Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
117.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski bir Dali(Ikon 2 MK2) kullanıcısı olarak yeni seri Oberon'u çok merak ediyorum. Oberon 1 ile Oberon 3 arasında gidip geliyorum. Eskiden yılbaşı kampanyaları olurdu ama bu sene tık yok.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bende zensor 3 almayı düşünüyordum ama piyasada artık yok maalesef. O yüzden oberon 3 e yöneldim bende. Daha çok müzik için değil de dolby atmos,dts, dolby true hd, gibi sesler için sinema amaçlı alacağım. ( Denon X4500h avr ile birlikte )
    Ancak internette herhangi bir sinema performans incelemesine ve yorumlarına rastlayamadım. What hifi de incelemesi yapılmış. Mükemmel olmadığını ve incelik olmadığını yazmışlar. Yine aynı site zensor 3 ü çok övmüş ve ödül aldığını yazmış. Anlamadığım şey oberon 3 ün donanım olarak zensor 3 ten iyi ve daha üst bir seri olmasına karşın neden böyle yazılmış.

Ayrıca oberon 3 sizce sinema amaçlı alınır mı tavsiye eder misiniz ? ( salonum 25m2 o yüzden kule tipi düşünmüyorum )

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben denonx2400 için yeni zensor 7ve3 aldım.
    Dükkanda dinlediğimde aradaki farkın etmeyeceğini düşündüm, hatta modelleri öğrenmeden zensoru daha çok sevmiştim.
    Vokal kalmadığı için onu oberon aldım , oberonu biraz daha soft olarak tabir edebilirim karakterlerinde büyük bir fark yok. Ama bunlar öznel deneyimler bi denemenizi tavsiye ederim yanyana.

Ekleme: Bende benzer mt2 biraz daha az mesafede 7ve3 kullanıyorum seri, 3ler tek başlarına yetermiydi bilemiyorum ama bu haliyle gayet tatmin edici, para-karşılık olarak memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzunal -- 29 Aralık 2019; 16:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzunal O kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden ve hangi mağazadan aldınız acaba ?
    3 serilerine biraz mecburum. 7 serilerinde salonumun küçük olmasından dolayı seslerin boğulacağını düşünüyorum.
    Sub olarak Dali E12F alacağım.
    Bununla birlikte 3 serisinin beni yeterince tatmin edeceğini, Sub’un bayağı güçlü olmasından dolayı açıkları kapatacağının kanaatindeyim.

Bu Avr li sisteme Sony N9100w 1000W 5.1 ev sinema sisteminden geçeceğim. Umarım bu sistemden geri kalmaz ve çok daha fazlasını verir toplayacağım sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 29 Aralık 2019; 22:28:27 >
    Hocam concept 6 hakkında sizin fikriniz var mı dediğiniz oberon ve zensor serisini hiç deneme fırsatım opmadı concept 6 yı denemiş iseniz karşılaştırma yapabilmeniz mümkün mü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Hocam bende zensor 3 almayı düşünüyordum ama piyasada artık yok maalesef. O yüzden oberon 3 e yöneldim bende. Daha çok müzik için değil de dolby atmos,dts, dolby true hd, gibi sesler için sinema amaçlı alacağım. ( Denon X4500h avr ile birlikte )
    Ancak internette herhangi bir sinema performans incelemesine ve yorumlarına rastlayamadım. What hifi de incelemesi yapılmış. Mükemmel olmadığını ve incelik olmadığını yazmışlar. Yine aynı site zensor 3 ü çok övmüş ve ödül aldığını yazmış. Anlamadığım şey oberon 3 ün donanım olarak zensor 3 ten iyi ve daha üst bir seri olmasına karşın neden böyle yazılmış.

