Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
116.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atalayalper

Aynı model mi acaba? Opera consonance cyber100 signature mu?

evet
  • quote:

pm
  • quote:

ustat o cihazı aldığın zaman 300b 4 lamba var her biri 400 usd diyer ikiside 100 er dolar 1800 usd verirsen dehşet olur bilgin olsun ama lambalar üstündeki kalırsa çok iyi değil bigin olsun gördüm o cihazı ben ikinci elde çok defa pazarlıgını yaptım ama 300 b den dolayı masraf cok korkuttu beni 300b lambalıda 845 kadar önemli bir lamba tamamen müzikal bilgin olsun ayon var arkadaş sattı bir başkasına o da 300b li oda öle lambaları değişince dehşet ötesi oluyor master sound 845 gibi oluyor bende bu master sound 845 i ezen tek bir anfi dinlemiştim asr oda deli paralar 300b yenilerim dersen al yoksa her gününü acaba acaba diye yersin haberinn olsun
  • :) Eraycım bir süredir plak alışverişi yapıyorum istinye park d&r'dan çeşit çeşit her gittiğimde 200-300 tl lik plak alıyorum analog'a geçiş öncesi ön hazırlık önemli bir unsur olduğundan pikap alıp çalacak plakı olmayan insanlardan da değilim heves değil amaç :) Ve genelde 180gr audiophile plaklar bunlar ....Bazıları belkide burada yine birbirini yerken ben evimde büyük ihtimal bunları dinliyor olacağım bir de zaten keyif adamıyım bu tür alışverişleri yani lambalı ampli - phono katı vs..alışverişimi araştırıp arkadaşlarımla konuşup (sizlerle) onlara danışıp öyle yapacağım pikap-plak ikilisi benim diğer konulara göre daha zayıf olduğum konular her zaman söylemiştim bunu zaten ama bu safhada hiç bir şekilde stres yapmak niyetinde değilim aksine alışveriş öncesi araştırma safhası zevklidir heyecanlıdır ama yoruldum artık sistem ve cihaz dinlemekten artık sadece eldeki ekipman ne ise onunla müzik dinlemek istiyorum ...Bugüne kadar hep erteledik pikap-plak işini işten güçten ve meşakkatli bir uğraş olduğundan ama sonsuza kadar bekleyecek halim yok orta halli lambaları upgrade edilebilecek bir lambalı - giriş seviyesi bir thorens veya başka bir pikap - ardından da phono stage alıp artık işin keyif kısmını çıkartacağım yeter yaş 35 yolun yarısı diyeceğim neredeyse burada gergin paylaşımlardan ziyade keyif yapmak niyetindeyim bir de daha fazla ikinci el hifi işi yapanları sevindirmeye niyetim yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 19 Kasım 2012; 1:04:30 >

• quote:

:) Eraycım bir süredir plak alışverişi yapıyorum istinye park d&r'dan çeşit çeşit her gittiğimde 200-300 tl lik plak alıyorum analog'a geçiş öncesi ön hazırlık önemli bir unsur olduğundan pikap alıp çalacak plakı olmayan insanlardan da değilim heves değil amaç :) Ve genelde 180gr audiophile plaklar bunlar ....Bazıları belkide burada yine birbirini yerken ben evimde büyük ihtimal bunları dinliyor olacağım bir de zaten keyif adamıyım bu tür alışverişleri yani lambalı ampli - phono katı vs..alışverişimi araştırıp arkadaşlarımla konuşup (sizlerle) onlara danışıp öyle yapacağım pikap-plak ikilisi benim diğer konulara göre daha zayıf olduğum konular her zaman söylemiştim bunu zaten ama bu safhada hiç bir şekilde stres yapmak niyetinde değilim aksine alışveriş öncesi araştırma safhası zevklidir heyecanlıdır ama yoruldum artık sistem ve cihaz dinlemekten artık sadece eldeki ekipman ne ise onunla müzik dinlemek istiyorum ...Bugüne kadar hep erteledik pikap-plak işini işten güçten ve meşakkatli bir uğraş olduğundan ama sonsuza kadar bekleyecek halim yok orta halli lambaları upgrade edilebilecek bir lambalı - giriş seviyesi bir thorens veya başka bir pikap - ardından da phono stage alıp artık işin keyif kısmını çıkartacağım yeter yaş 35 yolun yarısı diyeceğim neredeyse burada gergin paylaşımlardan ziyade keyif yapmak niyetindeyim bir de daha fazla ikinci el hifi işi yapanları sevindirmeye niyetim yok :)

