Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.837
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Damacana Su Fırsatları (19lt.)

• mangan -sülfat -sülfit

• Diğerlerini test araçlarını koymuyorum
    quote:

oaston
    bu arkadaş herhalde su satıyor
    sattığınız sular daha sertlik testini geçemiyor diğerlerini test etmeye gerek yok
    istediğiz suyu alabilirsiniz şunu kullanında demiyorum
    ( doldurma sulardan bahsediyorum tv bile eriklinin kaçağı çıktı bir sürü kaçak su var ankarada )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 31 Ağustos 2008; 12:28:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

quote:

Orjinalden alıntı: _karakule_

quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

"ilk damacana bedava" tarzı kampanya yapan firmaları bilenler yazarsa güzel olur. hem suları deneme şansızımız oluyor hemde 3-5 tanesini bedavaya getirmiş oluyoruz.

kardelen, inci, saka... bu üç firmanın fırsatlarını değerlendirdim var mı başka firma?

yer: ankara...

Arkadasşlar bu kampanya hala devam ediyor mu?Normalde damacana su kullanmıyoruz(marketten 10 litrelik özkaynak su alıyorum fıyatı2.15ytl) ama evde bir adet boş damacana var. Hala bu kampanyalar geçerli ise faydalanmak isterim. İstanbuldayım bu arada.

20 litreye verdiğin fiyat gayet iyi. taşımak sorun olmuyorsa devam et bence özkaynak suya. kampanyalar hakkında da bilgim yok/kampanya yapanda yok galiba.

cevap verdiğin için teşekkür ederim.20lt su için fiyatın gayet uygun olduğunun farkındayım.Zaten evden bi su almaya bi de ekmek almaya çıkıyorum o da sorun olmaz yani.özkaynak almamızın sebebi de mahalle arası su satan sucuların sularından tad alamamamız. Aslına bakarsanız pek araştırma da yapmadık diyebilirim.(tamam itiraf ediyorum:bu konuyu forumda gezerken tesadüf eseri buldum)
    Ama hem özkaynak su hem de ucuz almak isteyen olursa bu fiyat tüm BİM lerde aynı.

• :)
    kabalak su var, tavsiye edebilirim. 19 lt normal damacana 5 ytl, 19lt kullan at damacana ise 5.5 ytl. tadı gayet iyi (tabi kişiye göre değişir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı

Diğerlerini test araçlarını koymuyorum
    quote:

oaston
    sattığınız sular daha sertlik testini geçemiyor diğerlerini test etmeye gerek yok
    ( doldurma sulardan bahsediyorum tv bile eriklinin kaçağı çıktı bir sürü kaçak su var ankarada )

Ben kimya mühendisiyim ve su şartlandırma sektöründe 9 yıllık tecrübeye sahibim. Hizmet verdiğim sanayi tesislerinde genellikle bu iş(su şartlandırma) için kimya mühendisleri istihdam etmek yerine (ekonomik sebeplerden) eldeki makina mühendislerine bu iş yükleniyor. Bu yüzden yıllarım sizin gibi makine mühendislerine kimya anlatmakla geçti. 6 aylık arıtma(arıtma derken atık arıtma mı yoksa su yumuşatmadan mı bahsediyorsunuz anlamadım) tecrübenizden birşeyler kapmışınız ama yeterli olmadığı belli. Genel mantıkta zaten hata var, bence daha fazla ısrar etmeyin çünkü kimya altyapısı olmayınca böyle olur normaldir. Ben şahsen haddimi bilerek bir makine mühendisi karşısında konusunda ahkam kesmem(6 ay proseste çalışsam bile)..
    Verdiğiniz örneklerdeki kitler titrasyon ile renk değişimine dayalı çok kaba ölçümler için olup oturmuş bir sistemde basit kontroller yapma amaçlı kullanılırlar. (Uzatmak istemiyorum ama mesela arsenik için örnek verdiğiniz kit 3 ppm'e kadar ölçüm yapmakta, WHO'nun limiti 10 ppm'dir. Dolayısıyla bu kit sadece bir oyuncak olur içme suyu kriterleri açısından) Bu tip inorganik ölçümler ayrıntılı olarak spektrofotometri cihazları ile yapılıp sonuçlar değerlendirilir.
    Yani sonuç olarak 3-5 tane (biz kimyacılar arasında uyduruk diye tabir ettiğimiz) kitle su analizleri yapıp "bu iyi-bu kötü" diye çıkarımlarda bulunmak yanlış bir yoldur, hezeyandır..

