Merhaba, 30 m2 bir salon için eşit ağırlıklı müzik (her tür ama daha çok rock) ve sinema amaçlı kullanılacak, zamanla genişlemeye açık giriş seviyesi bir sistem toparlamaya çalışıyorum. İzmir'de istediğim kombinasyonu dinleyerek alma şansım sıfıra yakın olduğundan hoparlör konusunda yorumlarınıza güvenerek Dali Zensor 1 üzerinde karar kıldım. Wharfedale 9.1 ... 10.2 arasındaki seri de özellikle f/p başarısı yüzünden uzun süre radarımda kaldı ama neredeyse herkes Dali'lerin daha detaylı, daha müzikal vb. olduğunu düşünüyor gibi.
Zamanla genişletilecek bir sistem için bütçeme uygun ampli seçenekleri:
Yamaha RX - V 471 Pioneer VSX-520-K Sony Str-dh520 / dh730 / dh810 / dh820
Kağıt üzerinde pahalandıkça özellikleri de artıyor tabi ama benim için önemli olan hiç kullanmayacağım bazı özelliklerdense kaliteli ses ve kullanım kolaylığı.
Bu arada konuştuğum bir satıcının sonylerin 8 ohm olduğu ve Dali zensor 1, wharfedale 10.2 gibi 6 ohmluk hoparlörleri süremeyeceğini söylemesi biraz kafa karıştırdı. Çünkü yine bu forumdan "Hoparlor ohm degeri ampli cıkıs ohm degerinden asla dusuk olmamalıdır... ama ... günümüz amplileri 4 ohm ve üzerini sürmekte sorun yaşamazlar" şeklinde bilgilenmiştim. Yukarıdaki cihazlardan bazılarını bu yüzden elemeli miyim?
Dediğim gibi dinleyemeden kör uçuşu yapacağım, o yüzden fikirleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler.
Muzik icin dusunyosan yazdigin avr ler vasat sayilir.avr tabanli dusunuyosan muzik icin pioneer in lx serilerini tavsiye ederim.stereo amfi daha iyi olacaktir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ben de isterim tabi LX serisini ama başlangıç için ayırdığım bütçeyi 3'e katlamam gerekir. Aslında istediğimin Türkçesi şu: Fiyatı 1.500 lirayı geçmeyecek bir AVR ile mümkün olan en iyi müziği dinlemek. Her konuda olduğu gibi "sınırlı kaynaklar sınırsız ihtiyaçlar"
Dali ile Denon'un uyumunun iyi olduğu konusunda yorumlar yapılmıştı, ben Denon'un 19XX'lü serilerini tavsiye ederim. Denon AVR-1911 ile Monitor Audio RX2 kullanıyorum müzikal performansından çok memnunum. Hatta ikinci el sitelerini takip edersen bütçen dahilinde daha üst modellerinide bulabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme