Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.063
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erectus

ben damacana almaktan vazgeçtim.bimden 1.5lt petlerden alıyorum 2 koli damacanayla aynı hesaba geliyor daha da sağlıklı olduğunu düşünüyorum.doldurma derdi yok kullan at.

abant su 12x1.5 litre pet 8 tl eve teslim.

Erikli yada nestle 1.5 litre pet satıyor mu bayiler arkadaşlar? Eriklinin 1.5 litre petteki içimi mükemmel, ab-ı hayat diyecem nerdeyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: boxor

erikli yi aramıştık biz sağlam 14 firmadan biriyizi güvenle alabilirsiniz bir kaç gün içinde bakanlık b*klu suları açıklayacak dedi :)

önce erikli fason su yerine kesteldeki suyu şişelerine koysunda ondan sonra zeytinyağı gibi su üstüne çıksın.... onun hikayesi de ayrı...

hikaye tam olarak nedir ?

Hakkaten ben geçen gün kendim de test ettim, 1.5 litrelik pet ile damacana suyun tadı farklı.

Yalnız bunda mavi damacanaların suya kattığı plastik tadı da etkili olabiliyor.

Arkadaşlar bundan sonra kesinlikle damacana su içmem, mavi plastik sürekli kullanımından yada ierdiği kimyasaldan mıdır bilinmez suya yapay bir plastik tadı katıyor. Tek kullanımlık depozitsuz 1.5 litre pet içtiğiniz de işte taze su budur diyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Command.com

quote:

Orijinalden alıntı: LAZOYI

quote:

Ben 10 litrelik Pet ler aliyorum. Migrosta mutlaka bir markada indiirm oluyor. En temizi

Petler de sıkıntılı. aynı suyu ona da koyuyorlar..

Durum pek oyle degil. Asil risk damacanalarda. cunku damacanalarda BPA var. Petlerde BPA kullanilmiyor.
    Damacanalar 7. kategori plastik. Ucgende 7 var yani. Bunun anlamini su linkten okuyabilirsin:

http://www.sinanilyas.com/makale/45/hangi-plastik-turleri-sagliga-zararli.php

Edit: +damacanalar yillar boyu defalarca kullanildigindan bakteri barindirmaya basliyor. Cunku kimisi evde biten damacanaya tursu kuruyor, kimisi tuvalet suyu dolduruyor kimisi ise asansorde fantazi kuruyor. Sonrada depozitosu var diye donguye donuyor. Sende o damacanadan afiyetle suyu iciyorsun. Firmalar Turk insaninin bu huylarini bilmediginden yada islerine gelemdiginden genel olarak suyla soyle bir calkalamaktan ote ne yapiyorlar sanki.. Petler bu bakimdan da saglikli 1 kerelik. Kullan at..

Su istasyonları vardı ama denetim hak getireydi, sonra bu damacanalar çıktı ama bu sefer de mavi damacanalar risk yarattı.

Kanada aptal mıki bpa lı plastikleri yasaklamış?

En güzeli eskiden istasyonlar bile yokken arabalarla getirilen yada bakkallarda satılan cam şişedeki mebağ sularıydı.

Şimdi insanlar su konusunda kaygılandı ya, cam damacanaya 60 tl depozito ve mavi damacanadaki aynı suya 6 tl yerine 12 tl istiyor girişimci bir firma :D:D:D, vardır aynı suya 12 tl veren akıllılar dicem ayıp olacak.

Hadi cam damacana için 60 tl depozitoyu anlarım, lojistikte cam kırılır dökülür tazmin edilmesi lazım ama mavi damacanadaki aynı suyu cama doldurunca nasıl fiyatı 6 tl den 12 tl ye çıkar ve insanlar bunu nasıl satın alır anlaşılır şey değil.