Ayrıca oberon 3 sizce sinema amaçlı alınır mı tavsiye eder misiniz ? ( salonum 25m2 o yüzden kule tipi düşünmüyorum )
    Çünkü inceleme yaparken fiyatını dikkate alıp, benzer fiyattaki rakipleri ile karşılaştırıyorlar. Zensor 3 çıktığında aynı seviyede rakiplerine göre iyidir, o yüzden WhatHifi çok iyi demiştir. Mesela Dali Spektor'un fiyatı Oberon'a göre çok daha ucuz ama Spektor'un WhatHifi puanı mükemmel. Yani incelemeler kendi fiyat kategorisine göre yapılıyor

• Garabet2 G kullanıcısına yanıt
    Bu konuya epey takılmıştım. Açıklamanız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam.

• İstanbul hi-fi diye bir mağazadan aldım, işin özü çok uğraşmadım vaktim pek yoktu bikaç yerden telefonda fiyat aldım benm yoluma denk düşeni burasıydı.
    Teslimatta sorun çıkmadı yalnız geçen gün ilk defa kapaklarını açtığımda farkettim oberon (vokal) olanın üstünde çizikler var (turuncu hoparlör kısmında artık adı neyse) telefonla bi konuşucam.
    Mağazalarda kimsenin doğru düzgün yardım edicek seviyesi yoktu telefonsa konuştuklarımda en azından, o sebeple bilgiyi netten malzemeyi fiyat hangisinde ucuzsa ondan almak mantıklı.
    Dediğim gibi benzer mt2 salonlar 3ler tek başlarına belki yeter ama sub o farkı kaptmaz çünkü özellikle müzik dinlerken ve bir çok zaman sub çalışmıyor olucak zaten yani denklemde sub ı kulelerin eksiğini kapatıcak araç olarak görmek çok mantıklı diil.

Concept 6 yı denemedim hiç, zensor-oberon-kef-b&w-polk-klipsch-triangle dinledim benzer fiyatlarda olan modellerini.
    Yurtdışında olsam dali leri seçmezdim ama tr deki fiyat-performans açısından tatmin eden zensor oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzunal

İstanbul hi-fi diye bir mağazadan aldım, işin özü çok uğraşmadım vaktim pek yoktu bikaç yerden telefonda fiyat aldım benm yoluma denk düşeni burasıydı.
    Teslimatta sorun çıkmadı yalnız geçen gün ilk defa kapaklarını açtığımda farkettim oberon (vokal) olanın üstünde çizikler var (turuncu hoparlör kısmında artık adı neyse) telefonla bi konuşucam.
    Mağazalarda kimsenin doğru düzgün yardım edicek seviyesi yoktu telefonsa konuştuklarımda en azından, o sebeple bilgiyi netten malzemeyi fiyat hangisinde ucuzsa ondan almak mantıklı.
    Dediğim gibi benzer mt2 salonlar 3ler tek başlarına belki yeter ama sub o farkı kaptmaz çünkü özellikle müzik dinlerken ve bir çok zaman sub çalışmıyor olucak zaten yani denklemde sub ı kulelerin eksiğini kapatıcak araç olarak görmek çok mantıklı diil.

Concept 6 yı denemedim hiç, zensor-oberon-kef-b&w-polk-klipsch-triangle dinledim benzer fiyatlarda olan modellerini.
    Yurtdışında olsam dali leri seçmezdim ama tr deki fiyat-performans açısından tatmin eden zensor oldu
    Driverda mı diyorsunuz? Öyleyse normal ağaç tabanlı olduğu için hepsinde var zaten. Sitesindeki fotoğrafta da var standart yani

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam.
    Bahsetmiş olduğunuz mağazada ürünü deneye biliyor muyuz acaba film müzik olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 4 Ocak 2020; 17:32:57 >
  • Eyvallah @cromartie saolasın baktım şimdi internetten meğer standardı buymuş :)
    Benim aldığım mağazada yanyana duruyordu bikaç çeşit orda dinledim bende, ama akustiği olmayan işhanı içinde küçük bir dükkan o yüzden iyi bir kulağınız ve deneyiminiz yoksa özellikle film performansı hakkında bişi anlamanız imkansız. Ama hoparlörlerin karakterlerini, seslerini kendinize hoş gelip gelmemesini anlamak için dinlemek lazım tabiiki, daha iyi odası olan yerler var ama onlarda da açık halde bunlar varmı araştırmak lazım, o küçük dükkanda iş dinleyiciye kalıyo.

