Şimdi Ara

Dalga geçiliyorum... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
5
Favori
26.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pckopatx

arkadas cevrende habire espri yapmayı bırak

Ben konuşamıyorum diyorum sen espiri yapma diyorsun kardeşim.Espiri yapamadığımı bildiğim için hayatım boyunca hiç yapmaya çalışmadım yani.
  • Bilgisayarı kapayıp sosyal hayata atıl. Bir spora git. Kendine güvenin gelsin az. Kendisiyle dalga geçilmesine izin veren insan kerizdir, kusura bakma.
  • Arkadaslarin senin ayarinda olsun.
    Genelde ustun zekali insanlar ile dalga gecerler.
    Ha bu arada insanlar ile diyalog kurma ve utanma sikilma var ise bu kendi cozecegin bir olay degil onu belirteyim.
    Yardim alman gerekir oyle ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 5 Kasım 2011; 13:41:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmix

Arkadaşlar lise biteli 2 sene oldu.3'üncü defa Ygs'ye hazırlanıyorum.Liseli değilim yani.Okul hayatım bitti.

Arkadaşlar yeni bir ortama girdiğimde bir süre sonra hep benle dalga geçiyorlar.Lisedeykende böyleydi.İki senedir dershaneye gidiyorum hala böyle.Bir süre sonra hep benle dalga geçiyorlar.Bende sus pus durmak zorunda kalıyorum çünkü cevap versem tartışma çıkacak yada direk biriyle kavga edicem.Bunu istemediğim için sadece bende gülüyorm.

Arkadaşlar daha öncede buna benzer konular açmıştım.Orada verilen tavsiyeleri denedim herkesin yanına gittim adını,halini, hatırını sordum herkesle ayrı ayrı tanıştım ama olmuyor.Hep ben selam-günaydın demek zorunda kalıyorum tanıştıklarım beni takmıyorlar bile.Bende bıraktım artık.Sadece dersleri düşünüyorum.

Arkadaşlar hep aynı sorun.Herkesle konuşuyorum.Ama hep sessizsin diyorlar.Acaba neden.Ne konuşmam lazım.Birde kimse dinlemiyor beni.Ben bir soru sorunca genelde cevaplanmıyor (geyik ortamında) yada dalga geçiliyor.Yada arada kaynayıp gidiyor.Örneğin birine ismi ile hitap edip soruyorum boşver fazla merak iyi değil diyor.Ama başka biri sorunca hemen cevaplıyor.Ben bir hata yapınca bütün sene unutulmuyor ama biri benden daha komik bir hata yapınca hemen unutuluyor.

Arkadaşlar nerede hata yapıyorum.Bu çok kötü bir durum.

ödleksin sesini fazla çıkartacan

• quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

quote:

Orijinalden alıntı: Güren

en basit çözüm dalga geçenlerden birinin ağzını burnunu kır. toplum önünde.
    daha sonra artık disiplinse disiplin başka okulsa başka okul.
    orda da biraz cool takıl öyle güleyim edeyim deme herkese mesafeli davran tamamdır.

ama en mantıklı çözüm muskeder'in ki azcık kafayı çalıştır önce sen kendinle dalga geç onlar zaten susacak.

Kınama veya ceza alırsan siciline işler ama lisede.

bi bok olmaz

• bıktım artık öneri vermekten kardeşim body e git diyoruz anlayan yok ki kendin geliştiğini görünce güvenin gelecek hala aranıyorsun liseyi bitireli 2 yıl olmuş sevgilin varmı yok mu belli değil kendine gel git hemen salona yazıl üstüne başına birşeyler al forum istanbulda 1000 tane mağaza var çok güzel şeyler var git gez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

bıktım artık öneri vermekten kardeşim body e git diyoruz anlayan yok ki kendin geliştiğini görünce güvenin gelecek hala aranıyorsun liseyi bitireli 2 yıl olmuş sevgilin varmı yok mu belli değil kendine gel git hemen salona yazıl üstüne başına birşeyler al forum istanbulda 1000 tane mağaza var çok güzel şeyler var git gez

