Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.108
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anatolia28

merhaba arkadaşlar istanbulda 19litrelik cam damacana satan yer var mi acaba

www.abantpremium.com
    404 - Dosya veya dizin bulunamad�.
    http://www.abantpremium.com/19-Litre-Cam-Damacana/index.html

• quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

60 tl set. sornaki sular 12.5 tl
    pahalı geldi biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

quote:

quote:

60 tl set. sornaki sular 12.5 tl
    pahalı geldi biraz.

bu adamların topu fırsatçı zaten. ya 12,5 tl olurmu o suyun fiyatı. sektörde ne olursa olsun kazık vatandaşa oluyor. bu arada bende eşim de beytepe kampüsünde okuduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 9 Ağustos 2012; 23:39:46 >

• bu cam damacanaları nasıl taşıyorlar merak ediyorum. her yerde asansör yok. sağlam adam almaları gerekiyor.
  • hepsi aklandı zaten doya doya içelim
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 10 Ağustos 2012; 4:30:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efem su var 19 lt si 3,95 TL . İstanbulda satılıyor sapancadan falan geliyor heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

bu cam damacanaları nasıl taşıyorlar merak ediyorum. her yerde asansör yok. sağlam adam almaları gerekiyor.

alan varsa ben de merak ediyorum. şahsen ben 10 metre o damacanayı taşımam mutfağa - kapıya. çeşme suyu içerim fiziki yıpranma katsayım aynı olur. işkence gibi.
  • DEVLET TİYATROLARINA GEREK YOK ÇÜNKÜ HÜKÜMET VAR!!!!

yine halkı kandırma gayretleri ve yine kötüye gidişi gizleme operasyonları....
    HEP AYNI TAKTİK..... halkı saf sanıp gerçekleri farklı göstermeye çalışıyorlar....

DÜN PİS İDİ BUGÜN TEMİZ OLDU

BU HABERE İNANDINIZ MI?

Damacana Listesi Yine Değişti!

Su üretiminde uygunsuzluk belirlenen 6 işletmenin 2'sinden alınan numunelerin temiz çıktığı açıklandı.

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 26 Temmuz'da ilettiği talimat gereğince su işletmelerinde dolumu yapılan 19 litrelik damacanalardan alınan örneklerin analiz için İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderildiği, 6 işletmenin analiz sonuçlarının ''İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'' hükümlerine uygun olmadığının belirlendiği hatırlatıldı.

İŞLETMELER UYARILDI

İşletmelerin eksiklerini gidermeleri için uyarıldığı kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi:

''Konuyla ilgili eksikliklerini giderdiklerini beyan eden Buzdağı ve Kardelen adlı su işletmelerinden 4 Ağustos Cumartesi günü alınan kontrol numuneleri Ankara Hıfzıssıhha Laboratuvarı'na gönderilmişti. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderilen faks ile Buzdağı ve Kardelen adlı su işletmelerinden alınan ikinci kontrol izleme numunelerinin yönetmeliğe uygun olduğu yönünde bilgi ulaşmış bulunmaktadır.

EDK Lara, Hazar Vox Nida ve Hünkar adı altında faaliyet gösteren su işletmelerinden ise kendi talepleri doğrultusunda 6 Ağustos'ta kontrol numunesi alınmıştı ancak bu numunelere ilişkin kontrol analiz çalışmaları, İstanbul Hıfzıssıhha Laboratuvarı'nda devam etmekte olup, henüz sonuçlanmamıştır. Revan adlı su işletmesinden kendi talepleri doğrultusunda ikinci kontrol izleme numunesi bugün alınmıştır. Bu İşletmelere ait sonuçlar elimize ulaştığında derhal duyurulacaktır.

Eksikliklerini gideren ve kontrol analiz sonuçları uygun çıkan su işletmeleri (Buzdağı ve Kardelen) damacana su üretimine devam edebileceklerdir.''

