Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
117.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstad teknolojiye zaten yetişemeyiz. Sürekli yeni bir şeyler elbette çıkacak. Bugün çıkan bir ürün seneye eskimiş oluyor. Ama sürekli bu tarz hobilere para yatırmakta bana göre değil. Evet belki de yeni çıkacak sistemlere aklım gidecek belki almaya kalkışacağım ama bunun sonu yok maalesef.

İkinci el olayına gelirsek, ben çok takıntılı birisiyim. İkinci el ürün almam hocam. Öyle bir pis huyum var maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 16 Ocak 2020; 16:49:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar
    Fiyatlar malumunuz çok uçuk. Oberon 3, oberon vokal ve zensor 5 düşünüyorum. (Sony 1080 ile) Uyum sorunu olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stereo sistemde kullanmak için Dikmen'den siyah renk Oberon 1 aldım. Hoparlörler bugün geldi. 24 m2 odada çok iyi performans aldım. Oberon 3 gözüme oldukça büyük geldi. Zaten önceden Ikon2 mk2 kullanmıştım. Raf tipinden ziyade eski müzik setlerinin hoparlörleri gibiydi. Onları sattıktan sonra epey bir süre Ikon 1 mk2 aradım ama malesef bulamadım.

Oberon'lar hem görüntü hem ses kalitesi olarak çok hoşuma gitti. Oberon'da Zensor'dan farklı olarak smc driver kullanılmış.
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    ben de 25 m2 odaya oberon 5 düşünüyorum ama siz böyle yazınca fazla mı olur diye düşünmeden edemedim.

ama işte kule hoparlörün de tadı başka oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 30 Ocak 2020; 13:33:5 >
  • Fazla falan olmaz hic merak etmeyin .

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Ben kule hoparlör almayı hiç düşünmediğim için hep raf tipi hoparlörleri takip ettim. Bir süre Ikon 2 kullanmıştım, daha sonra ebat olarak daha küçük Elac Debut b5'e geçiş yaptım. Her ikisi de 25 m2 odada gayet tatminkar performans sergiledi. Kısa bir süre önce Elac'ları elden çıkarınca merak ettiğim Oberon'u aldım. Apartmanda oturduğum için öyle yüksek seste müzik dinleme imkanım pek yok. Benim için kısık seste duyabileceğim net ve temiz ses önemli. Bir de amfim Marantz pm6005. Kuleden ziyade raf tipi hoparlörlerle eşleştirilebilecek bir amfi.

Ama benim beklentimle sizinki aynı olmayabilir, bu yüzden yazdıklarım kafanızı karıştırmasın. Oberon 3 bir raf tipi hoparlöre göre gözüme büyük geldi. Gördüğüm kadarıyla Oberon 5 küçük ebatlara sahip tabiri caizse kibar bir kule hoparlör. 25 m2 odada sırıtacağını düşünmüyorum.

• hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgiler için...

son planlamama göre; ben oberon vokal de alacağım, 25 m2 oda ve hoparlörlerin arkasının komşunun salonu olduğunu düşünürsek hem kule hem vokal fazla gelebilir. ki sub da var ayrıca...

zaten ben de sizin gibi apartmandayım, o odada kulenin hakkını vermem mümkün değil... dolayısıyla oberon 1 ya da 3 almam lazım. ve herhalde 1 alacağım. oberon 3 raf hoparlör için büyük gibi sanki... tv sehpasının 2 yanına koyacağım. ayrıca oberon 1 için de f/p canavarı diyorlar. zaten herhalde oberon zensor'den daha başarılı bir seri olacak...

refleks olarak; almışken ve hazır para veriyorken kule alalım diye hesap yapıyoruz ama ihtiyaçtan fazlasını da almamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2020; 23:44:0 >
  • Sabah beri CanHifi sitesinden çıkamadım..

Sony DN1080 yanına kule falan olmayan bir sistem bakıyorum.Polk Audio bakmış ,belirlemişken şimdi Dali bakıyorum ve son 2 sayfada yazılanlara göre yine modeller ekledim.Bundan sonra bakmaya devam etmeyeceğim kalkacağım bilgisayarın başından.Hiç aklımda olmayan modellere bakmaya başladık kıracağım en sonunda monitörü falan. Araştırmasak daha iyi arkadaş..Ne bu böyle.

Neyse ...Malum apartmanda yaşıyoruz.Az yer kaplasın kule olmasın sade olsun düşüncesindeyim.Fazla efekt olsun her yer uçsun kaçsın patlasın derdinde değilim. Bir bakıma pikap ile bağlantı yapma ihtimalim var yine müziklerde bas sevmem.Yani benim aradığım vokal sesler insanlar sesleri netlik olacak..

dali E9F
    dALİ Vokal
    Dali Oberon 1
    Sony DN1080..
    Aslında tamamen kablosuz istiyorum ama pek mümkün olmayacak gibi ..:(
    Böyle bir sistem benim istediğimi verecektir umarım ? Dali merkez hoparlör modelinin adının Vokal olması tesadüf değil diye düşünüyorum.Benzerlerinden farklı yani vardır umarım ? Polk Audio bakarken Signature modelini gözüme kestirmiştim mesela ?