Tamm kardeşim söz veriyorum bende bıktım zaten böyle yaşamaktan.Ben kick box düşünüyorum.Gideceğim yer komplex bir yer body karate plates vs hepsi var ve kişiye ait.Hocayla konuşup karar vereceğim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

bıktım artık öneri vermekten kardeşim body e git diyoruz anlayan yok ki kendin geliştiğini görünce güvenin gelecek hala aranıyorsun liseyi bitireli 2 yıl olmuş sevgilin varmı yok mu belli değil kendine gel git hemen salona yazıl üstüne başına birşeyler al forum istanbulda 1000 tane mağaza var çok güzel şeyler var git gez

Tamm kardeşim söz veriyorum bende bıktım zaten böyle yaşamaktan.Ben kick box düşünüyorum.Gideceğim yer komplex bir yer body karate plates vs hepsi var ve kişiye ait.Hocayla konuşup karar vereceğim

aynen yap beni dinle.. yukarda yazmışlar git onlardan tekini döv bir daha laf atamazlar diye tekini döversin 10 kişi toplar gelir ağzını burnunu kırar bu işler o kadar kolay değil bunların gazına gelip yanlış yapma senin ilk önce bir özgüvenin gelsin gerisi gelir..

• Tum ilkokul hayatim boyunca dalga gectiler, cok sinirimi bozuyolardi ve bu beni direkman cok kotu etkiliyodu dolayisiyla hayatimda onlardan nefret etmistim(bazilari haric). Ilkokul bitsin de sunlardan kurtulayim diyodum ve bitti lise'ye gectim, simdi ayni seyi lise icin soyluyorum(yine bazilari haric)
    Artik anliyorum ki anlasmak imkansiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakoid -- 5 Kasım 2011; 18:41:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_R_DIED

Tum ilkokul hayatim boyunca dalga gectiler, cok sinirimi bozuyolardi ve bu beni direkman cok kotu etkiliyodu dolayisiyla hayatimda onlardan nefret etmistim(bazilari haric). Ilkokul bitsin de sunlardan kurtulayim diyodum ve bitti lise'ye gectim, simdi ayni seyi lise icin soyluyorum(yine bazilari haric)

Yok kardeşim anlaşan anlaşıyor.Şöyle söyleyeyim hatta.Yukarıdaki sorunları yaşadığım sınıfta sadece erkekler var.Grubun alfası Ankara'dan gelmiş yeni, 2 tanesi İstanbul'lu zaten, birtanesi bu sene Bayburt'tan gelmiş,biride Almanya'dan gelmiş bu sene, biride Bodrum'dan gelmiş yani sınıfta hiç kimse bir birini tanımıyordu.Ama hemen bir grup oluştu.Bende o gruba girmek isteyince olanlar oldu tabi.
  • Rencide edicek şekilde dalga geçenleri uyar bu durumdan hoşlanmadığını söyle devam ederlerse selam vermeyi bile kes , eğer sende değişmezsen o ortamdan kurtulsan bile başka ortamda yine aynı şeyler olur.
  • quote:

quote:

Tum ilkokul hayatim boyunca dalga gectiler, cok sinirimi bozuyolardi ve bu beni direkman cok kotu etkiliyodu dolayisiyla hayatimda onlardan nefret etmistim(bazilari haric). Ilkokul bitsin de sunlardan kurtulayim diyodum ve bitti lise'ye gectim, simdi ayni seyi lise icin soyluyorum(yine bazilari haric)

Yok kardeşim anlaşan anlaşıyor.Şöyle söyleyeyim hatta.Yukarıdaki sorunları yaşadığım sınıfta sadece erkekler var.Grubun alfası Ankara'dan gelmiş yeni, 2 tanesi İstanbul'lu zaten, birtanesi bu sene Bayburt'tan gelmiş,biride Almanya'dan gelmiş bu sene, biride Bodrum'dan gelmiş yani sınıfta hiç kimse bir birini tanımıyordu.Ama hemen bir grup oluştu.Bende o gruba girmek isteyince olanlar oldu tabi.

Ben anlasamiyorum yani... Halbuki onlar her turlu tersligi yaparken ben dogru, duzgun ve iyi oldum. Sen niye anlasamiyosun o zaman?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben anlasamiyorum yani... Halbuki onlar her turlu tersligi yaparken ben dogru, duzgun ve iyi oldum. Sen niye anlasamiyosun o zaman?

