Şimdi Ara

Dalga geçiliyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
5
Favori
26.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendine olan güveni kazanman gerek önce, bilmiyorum tarzını vs ama bakımlı ol biraz ve ortama girdiğinde en azından bunun verdiği gazla başla muhabbete..
    Her şey hakkında bir fikrin olsun, en kötü adamla da en iyi adamlada sohbet edebil, sorun varsa dinle örneklendir ilgileniyormuş gibi yap, dalga geçerlerse direk sil o adamı, alıngan olursan anlaşılır durum, arkanı dönersen onlar seni kovalar, baktın huzursuzsun çek git tek başına otur aç kitap oku, korkma yalnız kalmazsın her zaman yanına birileri yaklaşır.. Birde yapabilirsen kız bul, baktın ortamda iş yok kızla muhabbet edersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chosen

Kendine olan güveni kazanman gerek önce, bilmiyorum tarzını vs ama bakımlı ol biraz ve ortama girdiğinde en azından bunun verdiği gazla başla muhabbete..
    Her şey hakkında bir fikrin olsun, en kötü adamla da en iyi adamlada sohbet edebil, sorun varsa dinle örneklendir ilgileniyormuş gibi yap, dalga geçerlerse direk sil o adamı, alıngan olursan anlaşılır durum, arkanı dönersen onlar seni kovalar, baktın huzursuzsun çek git tek başına otur aç kitap oku, korkma yalnız kalmazsın her zaman yanına birileri yaklaşır.. Birde yapabilirsen kız bul, baktın ortamda iş yok kızla muhabbet edersin..

Bütün sorun özgüven.

@Raven dediklerine tamamen katılıyorum.
  • Kendinle dalga gecmene gerek yok her insanin illaki mal bi tarafi var yeterki o mal kismini bul sende onlarla dalga gec seninle dalga gecerlerse sende gul ama gulerken cevabinida yapistir. Bol bol kitap okumani tavsiye ederim hizli dusunmeni saglar
  • yapman gereken basit
    hayata bakış açını değiştireceksin,

çok mu konuşşuyorsun bundan sonra ağzından bıçakla laf alsınlar boşver

biri selam vermedimi görmezlikten gel elin çocugu için kendini kasmaya değmez

gerektiği yerde sert tepkini koy (nerede olursa olsun sözünü dinlet, sorumu soruyorsun, kime soruyorsan adıyla seslen, baktın ilgi yok sert ol sesini yükselt tekrar sor,)

ortamda fikirlerini düşüncelerini açıklayamadığın için dalga geçiyorlar (çözüm: ortamı değiştir)

10 arkadaşın olacağına 1 dostun olsun, (kimi zaman o dost da kendin olursun, )

önce kendine dürüst ol, kendine saygın olsun, karşıdaki 4 yaşında bebe bile olsa anlar,

vücut ölçülerin önemli değil bakışların sert olsun(vücut ne alaka diyeceksin cevap aşağıda), ciddi bir tavır takın, espri yerinde açılırsın (şahsen öyleyim) herkes duruşumun çok sert olduğunu söyler muhabbet kurunca anında kanları ısınır

asla kendini acındırma küçük görme, ama unutma biriyle muhabbet ediyorsan(muhattap almada olabilir), karşındakinin senden her zaman bir adım önde olduğunu senden daha zeki olduğunu düşünerek muhabbet et, muhabbetin 2. dk karşındakinin ne mal olduğunu anlarsın(şunuda unutma karşındaki kim olursa olsun birşeyler almayı bil.)
    son olarak;

Kendinle barışık ol.