oh be biraz bunları konuşalım artık 180 gr hangi albümleri buldun paylaşsanda bende alsam ben pek bulamıyorum ama şunu muhakka bul al ben abd den getirttim bir arkadaş vesile oldu
    Café Blue - Patricia Barber
    leonard cohen old ideas
    ikiside 180 gr dehşet parçalar muhakka olsun sende sende biraz öneride bulunurmusun

• Whitesnake - Leonard Cohen - John Coltrane - Diana Krall - The Smiths - Depeche Mode - Adele - Grace Jones - Pulp Fiction - Björk - The Eagles vs..vs..Çok aramama rağmen Dave Brubeck quartet veya Pink Floyd bulamadım galiba ya gelmiyorlar ya da tek tük gelip tükeniyorlar...Limited Edition olarak bulabiliyorum ama bir plak en az 300 tl o yüzden normalini blumayı tercih ederim
  • Arkadaslar merhaba. Ofisim icin Dali Fazon Sat 5.1-2 dusunuyorum. Su an Harman Kardon HKTS 60 kullaniyorum. Genellikle gun icinde kisa kisa yarim saat kadar film izliyorum. Muzik neredeyse hic dinlemiyorum.

Bu sistem elimde olan sisteme gore sizce nasil? HKTS 60'in subwoofer'dan memnun degilim. Harman Kardon'u daha az kullandigim bir ofisime gecirecegim.

Iki urun ile ayni boyutlarda sistemleri tercih ediyorum cunku gunluk calisma ortaminda ofisimde daha buyuk sistemler hos durmuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozokaydin -- 19 Kasım 2012; 1:30:00 >
  • quote:

Whitesnake - Leonard Cohen - John Coltrane - Diana Krall - The Smiths - Depeche Mode - Adele - Grace Jones - Pulp Fiction - Björk - The Eagles vs..vs..Çok aramama rağmen Dave Brubeck quartet veya Pink Floyd bulamadım galiba ya gelmiyorlar ya da tek tük gelip tükeniyorlar...Limited Edition olarak bulabiliyorum ama bir plak en az 300 tl o yüzden normalini blumayı tercih ederim