• SU FİRMANIZDAN SUYUNUZU "CAM DAMACANA" 'DA İSTEYİN

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick
    Şimdi insanlar su konusunda kaygılandı ya, cam damacanaya 60 tl depozito ve mavi damacanadaki aynı suya 6 tl yerine 12 tl istiyor girişimci bir firma :D:D:D, vardır aynı suya 12 tl veren akıllılar dicem ayıp olacak.

peki kardeşim sen erikli veya nestle'nin 19lt'lik plastik damacanalardaki fiyatını biliyormusun?????
    içindeki suyun bursa kesteldeki hakiki erikli suyu ile alakası olmamasına rağmen insanlar etiketi erikli diye suya en az 9tl veriyorlar
    hadi bakalım buna bir isim ver??? zor zor altından kalkamazsın bu işlerin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Temmuz 2012; 3:09:07 >
  • quote:

hikaye bu konu altında geçmişte "birçok kişi tarafınden" ve "defalarca" anlatıldı.....
    eski erikli suyu müdavimleri suyun tadı değişince araştırıyorlar....birde ne görseler beğenirsiniz, meğer ise erikli suyu fason X suyu olmuşmuş meğer artık....yani damacanada içilen erikli su erikli değil sadece etiketi erikli olarak kalmışmış... hikaye budur, sağır sultanlara duyurulur...
  • quote:

quote:

hikaye bu konu altında geçmişte "birçok kişi tarafınden" ve "defalarca" anlatıldı.....
    eski erikli suyu müdavimleri suyun tadı değişince araştırıyorlar....birde ne görseler beğenirsiniz, meğer ise erikli suyu fason X suyu olmuşmuş meğer artık....yani damacanada içilen erikli su erikli değil sadece etiketi erikli olarak kalmışmış... hikaye budur, sağır sultanlara duyurulur...

Mavi damacana şu an 15 tl mi erikli de? Bakkalda 1.5 litre erikli pet şişe 1 tl üstelik dondurucudan çıkarıyor, telefon edip 10 tane eve ayağıma kadar getirtsem 15 litresi 10 tl ye gelir yine damacanaya göre ucuz kalır o zaman. Bu hesapta bir yanlışlık var sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 29 Temmuz 2012; 12:54:42 >

• Damacana almayı bıraktım.

A101 'de 5'lik Hamidiye 1,20 TL , 20lt si bile 4,80 TL yapıyor Alüminyum sıfır...
    Real'de de 10'luk Saka'yı 2,90 Liraya aldım. Ph değeri en yüksek sulardan.

Yani petler daha ucuza geliyor hep, sırf telefon edip eve geliyor diye damacana sulara iyi söğüşleniyoruz.
  • Damacanalar Nasıl Temizleniyor?

Sağlık Bakanlığı'ndan damacana sularla ilgili beklenen açıklama hafta sonu İstanbul için yapıldı. Damacana ile su satan 5 su firmasının suları sağlığa uygun bulunmadı.

Damacana sularla ilgili söylentiler devam ederken, halk hala ne yapacağını bilmiyor.

Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras, köşesinde su şişeleri ve damacanaların nasıl temizlendiğini yazdı.

İşte Uras'ın yazısı...

Şişe ve damacana ile satılan sular hakkındaki söylentilerle halkımızın kafası karıştırıldı. Sağlık Bakanlığı damacana ile su satan 5 firmanın (Buzada, Erpınar, Alps, Kervansaray ve Yalısu) sularının sağlık kurallarına uymadığını açıkladı.

Çok kişi içtiği suyun şişesinin ve damacanasının nasıl temizlendiğini bilmiyor. Ben de bilmiyordum. Sordum, soruşturdum, öğrendim... Bu yazıda cam şişe ve cam damacanalar dışındaki şişe ve damacanaların temizliğinden söz edeceğim.

OZON BROMÜRLE BİRLEŞİRSE FENA

Cam şişeler dışındaki plastik dediğimiz su şişelerinin tamamı şimdilerde “Polietilen Teraftalat” denilen plastik esaslı maddeden yapılıyor. Bunlara kısaca “Pet” şişe deniliyor. Pet şişelerde sağlığa zararlı olduğu söylenilen “Bisfenol A” maddesi yok.

Pet maddesi, şişe güneşte kalmadıkça, serin ve kuru bir ortamda saklandığında, kullanım süresi geçirilmedikçe suyun içeriğini bozmuyor. Sağlığa zarar vermiyor.

Pet şişede dikkat edilmesi gereken, şişenin şişirilmesinden sonra su ile doldurulmasından önce suyun içine ozon gazının basılıp basılmaması.

Pet şişe büyük üretim tesislerinden su doldurma tesislerine parmak boyu plastik tüpler halinde geliyor. Bu tüpler su doldurma tesisinde özel makine ile içine çok yüksek basınçlı hava basılarak şişe haline, veya 3-5-10 litrelik, bir defa kullanımlı-iadesiz pet damacanalar haline getiriliyor.