İSte bende senin gibiyim belki fazla iyi olduğumuz için kaybediyoruzdur

• 1-O dalga geçenlerden birine bir daha dalga geçersen yumruğu yersin de.Baktın dalga geçiyor yapıştır yumruğu
    2-Onlar dalga geçmeden sen kendinle dalga geç.Örneğin saçın hakkında dalga geçiyolarsa saça bak sanki inek yalamış gibi sözler söyle mal gibi ortada kalırlar.
    3-Senle dalga geçiyolarsa sende aynı şekilde onlarla dalga geç.
    4-Biri dalga geçtiğinde çabuk sinirlenme,tepki bile verme devam et yoluna.Eğer biri sana söverse sövenin yüzüne 5sn boyunca bak ve devam et yoluna.

Bu 4'ünden birini dene.Tavsiyem 1.seçeneği en sona sakla.Baktın olmuyor çak yumruğu.
    Ayrıca konuşurken dik dur ve milletin yüzüne bak.
  • Kendine forumlarda dolaşmaktan daha faydalı uğraşlar seç.

Mesela film izliyorsun diyelim. İzlediğin filmlerin de belli bir farkı olsun. Aç mesela Imdb'yi, en iyi 100 film listesindeki filmleri izlemeye başla.

Sağdan soldan kitap tavsiyesi al. Bulamazsan gel, ben sana tavsiye edeyim.

Özgüven probleminin fiziksel görünümünle bir ilgisi var mı bilmiyorum, ama varsa bunu da değiştirmen mümkün bunu bilmelisin. Kiloluysan, kilo verebilir; zayıfsan da kilo alabilirsin. Yüzün sivilceden gözükmüyorsa bunun da tedavisi mümkün. Kaldı ki ben 23 yaşına geldim, halen yüzümde arada 3-4 sivilce çıkıyor. Buna rağmen pes etmek yerine hırs yapmak gerekir. (ki bu hırs kendine zarar verecek bir hırs değil, en kaba tabirle "gaza getirici" bir hırstan bahsediyorum)

Giyim tarzını değiştir mesela. Maddi durumun müsait ise git Zara'ya, Pull&Bear'a, Boyner'e, doldur sepeti. Neyin sana daha çok yakışacağını bulmak da sana ve etrafındaki arkadaşlarının tavsiyelerine bağlı. Ben özellikle kız arkadaşlarımla çıkıyorum alışverişe ve onların da tavsiyesiyle aldığım kıyafetlere millet bayılıyor.

Her insanın tek kelimelik bir özeti vardır hafızalarda. Ahmet "zeki", Mehmet "çapkın", Cem "karizmatik", Can "espritüel", Veli "salak" olabilir mesela. (Buradaki isimler örnek babında verilmiştir.) İnsanların kafasında sen de "silik" olarak yer edinmişsin sanırım ve bunu değiştirmek de bir anda olacak bir şey değil. Bu tarz insanların kafasındaki "sen" belki de 1-2 yıl sonra değişeceksin.

Oturup bu cümleleri bize anlatabiliyorsan, salak biri değilsin. Hatta kendini yetersiz görmene rağmen tahminimce zeki birisin de. En ufak övgüyü anlık büyük mutlulukla karşılıyorsun; ama en ufak eleştiriyi aylarca aklından silemiyorsun. Değil mi?

Ergenlik döneminde hepimiz benzer şeyler yaşarız. Eğer arkadaş ortamından memnun değil isen, dershane yönetiminden sınıf değiştirme talebinde bulunmakla başlayabilirsin mesela. Henüz bu eğitim-öğretim yılının başlarındayız; hiçbir kaybın olmaz. Yeni sınıfında ise yeni "sen" ile tanıştır insanları. İmajını değiştir, konuşma şeklini değiştir. Sesin daha gür ve net çıksın. Kendine güvendiğini gördüklerinde, sana saygı duymaya başlayacaklar. Bu evrede kızlarla aranı daha iyi tut mesela. Kızlara kendini kabul ettirirsen, erkekler de senin çevrende olmayı daha çok isteyecektir. Bu hep böyle olur. Bir anda kendini popüler çocuk olarak bulursun. Kızlara ulaşmak için sana iyi davranırlar; tabi sen buna izin vermeyeceksin. Onlara yardım edersen yine kendini şu anki halinde bulursun.