• 2 gün önce yine Erikli 19lt damacana siparişimi verdim, 7,70 Ytl yapmışlar...
    Bu kadar sık zam mı olur, tamam iyi su ama ben Erikli sayfasını kapatıyorum en azından normal bir fiyat seviyesine inene kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oaston

quote:

Orjinalden alıntı: yenerbalcı

Diğerlerini test araçlarını koymuyorum
    quote:

oaston

Ben kimya mühendisiyim ve su şartlandırma sektöründe 9 yıllık tecrübeye sahibim. Hizmet verdiğim sanayi tesislerinde genellikle bu iş(su şartlandırma) için kimya mühendisleri istihdam etmek yerine (ekonomik sebeplerden) eldeki makina mühendislerine bu iş yükleniyor. Bu yüzden yıllarım sizin gibi makine mühendislerine kimya anlatmakla geçti. 6 aylık arıtma(arıtma derken atık arıtma mı yoksa su yumuşatmadan mı bahsediyorsunuz anlamadım) tecrübenizden birşeyler kapmışınız ama yeterli olmadığı belli. Genel mantıkta zaten hata var, bence daha fazla ısrar etmeyin çünkü kimya altyapısı olmayınca böyle olur normaldir. Ben şahsen haddimi bilerek bir makine mühendisi karşısında konusunda ahkam kesmem(6 ay proseste çalışsam bile)..
    Verdiğiniz örneklerdeki kitler titrasyon ile renk değişimine dayalı çok kaba ölçümler için olup oturmuş bir sistemde basit kontroller yapma amaçlı kullanılırlar. (Uzatmak istemiyorum ama mesela arsenik için örnek verdiğiniz kit 3 ppm'e kadar ölçüm yapmakta, WHO'nun limiti 10 ppm'dir. Dolayısıyla bu kit sadece bir oyuncak olur içme suyu kriterleri açısından) Bu tip inorganik ölçümler ayrıntılı olarak spektrofotometri cihazları ile yapılıp sonuçlar değerlendirilir.
    Yani sonuç olarak 3-5 tane (biz kimyacılar arasında uyduruk diye tabir ettiğimiz) kitle su analizleri yapıp "bu iyi-bu kötü" diye çıkarımlarda bulunmak yanlış bir yoldur, hezeyandır..

kardeş peki bu sektörde isen hangi suyu tavsiye edersin acaba?

• Evet, tavsiyelerinizi bekliyoruz. Ben mesela Lido'yu denemeyi düşünüyorum.
  • Ben su satış işinde değilim su şartlandırma ayrı bir sektör(suyu kullanılacak amaca uygun hale getirmek için ürün ve danışmanlık hizmeti veririz). Şu suyu veya bu suyu kullanın demek istemiyorum. Sadece saka su müşterim olduğu için işletmeyi ve bu konuda çok hassas olduklarını iyi biliyorum. Onun dışında kaynağın başında olduğu halde gizli bölümlerde reverse-osmos(RO) cihazı yakaladığım firmalarda var. Burası Türkiye ne yazıkki denetleme diye birşey yok, işler vicdanlara kalmış durumda bir çok şeyde olduğu gibi..
    Ben şahsen tezgahaltı RO sistem kurdum kendi suyumu kendim arıtıyorum, damak tadını geçtim en azından sağlıklı olduğunu biliyorum o bana yeter. Belirli aralıklarla da içme suyu analizlerini yaparak kontrol ediyorum. Ama yakında normal besinlere geçecek olan oğluma Türkiyenin en büyük firmalarından(saka, pınar, nestle) temin edeceğim dönüşümsüz(5 lt-8 lt) kaynak sularını içireceğim. Çünkü onun doğal minerallere benden çok daha fazla ihtiyacı var.

• quote:

Ben su satış işinde değilim su şartlandırma ayrı bir sektör(suyu kullanılacak amaca uygun hale getirmek için ürün ve danışmanlık hizmeti veririz). Şu suyu veya bu suyu kullanın demek istemiyorum. Sadece saka su müşterim olduğu için işletmeyi ve bu konuda çok hassas olduklarını iyi biliyorum. Onun dışında kaynağın başında olduğu halde gizli bölümlerde reverse-osmos(RO) cihazı yakaladığım firmalarda var. Burası Türkiye ne yazıkki denetleme diye birşey yok, işler vicdanlara kalmış durumda bir çok şeyde olduğu gibi..
    Ben şahsen tezgahaltı RO sistem kurdum kendi suyumu kendim arıtıyorum, damak tadını geçtim en azından sağlıklı olduğunu biliyorum o bana yeter. Belirli aralıklarla da içme suyu analizlerini yaparak kontrol ediyorum. Ama yakında normal besinlere geçecek olan oğluma Türkiyenin en büyük firmalarından(saka, pınar, nestle) temin edeceğim dönüşümsüz(5 lt-8 lt) kaynak sularını içireceğim. Çünkü onun doğal minerallere benden çok daha fazla ihtiyacı var.

