Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
117.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: General Daimos

Hocam ne yaptın allasen. Amfi nedir müzik türü nedir? Ikon 6 detay hoparlörüdür birşeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Amfi kaldırmıyor olabilir

Alıntıları Göster
    evet bende inanmıyorum kendime ama öyle 8 saattir farklı farklı müzik dinliyorum bağlantıları kontrol ediyorum fayda yok amfi zensor 3 de kullandığım aynı amfi harman kardon hk 980

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

evet arkadaşlar dali zensor 3 lerimi satıp dali ikon 6 mk2 aldım biraz pişmanlık yaşıyorum. Ses kalitesi olarak arada öyle çok fark yok hatta ikon 6 daki ribbon tiz ilavesi evet tizleri arttırmış ama buda belli bir dinlemeden sonra kafa yormaya başlıyor. zensor 3 deki tiz ve tonlamalar o kadar yerindeydi ki saatlerce dinlesem kafam hiç yorulmuyordu.Benim görüşüm zensor 3 müzik için ikon 6 mk2 lerden daha soft ve daha güzel tonlamalarla çalıyor ikon 6 aynı tonlamayı veremiyor kendim bile yaptığım yoruma inanasım gelmiyor şaşırtıcı bir durum
    Öncelikle Dali İkon 6 hayırlı olsun diyelim iki hopuda kullanmış biri olarak Dali İkon 6 hoplarda alt frekansları sensör 3 göre daha zayıftır üst frekanslar ve detay İkon 6 çok daha iyidir zensor 3 detay yoktur dümdüz çalan bir hoptur Dali İkon 6 tek eksiği ribon tveter çok cirlama yapar bir süre sonra kulakları yorar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Tam olarak anlatmak istediğimi yazmışsınız hakikaten kafamı ve kulaklarımı çok yordu eşim de aynı şekilde rahatsız oldu önceden saatlerce müzik dinlerdim ve bu yorgun geldiğim iş sonrası beni dinlendirirdi şimdi yarım saat bile dayanamıyorum ikona. zensor 3 alt frekanslara daha iyi inebildigi için bazı müziklerde daha iyi tonlama veriyor bence ve tizleri de daha uygun seviyede hani dümdüz çalar demek bence haksızlık olmuş buna daha doğal daha soft olması gerektiği gibi demek lazım ayrıca yabancı forumlarda zensor 3 lerin ikondan daha iyi olduğunu söyleyen ve çok üst düzey sistemleri olmasına rağmen hâlâ zensor 3 ü elinde tutan kullanıcılar vardı, hadi canım çok abartıyor aradaki fiyat farkı falan diyordum ama doğruymuş

• quote:

Teşekkür ederim Tam olarak anlatmak istediğimi yazmışsınız hakikaten kafamı ve kulaklarımı çok yordu eşim de aynı şekilde rahatsız oldu önceden saatlerce müzik dinlerdim ve bu yorgun geldiğim iş sonrası beni dinlendirirdi şimdi yarım saat bile dayanamıyorum ikona. zensor 3 alt frekanslara daha iyi inebildigi için bazı müziklerde daha iyi tonlama veriyor bence ve tizleri de daha uygun seviyede hani dümdüz çalar demek bence haksızlık olmuş buna daha doğal daha soft olması gerektiği gibi demek lazım ayrıca yabancı forumlarda zensor 3 lerin ikondan daha iyi olduğunu söyleyen ve çok üst düzey sistemleri olmasına rağmen hâlâ zensor 3 ü elinde tutan kullanıcılar vardı, hadi canım çok abartıyor aradaki fiyat farkı falan diyordum ama doğruymuş
    Elinizdeki amfi ikon 6nın nimetlerini gösterebilecek seviyede bir amfi değil. Ne kadar ekmek o kadar köfte hocam dolayısı ile zensorun daha iyi olmuş olması olası. İkon 1 kullanıyorum ikon 2 de kullanıp sattım ikon 6 yı da uzun müddet yamaha as1000 ile dinledim. Vokal ve üst frekanslar enfesti. Z3 ile kule tipi zaten kıyaslanmaz hocam. Z3 vokallerde dağılıyor. Zensor 7 de öyle idi . Büyğk çalıyorlardı ikisi de. Ikon 6 amfi seçer evet doğru zensor ise daha all-rounder denilen hoparlörler zaten fiyat arttıkça genellikle hoparlör amfi ilişkisi öne çıkar. Amfiniz kötü olmamakla birlikte ikon 6 in doğru amfi değil bütçede arttırıma gitmek gerekiyor. Tabi bunun yaninda kule tipi hoparlorun yerlesimi portun nereye baktigi vs bunlarin oda icindeki konumu hepsi bir etmen. Aradaki fiyat farki emin olun bosuna degil 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• HK 980 fiyatına göre iyi çalan bir anfidir yanlız Dali İkon 6 ve üstü daha kaliteli butik tarzı anfi ister mesela rega brio r rega elicit r roksan kndy K2 hegel serisi gibi hatta kullandığınız dac veya kablo bile buna etki eder hele İkon 6 ve üstü çok kablo seçer haberiniz olsun ben Dali İkon 6 Supra ply 3.4s kablo ile kullandım hatta kabloları bagladigimiz köprüleri bile Supra ply kablodan yapmıştım ribon tveter dizginlemisti

