Şimdi Ara

Dali ikon 2 mk2 yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba stero ses sistemi almayı düşünüyorum, daha önce B&W 685 s2 almayı planlıyordum, şimdi dali ikon 2 mk 2 ile arasında kaldım bu iki hoparlörün birbirine üstün olduğu taraflar ve ses karakteristikleri ile ilgili bilgili arkadaşlardan yorum rica ediyorum daha önce kullanan yada dinleyen varsa görüşlerini yazarsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• metalmilita kullanıcısına yanıt
    Ne tarz müzikler dinlersin? Bunlar zıt kardeşler çünkü...

• Müzik olarak geniş bir yelpaze Rock, metal, enstrümantal tarzı, forumda genel olarak klipsch öneriliyor ama ben tek bir muzik tarzında iyi olup diğerlerinde hayal kırıklığına uğramak istemiyorum, herhalde bu tarzlarda daha soguk karakterli olan bir hoparlör iyi olur, bu iki hoparlör zıt dediniz biraz daha açabilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B&W allrounder bir hoparlor her tarza uyum saglar ama hicbirinde en iyi degildir. Dali IKON ise hicbir detayi kacirmayan ve yuksek guclle cosan bir hoparlor ama bass seslerde sert tonlari pek ceviremeyen bir yapisi var rock , elektronik muzikle hic isi olmaz daha cok orkestral klasik ve jazz soundlariyla barisik. Ikisinden birini secsem sizin yerinizde olsam 685 derdim.
    Klipsch rf serisi hoparlorler yuksek hassasiyetleriyle dusuk gucte uyanip ozellikle yukses ses seviyelerine dagilmadan ulasmalariyla unlu bu sebeple rock muzikte aranan ozellikleri karsilayabiliyor ust bass frekanslar hizli ve yuzune yuzune etkili ... Ama genel olarak kabin kolorasyonu var ve ne yazik ki surucu kaliteleri kritik dinlemede benzer fiyatta satilan rakiplerinden geride ....
    Bunlar benim goruslerim genel gecer kurallar degildir be tartismaya aciktir...
    Umarim en dogru urunu bulursunuz.

• Peki bu anlattığınız özellikler tüm dali hoparlörler için mi geçerli yoksa sadece ikon serisi için mi, zensor serisi farklı mıdır mesela? bu durumda b&w almak daha mantıklı gibi, tabi bunlar dışında farklı bir öneriniz varsa değerlendirebilirim, teşekkür ederim bilgilendirici cevabınız için.

Bass sesler konusunda soylediklerim Zensor icin de gecerli zaten aralarinda kalite olarak ta ikon ile bayagi fark var. Ancak bu zensorun kotu oldugu anlami cikarmasin keza kendi fiyat sinifinda onlere oynar..
    Energy CF serisi
    Polk Audio RTi serisi
    Ve JBL Studio serisi
    Dinledigin muzik turlerine daha yatkin olabilir.

Aynı tür müzikleri dinliyoruz. Benim dikkatimi jbl Studio 580 çekti imkan varsa bir dinleyin derim. Yalnız belirtmek isterim fiyatı ederinden yüksek gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dali Zensor 5 mi Lektor 2 mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Dali'ler ile ilgili açılmış bir başlık var iken yeni bir başlık açmak bence olmamış

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=62325886

o başlığa da yazdım merak etmeyin linkten bakabilirsiniz, ama zahmet edip kimse yazmadı, dolayısıyla ben de ayrı bir başlık açtım, siz neden rahatsız oldunuz?

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=62325886&p=60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalmilita -- 20 Aralık 2015; 11:18:48 >

• quote:

Forumun sahibi benmiyimki rahatsız olayım olay daha öncede çok yazıldı tartışıldı ve halende tartışılır
    belliki bu konuda bilginiz yokki böyle bir cevap yazma ihtiyacı duymuşsunuz

Forum yerli yersiz açılmış konu başlıkları hem forumu başlık çöplüğüne çeviriyor hemde bilgi sahibi olmak isteyenlerin kafası allar bullak oluyor
    yerli yersiz açılmış konu başlıkları konu kirliliği yapıyor

Ana başlığa yazdım vevap veren olmadı diyorum hala bana başlık çöplüğü, gereksiz açılmış konu başlıkları gibi şeyler söylüyorsunuz, benim başlık açmama olmamış diyorsunuz, sonra da bana ne ben forumun sahibi değilim diyorsunuz, peki ne yapalım öneriniz nedir?

