Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.837
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz Aytaç Akyudum kullaniyoruz su gayet güzel. arayinca 10dk sonra evine geliyorlar.
    fiyat düz 5 YTL .
    fakat şu kampanyalar olursa yazrsanız hem deneriz hemde bi kac damacanayi bedavaya getiririz
  • İlk çıktığından itibaren saka su kullanıyordum.. sanırım 3 ytl idi zamanında, giderek zam yaptılar, en son 5.75 ytl idi.

sert bir suydu 1 bardaktan fazlası insanı içerken yoruyordu, hele de soğukken..

sonunda değiştirdim...

Türkiyenin en yumuşak suyu KORUSU aldım, fiyat 5.5 ytl..

ama inanın arkadaşlar, saka suya göre içimde dağlar kadar fark var, çok daha iyi öneririm, uludağ suyu kendisi...

http://www.korusu.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 16 Ağustos 2008; 16:35:04 >
  • bendehttp://www.kuvarssu.com.tr/ kullanıyom mahallede 4 lira.

tadı çok güzel. acaba şeker falanmı atıyorlar diye aklıma geliyor. resmen tatlı su yahu.
  • taşpınar bayisi kapandı
  • Cocacolanın sakaryadaki doğal kaynak suyu Damla 60 damacana su alana arçalik su sebilini hediye ediyor bonus karta 5 taksit yapıyorlar bedel karşılığı 60 su kuponu veriyorlar bende bonus kart yoktu peşın aldım 345 lira verdim sumakinası zaten 220 lira ilgilenenler 4445566 numaradan alabilirler yanlız kampanya sadece istenbul için geçerli
  • coca coladan bişi almam
  • baya bi su denedim, gerek servis gerekse içim bakımından en beğendiğim lido ve hamidiye oldu.. uzun süredir hamidiye kullanıoruz..
    en zayıf halka da kesinlikle coca cola nın damla suyu oldu.. verdiğimiz siparişi tam 3 gün sorna getirerek rekor kırdılar yer: Ankara
  • onurex de 10lt. su 1.75ytl markası güvenpınar olması lazımdı
  • quote:

Orjinalden alıntı: rueta

baya bi su denedim, gerek servis gerekse içim bakımından en beğendiğim lido ve hamidiye oldu.. uzun süredir hamidiye kullanıoruz..
    en zayıf halka da kesinlikle coca cola nın damla suyu oldu.. verdiğimiz siparişi tam 3 gün sorna getirerek rekor kırdılar yer: Ankara

hamidiye istanbul belediyesinin suyu, mecbur kalmadıkça içmem
  • Ters osmos cihazıyla musluk suyunu içiyorum Damacana ile uğraşmaktan kurtuldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Ters osmos cihazıyla musluk suyunu içiyorum Damacana ile uğraşmaktan kurtuldum

Aynen. Hem tadı güzel hem daha sağlıklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

"ilk damacana bedava" tarzı kampanya yapan firmaları bilenler yazarsa güzel olur. hem suları deneme şansızımız oluyor hemde 3-5 tanesini bedavaya getirmiş oluyoruz.

kardelen, inci, saka... bu üç firmanın fırsatlarını değerlendirdim var mı başka firma?

yer: ankara...

Arkadasşlar bu kampanya hala devam ediyor mu?Normalde damacana su kullanmıyoruz(marketten 10 litrelik özkaynak su alıyorum fıyatı2.15ytl) ama evde bir adet boş damacana var. Hala bu kampanyalar geçerli ise faydalanmak isterim. İstanbuldayım bu arada.
  • Bu doldurma sulara güvenmeyin ( hangi marka olursa olsun ) fakat doldurma olmayan 10-8-5-1,5 litre
    olanları tavsiye ederim ( kaçak doldurma işlemini yapan şerefsizler çok )