• ilk izlenimi nasıl bırakırsan öyle devam eder arkadaşım.
    böyle bir izlenim bırakmak istemiyorsan eğer kendi ilkelerin olacak.
    sanırım biraz pısırıksın.
    soru sormaya bile utanan ya da sesi çıkmayan tiplerdensin.
    biraz kendine güven.
    ezilip büzülerek konuşma.
    film-müzik-dizi v.s aran nasıl bilmiyorum.
    biraz genel kültürün olsun.
    kız konusuda kötüdür şimdi senin.
    arkadaşların kızlar hakkında konuşurken hep susan sen oluyorsundur.
    susma konuş kızlar hakkında yorumda yap.
    arkadaşlarının hepsini dışarıya davet et.
    örneğin; şu gün şu adamın konseri varmış hep beraber gidelim mi? falan de.
    biraz kendini göster anlıyacağın...
  • ben hiç öyle olmadım hep ezen ben olmuşumdur ilklerde susarım senin gibi bana laf etsinler diye ederler ederler o sırada onların açıklarını yanlışlarını toplarım sonra zaten öyle laflar etmelisinki o yanlışlar unutulmasın ve bidaha sana bişey diyemesin arkadas ortamında biraz daha seviyeli nerde ne konuşucağını bilmelisin yane liselisin sanırım (ezme amaçlı söylemiyorum) milleti gözlemle bişeyler kaparsın hazır cevap olmakta çok önemli böyle dalga geçilme konularında dikkate alırsan yardımcı olabildiğimi düşünüyorum
  • Yardım eden herkeze teşekkür ederim.Şunu söylemek istiyorum yaşım 19 olmasına rağmen hafıza problemim var.Doktora gittim B vitamini takviyesi yapıldı ama işe yaramadı.Bayramdan sonra kan tahlili yapılacak.Bunu yazmamın sebebi okuduklarımın çoğunu unutuyorum.İsimler ve tarihler zaten hiç aklımda kalmıyorlar.Başkasının tek seferde okuduğu yazıyı benim 10 defa okumam gerekiyor yaklaşık 2 senedir böyle ama son 2 aydır çok fazla arttı.Lisede fazla kitap okumadığımda ve pc başında geçtiğinden kaynaklanıyor olabilir.

İlk olarak gözlemlediğim hatalarımdan bahsedeyim.
    Çok iyi bir şekilde hakim olduğum bir konu yok.
    Yanlız kalmaktan korkuyorum bu yüzden kendimi konuşma zorunluluğu içinde hissediyorum.Kendimi kasıyorum.Herkezi iyi biri zannediyorum.Kendimi iyi ifade edemiyorum.Konuşurken sesim kısık.Çekingen bir ses tonum var.Sanki ağlayacakmış gibi.Genel kültürüm iyi değil anlatacak hiçbir hikayem yok.Anlatım tarzım iyi değil.Hafızam kötü olduğu için fıkra, başkalarının hikayeleride kalmıyor aklımda.Anlatsam dahi güldüremiyorum kimseyi.

Gözlem gücüm çok zayıf.Bir olayı anlatabilme becerim çok kötü, olayı çok uzatıyorum.Çok soru soruyorum,herşeye maydonoz oluyorum.es tonumla ilgili galiba söz çok kesiliyor ve buna izin veriyorum.Ses tonum çok yumşak.Sert bir ifade yok.Eller genelde göğüste birleştirilmiş şekilde duruyorum.Hatalarımı, eksikliklerimi,cahilliğimi çok fazla belli ediyorum ve hatta bazen kendim söylüyorum.Beni ezen bir lafa karşılık veremiyorum.şte benim kendimde gördüğüm hatalar bunlar.Kimseyi eylendiremiyorum bu konumdayken.Hal böyle olunca üniversite hayatımın çok kötü geçmesinden korkuyorum.Fiziki olarak şişman olmam öz güvenimi çok kırıyor.Yani bu konumdayken bütün kızlar beni arkadaş olarak görür.Bunun hep böyle sürmesinden korkuyorum

Bu sorunları abimle konuşup Kick-Box kursuna yazılmayı düşünüyorum.Kitap okuma alışkanlığı kazanacağım.Hatta kitap okumaya başladım bile.

Şimdi arkadaşlar sorunlarımı yazdım yukarıda.Ben bunları nasıl aşabilirim.Derslerimide aksatmayacak şekilde.Neler yapabilirim.Üniversiteye sosyal açıdan donanımlı biri olarak gitmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: marmix

Yardım eden herkeze teşekkür ederim.Şunu söylemek istiyorum yaşım 19 olmasına rağmen hafıza problemim var.Doktora gittim B vitamini takviyesi yapıldı ama işe yaramadı.Bayramdan sonra kan tahlili yapılacak.Bunu yazmamın sebebi okuduklarımın çoğunu unutuyorum.İsimler ve tarihler zaten hiç aklımda kalmıyorlar.Başkasının tek seferde okuduğu yazıyı benim 10 defa okumam gerekiyor yaklaşık 2 senedir böyle ama son 2 aydır çok fazla arttı.Lisede fazla kitap okumadığımda ve pc başında geçtiğinden kaynaklanıyor olabilir.

Yanlız kalmaktan korkuyorum bu yüzden kendimi konuşma zorunluluğu içinde hissediyorum.Kendimi kasıyorum.Herkezi iyi biri zannediyorum.Kendimi iyi ifade edemiyorum.Konuşurken sesim kısık.Çekingen bir ses tonum var.Sanki ağlayacakmış gibi.Genel kültürüm iyi değil anlatacak hiçbir hikayem yok.Anlatım tarzım iyi değil.Hafızam kötü olduğu için fıkra, başkalarının hikayeleride kalmıyor aklımda.Anlatsam dahi güldüremiyorum kimseyi.