Genelde su doldurulmadan önce pet şişeler su ile çalkalanarak temizleniyor. Sonra daha önceden “ozonlamış” su ile dolduruluyor.

Ozon çok kuvvetli bir dezenfektan madde ve suyun içine ozon basıldığında suyun içinde bulunabilecek küf, maya, mantar, yosun gibi mikroorganizmaların tamamı yok ediliyor.

Ancak güçlü bir dezenfektan madde olan ozonun suyun kimyasal yapısını ve doğallığın bozma tehlikesi var. Hele hele suyun içeriğinde bromür var ise(ki hemen hemen bütün sularda var olduğu söyleniyor), ozon ile bromür birleşince bromata veya bromoforma dönüşüyor. İnsan sağlığı için çok zararlı bir oluşum ortaya çıkıyor.

Şimdilerde ozon gazı basılmasına gerek bırakmayan yeni teknolojiler gelişti. Yeni bir yatırımla piyasaya ürün veren bir su firması, işte bu yeni teknolojiye sahip. Bu firmanın tepe yöneticilerinden Günalp Gökoğlu’dan aldığım bilgiye göre, dolum tesisinde, kaynaktan doluma kadarki aşamada suyun hiçbir şekilde ortam havası ile temas etmemesini sağlanıyor. Bu teknoloji ile mikroorganizmalar suda üremek için uygun ortamı bulamıyor. Tüpü şişeye dönüştürme ve şişeye su doldurma operasyonunu entegre hale getirdiğinden şişelere ozon basılmıyor. Suyun doğal yapısının bozulmadan sağlıklı bir şekilde tüketicilerine sunulması mümkün olabiliyor.

BİSFENOL MADDESİNE DİKKAT!

Su doldurma tesisleri, pet tüpleri şişirerek kendi tesislerinde ürettikleri şişeler ve 3-5-10 lt.lik pet damacanalar dışındaki, 19 lt.lik damacanaları damacana üreten firmalardan satın alıyorlar.

Piyasalarda dolanan (bir defadan fazla kullanılan - iadeli) damacanaların esası “polikarbon” denilen bir tür kimyasal madde. Polikarbon ile üretilen damacanalara sertlik vermek, kullanım süresini uzatmak için Bisfenol A (BPA) denilen bir kimyasal madde katılıyor. Sağlık Bakanlığı belli sınır içinde Bisfenol maddesi kullanımıza izin veriyor. Ancak bu maddenin ölçü kaçırılınca belli bir sıcaklıkta, suyu etkilemesi, suyu sağlığa zararlı ve özellikle kanserojen hale getirmesi tehlikesi var.

İşte bu nedenle şimdilerde dünyada Polikarbon’a alternatif bir plastik madde geliştirildi. Adı “Tritan Copolyester. Amerikan “Eastman” firmasının geliştirdiği bu maddeyi kullanarak Türkiye’de bir firma , Bisfenol’süz damacanalar üretmeye başladı.

Piyasaya yeni çıkmakta olan yeni bir su firması tüm damacanalarının “Tritan Copolyester” olduğunu ilan etti. Büyük 2 su üreticisi damacanalarını değiştirmeye başlamış. Ama bu zaman alacak. Çünkü önde gelen su firmaları günde 100 bin damacana dolduruyor. Piyasa’da 5 milyon damacanaları var. (Bilgi için; BPA’sız Tritan Copolyester damacanalar en fazla 30 kez kullanılabilirken, BPA’lı damacanalar 100-150 kez kullanılabiliyor. Bu çok çok önemli. Onun için piyasadaki plastik damacanaları sertleştirmek için plastiğe BPA maddesi katılıyor.)

DETERJAN VE KİMYASAL KULLANILIYOR

Damacanalarda temizlenme işi çok önemli. Kullanılmış damacanalar su dolum tesisine getirirince önce sıcak su ile dış yıkamadan geçirilip üzerleri temizleniyor.

Sonra iç ve dış ön yıkamaya tabi tutuluyor. Ön yıkamadan sonra deterjanla yıkama yapılıyor. Damacanalar süzüldükden sonra özel kimyasallar ile dezenfekte ediliyor.

Tüm ön yıkama, deterjanla yıkama ve dezenfeksiyon işlemlerininin 55 - 77 derecede gerçekleşmesi gerekiyor.