Erikli 0,5 litrelik sertlik testini yaptım sonuç çok iyi (reklam yapmıyorum)
    1-2 damlada mavi rengi verdi (yeşil veya mavi renk olacak ) damacana doldurma sularda 3 damla damlattım yinede mavi rengi vermiyor yani kırmız renk veriyor sonuç hüsran ( Bunu büyük firma yapıyor )
    Su açık renkte olacak (bulanıklık ) ve beklemiş suda koku olmayacak
    Önüne gelen bursa uludağ diyor
    En güzel su doğu karadenizde bulunur ( kimyasal bakımdan )
    Ankarada karadeniz suyu satıyorlar Bu adamlara inanmayın adamların d. karadenizden getireceği su
    mazot parasını karşılamaz
    Akdeniz ve Egede klor testi yapmaya gerek yok içtiğinizde klor tadını alıryorsunuz zaten

Bu testleri kendinizde yapabilirsiniz ( bu klor kiti ve sertlik kiti size 2-3 yıl gider )
    bu sadece örnektir başka marka klor kiti ve sertlik kiti alabilirsiniz kullanımı çok kolay
    ürünün üzerinde kullanma talimatı var
    Damacana Su Fırsatları (19lt.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 31 Ağustos 2008; 1:02:11 >

• @yenerbalcı

Kimya ile alakanız olmadığı belli..Sadece toplam sertlik ve serbest klor ölçümleriyle "bu su iyi bu kötü" gibi komik çıkarımlarda bulunmuşunuz Bunları kapıdan dandik su filtre sistemi satan satıcılardan mı öğrendiniz Allahaşkına!?
    Konu benim işim olduğu için doğru bilgilendirme yapıyım kimse yanlış hareket etmesin nede olsa işin ucunda sağlık var. Sertlik kitleriyle yaptığınız ölçümler sadece sudaki Ca ve Mg sertliklerinin toplamına işaret etmektedir. Her ikisi de belli oranlarda vücuda gerekli olan minerallerdir. Yani bunların sizin dediğiniz gibi hiç olmaması veya mümkün olduğunca az olması iyi birşey değildir. Reverse-Osmoz sistemlerinde bu mineraller nerdeyse tamamen elenmektedir ve sertlik bu sistemlerin çıkışında hemen hemen sıfırdır. Yani koyu renkli indikatörü damlattığınız an maviye döner. Açık renkli olan E.D.T.A çözeltisiyle titre etmenize bile gerek kalmaz. O zaman sizin mantığınıza göre en iyi içime sahip su işlenmiş (saf su) olacaktır ki öyle de değil.
    Bakın sertlik olarak 10-15 Fr su bile kimseyi rahatsız etmez ve sağlık açısından hiç bir mahsuru yoktur. Önemli olan suyun sağlıklı olup olmadığı ve mineral dengesidir. Sudaki en önemli parametreler iletkenlik, pH,TDS, Nitrit, Nitrat ve ağır metallerin varlığı ve mikrobiyolojik analizler(toplam bakteri vs.)dir. İçme açısından sudaki sertlik bunların yanında en masum olanıdır.
    Klorlama suyu mikrobiyolojik açıdan dezenfeksiyon amaçlı kullanılmaktadır ama bu tek yöntem değildir. Klorun aşırı kullanımları uzun vadede kansere sebep olmaktadır. Bazı işletmeler(neyazıkki çok az sayıda çünkü klor daha ucuz) bunun yerine daha modern ve sağlıklı yöntem olan klordioksit ve ozon jeneratörleri kullanmaktadır. Bu yüzden klor ölçüpte tespit edemediğiniz numuneler size dezenfeksiyon konusunda net birşey söylemeyecektir. Tavsiye ettiğiniz kitlerle ancak kimya deneyleri yapıp ilginiz varsa hoş vakitler geçirebilirsiniz.
    Biraz gündemi takip ederseniz ülkemizdeki su problemlerinden zaten suda nelere dikkat edilmesi gerektiği anlaşılır. İzmirdeki arsenik(ağır metal) problemi, anadoludaki bazı il ve ilçelerdeki e.coli(bakteri) yüzünden ishal ve ateş vakaları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oaston -- 31 Ağustos 2008; 2:16:29 >

• Yukardaki listede kullandığımız suyun adını göremeyince biraz tedirgin oldum ve biraz araştırma yaptım, sonucunda Sağlık Bakanlığının su firmalarıyla ilgili güncel ruhsat bilgilerini yayınlandığı dökümanı bulabildim...
    Sizinde işinize yarabileceğini düşündüğüm için download linkini ekliyorum.