• selamlar

Denon x3500H Kullanıyorum.Eski Sony SS-CS310CR ile takım yaptım .
    Bu sette Kuleler yerine
    Dali Zensor 5 Kule Tipi Hoparlör
    Dali Oberon 5 Kule Tipi Hoparlör
    Hangisi daha iyi olur.
    zira malum sitede ZENZOR yarı fiyata
    Salon 30m2 üzeri
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

teşekkürler bilgiler için...

son planlamama göre; ben oberon vokal de alacağım, 25 m2 oda ve hoparlörlerin arkasının komşunun salonu olduğunu düşünürsek hem kule hem vokal fazla gelebilir. ki sub da var ayrıca...

zaten ben de sizin gibi apartmandayım, o odada kulenin hakkını vermem mümkün değil... dolayısıyla oberon 1 ya da 3 almam lazım. ve herhalde 1 alacağım. oberon 3 raf hoparlör için büyük gibi sanki... tv sehpasının 2 yanına koyacağım. ayrıca oberon 1 için de f/p canavarı diyorlar. zaten herhalde oberon zensor'den daha başarılı bir seri olacak...

refleks olarak; almışken ve hazır para veriyorken kule alalım diye hesap yapıyoruz ama ihtiyaçtan fazlasını da almamak lazım...
    25 mt2 mekana raf tipi hoparlörler yeterli olur. Ben de apartmanda oturuyorum,25 mt2 odada Spektor 2 raf tipi kullanıyorum ve ses yüksekliği gayet yeterli oluyor.

Ayrıca sizin yerinizde olsam daha büyük mekanda müstakil ev bile olsa yine de kule almazdım. Onun yerine raf tipi hoparlörün yanında güçlü bir subwoofer alırdım, mesela SVS veya Klipsch subwoofer. Toplam fiyat açısından da çok fark olmazdı. İsterseniz Oberon kule alın, onun vereceği bas ses hiçbir şekilde bir SVS subwoofer'dan güçlü ve temiz olmayacaktır. 80 hertz ve üstü ses içinse bir raf tipi hoparlör 30-40 mt2 altı bir mekanda tatmin edecektir. Bence kuleler 40 mt2 mekanda sadece müzik dinlenen bir sistem için düşünülebilir ama hem müzik dinlenecek hem de video izlenecekse raf tipi hoparlör ve sub seçeneği daha iyi sonuç verir.

Bu arada sisteminizde eğer video izleyecekseniz mutlaka Vocal merkezi hoparlör alın. Stereo hoparlörlerden vokal duymak ile tv altındaki merkezi hoparlörden duymak arasında çok fark var. Ben ilk önce spektor 2 stereo çiftini almıştım ve hem sadece bu ikisi ile hem de merkezde eski Sony merkez hoparlörümü kullandım. 1 ay sonra Spektor Vocal aldım ve video izlerken eski Sony merkez hoparlörüm ile arasında dağlar kadar fark oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 13 Şubat 2020; 15:3:41 >

• Garabet2 G kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkürler;

evet yeni ev için kuleden ben de vazgeçtim gibi... sağ-solu BS alıp, onun yerine center'a ve sub'a yatırım yapmak daha mantıklı olacak. tv ünitesini de buna göre yaptırdım zaten... yani tv'nin yanına raf hoparlör koyabilecek şekilde...

yıllardır avr ve hi-fi sistem kullanıyorum; toplamdan 3-4 saat müzik dinlemiştir. sadece filmde & dizide sistemi açıyorum, dolayısıyla kule bana "yine" hitap etmiyor gibi görünüyor. bu defa da alamadık yani...

iyi ve büyük bir center alacağım, oberon olabilir gibi... şu anda da elimde de canton ve dali'nin 2 tane center'ı var zaten... bir de q acoustics'i hiç kullanmadım ama yorumlardan dolayı çok merak ediyorum. belki oraya da kayabilirim.

selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 13 Şubat 2020; 16:8:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

yorumunuz için teşekkürler;

evet yeni ev için kuleden ben de vazgeçtim gibi... sağ-solu BS alıp, onun yerine center'a ve sub'a yatırım yapmak daha mantıklı olacak. tv ünitesini de buna göre yaptırdım zaten... yani tv'nin yanına raf hoparlör koyabilecek şekilde...

yıllardır avr ve hi-fi sistem kullanıyorum; toplamdan 3-4 saat müzik dinlemiştir. sadece filmde & dizide sistemi açıyorum, dolayısıyla kule bana "yine" hitap etmiyor gibi görünüyor. bu defa da alamadık yani...

iyi ve büyük bir center alacağım, oberon olabilir gibi... şu anda da elimde de canton ve dali'nin 2 tane center'ı var zaten... bir de q acoustics'i hiç kullanmadım ama yorumlardan dolayı çok merak ediyorum. belki oraya da kayabilirim.

selamlar...
    Eğer müzik dinlemiyorsanız kule almak sizin için israf olur ve kocaman yer kaplamaktan başka bir işe yaramaz ama raf tipi olsa da güzelim Dali hoparlörlerde müzik dinlemezseniz bence büyük bir zevki kaçırmış olursunuz, o ayrı mesele :)