pink floyd marmara forumda var birde lale plak var ya taksimde plak evi birde cihangir caddesinde bir tane vardı onlarda yok yok haberin olsun dr le olacak iş değil çeşit dr de yok ama lalede çok haberin olsun plak evide öle
  • Mrb arkadaşlar..yeni bir çift dali ikon6 mk2 hop.aldım..avr olarakta yamaha rxv773 kullanıyorum..lakin bazı filmlerde (720p-1080p mkv) ve bazı tv yayınlarında cızırtı geliyor..düşük ses te bile..bu normal midir?çünkü hop.de en nefret ettiğim şey cızırtı..son ses açsam bile cızırtı olmamalı..oyüzden bu hop.i seçtim..ama neden böyle oluyor anlamadım..canım çok sıkıldı..bide kolonlardan birinin tiz sesi veren en üstteki yuvarlağı içe çökmüş farkettim nasıl oldu anlamadım..ellerimle düzelttim ama bu çok hassas ve korunaksız bişey..nasıl olacak bilmiyorum..bu durum sıkıntı oluşturmuş olabilir mi acaba?teşekkürler..
  • Ilk yuz plak genelde sifir oluyor, ondan sonra cesaretlenip ikinci el almaya baslarsiniz. Sifirlarda size tavsiyem 45 lik mumkunse 200 gr lik plaklardan bulabiliyorsaniz alin. Dave brubeck time out albumu bir kac farkli basimda bende mevcut. 45 lik 200 gr basimi kayitta nirvana. Keza diana krall live in paris ki hem en iyi kayitli hemde en dinlenesi albumu bunuda 45 lik bulabilirseniz alin. Tabi malesef bu albumler amerikada 50-60 usd burada bunun cok uzerinde satiliyordur emiim. Tabi bu isin ilginc yanida var. mofi baski half speed orjinal analog tape lerden basilmis patricia barber lar yaptilar limitli bir ara. Satildiginda 50 usd idi, simdi 300 usd lerden satiliyor. Bazi plaklarim varki toplamimarsivimden daha pahali tutanilir. Yeni analoga girmis kisilere onerim ikinci elcileri kullanmalari, bunlardan iyi kalite plaklar almalari. Zira sifir plak hem kisitli hemde getirtmesi vs pahali oluyor. Su an arsivimin herhalde % 35 i falan sifir plaktir. Analog zor degil hic gozunuzu korkutmasin. Analogun en guzel tarafi plak koleksiyonerligidir. En guzel sey yurtdisina cikarken gittiginiz yerdeki ikinci elcileri onceden tespit edip gidip alisveris yapmak. Bu konuda en saglam yerler almanya, viyana. Bu hafta utrecht te dunyanin en buyuk vinyl fair i var. ben gidiyorum, tabi bos ekstra bir bavulla. Bakalim ne hazineler bulacagim :) oncelikle Beatles in yeni cikan boz setini bulabilirsem almayi planliyorum. Onun disindada jazz ve klasige gomulecegim.

• Yazmayi unutmusum, 300b lambalarin sunumu ile ASR nin sunumunun hic ilgisi yok. Asr daha iyi :) horn yapida hoparlor kullananlar icin 300b ler guzel alternatif, farklida bir sunumlari var begenenide coktur. Lamba degisikligi yada tube rolling isine gelincen, ben duzgun cihaz kullanip guc lambalarini makul bir fiyata degistirip mutlu olan gormedim, genelde cihaza yakin paralar odeniyor. Sinyal lambalari farkli, nos siemens , telefunken lambalar cok farklar yaratabiliyor, nispeten cihazin fiyatina oranla daha mantikli degisiklikler oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namredips

Mrb arkadaşlar..yeni bir çift dali ikon6 mk2 hop.aldım..avr olarakta yamaha rxv773 kullanıyorum..lakin bazı filmlerde (720p-1080p mkv) ve bazı tv yayınlarında cızırtı geliyor..düşük ses te bile..bu normal midir?çünkü hop.de en nefret ettiğim şey cızırtı..son ses açsam bile cızırtı olmamalı..oyüzden bu hop.i seçtim..ama neden böyle oluyor anlamadım..canım çok sıkıldı..bide kolonlardan birinin tiz sesi veren en üstteki yuvarlağı içe çökmüş farkettim nasıl oldu anlamadım..ellerimle düzelttim ama bu çok hassas ve korunaksız bişey..nasıl olacak bilmiyorum..bu durum sıkıntı oluşturmuş olabilir mi acaba?teşekkürler..

Tweeter arızalanmış olabilir, eğer sıfır aldıysanız aldığınız firmaya başvurun, şunuda hatırlatayım ikon 6 'ları kutusundan çıkardığınızda bahsettiğiniz bölüme dokunulmaması gerektiğini açık açık yazıyor.