Son olarak dolum ünitesinin de steril hava koşulu sağlayan özel filtre sistemi ile donatılmış olması ve dolumun steril hava ortamında yapılması önem taşıyor.

TEMİZLEME İŞLEMİNDE 4 ÖNEMLİ AŞAMA

Görüleceği gibi (1) Bu yıkama işleminin tamamının eksiksiz yapılması (2) Damacanada deterjan ve dezenfektan kimyasalın kalmaması (3) Sıcak su ile yıkama (4) Dolum ünitesinin steril hava düzenine sahip olması çok önemli.

• su firmalarını aklama ve yine vatandaşı satma operasyonu yapılıyor arkadaşlar....
    40 küsur firmanın ve içlerinde ismi duyulmuş birçok firmanın suyu sağlıksız çıkarken ve hatta içinde dışkıya rastlanmış suların satıldığı yerlerin adresini alıp aynı suları analiz eden sağlık bakanlığı 5 tane ismi pek duyulmamış firmanın suyu sağlıksız dedi, ve üstelik durum çokta vahim değilmiş......
    kime inanacağımızı şaşırdık demiyorum asla, kime inanmayacağım aleni ortada.....
    devlet tiyatrolarının kapatılması çok normal çünkü devletin kendisi tiyatro, en büyük oyunlarıda halkı kandırmak....

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: Mamiy

Şu HAMİDİYE 20 Lt Lik Musluklu Kutu suları çok hoşuma gitti fiyatı 8 tl alttaki resimde ürünler
    Damacana Su Fırsatları (19lt.)

arkadaşım düşünceniz güzel yalnız bu kutu su işide çok sağlıklı gelmiyor bana..sonuçta bu karton kutu neyden üretildi..biliyorsunuz ki mukavvaların bir çoğu doğada geri dönüşümlü atıklardan üretilmektedir..

hamidiyeli amcalar buna dikkat ettimi bu kutuyu seçerken oda önemli yani

sonuçta devlet bu işi bu kadar serbest bıraktıkça bize temiz su yok anlaşılan

Adamlar suyu karton kutuya doldurmuyorlar tabiki içinde ikinci bir malzemeye dolduruluyor fotoğraflarda görebilirsiniz. Karton kutu sadece dış etkenlerden koruma amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist -- 30 Temmuz 2012; 18:51:36 >

• quote:

su firmalarını aklama ve yine vatandaşı satma operasyonu yapılıyor arkadaşlar....
    40 küsur firmanın ve içlerinde ismi duyulmuş birçok firmanın suyu sağlıksız çıkarken ve hatta içinde dışkıya rastlanmış suların satıldığı yerlerin adresini alıp aynı suları analiz eden sağlık bakanlığı 5 tane ismi pek duyulmamış firmanın suyu sağlıksız dedi, ve üstelik durum çokta vahim değilmiş......
    kime inanacağımızı şaşırdık demiyorum asla, kime inanmayacağım aleni ortada.....
    devlet tiyatrolarının kapatılması çok normal çünkü devletin kendisi tiyatro, en büyük oyunlarıda halkı kandırmak....

Yukarıda söylemiştim ve siz hemen muhalif cevap vermiştiniz.
    Yine benim söylediğime geldiniz aslında.
    O zamanda söylediğim gibi bu millete kirli su içeren firmalar tam liste açıklanmadıktan sonra zerre değerleri yok bu haberlerin,anca gündem değiştirir,anca milleti korkutur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 30 Temmuz 2012; 19:28:29 >

• Açıklanan su firmalarından 1 tanesi 2 sene önce kapanmış :) Şaka gibi. 40 tanesi kirli denilirken 1 tanesi 2 sene önce kapatmış firma. Açıklanan 5 firmayıda duyan 1 kişi bile yok :)
  • quote:

quote:

quote:

Ben 10 litrelik Pet ler aliyorum. Migrosta mutlaka bir markada indiirm oluyor. En temizi

Durum pek oyle degil. Asil risk damacanalarda. cunku damacanalarda BPA var. Petlerde BPA kullanilmiyor.
    Damacanalar 7. kategori plastik. Ucgende 7 var yani. Bunun anlamini su linkten okuyabilirsin:

Edit: +damacanalar yillar boyu defalarca kullanildigindan bakteri barindirmaya basliyor. Cunku kimisi evde biten damacanaya tursu kuruyor, kimisi tuvalet suyu dolduruyor kimisi ise asansorde fantazi kuruyor. Sonrada depozitosu var diye donguye donuyor. Sende o dPamacanadan afiyetle suyu iciyorsun. Firmalar Turk insaninin bu huylarini bilmediginden yada islerine gelemdiginden genel olarak suyla soyle bir calkalamaktan ote ne yapiyorlar sanki.. Petler bu bakimdan da saglikli 1 kerelik. Kullan at..

