişe otellerde olduğu gibi küçük bir asma tavan yaptırırsanız tek yön üflemeli kaset veya ince kanallı bile olur.Hemde çok estetik durur.Mit.Elec.sitesinde bu ürünler hakkında bilgi var.Birde Zibro yeni tavan ve kanallı gibi profesyonel seri inverter ürünlerde getirdi TOYOTOMİ markası ile yakında piyasada görürüz.Duvar tipi derseniz Zibro nun en üst serisi S2053 ürün süper Isıtmada COP 3,88 (A) Mit.Elec.biraz daha düşük B enerji olması lazım ama yinede kaliteli ürünler tabiki
  • bu konum daha iyi olur
  • Ben de o split klimanın o konumla iyi olmayacağını en azından veriminden epey fedakarlık edeceğinizi düşünüyorum. Gereksiz yere fazladan elektrik harcarsınız. Yatak odalarına faydası bir kaç derece (4-5) olur muhakkak. Ama bence yerden tavana kalorifer peteği gibi üfleyen modeli ya da mbirol arkadaşşın tavsiye ettiklerini de değerlendirin. Yalnız bu tür modeller gördüğüm kadarıyla split modellere göre biraz daha uğultulu çalışmaktadır.(ses düzeyleri) Şu anda vaktim tam anlamıyla inceleme yapmaya müsait değil. İlk aklıma gelenler bunlar. Tekrar yazmak isterim. Kolaylıklar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 21 Ağustos 2008; 23:11:00 >
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

mbirol
    tavsiyen için çok teşekkür ederim yalnız banyonun karşı duvarında boydan boya, tavana kadar bir portmantomuz var. Kaset tipi bir klima alıp etrafını alçıpanla kapatma işini buyüzden yapamıyoruz ama çok güzel bir fikirdi. İlk okurken heyecanlandım benim neden aklıma gelmedi diye düşündüm, portmanto sonradan aklıma geldi :)

Mr_Thunder
    Mitsubishinin ev için olan modellerinde duvar tipi harici 24.000 BTU luk cihazı yok sanırım. 18.000 BTU luk döşeme tipi modelinin fiyatıda 4.000YTL civarlarında. Bir klimaya 3.500YTL değermi hesabı içindeyim 4.000YTL iyice aşar artık beni :)

Bir arkadaş PM atmış ve demişki MSZ-GA60VA modelinde havayı 12m uzağa üfleyebiliyor. Sanırım bu modelde havanın üfleme yönünü yukarı aşağının yanında sağa veya solada ayarlayabiliyoruz. Klimanın kanatlarını salona çevirsem 12m lik bir üfleme bize kafi gelmezmi acaba?

Birde elektrik tasarrufun fazla olur demişsiniz. Acaba bu fazlalık nekadar bir fazlalık? Inverter klima almak mantıklı değilmi acaba şu durumda.

Tekrar cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Ben de o split klimanın o konumla iyi olmayacağını en azından veriminden epey fedakarlık edeceğinizi düşünüyorum. Gereksiz yere fazladan elektrik harcarsınız. Yatak odalarına faydası bir kaç derece (4-5) olur muhakkak. Ama bence yerden tavana kalorifer peteği gibi üfleyen modeli ya da mbirol arkadaşşın tavsiye ettiklerini de değerlendirin. Yalnız bu tür modeller gördüğüm kadarıyla split modellere göre biraz daha uğultulu çalışmaktadır.(ses düzeyleri) Şu anda vaktim tam anlamıyla inceleme yapmaya müsait değil. İlk aklıma gelenler bunlar. Tekrar yazmak isterim. Kolaylıklar diliyorum.

Tavsiye ettiğimiz model yer tipi olarakta kullanılabiliyor fakat arkadaşımızın montaj ile ilgili sıkıntısı var .Baca deliğini kullanacagı için pek başka çare yok. Ses konusu ise Mit.Elec.PCA-RP50GA yani İnverter tavan 18 lik için katologta 37-38-40-42 db olarak verilmiş ve bu kapasiteye göre çok makul hatta düşük bile diyebiliriz.Fakat fiyat biraz farkedebilir.Buda arkadaşın tercihidir.

• Bence duvar tipi bir cihaz 12 metreye kadar mesafede etkili üfleme yapamaz gibi geliyor.Size önerilen yerin karşısında mutfak bankosu görünüyor.Üst taraf yani klimaya gelen kısım boşmu yoksa üsttede dolap varmı.Eger dolap yoksa cihazın üflemesini sola doğru çevirirseniz iş görür ,fakat biz ısıtmada genelde aşağıya dogru üflenmesini isteriz ,bu konumda mutfak bankosuna veya üzerine koyacağınız nesnelere çarpaçaktır hava ve dağılımda sorun olabilir hatta baypas ta olur.Eğer imkanınız varsa İnverter alın tüketim ekonomisinden değil,konforundan dolayı tercih edin derim.İnverter hakkındaki yazılarımdada uzun uzun yazdım zaten.Dirde TOYOTOMİ nin tavan tipi inverter cihazlarıda Türkiyeye geldi,İnverter fiyatıda makul 18 lik 2200ytl civarı,24 lük 2700 ytl civarında bir bakın derim.Birde formantonun kapladığı alanı izerseniz daha iyi görürüz yada bir fotorafını koyun derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: obsession

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

mbirol
    tavsiyen için çok teşekkür ederim yalnız banyonun karşı duvarında boydan boya, tavana kadar bir portmantomuz var. Kaset tipi bir klima alıp etrafını alçıpanla kapatma işini buyüzden yapamıyoruz ama çok güzel bir fikirdi. İlk okurken heyecanlandım benim neden aklıma gelmedi diye düşündüm, portmanto sonradan aklıma geldi :)

Mr_Thunder
    Mitsubishinin ev için olan modellerinde duvar tipi harici 24.000 BTU luk cihazı yok sanırım. 18.000 BTU luk döşeme tipi modelinin fiyatıda 4.000YTL civarlarında. Bir klimaya 3.500YTL değermi hesabı içindeyim 4.000YTL iyice aşar artık beni :)

Bir arkadaş PM atmış ve demişki MSZ-GA60VA modelinde havayı 12m uzağa üfleyebiliyor. Sanırım bu modelde havanın üfleme yönünü yukarı aşağının yanında sağa veya solada ayarlayabiliyoruz. Klimanın kanatlarını salona çevirsem 12m lik bir üfleme bize kafi gelmezmi acaba?