• quote:

Sabır sadece sabır

Ben ana konuya sorumu 14 aralıkta sormuşum, cevap icin 5 gün bekleyip gelmeyince bu konuyu açtım, peki sabır diyorsunuz da sanırım 5 gün sizin icin yeteri bir sure degil, ana konuya yazdığımız ve cevap alamadığımızda kaç gün bekleyip yeni bir konu açabiliyoruz? Sabır sadece sabır dediğinize göre 5 gün sizin icin yeterli degil ?

• Zensor sahibi olarak ufak bir yorum yapayım
    Technics a800mk2 ile sürüyorum

Baslar sağlam ve tok. Bazen öne geçebiliyor ama detay olarak iyi
    Bence en iyi yönü midler saksafon ve benzeri dinlerken çıldırtıyor
    Tizleri de başarılı ama biraz parlak

Progresif Rock A gidiyor ama sürekli jazz dinleyesim geliyor

• İlk hifi kolonum olur kendisi. (Ikon 2 MKII)

Wharfedale Diamond 8.1'i saymazsam.

Berraklık, detay, sahne böyle bir raf tipi kolon için gerçekten muazzam. Forumdan bir kullancıdan alıp ufaklık Denon RCD-M39 kompakt sistemle denedim ve Katie Melua açmıştım o küçücük setten böyle bir hoparlörü besleyecek sesle muazzam keyif aldım. Her ne kadar raf tipi geçse de daha çok set hoparlörü gibi.
    Sonra büyük diye(sanki batıyormuş gibi) gidip MA BX2 aldım. Attan inip eşşeğe binmiş oldum, o detayları derinliği, özellikle dinamizmi çok aradım. Ardından JBL Studio 530 aldım ki hala var ancak onunla bu JBLde bulabildim. Marantz MCR510la sürdüm JBL'i ve Dali'yi ikisinin de birbirine üstünlükleri var. Baslarda JBL tuhaf bir şekilde daha dinamik 13 cm woofer olsa da. Detayda ise Dali, ancak jazz müzikte en çok JBL ile keyif aldım, tweeter yapısı biraz farklı JBL'in.

Daha sonra Tekrar MA BX2'yi satıp Ikon 1 MKII aldım. Aktif olarak kullanıyorum ve gene çok memnunum.

B&W'yi dinlemedim ama Dali Ikon 2 gerçekten 10 numara, Denon amfilerle Daliler çok uyumlu derler genelde. Ben şuan Yamaha R-N500 ile Daliyi sürüyorum çok keyif alıyorum. Ikon 2'nin basları 1'den daha iyi ve daha dinamik kesinlikle alıcısını bu fiyat aralığında üzecek bir hoparlör değil. Tavsiyem 2. el alın ben 1250Tlye satmıştım.

• çok teşekkür ederim tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için benim için çok aydınlatıcı oldu.
  • Dali ikon 2 mk2 leri bende iki sefer tecrube etme sansina sahip oldum daha önce bunun abisi ikon 6 mk.2 kullandim tek soyleyecegim ikon serisi candir Alani uzmez yanliz kablo secer buna dikkat etmek lazım

• 5-6 senedir kullanıyorum kendilerini, iyi bir DAC'la beraber detay ve sahneleme canavarına dönüştüler. Tek eksik olduğu kısım telli ve yaylı enstrümanların alt tonlarını çok iyi dolduramıyor, metal için pek uygun değil. İyi bir pozisyonlamayla çok tatlı bass tonları da alınabiliyor; akustik düzenleme yapılmış bir odada hem yakın mesafede müzik için hem orta mesafede film için kullanmıştım, subwoofer etkisi yaratmasa da 50hz'e kadar filmlerdeki ses efektlerini çok etkili veriyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.