• quote:

Mrb arkadaşlar..yeni bir çift dali ikon6 mk2 hop.aldım..avr olarakta yamaha rxv773 kullanıyorum..lakin bazı filmlerde (720p-1080p mkv) ve bazı tv yayınlarında cızırtı geliyor..düşük ses te bile..bu normal midir?çünkü hop.de en nefret ettiğim şey cızırtı..son ses açsam bile cızırtı olmamalı..oyüzden bu hop.i seçtim..ama neden böyle oluyor anlamadım..canım çok sıkıldı..bide kolonlardan birinin tiz sesi veren en üstteki yuvarlağı içe çökmüş farkettim nasıl oldu anlamadım..ellerimle düzelttim ama bu çok hassas ve korunaksız bişey..nasıl olacak bilmiyorum..bu durum sıkıntı oluşturmuş olabilir mi acaba?teşekkürler..

Hoparlörü kutusundan sıfır çıkarırken tiz sesi veren kısım sünger aparatla koruma altına alınmış fakat ev içinde yer değiştiriken bile sarıldığınızda en ufak temasta eziliyor çoğu zaman kendini geri topluyor. Geri toplamaz ise el teması yapmadan şarjlı el süpürgesinin zayıf çekim gücüyle düzeltebilirsiniz ki ben öyle yapmıştım ikon 7 de. Bu iş için bile satıcılarda özel alet oluyor.
    Cızırtı sadece ikon6 yı sürdüğünüzde mi var? Yaralanmış olan kolondamı var? Her ikisinde de varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Yazmayi unutmusum, 300b lambalarin sunumu ile ASR nin sunumunun hic ilgisi yok. Asr daha iyi :) horn yapida hoparlor kullananlar icin 300b ler guzel alternatif, farklida bir sunumlari var begenenide coktur. Lamba degisikligi yada tube rolling isine gelincen, ben duzgun cihaz kullanip guc lambalarini makul bir fiyata degistirip mutlu olan gormedim, genelde cihaza yakin paralar odeniyor. Sinyal lambalari farkli, nos siemens , telefunken lambalar cok farklar yaratabiliyor, nispeten cihazin fiyatina oranla daha mantikli degisiklikler oluyor.

Ben 300b asr karşılaştırmadım. Master saund 845 referans modelini karşılaştırdım Asr ile kafa kafaya alet. 300b de fiyat olarak o lambalara benziyor diye yaZdim noktalama olmayınca anlaşılmadı galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Yazmayi unutmusum, 300b lambalarin sunumu ile ASR nin sunumunun hic ilgisi yok. Asr daha iyi :) horn yapida hoparlor kullananlar icin 300b ler guzel alternatif, farklida bir sunumlari var begenenide coktur. Lamba degisikligi yada tube rolling isine gelincen, ben duzgun cihaz kullanip guc lambalarini makul bir fiyata degistirip mutlu olan gormedim, genelde cihaza yakin paralar odeniyor. Sinyal lambalari farkli, nos siemens , telefunken lambalar cok farklar yaratabiliyor, nispeten cihazin fiyatina oranla daha mantikli degisiklikler oluyor.

Ben 300b asr karşılaştırmadım. Master saund 845 referans modelini karşılaştırdım Asr ile kafa kafaya alet. 300b de fiyat olarak o lambalara benziyor diye yaZdim noktalama olmayınca anlaşılmadı galiba

Sevgili eraycelik80 bende farkli bir sey soyluyorum, sunum olarak cok farklilar, karakterleri one cikardiklari cok farkli. Biraz elma armut kiyaslamasi oluyor. Asr dengeli ve gercek sese daha yakin calan bir yapida, 300b lambali bir amfinin sunumusu ise cok farkli. Biri iyi yada kotu diye yazmiyorum zaten ama ikisini begenen biri ikisinide ala ak baska caresi yok :) Ben tercihimi 300b den yana kullanmazdim ama bu benim tercihim tabi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Sevgili eraycelik80 bende farkli bir sey soyluyorum, sunum olarak cok farklilar, karakterleri one cikardiklari cok farkli. Biraz elma armut kiyaslamasi oluyor. Asr dengeli ve gercek sese daha yakin calan bir yapida, 300b lambali bir amfinin sunumusu ise cok farkli. Biri iyi yada kotu diye yazmiyorum zaten ama ikisini begenen biri ikisinide ala ak baska caresi yok :) Ben tercihimi 300b den yana kullanmazdim ama bu benim tercihim tabi.

