Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
117.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hi-end deyine ne kastettiğimiz de önemli...

hiend : bir cihaz segment seviyesi
    hiend : sesin hiend kriterlerinde olması

cihazlar hiend segment seviyesindedir ama çıkan ses hiend seviye olmayabilir ....

Ama hiend bir ses varsa da cihazlar da mutlaka hiend segment seviyesindedir :)

belki bu ayrımı sesi tanımlama biçimleriyle somutlaştırmak mümkün olabilir...

bası az ,tizi fazla,ss sert ses,lambalı yumuşak ses ,gövdeli gövdesiz ses vs vs....bunlar bana göre hifi segmentte kullandığımız tabirler

air hissi , 3 boyutlu sahne yaratımı , enstrümanların gerçeğe yakınlığı üzerinden yapılan tarifler de hiend klasman tabirleri olmalı diye düşünüyorum...

bir tanıdığım ;

dünyanın en iyi ss amfisi ile dünyanın en iyi lambalı amfisi AYNI çalar demişti...

hiend te biraz böyle aslında , örneğin gümüş kablo tizleri artırır ,bakır kablo basları-gövdeyi artırır , ss amfi daha sert ama dinamik çalar,lambalılar daha yumuşak ama biraz dinamizmden yoksun çalar vs vs bunlar hifi segmentte hepimizin çok kullandığı ve genelde de konuşulan tartışılan konular...

Ama hiend segment deyince ; her şey seslerin gerçeğe ne derece yakın olduğuyla tarif ediliyor...yani kablo konu ise sesi daha fazla gerçeğe yaklaştırma amacıyla kullanılıyor yksa bası tizi artırmak yada azaltmak amçlı değil....bu nedenle de aslında bence hiend e geçince artık daha basit sese doğru ulaşma hedefleniyor....aslında hiend te zor olan sesin o basşt ve gerçek haline ulaşmaya çalışmak...
    hani denmiş ya ; futbol aslında basit bir oyundur ....zor olan ise onu basit oynamaktır diye....bunun gibi bir durum sözkonusu sanki hiend seviye sonrasında....yani aranılan ses belli seviyeden sonra BASİT olan ses oluyor...ama zor olan da işte o BASİT sesi yakalamak....çünkü GERÇEK olan ses te aslında BASİT olan ses....zor olansa bunu yakalamak....

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

forumun yıllardır takipcisiyimdir gerçi forum üyeliği şuan İST yaşayan kardeşime aittir neyse dh forumun en seviyeli yeri buradır dersem abartmış olmam heral
    insan doğasıdır bu hepimizde az yada çok vardır celallenmek istemedende olsa bazen kalp kırarız bu insanın yaradılışında olan bir durum sevgili arkadaşlar
    bilemiyorum belki yaşca bazılarınızdan büyüğümdür belkide küçüğümdür bilemiyorum gerçi atalarımız nedemişler akıl yaşta değil baştadır neyse mevzuyu
    dağıtmadan gelmek istediğim esas nokta saygı sevgi ve özellikle çıkar beklentisi olmadan safiyane gönül dostluğu ve bir tebessüm insan gönül dostundan daha
    başka ne ister Yunus emrenin dostluk üzerine dörtlüğü belkide herşeyi anlatmaya yetiyor

Kırma dostunun kalbini
    onaracak ustası yok
    soldurma gönül çiçeğini
    sulamaya ibrik yok

saygı ve sevgilerimi gönül dostlarına sunarım

Çok guzel bir yorum olmuş. Ağzınıza sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi ben duydugum gördüğüm dinlediğim seyleri paylaştım diye heleki burası forum amac kimseyi kırmamak değil paylaşımda bulunmak kırılacak gücenecek bir şey yok kırılan varsa kusurum varsa kusura bakmayın hi end segmentinde benim de ilk izlenimim hoparlörü görmesen orda gercekten enstrüman lar var zannedersin

• Bu forumda şu işi hakkiyla bilen, takip eden bir avuç kişiyiz ama bence birbirimizin cihazlarinin ederini veya kim neyi ne kadara almişi konusmak ve bunun havasini attigini zannetmek cok sacma,Görmemişçe ve komik geliyor bana....Bu forumda kimler neler kullaniyor da tutup ben şuna sahibim şu kadar para odedim de aldim demiyor...Bu yuzden kimse kimsenin varligini zenginligini maddi durumunu kullandiklari cihazlara gore ve boyle kiytirik sacma sapan seylerle sorgulamasin ben mesela gecen sene bir yatirim yaptim misal 10 tane hiend magazasi açardim gelip burada kasila kasila yazar dururdum ama olay bu degil zaten...Maddiyatin arkasina girip konulari gidişinden saptirmaz isek daha guzel olur gibime geliyor...Bunu yillardir soyluyorum her zamam da soyleyecegim..

• Hend ses diye bir sey bence yok. Hiend urunler var. ses bir tane var ve esas amac ona ulasmak. Sn. Murgaylinin dostu cok dogru soylemis iyi lambali ile iyi ss birbirinden farkli olmamali, ikiside gercek sesi vermeli. Iyi urun transparant dir, sesi islemez sesi dogrudan verir. Hiend ses diye bir sey olamaz, gercek ses var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Hend ses diye bir sey bence yok. Hiend urunler var. ses bir tane var ve esas amac ona ulasmak. Sn. Murgaylinin dostu cok dogru soylemis iyi lambali ile iyi ss birbirinden farkli olmamali, ikiside gercek sesi vermeli. Iyi urun transparant dir, sesi islemez sesi dogrudan verir. Hiend ses diye bir sey olamaz, gercek ses var.

Aynen katılıyorum. Ses bir tanedir ve amaç o gerçek sese ulaşmaktır. Sesi High End veya Hi-Fi diye sınıflandırmak doğru değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Bu forumda şu işi hakkiyla bilen, takip eden bir avuç kişiyiz ama bence birbirimizin cihazlarinin ederini veya kim neyi ne kadara almişi konusmak ve bunun havasini attigini zannetmek cok sacma,Görmemişçe ve komik geliyor bana....Bu forumda kimler neler kullaniyor da tutup ben şuna sahibim şu kadar para odedim de aldim demiyor...Bu yuzden kimse kimsenin varligini zenginligini maddi durumunu kullandiklari cihazlara gore ve boyle kiytirik sacma sapan seylerle sorgulamasin ben mesela gecen sene bir yatirim yaptim misal 10 tane hiend magazasi açardim gelip burada kasila kasila yazar dururdum ama olay bu degil zaten...Maddiyatin arkasina girip konulari gidişinden saptirmaz isek daha guzel olur gibime geliyor...Bunu yillardir soyluyorum her zamam da soyleyecegim..

Sevgili Alper beni bilirsin ki seninle bircok konuda hemen hemen ayni dusuncelere sahibimdir. Forumda senin gibi paylasimci ve arkadas canlisi uye sayisi parmakla gosterecek kadar az. Eray da bu insanlardan biri bence. Ben hayatimda bu kadar comert, alcakgonullu, arkadas canlisi, paraya hic onem vermeyen bir insana cok az rastlamisindir. Ama cevresi tamamen Hiend ci arkadaslariyla cevrili durumda. En kotu amfisi olan adam Karan kullaniyor. Bu adamlara pioneer desen o ne diyorlar, paradigm desen o ne diyorlar vs vs. Dolayisiyla eray duyduklari ve tecrube ettikleriyle alabilecekleri arasindaki farklari tartisabilecegi yer olan forumda bunlari yaziyor. Ben cok iyi biliyorum ki bir model yaziliyor arkasindan adam pm lere cevap vermekten konuya yazacak bulamiyor. Cunku paylasim bitmis artik. Herkes nerden buldun, kaca buldun, biz de alabilir miyiz falan filan. Bu yuzden de adam fiyatlari yazmaya basladi. Sadece bir iki mesajinda pmden gelene cevap icin ozellikle mesaj gondermek amaciyla yazdi. Diyeceksin ki sen avukatimisin? Evet avukati olacak kadar iyi taniyorum. Paylasimdan ziyade cekememezlik, sidik yarisi diz boyu. Cok dobra oldugundan belki yazdiklari bazen yanlis anlasilabiliyor. Neyse tanisan belki ben fazla sevecegin eray artik istanbul da belki bir dostluk kurarsiniz zamanla