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

HK 980 fiyatına göre iyi çalan bir anfidir yanlız Dali İkon 6 ve üstü daha kaliteli butik tarzı anfi ister mesela rega brio r rega elicit r roksan kndy K2 hegel serisi gibi hatta kullandığınız dac veya kablo bile buna etki eder hele İkon 6 ve üstü çok kablo seçer haberiniz olsun ben Dali İkon 6 Supra ply 3.4s kablo ile kullandım hatta kabloları bagladigimiz köprüleri bile Supra ply kablodan yapmıştım ribon tveter dizginlemisti
    +1 hocam dediklerine sonuna kadar katılıyorum rega brio r hariç(eski versiyon)
    rega brio r ile klipsch gibi yüksek hassasiyetli hoparlörleri bile zor sürersin
  • Ben detay ve sahne olarak yazdım rega brio r üstadım Dali İkon 6 creek evalition 50a ile kullandım bu anfininde alt frekansları zayıf derler ama ben ikonlarda bile bunu hissetmedim başka bir arkadaşta roksan kndy K2 ile İkon 6 dinledim başka çalıyordu İkon serisi gücü sever kablo seçer dac seçer bunları bilerek hop almak lazım

Saygılar selamlar

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    smsl m8 dac ve cambridge SYMPHONY 300 bakır kablo kullanıyorum amfi çok eski modelleri saymazsak hk nın en iyi amfilerinden ödüller almış bunun üstü hk990 ötesi yok. Marantz pm 8005 sizce nasıl hk980 e göre?

• quote:

smsl m8 dac ve cambridge SYMPHONY 300 bakır kablo kullanıyorum amfi çok eski modelleri saymazsak hk nın en iyi amfilerinden ödüller almış bunun üstü hk990 ötesi yok. Marantz pm 8005 sizce nasıl hk980 e göre?
    Ne tarz muzik dinliyorsunuz? Ben marantz 8006 kullaniyorum. Hknin tek adi gecen amfisi var o da 990 hocam. Ama elinizdeki ile Yamaha veya denon oneririm. Denon 1520 yamaha as1000/1100 ve uzeri.

• Pop, slow akustik ara sıra türkü dinlerim
    Rock metal rap hiç dinlemem

• quote:

Pop, slow akustik ara sıra türkü dinlerim
    Pop, Slow vs. bu tarz müzikler için bence ses sistemine çok para harcamaya gerek yok. Ikon 6 kullandım, Zensor 7 kullandım.

Zensor 7 ' yi hiç sevemedim. Şuan hem Klipsch hem Ikon 6 var.

Ikon 6'yı şöyle bayan vokalli bir jazzda dinlemek lazım. Pop müzik dinleyerek Ikon gibi hoparlörün nesini anlayabilirsiniz ki. Zensor'ün daha çok beğenilme sebebi bu olabilir.

Ayrıca konuda Denon 1520 önerilmiş. Ama ben 1520 ile Ikon 6 kullandım. 1520 tam benim zevkime göre. Dinamik çalar, üstlerde açılır. Eğer Ikon 6 sizi HK980 gibi yumuşak amfiyle bile rahatsız ediyorsa 1520 ile 10 dakika bile dinleyemezsiniz.