Asr cok dinledim cok güzel cihaz ileride karan pre+power dusunmesem asr düşündürdüm o aku ısı falan acayip teknoloji

• Asr iyidir. Kablo masrafini ortadan kaldirir. Pre-powera ihtiyac duymayacagin kadar gucludir. Asr nin suremeyecegi hoparloru olana Allah kuvvet versin en az 50-60 binlik olur amfide.
  • quote:

Asr iyidir. Kablo masrafini ortadan kaldirir. Pre-powera ihtiyac duymayacagin kadar gucludir. Asr nin suremeyecegi hoparloru olana Allah kuvvet versin en az 50-60 binlik olur amfide.

Gerek yoksa sadece entegre karan alsak yetmez mı hem asr kadar para harcamayız. Asr nin parçası cok evde yerde lazım ona uzaktan bakan adam onu pre + mono + mono gibi duruyor halbuki alakası yok. Ama ben asr yi helicon 800 le dinledim altında granit var duvarlarda bas sonum leyici var gene bas gene bas problem asr de mı yoksa helicon da mı çözemedik başka Hoparlor yoktu. Ama Wilson audio sophia 3 le o bası vermez gibi geldi 87 db 4 ohm bence muazzam olur ama karan la sophia 3 eşsiz bir sistem oluyor.

• Evet kutusunda oraya dokunmayın diyor ama taşırken oldu sanırım..şuan içine bir çöküklük yok düzeldi..cızırtı her ikisinden de geliyor..ama böyle alelade bir cızırtı değil..hani sesi çok açarsın da boşlukta çıtır çıtır bir ses gelir ara ara o şekilde bazı sahnelerde öyle bir çıtırdama oluyor..film sahnelerini ileri alırken yada durdurup başlatırken de hep ilk başta çıt diye ses geliyor..bu normal midir?..birara 1080p avatar filmini tv nin hop.ünden izliyorduk..tv yide yeni almıştım samsund led..çok açınca tv hop.cızırdıyordu ama yinede öyle izledik..o filmden sonra hop.herşeyde yüksek seste cızırdar oldu..bundada öyle bişey olur diye korkuyorum..bazı film ve müzik dosyalarının cızırtı yapma olasılığı var ama değil mi hop.ne olursa olsun?örneğin o avatar filmi..teşekkürler
  • quote:

Evet kutusunda oraya dokunmayın diyor ama taşırken oldu sanırım..şuan içine bir çöküklük yok düzeldi..cızırtı her ikisinden de geliyor..ama böyle alelade bir cızırtı değil..hani sesi çok açarsın da boşlukta çıtır çıtır bir ses gelir ara ara o şekilde bazı sahnelerde öyle bir çıtırdama oluyor..film sahnelerini ileri alırken yada durdurup başlatırken de hep ilk başta çıt diye ses geliyor..bu normal midir?..birara 1080p avatar filmini tv nin hop.ünden izliyorduk..tv yide yeni almıştım samsund led..çok açınca tv hop.cızırdıyordu ama yinede öyle izledik..o filmden sonra hop.herşeyde yüksek seste cızırdar oldu..bundada öyle bişey olur diye korkuyorum..bazı film ve müzik dosyalarının cızırtı yapma olasılığı var ama değil mi hop.ne olursa olsun?örneğin o avatar filmi..teşekkürler

Muhtemelen kaynak cihazdan kaynaklanıyordur. Alternatif bir kaynakla dene, sorun kaynakta değilse amfide bir sıkıntı olabilir. Bence en son hoparlöre bak. Ayrıca orjinal film ve müzik cdleri ile denemek gerekir, internetten indirilen çakma filmlerden de kaynaklanıyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.