• Burakcım Erayla forumdan dolayi tanisiyoruz pm'le arada sirasa yazışmışligimiz da var ve zaten senin de arkadasin olmasi benim icin yeterli...Yazdiklarimi Eray'ın şahsina yazmadim forumda belli araliklarla muhabbet para pul ve maddiyata geliyor...Zamaninda bunun kavgasini cok yaptim benim esas derdim de bu parayi degil ürünün performansini konuşalım diyorum..Diger turlu zaten zamaninda para pul muhabbeti yapip kalp kiracak hale gelen arkadaslara da neler soyledigimi cok iyi bilirler konu tekrar oraya gelmesin diye düsüncelerimi yazmistim...Herkese saygilar, sevgiler...

• Senin eraya yazmadigini biliyorum kardesim. Ama samimiyetine ve arkadasligina guvendigimden senin yazina alinti yaparak yazdim ki bir baskasi hemen alinip ziplamasin hemen diye. Oysa ortaya gitti laf

• Eray öncelikle tebrik ederim. En rahat dönem anne karnındaki dönem. Sonrası ilk 3 yaş çok zor.
    Yaşla beraber sorumluluklar ve zorluklarda büyüyor. Müthiş bir duygudur doğum sonrası ilk kucaklaşma
    anlatılmaz yaşanır.
    Sayfayı komple okudum da gerilimin nerede koptuğunu çözemedim.
    Takıldığınız nokta ürünleri kaç paraya aldığımız kısımlarıysa onu mutlaka paylaşalım ki
    gerek sıfırını, gerekse 2. elini alırken ve ya satarken tatsız süprizlerle karşılaşmayalım.
    Sonuçta aynı geminin yolcularıyız. Esnaf olmadığımıza göre ticari kaygımızda yok.
    Hi-end ses olmaz, hi-end cihaz olur sözüne katılıyorum. Hi-end cihazda da sabit bir nokta olsaydı hi-end cihazlarda
    çeşitlilik olmazdı. Zaman zaman müzik bölümü okusaydım da
    gerçek enstrumanları salona dizip çalsaydım gerçeğe yakın sesi verecek cihazları aramaktan daha zahmetsiz
    ve ucuz yoldan son noktayı koymuş olurdum diyorum... Neyseki gitar çalıyorum da gerçek sesin ne olduğunu
    kulağım tanıyor.Gerçi gitar da ağacına,kasasına,işçiliğine ve tel kalitesine göre değişkenlikler gösteriyor
    bu nedenle bir dönem onunda sonunu ararken birde baktım ki elimde şu an 6 adet gitar var...
    Bu durumda gerçek sesi bilmeyen ona ulaşamaz düşüncem ön plana çıkıyor. Aynı enstrumanlardaki değişkenlikler
    varken hangi sabit sesi arayacağınız bilinmeyen derin bir boşluktur...
    Kullandığım sistemden bir örnek vercek olursam; luxman prepower'ı La scala ile sürdüğümde
    pan fülüt ustası Gheorghe Zamfir' in"The lonely shepherd" parçasının 1.40 dakikasında pan fülütün es verip
    baterinin giriş yaptığı anında büyük davulun sesi tok ve gergisi deriymiş gibi ses verirken aynı sistemi
    rf-7II ile sürdüğümde aynı noktada davulun sesi gergisi plastikmiş gibi geliyor. Duyumda hata varmı diye
    aynı parçayı gerektiğinde üniversiteden müzik doç.üyesi ve opera rus şefi ile bir çay içiminde evde defalarca dinledik...
    Düşünsenize davulun gerçek sesini duymak için bu sektörde girmiş olduğumuz zahmetleri.
    Bu bir tutku olmasa çekilecek dert değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 18 Kasım 2012; 0:53:30 >