Sudaki yararlı minerallerin oranı çok düşük olduğundan bu mineralleri sebze ve meyvelerden karşılamak daha mümkün diye düşünüyorum. Hatırladığım kadarıyla günde 2 litre su içerek ihtiyacınız olan minerallerin %10'unu karşılayabiliyorsunuz. Hatta bir yerde okumuştum, 300 litre su içerek alabileceğiniz bir çok minerali 1 bardak portakal suyu içerek alabilirsiniz diye.

• Reverse osmos cihazı tüm dunyada yaygın olarak kullanılıyor ve mineral eksikliğine dair bir veri yok, varsa da ihaml edilebilir orandadır.. Gelişmişleri deniz suyunu içme suyu için arıtmada da kullanılıyor.. Bence haftada 30 lira su parası verileceğine bir kere 400 lira verip musluktan arıtılmış su içmek mantıklı geliyor
  • quote:

.......dönüşümsüz(5 lt-8 lt) kaynak sularını içireceğim.....

Benim merak ettiğim 19lt damacanalar ile markette satılan 1-5-8lt şişeler farklı yerlerden mi dolduruluyor?
    Yeniden doldurulabilen 19lt damacanaların diğerlerine göre riskli olma nedeni nedir?
    19lt doldurdukları suyu, 5lt şişeye koyabilirler sonuçta.
  • İçindeki sudan ziyade damaca sağlıklı bir depolama yöntemi değil. Çünkü evlerden alınan damacanalar dezenfekte ediliyor mu, ömrü bittiği halde kullanılmaya devam ediliyor mu soru işareti. Diğerleri kullan at olduğu için bir nebze daha iyi.
  • ben Samsun'da yaşıyorum, kendimi bildim bileli (22 yaşındayım bu arada) musluk suyu içiyorum. Hem de herhangi bir arıtma cihazı olmadan. 1 kez dahi sorunla karşılaşmadım. ama okul için Ankara'ya gittiğimde mecburen damacana alıyorum. Yurda gelen birkaç marka içinden kabalak'ı seçmiştim ve memnununm.
  • bende bi su arıtma cihazına geçmek istiyorum....burda fatsu kullanıyorum...memmunum sudan ama yinede şüpelerim var....en temizi arıtma cihazı...200 ytl ye kadar en iyi arıtma cihazı hangisi olabilir...
  • quote:

Ben su satış işinde değilim su şartlandırma ayrı bir sektör(suyu kullanılacak amaca uygun hale getirmek için ürün ve danışmanlık hizmeti veririz). Şu suyu veya bu suyu kullanın demek istemiyorum. Sadece saka su müşterim olduğu için işletmeyi ve bu konuda çok hassas olduklarını iyi biliyorum. Onun dışında kaynağın başında olduğu halde gizli bölümlerde reverse-osmos(RO) cihazı yakaladığım firmalarda var. Burası Türkiye ne yazıkki denetleme diye birşey yok, işler vicdanlara kalmış durumda bir çok şeyde olduğu gibi..

Oaston bir şey sormak istiyorum.
    RO cihazlarını araştırdım epey. Tadı damacanın tadına göre daha kötü gibi gelmişti ama sanırım mineralleri de filtrelediğinden ötürü. Soracağım şey RO cihazlarından hangi markayı tavsiye edersiniz ev kullanımı ve sadece içme suyu arıtması için. Sudaki minerallerin oranı küçük çocuklar için dahi önemsiz bir oranda değilmi?
    Bu arada saka su kullanıyoruz ama buzdolabına koyduğumuz saka damacana suyunda bir gün sonrasında küçük ip gibi parçalar oluşuyor istisnasız!! Çok içime sinmiyor açıkçası saka su.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novak -- 2 Eylül 2008; 0:12:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Reverse osmos cihazı tüm dunyada yaygın olarak kullanılıyor ve mineral eksikliğine dair bir veri yok, varsa da ihaml edilebilir orandadır.. Gelişmişleri deniz suyunu içme suyu için arıtmada da kullanılıyor.. Bence haftada 30 lira su parası verileceğine bir kere 400 lira verip musluktan arıtılmış su içmek mantıklı geliyor

Bu cihaz hakkında biraz ayrıntı yazabilirmisiniz. Hangi cihazı kullanıyorsunuz, nerden aldınız. Bu cihazın diğer su arıtıcılar gibi belli bir süre sonra filtrelerinin değişimi gerekmiyormu. Değişim zamanı geldiğinde filtre bulamazsınız ya genelde. Bunda böyle bir durum olmayacakmı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: novak

quote:

RO cihazlarını araştırdım epey. Tadı damacanın tadına göre daha kötü gibi gelmişti ama sanırım mineralleri de filtrelediğinden ötürü. Soracağım şey RO cihazlarından hangi markayı tavsiye edersiniz ev kullanımı ve sadece içme suyu arıtması için. Sudaki minerallerin oranı küçük çocuklar için dahi önemsiz bir oranda değilmi?
    Bu arada saka su kullanıyoruz ama buzdolabına koyduğumuz saka damacana suyunda bir gün sonrasında küçük ip gibi parçalar oluşuyor istisnasız!! Çok içime sinmiyor açıkçası saka su.