Arkadasim pet siselerin bazilarinin sagliga olumsuz etkisi oldugu yorumu kesinlikle dogru degil.
    Pet sisenin her turlusu insan sagligina zararli. Bunu cerrahpasa, capa, hacettepe deki tip profesorleri uluslararasi calismalara ve kendi tecrubelerine gore defalarca yazdilar acikladilar.
    Bugun yine bu konuda tv de bir program var. Haberturk de enine boyuna tartisma programinda damacana ve pet siselerdeki sularin riskleri konusuluyor. Burada konusan hocalar, bilim adamlari pet sise de insan sagligi icin zararli diyorlar. Ozellikle senin ifade ettigin degisik simgelere sahip degisik malzemelerden yapilip insan sagligina zararli olmayan pet sise olayi kocaman bir palavradir dediler...
    Hatta ve hatta mavi kapaginin bile karaciger sarkomu (kanseri) yaptigi cok onemli bir gercektir diye bahsettiler....
    Hala pet sisenin bazi turleri zararsiz veya risk tasimiyor diyorsan bu programi mutlaka izle... Programda cok acik ve net olarak 3 tip hekimi olarak her turlu pet sise insan sagligina zararlidir diye defalarca soylediler ve hatta bu konuda israr edip tartistilar.... Mutlaka izle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Temmuz 2012; 22:42:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

su firmalarını aklama ve yine vatandaşı satma operasyonu yapılıyor arkadaşlar....

O zamanda söylediğim gibi bu millete kirli su içeren firmalar tam liste açıklanmadıktan sonra zerre değerleri yok bu haberlerin,anca gündem değiştirir,anca milleti korkutur.

Konuyu carpitmayalim.... Ben politika yapmiyorum haklarimi savunuyorum....bunun muhalefet yapmakla ilgisi yok...
    Arkadasim sen olaylari ve insanlarin yorumlarini ne kadar yanlis anlayan birisin hayret....gercek hayatta bu senin icin problem olmuyormu?..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Edit: +damacanalar yillar boyu defalarca kullanildigindan bakteri barindirmaya basliyor. Cunku kimisi evde biten damacanaya tursu kuruyor, kimisi tuvalet suyu dolduruyor kimisi ise asansorde fantazi kuruyor. Sonrada depozitosu var diye donguye donuyor. Sende o dPamacanadan afiyetle suyu iciyorsun. Firmalar Turk insaninin bu huylarini bilmediginden yada islerine gelemdiginden genel olarak suyla soyle bir calkalamaktan ote ne yapiyorlar sanki.. Petler bu bakimdan da saglikli 1 kerelik. Kullan at..

Arkadasim pet siselerin bazilarinin sagliga olumsuz etkisi oldugu yorumu kesinlikle dogru degil.
    Pet sisenin her turlusu insan sagligina zararli. Bunu cerrahpasa, capa, hacettepe deki tip profesorleri uluslararasi calismalara ve kendi tecrubelerine gore defalarca yazdilar acikladilar.
    Bugun yine bu konuda tv de bir program var. Haberturk de enine boyuna tartisma programinda damacana ve pet siselerdeki sularin riskleri konusuluyor. Burada konusan hocalar, bilim adamlari pet sise de insan sagligi icin zararli diyorlar. Ozellikle senin ifade ettigin degisik simgelere sahip degisik malzemelerden yapilip insan sagligina zararli olmayan pet sise olayi kocaman bir palavradir dediler...
    Hatta ve hatta mavi kapaginin bile karaciger sarkomu (kanseri) yaptigi cok onemli bir gercektir diye bahsettiler....
    Hala pet sisenin bazi turleri zararsiz veya risk tasimiyor diyorsan bu programi mutlaka izle... Programda cok acik ve net olarak 3 tip hekimi olarak her turlu pet sise insan sagligina zararlidir diye defalarca soylediler ve hatta bu konuda israr edip tartistilar.... Mutlaka izle....

Hangi şişedeki su daha sağlıklıymış peki?