• Aynen katiliyorum size. Babamin hala kizi paris konservatuarindan piyano ve san hocasi, babaannem harika piyano calar, babam iyi calar, ben ilk okulda basladim kurslara ve sadece kendi evlerimizde dinledigimiz steinway, yamaha, ibach, rubenstein hepsi birbirinden farkli calar ve tinisi rengi farklidir. Ben simdi bir album dinlerken nasil bir beklenti icinde olabilirim ki. Sonucta albumdeki piyanistin kullandigi piyano nedir diye bakip onun sesini mi aliyorum diye diye sacmalamiyorum ki onu bile alamazsiniz. Cunku o da bir kayittir, mikrofon, mix vs bircok etken vardir arada. Ben sesin dogalligina dengesine berrakligi ve detayina bakiyorum. Otesi biraz utopya. Hiend cihazlarda iste bunu daha ilk dakikada alabiliyorsunuz. Bu yuzden de fiyatlari ortada. Sonrasinda ise fantezi urunler basliyor artik

• Fantezi ürünlerdeki küçücük nüansları duyabilmek için verdiğiniz paralar uçuk ama...
    Bir kompozitörün en önemli özelliği kulağıdır. Orkestra şefliği yaptığında aynı anda çalan
    minimum 40 adet keman arasında bir tanesinin yarım ses bastığı farklı notayı duyupta uyarması kadar
    baskın bir kulağınız yoksa o seside yakalamak hayal olmaktan başka birşey değil.
    Benim asıl takıldığım konu kaynak sıkıntısı. Cihazları alıyoruz ama kalite cd yok malesef.
    Açılan başlıkları incelediğinizde en iyi nitelendirilipte paylaşılan albüm sayısı 20 yi geçmiyor ki
    onların bile orjinalini bulmak mesele. Güncelde yeni albümlerde diyelim ki Adele 21, Lana del ray vs... güzel.
    Fakat dolumları başarısız. Bir ömür Patricia Barber cafe blue,stan getz,Ray charles..vs... ile mi geçmeli.
    Müzik üretimi tıkanmışta döndür dolaştır best of ve ya gold lar kızdırılıp kızdırılıp yeniden sürülüyor.
    Üstelik onda da dolum kalitesi eskiyi aratıyor.
    Yine başka bir bakış açısıyla; 80 li yılların sony es serisi,pioneer elit serisi,Tascam lar,dbx ler ve Nakamichi lerin cd player-prepower amfileri
    dönemin hi-end lerine alttan alttan kafa tutarken hepsi kaliteli üretim adına üretimden elini çekti.O dönem sıfırlarını
    1800-2500 dolar arası satın alabilirken şimdi hangi mantık ikinci eline tüm metal yorgunluklarına rağmen 5500 tl civarı ister anlaşılmaz...
    Marantz ve Denon azalan rakiplerine rağmen gereğinden fazla fiyatları ile devam etse de pazarda aradığı payı bulamadığından ve beklentinin yönü
    değiştiğinden üst düzey üretimlerini bitirip elini çekerse şaşırmamak lazım... Bu durumda en sevdiğimiz hobimize havlu atmamız yakınmı
    sorusuda aklıma takılıyor.
    90 lı yılların sonlarında yer kaplıyor diye çöpe atılan plaklara tekrar nur yağdıran ıssız adam filmi oldu. Acaba hi-fi olayına da
    benzer bir suni tenefüsmü lazım. Ezber bilgilere ve kimde ne var muhabbetine son verip Hifi derneklerinin burada yapılanması tüketiciyi doğru yönlendirmesi ve kitlelere sosyal medya aracılığı ile açılması gerekecek belkide...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 18 Kasım 2012; 2:06:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Fantezi ürünlerdeki küçücük nüansları duyabilmek için verdiğiniz paralar uçuk ama...
    Bir kompozitörün en önemli özelliği kulağıdır. Orkestra şefliği yaptığında aynı anda çalan
    minimum 40 adet keman arasında bir tanesinin yarım ses bastığı farklı notayı duyupta uyarması kadar
    baskın bir kulağınız yoksa o seside yakalamak hayal olmaktan başka birşey değil.
    Benim asıl takıldığım konu kaynak sıkıntısı. Cihazları alıyoruz ama kalite cd yok malesef.
    Açılan başlıkları incelediğinizde en iyi nitelendirilipte paylaşılan albüm sayısı 20 yi geçmiyor ki
    onların bile orjinalini bulmak mesele. Güncelde yeni albümlerde diyelim ki Adele 21, Lana del ray vs... güzel.
    Fakat dolumları başarısız. Bir ömür Patricia Barber cafe blue,stan getz,Ray charles..vs... ile mi geçmeli.
    Müzik üretimi tıkanmışta döndür dolaştır best of ve ya gold lar kızdırılıp kızdırılıp yeniden sürülüyor.
    Üstelik onda da dolum kalitesi eskiyi aratıyor.
    Yine başka bir bakış açısıyla; 80 li yılların sony es serisi,pioneer elit serisi,Tascam lar,dbx ler ve Nakamichi lerin cd player-prepower amfileri
    dönemin hi-end lerine alttan alttan kafa tutarken hepsi kaliteli üretim adına üretimden elini çekti.O dönem sıfırlarını
    1800-2500 dolar arası satın alabilirken şimdi hangi mantık ikinci eline tüm metal yorgunluklarına rağmen 5500 tl civarı ister anlaşılmaz...
    Marantz ve Denon azalan rakiplerine rağmen gereğinden fazla fiyatları ile devam etse de pazarda aradığı payı bulamadığından ve beklentinin yönü
    değiştiğinden üst düzey üretimlerini bitirip elini çekerse şaşırmamak lazım... Bu durumda en sevdiğimiz hobimize havlu atmamız yakınmı
    sorusuda aklıma takılıyor.
    90 lı yılların sonlarında yer kaplıyor diye çöpe atılan plaklara tekrar nur yağdıran ıssız adam filmi oldu. Acaba hi-fi olayına da
    benzer bir suni tenefüsmü lazım. Ezber bilgilere ve kimde ne var muhabbetine son verip Hifi derneklerinin burada yapılanması tüketiciyi doğru yönlendirmesi ve kitlelere sosyal medya aracılığı ile açılması gerekecek belkide...