Gözlem gücüm çok zayıf.Bir olayı anlatabilme becerim çok kötü, olayı çok uzatıyorum.Çok soru soruyorum,herşeye maydonoz oluyorum.es tonumla ilgili galiba söz çok kesiliyor ve buna izin veriyorum.Ses tonum çok yumşak.Sert bir ifade yok.Eller genelde göğüste birleştirilmiş şekilde duruyorum.Hatalarımı, eksikliklerimi,cahilliğimi çok fazla belli ediyorum ve hatta bazen kendim söylüyorum.Beni ezen bir lafa karşılık veremiyorum.şte benim kendimde gördüğüm hatalar bunlar.Kimseyi eylendiremiyorum bu konumdayken.Hal böyle olunca üniversite hayatımın çok kötü geçmesinden korkuyorum.Fiziki olarak şişman olmam öz güvenimi çok kırıyor.Yani bu konumdayken bütün kızlar beni arkadaş olarak görür.Bunun hep böyle sürmesinden korkuyorum

Bu sorunları abimle konuşup Kick-Box kursuna yazılmayı düşünüyorum.Kitap okuma alışkanlığı kazanacağım.Hatta kitap okumaya başladım bile.

Şimdi arkadaşlar sorunlarımı yazdım yukarıda.Ben bunları nasıl aşabilirim.Derslerimide aksatmayacak şekilde.Neler yapabilirim.Üniversiteye sosyal açıdan donanımlı biri olarak gitmek istiyorum.

Kick box degil body e git.
    Tek onerim bu.
    Digerleri icin uzman lazim.
    Psikologa git derdini anlat.
    Burda ne denilse bos...
    Eger gidecek durumum yok diyorsan birkac tavsiye vereyim.
    Yukarda yazdim ama tekrar yazayim.
    Genel kulturum yok diyorsun...
    Yabanci populer diziler izle elbet izleyen vardir muhabbet edersin.
    Kitap suan okursun ama birak aybi donemde faydasini gormeyi 1-2 sene faydasini goremezsin.
    Kitap birikim ister...
    Konusma konusuna gelince yazdigim gibi cikmissin.
    biraz daha gür kendinden emin konus.
    Dalga gecenlere posta koy.
    Ne diyorsun sen falan de.
    Oooo diye dalga gecerler belki ama sert cik.
    Bi yerlere davet et arkadaslarni.
    Ya da onlar kafelere gidiyordur sende git.

Ayrica soyle birseyde yapabilirsin...
    En yakin oldugun kisiye anlat bu dertlerini yardim iste.
    Beni ortama falan sok de.
    Cidden durumun zor kolay gele...

• quote:

Yardım eden herkeze teşekkür ederim.Şunu söylemek istiyorum yaşım 19 olmasına rağmen hafıza problemim var.Doktora gittim B vitamini takviyesi yapıldı ama işe yaramadı.Bayramdan sonra kan tahlili yapılacak.Bunu yazmamın sebebi okuduklarımın çoğunu unutuyorum.İsimler ve tarihler zaten hiç aklımda kalmıyorlar.Başkasının tek seferde okuduğu yazıyı benim 10 defa okumam gerekiyor yaklaşık 2 senedir böyle ama son 2 aydır çok fazla arttı.Lisede fazla kitap okumadığımda ve pc başında geçtiğinden kaynaklanıyor olabilir.

dostum bak günlük hayatta en çok konuşulan konu şunlardır. din, siyaset-politika, tarih, futbol, karı kız işleri falan. biraz da genel kültür kas biraz beynin dolsun maksat bi konu açılınca sap gibi kalmazsın. dini konuda tartışma mı açıldı daya döşe bildiklerini. tarihin bilinmeyen yönlerini öğren. hükümetin güncel yaptığı işleri takip et siyasi partileri takip et. siyaset tartışması olmadan gün geçmiyor türkiyede. maksat ağzın 2 laf yapar. yeni tanışan 2 insanın birbirine 3 dk içinde kanı kaynıyormuş veya zıt tepki alıyormuş. e sen o 3 dk da sus pus adamın gözünün içine bile bakmazsan kim ne yapsın seni. sakin durma etrafına dikkat. şimdi sakin başlamışsın mecbur sakin gider artık. mesela emin ol sene başında derste hocayı 1 kereliğine tiye alsaydın şu an bu halde olmazdın. dersin ortasında sok sınıfta birine lafı sesli bir şekilde herkes gülsün gör sonra değişimi.
    bak benden sana tavsiye. 1 saat sonra ölüp gitmeyeceğinin garantisi yok. ölümlü dünya. fazla sallama. rahat ol. o bahsettiğin insan parçacıklarını önemseme fazla. kendi içinden alay et onlarla. sonra da bunu dışa yansıt. zaten dikkatli bakarsan asıl alay edilmesi gereken onlardır her zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn

quote:

dostum bak günlük hayatta en çok konuşulan konu şunlardır. din, siyaset-politika, tarih, futbol, karı kız işleri falan. biraz da genel kültür kas biraz beynin dolsun maksat bi konu açılınca sap gibi kalmazsın. dini konuda tartışma mı açıldı daya döşe bildiklerini. tarihin bilinmeyen yönlerini öğren. hükümetin güncel yaptığı işleri takip et siyasi partileri takip et. siyaset tartışması olmadan gün geçmiyor türkiyede. maksat ağzın 2 laf yapar. yeni tanışan 2 insanın birbirine 3 dk içinde kanı kaynıyormuş veya zıt tepki alıyormuş. e sen o 3 dk da sus pus adamın gözünün içine bile bakmazsan kim ne yapsın seni. sakin durma etrafına dikkat. şimdi sakin başlamışsın mecbur sakin gider artık. mesela emin ol sene başında derste hocayı 1 kereliğine tiye alsaydın şu an bu halde olmazdın. dersin ortasında sok sınıfta birine lafı sesli bir şekilde herkes gülsün gör sonra değişimi.
    bak benden sana tavsiye. 1 saat sonra ölüp gitmeyeceğinin garantisi yok. ölümlü dünya. fazla sallama. rahat ol. o bahsettiğin insan parçacıklarını önemseme fazla. kendi içinden alay et onlarla. sonra da bunu dışa yansıt. zaten dikkatli bakarsan asıl alay edilmesi gereken onlardır her zaman

Helal olsun ustam.

İbret aldım.

Bende de özgüven eksikliği ve sosyal fobi var.

• quote:

19 yaşında ve kilolu olman kötü.

Gençsin o yaşlar asla geriye gelmez o kilolarından biran önce kurtul.

Biraz güzel giyin mesela sıradan, sırf çıplak gezmemek adına değilde beğenilmek adına giyin.(Garip bir cümle oldu)

Kilo ve giyim olarak karizmayı sağladın mı ayrıca bir şey yapmana gerek kalmıyacak diye tahmin ediyorum.

Diksiyonu düzelttikten sonra komik yada romantik hangisi kolayına geliyorsa onu yap kızlar için :)

Diğer elemanlar zaten kızlarla aran iyiyse sen zaaaaaaaaaaaaaa desen de seni eğlenceli bulurlar

• Onları umursamazsan onlar seni umursar.
  • baskın ol baskın sessiz durunca canı sıkılan senin üzerinden ortamda sözde karizma puanı kapmaya çalışacaktır yani seni kullanacaktır böyle tipler malesef çok ama hangi ortama girersen gir karşına illaki 2-3 tane çıkar bu tiplerden, onun için onları onların silahıyla vurmayı dene haklı olduğumu anlayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güren

en basit çözüm dalga geçenlerden birinin ağzını burnunu kır. toplum önünde.
    daha sonra artık disiplinse disiplin başka okulsa başka okul.
    orda da biraz cool takıl öyle güleyim edeyim deme herkese mesafeli davran tamamdır.

ama en mantıklı çözüm muskeder'in ki azcık kafayı çalıştır önce sen kendinle dalga geç onlar zaten susacak.

Kınama veya ceza alırsan siciline işler ama lisede.
  • Girdiğin yeni ortamlarda, tanıştığın yeni insanlarda da durum aynı ise senin problemlerin var demektir. Birkaç iq eq vesaire test yaptırmak için psikoloğa görün.
  • Dostum hazfıza olayı bir ara bende olmuştu b12 im çok düşüktü.
    Sürekli gözlüğümü telefonumu kaybediyordum sınavlarda hiç bir şeyi hatırlamıyordum.

B12 iğnesi olmaya başla hacı ve sana 2 tane vitamin vericem biraz pahalılar ama kan değeri olarak herşeyini düzenler
    Solgar
    Nero-nutrients
    Formula V Vm-75
  • Bodye başla kendine güvenin gelicektir ve kendine değer ver kendine değer vermeyeni kimse önemsemez
  • sessiz dememeleri için hocayla konuş derste ona bu laf at.
  • arkadas cevrende habire espri yapmayı bırak
  • Eskiden ben de senin durumundaydım.Seninle dalga geçen erkekse bi temiz sopa çek ibreti alem olur kimse bişey diyemez,kız ise ağır laflar et bir kıza edilecek ağır lafı anlamışsındır inşallah e
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.