• Mayers! kullanıcısına yanıt
    hocam 25 m2'ye kule de gider, 25 m2 çok da küçük bir alan değil aslında... 5 serisi hoparlörler ideal gibi...

ayrıca millet ufacık odalara kuleler koyuyor, forumda fotoğraflarını görüyoruz.

bu arada ne yaptınız aldınız mı? ben de 25 m2 odaya yeni hoparlör alacağım ondan sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Ocak 2020; 23:42:18 >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Yok be hocam. Henüz sistemi alamadım. Maddi durumu toparlamaya çalışıyorum.
    Ön ve arka hoparlörleri oberon 3 alıp evde film testi yapacağım. Satıcıyla anlaşmalı olarak bu şekilde tatmin olmazsam eğer önleri oberon 5 kule olarak değiştireceğim. Arkalar yine oberon 3 kalacak. Düşüncem bu yönde hocam. En azından kendi evimde oberon 3 leri test edip karar vermiş olacağım. Ama benim iş uzayacak gibi. Toplayacağım sistem için ciddi bir meblağ gerekli.
    Almışken bir kere alayım düşüncesindeyim. O yüzden biraz birikim yapmak zorundayım.

Siz ne düşünüyorsunuz odanız için hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 16 Ocak 2020; 0:16:28 >
    bende denon x2400 var. önce canton 509 düşünüyordum. (canton'un sesini seviyorum) sonra 25 m2 odaya fazla gelebilir, abartmamak lazım diye düşündüm ve olmazsa zensor 5 alayım dedim... canton 507 de alabilirdim ama amazon.de'de stok yok görünüyor.

türkiye'de z5 3000 liraya falan alınabiliyor. (elde son kalanlar ve bu çok iyi fiyat) daha sonra zensor'ün yerine gelen yeni seri oberon 5'leri gördüm. adını duymuştum ama incelememiştim. anladığım kadarıyla zensor'den daha iyi diyorlar... ancak oberon'lar 4500 civarı alınabiliyor. z5'le aralarında o paraya değecek fark olduğunu hiç sanmam ama yine de bilemiyorum tabii... zensor'ün hepsini biliyoruz ama oberon hiç dinlemedim.

bu arada heco aurora da olabilir, ona da sempatim var. magnat shadow'lar falan da var ama onlar hakkında hiç fikir sahibi değilim, dinlemedim de...

öyle işte... ben de kararsızım yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 16 Ocak 2020; 0:44:28 >

Seninde kafan karışmış hocam. Bende bu yola heco ile çıktım. Sonra zensör 3 olacak dedim. Ben sistemi alana kadar piyasada zensör 3 kalmayacak muhtemelen ki şu anda bile bulmak çok zor. O yüzden oberon 3 e yönelmiş durumdayım. Ben hoparlörleri iç piyasadan almayı düşünüyorum. Amazondan sadece x4500 avr yi alacağım.
    Evet oberona o kadar fiyat farkını vermek bence de değmeyecek kalite olarak ama zensor 3 ler hala piyasada olsaydı eğer kesinlikle şaşmazdım onlardan. Hayırlısı hocam ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 16 Ocak 2020; 8:13:49 >
    canton 509'ları istediğim halde eledim, sub da olacağından çok fazla olacak 25 m2'ye.... pelin'e falan baktım; heco'da da orta boyutta, çift sürücülü "beyaz" hoparlör bulamadım. yani o da elendi gibi... beyaz 502 bulursam olabilir ama...

zensor 5 zaten ahım şahım bir şey değil, iş görür sadece... ama seri sonu olduğundan fiyat avantajı var işte...

velhasıl; oberon ve q3050i var şu anda... çok da karışık değilim yani... kulelere uygun center da almak gerekeceğinden oberon'a doğru gidiyorum sanki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 16 Ocak 2020; 10:35:28 >
    Hocam 25m2 ye çift sürücülü sistem hayli hayli fazla değil mi ?