Üstat forumda mısın pm atarmısiniZ bir seyler sorucam

• Şimdi girdim ve hemen okudum pm cevap yazdım. Önermiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Şimdi girdim ve hemen okudum pm cevap yazdım. Önermiyorum...

pm
  • Arkadaşlar merhaba
    Denon 1911 ve Dali Zensor 7 kullanan var mı aranızda ?
    Memnun musunuz ?
    Uyumları nasıldır ?
  • Cüneyt bey Heco alma düşünceniz vardı ne oldu yeterli bilgi ve ilgi mi bulamadınız yoksa..?
  • Bilenler bilmeyenlere anlatsın bakalım şu seçenekler arasından dinledikleriniz varsa kısa kısa yorum alabilir miyiz lütfen?

- Opera Consonance cyber 100 signature
    - Yarland 34V-4
    - Cayin A-50T
    - Onix Melody Sp3
    - Vincent T.A.C 34
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Bilenler bilmeyenlere anlatsın bakalım şu seçenekler arasından dinledikleriniz varsa kısa kısa yorum alabilir miyiz lütfen?

- Opera Consonance cyber 100 signature
    - Yarland 34V-4
    - Cayin A-50T
    - Onix Melody Sp3
    - Vincent T.A.C 34

Opera Consonace 'i aynı marka M15 speaker ile dinledim. Çok guzel çalıyordu. Detaylar ve enstrümanlar arası denge çok iyiydi diyebilirim.

• Aynı model mi acaba? Opera consonance cyber100 signature mu?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.