• quote:

quote:

quote:

Konuyu carpitmayalim.... Ben politika yapmiyorum haklarimi savunuyorum....bunun muhalefet yapmakla ilgisi yok...
    Arkadasim sen olaylari ve insanlarin yorumlarini ne kadar yanlis anlayan birisin hayret....gercek hayatta bu senin icin problem olmuyormu?..

Muhalefet sadece siyasette yapılmaz.
    Herhangi bir olayın karşıt görüşlülüğünü savunman muhalifliktir.
    Evet,yanlış anlayan,fakat kendi olayı yanlış anladığı halde,karşısındaki kişinin yanlış anladığını zannederek bir olayı iki kere yanlış anlayan birisi var,fakat o ben değilim.
    Ayrıca bu olayın hakkını savunma ile bir alakası yok,ben birkaç gün önce ''firma ismi açıklanmadıktan sonra bu araştırmaların bir değeri yok'' dedim sen hemen yorumuma atlayarak ''değeri yok olurmu,adamlar araştırıyor,yapıyor nasıl değeri olmaz'' diyordun şimdi de listeyi açıklamadıkları için sitem ediyorsun.
    İki gün önce benim eleştirdiğim ve senin benim eleştirmeme karşı muhaliflik yaptığın şimdi sen eleştiriyorsun.(Not olarak belirteyim burada geçen muhalif kelimesi siyaset ile ilgili değil yine yanlış anlamayasın)
    Bu arada;

TDK: muhalif

-Bir tutuma, bir görüşe, bir davranışta karşıolan, aykırıolan.
    -Aykırılık eden, uymayan, uygunluk göstermeyen.

• BU PİLAV DAHA ÇOK SU KALDIRACAK, LÜTFEN KONUYU GÜNCEL TUTUN ARKADAŞLAR!

Arkadaşlar şu anda haberturk'teki açık oturumda katılan 5-6 prof' un ortak söylemi : BPA 'lı damacanalar KESİNLİKLE SAĞLIĞA ZARARLIDIR, DNA DÜZEYİNDE HORMONAL DÜZEYDE ZARAR VERMEKTEDİR!

Sanki bir uykudan uyanmış balık gibiyim , yahu biz bu mereti senelerdir neden evimize soktuk o zaman??!?!

Ortak görüşleri şebeke suyunun kullanılması yada cam şişe, ama cam şişelerin depozitolu olması gerektiği ve depozitolu şişelerin temizliğinin denetlenmesi sorunundan bahsedildi.

TERS OZMOS ARITMA CİHAZI ALMAYIN DENİLDİ! Ben fiziki filtrasyon yapacak filtrelere bakıcam uygun zamanda, bir yandan da her ilin belediyesi ve devlet kurumlarına baskı oluşturacak bir kamuoyu oluşturulması şart, biz vatandaşlar olarak ister forumlar, ister sosyal medya tvitir facebook vb. tüm mecralarda
    Yönetimlerin vatandaşa içilebilir kalite ve standartta suyu musluklardan sağlaması hususunda baskı yapmalıyız!

İlk aldığım önlem damacana suyu iptal ettirmek oldu, şu an 1.5 litre pet alıyorum, alıyorum ama bu plastik petlerin dogaya verdigi zararı aklımız hayalimiz almaz dostlar! her içtiğimiz şişe doğada 100 lerce yıl çözülmemek üzere çöplere gidiyor !

sonraki adımım büyük ihtimal filtrasyona geçmek olacak ama bir yandan da devletin sağlayacağı musluk suyuna güvenemiyorum. Ayrıca bina içi yedek su depolarının acilen temizlenmesi, kontrolü gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

Yav hala hangi damacana temiz kirli tartışıyorsunuz, GÜNDEMİ TAKİP EDİN BİRAZ!

TÜM DAMACANALAR DNA VE HORMONAL BAZDA TAHRİP ETKİSİNE SAHİP DENİLİYOR PROF'LAR TARAFINDAN, ŞU AN HABERTURK U ACIN VE IZLEYIN.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

bakırköyde hayat su içiyoruz, geçen gün fiyatı 8 tl oldu.

başka marka arıyorum , erikli , nestle , hamidiye , saka , pınar, sırma bunların fiyatı nedir acaba bakırköyde , hangisini önerirsiniz.

abant su var, 12 *1.5 litre 8 tl, damacana almayı bıraktım.
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.