Su Firmaları Güncel Ruhsat Bilgileri [PDF]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 31 Ağustos 2008; 4:59:11 >
  • arada atlanmis olabilir diyerek terar yaziyorum; arkadaslar mahallenizde Kızılay suyu bayisi varsa mutlaka deneyin suyu cok iyi ve fiyati uygun onceki mesajlarda yazdigim haberi de tekrar ekliyorum, bu arada su ile birlikte isterseniz kizilay maden suyu da getiriyorlar.
    --------------------------------------------------------------------------
    Kızılay, kaynak suyu sektörüne girdi
    Türk Kızılayı, damacana ve pet şişe ambalajları ile doğal kaynak suyu sektörüne girdi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk Kızılayı'nın ''140 yıllık sosyal, örgütsel ve paylaşımcı birikiminin toplamı olan güvenle'' su piyasasına girdiği bildirildi.

4.1'lik sertlik derecesiyle ''yumuşak su'' segmentinde olan Kızılaysu'nun 19 litre polikarbonat damacana, 0.5 litre ve 1.5 litrelik pet şişelerde Türk halkının evine gireceğine işaret edilen açıklamada, kaynak suyunun AB standartlarına uygun ve ISO-9000 (Kalite Yönetim Sistemi) ve HACCP (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'' belgeli olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kızılay'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılında Fransızlardan satın alarak bağışladığı ''Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu'' işletmesiyle 82 yıldır sektörün içinde olduğu hatırlatıldı.

Kızılay'ın ana hedefinin küresel ısınma tehdidi altındaki ülke kaynaklarının maksimum verimde kullanılması için sektöre öncülük etmek ve ülke kaynaklarını korurken olası afet koşullarında halkın su ihtiyacını ilk elden gidermek olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Damacana ve pet ambalajlı su üretimi yapacak olan Türk Kızılayı, fiyatlandırmayı da sosyal sorumluluk ilkesini gözeterek yaptı. Damacanın piyasa satış fiyatı 4.5 YTL olarak belirlenirken, pet şişelerin fiyatı muadillerinden düşük tutuldu.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kut -- 31 Ağustos 2008; 7:39:10 >

• Ben evime RO sistemi aldim.Önceden erikli alıyordum.Ama etobur bitkilerimin saf su ihtiyacını karşılamak için hem de içmek için böyle bir sisteme ihtiyacım vardı.Erikli suyu ölctüm 013 ppm çıktı.Ro'dan çıkan su 005.Ama erikli de mineraller fln var sanırım o da etkiliyor bu dereceyi.Eğer eve böyle bir sistem düşünmeyecekseniz Erikli Su iyidir.
  • Bende dün itibariyle yıllardır kullandığım erikliden artık tuzlu geldiği için Kaltun Madran'a geçtim.Aydın/Çine suyu.İzmir'de çeşme suyu kullanılmadığı için her seferinde 6 ytl verdiğim erikliyi terkettim.Kaltun Madran ise 4 ytl ve de evimin altında.Şaka bir tarafa İzmir'de su olayı gerçekten bütçe giderleri arasında yerini aldı.Aylık neredeyse 50 ytl su parası veriyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeSCeNT

quote:

"ilk damacana bedava" tarzı kampanya yapan firmaları bilenler yazarsa güzel olur. hem suları deneme şansızımız oluyor hemde 3-5 tanesini bedavaya getirmiş oluyoruz.

kardelen, inci, saka... bu üç firmanın fırsatlarını değerlendirdim var mı başka firma?

