Şimdi Ara

Daireye yeni telefon hattı çekmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi benim internet 4 aydır 10-15 dk bi kopuyor ve upload yok. O kadar sinir oldum ki yeni topladığım bilgisayarı kullanmak bile gelmiyor içimden bu derece bıktım. Farklı modem farklı bilgisayar splinter çıkarıp bağlamak vs. aklınıza gelecek her şeyi yaptım. 4-5 sefer ttnetten geldiler türlü bahaneler artık BIKTIM.
    En sonunda apartman hattından olduğunu düşündüm bi kere ttnet öle demişti. Elektrikçi çağırıp kontrol ettirdim daireye gelen 2. hattı devreye soktu düzelmedi. Ama benim bu sorunum alt komşum da da var. Bina 6 katlı 12 daire. Sadece ikimizde var. Bende hatlar yanyanayken falan yanma olduysa diye şüphelendim.
    Şimdi yeni hat çekmeyi düşünüyorum. Kutuda hangi hat benim biliyorum ama hattı nasıl çekeceğimi bilmiyorum. Elektrikçi çağırsam ne kadar alır fazla alır diye kendim yapayım dedim. Bir de çare olmassa boşuna gitmesin o kadar para kablo alıp çekmeyi düşünüyorum. Nasıl yapılır.
    LÜTFEN CEVAP YAZIN artık gerçekten bıktım bıktım bıktım.. :S:S:S

• Üste..
  • ne kadar alacağını bilmem aa yapılacak iş çok büyük bir iş değil eğer biraz eliniz yatkın ise kendinizde yapabilirsiniz.

Öncelikle ne kadar kablo gerektiğini hesaplayın gerekirse yapı marketlere gidin kbloyu oradan alın daha ucuz olabilir oralarda bulamazsanız zaten mahalledeki hırdavatçıda vardır.

Kablo aldıktan sonra dairenize giden kabloyu tespit edin daha sonnra eski kablonun ucuna sıkıca yeni kabloyu bağlayıp eski kablonun diğer ucundan çekin.Yeni kablonun bağlı olan ucu gelince işlemin büyük kısmı tamamlanmış demektir geriye kabloların bağlantıları kalır ki onu zaten yaparsınız yeterki söktüğünüz kabloların sırasını unutmayın(zaten iki tane)
  • Hmm. Teşekkürler. nasıl kablo almam lazım 2 tane olacak heralde ? 2 side farklımı aynı kablomu. Ne önerirsiniz ?
  • Arkadaşlar kablo alıcam hangi kablo ya da ne tür kablo önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uAfLasH

Arkadaşlar kablo alıcam hangi kablo ya da ne tür kablo önerirsiniz ?

sıva altında mı telefon kablosu,eğer öyle ise senin yapman çok zor.

Üsten kablo çekecek isen (genelde eski binalarda olur böyle) cat-5 yada cat-6 kablo al.Bunun birbiri üzerine sarılı tek bir çiftini kullan.
    Örneğin yeşil ve yeşil-beyaz kabloyu.Kabloyu bina girişindeki telekom kutusundan splittere kadar ek yapmadan çek.Sonra daire içindeki ucuna rj-11 soket çakman gerekir.Ayrıca bina girişindeki kutuyada o kabloyu çakman gerekir.

Bunları yaptıktan sonra sorunun düzelmediyse TT yi ara ve ekip talep et.Bina girişindeki kutuda ve evinde SNR değerini ölçsünler.
    Santrale uzaklığın bakır alt yapıda fazla ise çektiğin kablo altından bile olsa çok far etmez.3500 metrede bakır alt yapıda ancak 1mbit çalışır mesela...

• Arkadaşlar kablo aldım mesela. eski hatta bağlayıp çektim tamam her şey güzel de ben kabloyu apartmandaki kutuya nasıl bağlayacağım. Elektrikçilerin özel bi aleti var sanıyorum yoksa kolay mı tornavida yardımıyla falan bağlanır mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.