RO saf su üretir, cihaz çıkışında içerisindeki mineraller min. seviyededir. Dolayısıyla herhangi bir tad diye birşey almanız söz konusu değil. Sadece su ihtiyacınızı karşılarsınız. Bunun yanısıra günümüzde doktorlar böbrek hastalarına(organı yormadığı için) kesinlikle RO suyu içmelerini önermektedir.
    Piyasadaki markaların tamamı toplama(çin malı) olup marka değerine göre fiyat biçilmektedir. RO sistemleri çeşitli kademelerden oluşur. Housing ve aktif karbon fltreleri, membran ve tatlandırıcı ünite.. Bunların içerisinde asıl eleme işini yapan ana parça membrandır. Diğer filtrelerin çin malı olması çok önemli değil, ama özellikle membranın çin malı yerine filmtec, osmonics (USA) gibi dünyada kabul görmüş membran üreticilerine ait olmasına dikkat edilmelidir. Ben arıtmacı bir arkadaşıma çin malı pompasız bir sistem kurdurdum(spring vs. gibi bir markaydı yanlış hatırlamıyorsam) ama membranı filmtec seçtik. Bunun çıkışına dilerseniz bakteriyolojik koruma amaçlı bir UV lamba da koyabilirsiniz. Ben iski suyunu arıttığım için yeterince klorlandığını bildiğimden UV kurmadım. Yalnız bu ünitelerin hepsinin bir ömrü vardır ve zamanı geldiğinde mutlaka değiştirilmesi gereklidir. Bu yüzden kuran firmadan bu konuda da destek alınması gereklidir. Almayı düşünen arkadaşlar markalara bir ton para dökmesinler. Marka denilen cihazların içindeki ünitelerde aynı ürünlerdir. Boşuna isme para saymış olursunuz.
    Saka su yorumunuz içinde diyebileceğim şudur; taşıma su açıkçası hiç içime sinmiyor, hele geri dönüşümlü kullanılan damacanalar(kullananın ne derece hijyende teslim ettiği), durgun olması, bekleme süresi, gün ışığına maruz kalması vs.. Zaten ben bu tip sebeplerden RO sistemine geçtim.

• Katılıyorum.. su tadı ile bir sıkıntı da yaşamadım ben.. ama membrane denilen asıl RO filtresi önemli cihazın markasından çok.. en geç 1 yıl deniyor değişimine, ama 6 ay daha sağlıklı..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: novak

quote:

RO saf su üretir, cihaz çıkışında içerisindeki mineraller min. seviyededir. Dolayısıyla herhangi bir tad diye birşey almanız söz konusu değil. Sadece su ihtiyacınızı karşılarsınız. Bunun yanısıra günümüzde doktorlar böbrek hastalarına(organı yormadığı için) kesinlikle RO suyu içmelerini önermektedir.
    Piyasadaki markaların tamamı toplama(çin malı) olup marka değerine göre fiyat biçilmektedir. RO sistemleri çeşitli kademelerden oluşur. Housing ve aktif karbon fltreleri, membran ve tatlandırıcı ünite.. Bunların içerisinde asıl eleme işini yapan ana parça membrandır. Diğer filtrelerin çin malı olması çok önemli değil, ama özellikle membranın çin malı yerine filmtec, osmonics (USA) gibi dünyada kabul görmüş membran üreticilerine ait olmasına dikkat edilmelidir. Ben arıtmacı bir arkadaşıma çin malı pompasız bir sistem kurdurdum(spring vs. gibi bir markaydı yanlış hatırlamıyorsam) ama membranı filmtec seçtik. Bunun çıkışına dilerseniz bakteriyolojik koruma amaçlı bir UV lamba da koyabilirsiniz. Ben iski suyunu arıttığım için yeterince klorlandığını bildiğimden UV kurmadım. Yalnız bu ünitelerin hepsinin bir ömrü vardır ve zamanı geldiğinde mutlaka değiştirilmesi gereklidir. Bu yüzden kuran firmadan bu konuda da destek alınması gereklidir. Almayı düşünen arkadaşlar markalara bir ton para dökmesinler. Marka denilen cihazların içindeki ünitelerde aynı ürünlerdir. Boşuna isme para saymış olursunuz.
    Saka su yorumunuz içinde diyebileceğim şudur; taşıma su açıkçası hiç içime sinmiyor, hele geri dönüşümlü kullanılan damacanalar(kullananın ne derece hijyende teslim ettiği), durgun olması, bekleme süresi, gün ışığına maruz kalması vs.. Zaten ben bu tip sebeplerden RO sistemine geçtim.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.