Kardelen ve inci suyun kamoanyası devam ediyormu, nasıl bir kampanya ve koşulları neler ?

kusura bakma arada mesajını atlamışım. devam etmiyor sanırım kampanyaları. ama inci su: ilk damacanayı bedava veriyordu. kardelen 1. ve 3. suları bedava veriyordu. pek kalmadı heralde kampanya yapan firma.

quote:

Orjinalden alıntı: _karakule_

quote:

Arkadasşlar bu kampanya hala devam ediyor mu?Normalde damacana su kullanmıyoruz(marketten 10 litrelik özkaynak su alıyorum fıyatı2.15ytl) ama evde bir adet boş damacana var. Hala bu kampanyalar geçerli ise faydalanmak isterim. İstanbuldayım bu arada.

20 litreye verdiğin fiyat gayet iyi. taşımak sorun olmuyorsa devam et bence özkaynak suya. kampanyalar hakkında da bilgim yok/kampanya yapanda yok galiba.

• quote:

Orjinalden alıntı: oaston

@yenerbalcı

Kimya ile alakanız olmadığı belli..Sadece toplam sertlik ve serbest klor ölçümleriyle "bu su iyi bu kötü" gibi komik çıkarımlarda bulunmuşunuz Bunları kapıdan dandik su filtre sistemi satan satıcılardan mı öğrendiniz Allahaşkına!?
    Konu benim işim olduğu için doğru bilgilendirme yapıyım kimse yanlış hareket etmesin nede olsa işin ucunda sağlık var. Sertlik kitleriyle yaptığınız ölçümler sadece sudaki Ca ve Mg sertliklerinin toplamına işaret etmektedir. Her ikisi de belli oranlarda vücuda gerekli olan minerallerdir. Yani bunların sizin dediğiniz gibi hiç olmaması veya mümkün olduğunca az olması iyi birşey değildir. Reverse-Osmoz sistemlerinde bu mineraller nerdeyse tamamen elenmektedir ve sertlik bu sistemlerin çıkışında hemen hemen sıfırdır. Yani koyu renkli indikatörü damlattığınız an maviye döner. Açık renkli olan E.D.T.A çözeltisiyle titre etmenize bile gerek kalmaz. O zaman sizin mantığınıza göre en iyi içime sahip su işlenmiş (saf su) olacaktır ki öyle de değil.
    Bakın sertlik olarak 10-15 Fr su bile kimseyi rahatsız etmez ve sağlık açısından hiç bir mahsuru yoktur. Önemli olan suyun sağlıklı olup olmadığı ve mineral dengesidir. Sudaki en önemli parametreler iletkenlik, pH,TDS, Nitrit, Nitrat ve ağır metallerin varlığı ve mikrobiyolojik analizler(toplam bakteri vs.)dir. İçme açısından sudaki sertlik bunların yanında en masum olanıdır.
    Klorlama suyu mikrobiyolojik açıdan dezenfeksiyon amaçlı kullanılmaktadır ama bu tek yöntem değildir. Klorun aşırı kullanımları uzun vadede kansere sebep olmaktadır. Bazı işletmeler(neyazıkki çok az sayıda çünkü klor daha ucuz) bunun yerine daha modern ve sağlıklı yöntem olan klordioksit ve ozon jeneratörleri kullanmaktadır. Bu yüzden klor ölçüpte tespit edemediğiniz numuneler size dezenfeksiyon konusunda net birşey söylemeyecektir. Tavsiye ettiğiniz kitlerle ancak kimya deneyleri yapıp ilginiz varsa hoş vakitler geçirebilirsiniz.
    Biraz gündemi takip ederseniz ülkemizdeki su problemlerinden zaten suda nelere dikkat edilmesi gerektiği anlaşılır. İzmirdeki arsenik(ağır metal) problemi, anadoludaki bazı il ve ilçelerdeki e.coli(bakteri) yüzünden ishal ve ateş vakaları..

1 - sağlık bakanlığının onay vermediği birşey var mı parayı bastır al onayını
    2 - kimyacı değilim makina mühendisi olarak 6 ay arıtma işinde uğraştım

ARSENİK

ASİDİTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 31 Ağustos 2008; 12:29:30 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.