Tizlerden dolayı derdiniz varsa Audio Anologue tarzı bir amfi olabilir. Ama dediğim gibi Pop müzik için çok gereksiz şeyler bunlar. Sonuçta Pop müziğin genelinde duyulmak istenecek detay, keşfedilecek sesler yok.

• Gorod kullanıcısına yanıt
    Tizler için çözümü amfiden tizleri biraz kısarak halletmeyi düşünüyorum açıkçası amfiyi değiştirmek istemiyorum.pop akustik için gerek yok derken en iyi 2.1 sistemle, amfi ve hoparlör ikilisi arasında dünyalar kadar fark var.tabi sizin müzik tarzınızda gerçek hakkını tam olarak verirler.bendeki tarz için de bundan üstü boşa harcanan para ikon bile fazla gelmiş demek istemişsiniz katılıyorum

• quote:

Pop, slow akustik ara sıra türkü dinlerim
    Hangi amfiyi alirsan al denemeden almayin. Benim begendigim zevk sizinki ile ortusmeyebilir. Ortusse bile sizin kaynaginiz ile benim dinledigim ortam ayni olmayabilir pop muzikte de detay elbette onemlidir. Kesfedilecek birsey yok diyemeyiz en basta vokal gelir. Marantz parlama yapmiyor 8 serisi hi-end e girmeden onceki seridir sesin orjinaline yakin calar. Ben denon 1520 ile ikon 6 yi begenmis biri olarak acaba pcden siz ekolayzerde oynama yapmis olabilir misiniz?
    Bir de pure mode acik mi dinleti yapiyorsunuz ekolayzer acik mi yoksa?
    Marantzla ikon vokal agirlikli calar mutlaka deneyimleyin.

• ekolayzer kapalı ama tizleri kısarak -5 veya -10 olarak deneyeceğim bizim burada deneme imkanımız malesef yok süpriz yumurta aldığımız her şey
  • quote:

Marantz anfi kullanmak nasip olmadı sesini bile duymadım yanlış bilgi vermek istemem

• aseasew kullanıcısına yanıt
    burn in yaptın mı ki?

• ürün ikinci el hocam sanırım burn in e gerek olmaz.birde şöyle bir hatada bulunmuşum ikon 6 lar orta ve büyük odalar için en az 2m uzaktan dinlenecek şekilde ayarlanması gerekiyormuş benim odam küçük ve ben bunları zensor 3 leri dinlediğim şekliyle yarım metre mesafeden dinliyordum sanırım sesi de biraz fazla açarak dinlemem gerekiyor buda mümkün değil apartman dairesi olunca işimiz zor yarına odaya bir düzenleme daha yaparak tekrar deneyeceğim.Vaktini ayırıp yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum sanırım ben zensor 3 e geri döneceğim ya da zensor 3 gibi soft çalan ve yakın mesafeden dinlenebilen daha kaliteli bookself lere yöneleceğim

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen)

paçadan acemilik akıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aseasew -- 28 Şubat 2020; 0:6:51 >

• aseasew kullanıcısına yanıt
    İkon 6'yi PC hoparloru gibi kullanmissiniz . Aktif bir raf tipi hoparlör amacınıza daha çok uyardı .

• ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    pc de kulaklık kullanıyorum sadece müzik dinleyeceğim zaman amfiyi açıp karşı tarafa geçiyorum.ileride pc dışında bir medya kaynağım olursa büyük odaya taşımayı planlıyorum bunları düzenek kötü ama zensorleri de bu şekilde kullanıyordum gayet iyi ses veriyorlardı bunlar olmadı

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen)

• quote:

pc de kulaklık kullanıyorum sadece müzik dinleyeceğim zaman amfiyi açıp karşı tarafa geçiyorum.ileride pc dışında bir medya kaynağım olursa büyük odaya taşımayı planlıyorum bunları düzenek kötü ama zensorleri de bu şekilde kullanıyordum gayet iyi ses veriyorlardı bunlar olmadı

Bu tip hoparlörler yakın dinleme için değildir yorar adamı.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.