Şu aşağıda belirtmiş olduğum takım what hifi de 5 üzerinden 5 puan almış. Düşünmeni tavsiye ederim hocam.

Önler : oberon 5
    Arkalar : oberon 1
    Center : oberon vokal
    Sub : dali E9F

whathifi
    Dali Oberon 5 5.1 Speaker Package review
    https://www.whathifi.com/reviews/dali-oberon-5-51-speaker-package

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 16 Ocak 2020; 13:24:5 >

yok hocam fazla değil, normal.... mesajlarınızı okudum da siz bence fazla güvenli tarafta kalıyorsunuz ve fazla tedbirlisiniz. yarın öbür gün daha iyi bir etki için elinizdekini satıp, daha büyük bir şeyler almak isterseniz zarar edersiniz. bence siz de almışken çift sürücülü alın. biliyorsunuz forumda ne fotoğraflar var, adam ufacık odaya neler kurmuş:) 25 m2 de çok küçük bir alan değil aslında... zensor 5 düşünüyorsanız da şu anda fiyatları (3000 tl) gayet makul...

25 m2'de oberon 5 veya çift kanallı diğer hoparlörler olur yani sorun olmaz. koltukla arada yaklaşık 3 metreden fazla mesafe olacak bu arada...

dediğiniz sistem olabilir elbette... ama benim arkalar ve sub hazır sayılır zaten... center ve front'da da mecbur oberon alacağım gibi görünüyor... paraya kıyarsam q acoustics de olabilir. yorumlara göre oberon'dan iyi olması lazım ama bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 16 Ocak 2020; 13:40:54 >

Hocam iyi bir avr li sistem kurmak gerçekten iyi paralar gerektiriyor. Oberon takımını alırsam amfi ile beraber çok yüklü miktar demek. Şu an evimde sony N9100w sinema sistemi var. 6 yıl oldu kullanıyorum. Yani alacağım avr li sistem tahminimce beni bir 8-9 yıl götürür diye düşünüyorum. O yüzden alacağım sistemi bir daha değiştirmeyeceğim gözüyle bakıyorum.

hocam avr 8-9 yıl götürmez, sürekli yeni bir şeyler geliyor. geçtiğimiz yakın dönemde hdr, 4k, 3d, atmos falan derken bütün avr'ler eski model oluverdiler. mevzu sinemaysa 5-6 senelik canavar gibi avr'lere şu anda "çöp" gözüyle bakılıyor. yayılması yıllar alacak olsa da şimdi de 8k tv'ler, hdmi 2.1'ler vs. kapıda... ayrıca her avr elektrik-elektronik yapısı itibariyle ömür olarak da 8-9 yıl gitmeyebilir, o da ayrı bir konu... benim rahmetli pioneer vsx920 5 sene mi ne dayanmıştı. eski model olduğundan masraf etmeye değmez diye attım gitti...

hoparlörler için ise durum çok farklı, iyi bir hoparlörün ömrü belki de 20-25 sene gibi bir şey... ayrıca arıza olsa bile onarımı çok zor değil zaten...

yani avr'ye kolayca değişebilecek, ama hoparlörlere kolay kolay değişmeyecek şeyler olarak yatırım yapmakta fayda var. siz de bu bilgiye göre hoparlör seçerseniz daha uygun olur. bu arada temiz bulursanız 2.el hoparlör de alabilirsiniz, burn-in süresi sebebiyle sıfıra göre daha iyi performans alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 16 Ocak 2020; 14:13:10 >

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.