Birde elektrik tasarrufun fazla olur demişsiniz. Acaba bu fazlalık nekadar bir fazlalık? Inverter klima almak mantıklı değilmi acaba şu durumda.

Tekrar cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bir sorum daha var :)
    Arkadaşlarım yaz bitti zaten 1-2 ay daha bekle klima fiyatları yarı yarıya azalır diyor. Bunun doğruluk payı varmıdır?

• Kesinlikle fiyatlarda geri gelme olmaz o dediği ancak market malı üründe olabilir oda olsun olsun %10-15.Size bir tiyo vereyim bu yaz kimsenin işi çok iyi değil bu dönemde alabileceğiniz iskontoyu belkide kışa girerken 2-3 ay sonra alamayabilirsiniz bile.
  • mbirol arkadaşım değerli vaktini ayırıp bizlere yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. TOYOTOMİ markasını daha önce duymadım ama sen iyi diyorsan bir araştırayım onuda.

portmantoyuda çizimde ekledim. haftasonu bilgisayarıma bakamayacağım p.tesi gerçek fotoğrafları eklemeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3452345 -- 22 Ağustos 2008; 13:34:57 >
  • TOYOTOMİ Zibronun Üreticisidir.Bu ürünleri Çinde üretiyor ama kesinlikle kalite cihazlardır.Soğutma ve Isıtmada A sınıfıdır.Tavan modeli aşağıdaki şekilde monte edilebilir görünüyor.
  • Bence Toyotimi önerisi iyi gibi.

Sezon sonu fiyat konusunda geçen yıl bu zamanlar ben de sizin gibi bir beklenti içerisine girmiştim gerçekleşmedi. Üstüne kışa doğru biraz daha zam yaptılar Ama firmaların stok durumu, mali durumu gibi nedenlerle belki indirim yapan çıkar bu sene. İşleri iyi gitmeyen markaları tesbit etmeye çalışmak lazım

Bir de şu binanın dış cephesine klima ünitesi takılmaması buyruğu ne kadar kanuni ? Bunun hukuki yönünü öncelikle bir inceletmenizi tavsiye ediyorum. Balkon kapatma ve panjurlama konusunda müsaade getiren bir Yargıtay içtihadı olduğunu biliyorum ama böyle bizi zeka bulmacası çözmeye benzer tarzda bir klima montajı sorununa karşı da bir kolaylık olmalıdır. İş bilen bir hukukçuya danışmanızda fayda görüyorum evvela arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 22 Ağustos 2008; 23:29:38 >

• Tatilim uzadı ancak bugün girebildim internete. mbirol ve Mr_Thunder cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şu klima sorunundan 1 hafta uzaklaşmak iyi gelmişti şimdi gene kafamı rahatsız etmeye başladı.

Mimarlar öyle bir yapmışki binayı sanki klima takılamasın diye özellikle dizayn etmişler. Kendi yaptığım keşiflerde dış ünite ile iç ünite arasında gidebilecek kablolamalarda hep bir sorun çıkıyor. Ya perde duvar, ya su giderine uzaklık, ya elektriğe uzaklık yada şafta (bacaya) uzaklık. Daire içinde kırma dökme olmasın istiyorum. Keşif için gelen servis "2 kolumuzun girip rahat çalışabileceğimiz boyutlarda oraya buraya delikler açmamız lazım" dedi. İyice soğudum bu işten. Dün sabaha kadar elimde fener binanın içinde boruları şurdan geçirsek nasıl olur, burdan oraya gidiş varmı, suyu nerden gönderebiliriz diye dolandım.

Tabi şimdi yeni sorularım oldu. Cevaplayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

. Klimanın iç ünitesinin doğalgaz borusunun hemen altına takılmasının bir tehlikesi varmıdır?

. Klimanın dış ünitesi asansör dairesi gibi kapalı bir mekanda herhangi bir kaybı olmadan yaz kış çalışabilirmi?

. Klimadan çıkan suyu bir motor ile 10m. yukarıya basabilirmiyiz? Basabiliyor isek; bu motor gürültülümü çalışır ve fiyatı nekadardır?

. Bizim binayı dizayn eden mimarlar salakmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3452345 -- 28 Ağustos 2008; 10:46:43 >

• Doğalgaz borusuna zararı yok.
    Asansör dairesi veya ışıklık gibi kapalı yerlerde cihaz çalışmaz.
    Dranaj suyunu 2-3 metreye basabilirsiniz.10 metre olmaz zaten pompa seside evde çekilmez.
    Evet mimarlar bazıları biraz salak oluyorlar.Bir kablo bırakıp tak buraya klimayı diyorlar
  • mbirol tekrar sağol.

Sırf şu klima derdinden evi sattıracak bu adamlar bana. 2008 de inşaat yapıyorsun ve klima olayını düşünmüyorsun bu nasıl iş. Birde sözde Türkiyenin lider markasıymışta, bu projede 2007 nin en seçkin projesiymiş. Kimseye methetmem ben bu firmayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.