Bu durumda sizin kullanımınıza göre Raf tipi çift hoparlör, merkezi hoparlör ve güçlü bir subwoofer en iyisi olacaktır. Eğer Oberon'ların yanına SVS subwoofer alırsanız o sistem efsane olur. Ayrıca müzik dinlemiyorsanız fiyat açısından Oberon yerine Spektor serisini de düşünebilirsiniz. Öne Spektor 2 ve Spektor Vocal, arkaya Spektor 1 alabilirsiniz ve böylece daha az para ödersiniz çünkü Spektor'dan pahalı olan Dali hoparlörlerin müzik dinlerken artısı olur, videoda ise ekstra paraya değecek bir fark yaratmaz. Bende Spektor serisi var ve hem müzikte hem de videoda çok iyiler.

SVS subwoofer'ın Türkiye'deki yetkili satıcısı Mavi Hifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 15 Şubat 2020; 12:18:3 >

• Arkadaslar Beyaz dali zensor ariyorum satmak isteyen varsa talip olabilirim

• celalettin53 kullanıcısına yanıt
    Dali concept 6 var düşünürseniz. Ankara

• Arkadaşlar hepinize iyi günler elimde dali zensor 3 vardı satmak zorunda kalmıştım sadece müzik için kullanıyordum ve çok memnundum. Şimdi yine dali alacağım sadece müzik dinliyorum zensor 5 veya 7 mi almalıyım yoksa ikon 6 mk2 mi kararsiz kaldım tavsiyelerinize ihtiyacım var

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

Arkadaşlar hepinize iyi günler elimde dali zensor 3 vardı satmak zorunda kalmıştım sadece müzik için kullanıyordum ve çok memnundum. Şimdi yine dali alacağım sadece müzik dinliyorum zensor 5 veya 7 mi almalıyım yoksa ikon 6 mk2 mi kararsiz kaldım tavsiyelerinize ihtiyacım var
    Şüphesiz Ikon 6 MK2 hocam. Bulamazsanız ikisini de kullanmış biri olarak Z5 in vokalleri Z7ye göre daha açık Z5 tavsiye ederim. Ikon 6 güç isteyen bir hoparlördür bu arada. Ikon 1 MK2 benim demirbaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Şüphesiz Ikon 6 MK2 hocam. Bulamazsanız ikisini de kullanmış biri olarak Z5 in vokalleri Z7ye göre daha açık Z5 tavsiye ederim. Ikon 6 güç isteyen bir hoparlördür bu arada. Ikon 1 MK2 benim demirbaşım

Alıntıları Göster
    hızlı ve net bir cevap olmuş teşekkür ederim
    ikonlar arasında ikon 6 mk2 ve ikon 2 mk2 çok fark var mıdır?ikinci el ikon 1 hiç görmedim daha

• quote:

hızlı ve net bir cevap olmuş teşekkür ederim
    ikonlar arasında ikon 6 mk2 ve ikon 2 mk2 çok fark var mıdır?ikinci el ikon 1 hiç görmedim daha

Alıntıları Göster
    Bende ikon 1 mk2 yani bookshelfi var. Kef ls50den daha sevdiğim özellikleri var. Mk1 olan eski versiyon mk2 de gerçi üretimden kaldırıldı. Fark mk1 ile mk2 arasında ne var bilmiyorum.

• evet arkadaşlar dali zensor 3 lerimi satıp dali ikon 6 mk2 aldım biraz pişmanlık yaşıyorum. Ses kalitesi olarak arada öyle çok fark yok hatta ikon 6 daki ribbon tiz ilavesi evet tizleri arttırmış ama buda belli bir dinlemeden sonra kafa yormaya başlıyor. zensor 3 deki tiz ve tonlamalar o kadar yerindeydi ki saatlerce dinlesem kafam hiç yorulmuyordu.Benim görüşüm zensor 3 müzik için ikon 6 mk2 lerden daha soft ve daha güzel tonlamalarla çalıyor ikon 6 aynı tonlamayı veremiyor kendim bile yaptığım yoruma inanasım gelmiyor şaşırtıcı bir durum
  • quote:

evet arkadaşlar dali zensor 3 lerimi satıp dali ikon 6 mk2 aldım biraz pişmanlık yaşıyorum. Ses kalitesi olarak arada öyle çok fark yok hatta ikon 6 daki ribbon tiz ilavesi evet tizleri arttırmış ama buda belli bir dinlemeden sonra kafa yormaya başlıyor. zensor 3 deki tiz ve tonlamalar o kadar yerindeydi ki saatlerce dinlesem kafam hiç yorulmuyordu.Benim görüşüm zensor 3 müzik için ikon 6 mk2 lerden daha soft ve daha güzel tonlamalarla çalıyor ikon 6 aynı tonlamayı veremiyor kendim bile yaptığım yoruma inanasım gelmiyor şaşırtıcı bir durum
    Hocam ne yaptın allasen. Amfi nedir müzik türü nedir? Ikon 6 detay hoparlörüdür birşeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Amfi kaldırmıyor olabilir

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.