Belki çok uç tavsiyeler verdim; ama bir yerden başlamak lazım. En güzel çağını böyle kompleks hale getirme. Bu yıllar geri gelmeyecek. Kendine güven. Ne adamlar ne kılıkla kendine güveniyor; sen mi güvenmeyeceksin?

Lisede ben de aşağılayıcı lakaplar takılan, dalga geçilen ve "uyuz" olduğu söylenen sessiz bir çocuktum. İyiki de uyuz ve sessizdim. O zamanlarki dinginliğim, bugünkü oturmuş karakterimin temelini oluşturuyor. Lisede okuldan kaçardık. Bizim arkadaşlar birbirlerini kovalar, koşa koşa giderlerdi yolda. Ben ise yavaş yavaş yürürdüm, onların peşine takılmazdım. O yüzden uyuz olduğumu düşünürlerdi; fakat ben koşmanın gereksiz ve çocukça olduğunu düşünürdüm. Bu da, oradaki insanlarla aynı yaşta olsak dahi, olgunluğun yaşa göre değil, yaşayışa göre değiştiğini gösteriyor -ki onlardan daha yukarıda olduğumu daha sonradan idrak ettim-

İdrak ettiğim daha önemli olan şey ise, lisedeki özgüven problemimin asıl sorun olduğuydu. Kendine güven olmadığı takdirde, sana gelen her laf seni daha da kompleksli hale koyuyor. O sırada bir şeylerin vesile olması lazım. O an değiştiğini hissediyorsun. Ben mesela, roaccutane kullanmaya başladıktan sonra aniden başka biri haline geldim. Yüzüm tertemiz olduktan sonra, insanlar bir başka "ben" görmeye başladı gibi. Sen de bir şeylerin vesile olmasını sağla. Bu ruhsal olur, fiziksel olur; ama bir şekilde seni değiştirecek bir şeyler ara sürekli. Pes de etme. Göreceksin ki her şey yavaş yavaş değişmeye başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Side Chain

Oturup bu cümleleri bize anlatabiliyorsan, salak biri değilsin. Hatta kendini yetersiz görmene rağmen tahminimce zeki birisin de. En ufak övgüyü anlık büyük mutlulukla karşılıyorsun; ama en ufak eleştiriyi aylarca aklından silemiyorsun. Değil mi?

Abicim aynen böyle ya.Şuanki beni bu cümle anlatıyor aslında.Şuanki dershanemde kız yok.Zaten tercih sebebimde kız olmamasıydı.Üniversiteyi kazanmak istiyorum.Özgüvenimi şişman olmam yok ediyor.Zayıflamaya ve uzak doğu sporlarına yönelik çalışma yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishFist

Dostum hazfıza olayı bir ara bende olmuştu b12 im çok düşüktü.
    Sürekli gözlüğümü telefonumu kaybediyordum sınavlarda hiç bir şeyi hatırlamıyordum.

B12 iğnesi olmaya başla hacı ve sana 2 tane vitamin vericem biraz pahalılar ama kan değeri olarak herşeyini düzenler
    Solgar
    Nero-nutrients
    Formula V Vm-75

Zaten benim sağlık bölümünde hafızam çok kötü diye bir konum var.Nero-nutrients takviyesini araştırdım bazıları çok iyi diyor bazıları çok kötü hiç işe yaramıyor diyor kararsız kaldım
  • Kendin basta olmak uzere herkesle dalga gecmeyi ogreneceksin baska yolu yok. Bir sure sonra dengeyi kurarsin. Ben de unide herkesle dalga gecen birisiyim :) bazen yanimda konu bile acmak istemiyorlar :))
  • Beyler benimde iletişim kurma sorunum var.Mesela yanıma arkadaşım gelse ne konuşacağım diye kendimi kasıyorum,önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

Beyler benimde iletişim kurma sorunum var.Mesela yanıma arkadaşım gelse ne konuşacağım diye kendimi kasıyorum,önerisi olan var mı?

Aynen kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.