Sakarya'nın kaynak suyu üretiminde Türkiye'de öne çıkan ilk üç il arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, su işletmelerinden bir ay boyunca haftada bir kez numune alınacağı ifade edildi.

http://www.haber365.com/Haber/Damacana_Listesi_Yine_Degisti/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 10 Ağustos 2012; 11:16:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72
    hepsi aklandı zaten doya doya içelim

halkı resmen kolay kandırılabilir, saf, cahil, koyun veya aptal yerine koyuyorlar..... artık yuh, oha ve çüşş diyorum....
    bu ülkede agresifler kıymetli ben de agresif olayım bari biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

halkı resmen kolay kandırılabilir, saf, cahil, koyun veya aptal yerine koyuyorlar..... artık yuh, oha ve çüşş diyorum....

hocam bundan 6 ay sonra bu olayları kim hatırlayacak, muhtemelen toplumun % 90 ı bu olayları hatırlamayacak bile, firmaların bazıları abant suyu izleyerek, abant ın 6 liraya satamadığı suyu şimdi "abant premium " adı altında cam damacana da 12,5 tl satması gibi, erikli premium, pınar premium gibi isimlerle bir damacana suyu 12- 15 tl arası satmaya başlayacak. kazık hep bize yani. bu durumdan da küçük bir azınlık hariç kimse şikayetçi olmayacak. yanlış anlaşılmasın ben bunların olmasını istemiyorum ama olacaklar bundan ibaret

• quote:

Orijinalden alıntı: gryerg

quote:

Orijinalden alıntı: TurkTime

Javsu kullanıyorum hem ofisimde hem de evimde,
    Jandarma Vakfı ve Kızılcahamam Suyu
    ben memnunum listede de yok

Hocam ilçe ve fiyat verebilir misiniz acaba ? Malum fiyatlar ilçeye göre bile değişiklik gösterebiliyor.

Mamak ve Esat Şubelerinden alıyorum
    ikisinde de sabit 5,5 TL

daha önce aydınlıkevlerde iken Üçyıldız Kavacık Su kullanmıştım ondanda çok memnundum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

hocam bundan 6 ay sonra bu olayları kim hatırlayacak, muhtemelen toplumun % 90 ı bu olayları hatırlamayacak bile, firmaların bazıları abant suyu izleyerek, abant ın 6 liraya satamadığı suyu şimdi "abant premium " adı altında cam damacana da 12,5 tl satması gibi, erikli premium, pınar premium gibi isimlerle bir damacana suyu 12- 15 tl arası satmaya başlayacak. kazık hep bize yani. bu durumdan da küçük bir azınlık hariç kimse şikayetçi olmayacak. yanlış anlaşılmasın ben bunların olmasını istemiyorum ama olacaklar bundan ibaret

haklısın kardeşim, aynı fikirdeyiz
    abant suyu da içtim abant su premium u da içtim.... ikiside tamamen aynı su, ancak dediğin gibi bir tek ambalaj farkı var..... ancak bence ikiside iyi bir su değil, sert ve acı su.... dediğin gibi 6 TL bile etmeyecek bir su cam damacanaya girdi diye 12 TL, hatta son günlerde 15 TL oldu veya olacak diyenler var.....bunun adı fırsatçılıktır....satış politikası fırsatçılık üzerine kurulu bir firmanın suyunun kaliteli olacağını sakın ha sakın düşünmeyin, her türlü fırsatı değerlendiren bir firma suyunda da daha fazla kâr etmek adına herşeyi yapabilir.....bence abant su bitmiştir artık.....

• Bu haber de bugünkü Vatan gazetesinden...

ASIL TEHLİKE DAMACANA DEĞİLMİŞ

Damacanalarda denetim kirlilik tehlikesini ortaya çıkarırken, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, asıl riskin pet şişelerde yattığını söyledi. Özdemir, "Bir damacana 551 kez kullanılabilir. Ama asıl tehlike pet şişelerde. Vatandaşların bu şişeleri bir kez kullandıktan sonra atması gerekir" dedi.

Sağlık Bakanlığı adına 1’i Burdur, 2’si Antalya olmak üzere 3 su üretim tesisine yönelik denetimler yapan Halk Sağlığı Müdürlüğü, denetimlerde herhangi bir sıkıntıya rastlanılmadığını bildirdi. Su üretim tesislerindeki sonuçlar temiz olmasına rağmen, satış noktalarında kirlilik oluşabildiğine vurgu yapan Antalya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Murat Özdemir, özellikle tüp satılan yerde su satışının olmaması gerektiğini aktardı. Tüplerin çarptığı damacanalarda ezilme ve kırılmalar oluştuğunu anlatan Uzm. Dr. Özdemir, "Bu da mikrobiyolojik olarak üremeye hazır ortam oluşturuyor. Bunun için tüp ve damacananın aynı yerde satılmaması gerektiğini vurguluyoruz. Ayrıca, damacanalar uygun koşullarda saklanmalı. Su uygun şartlarda saklanmadığında, korunmadığında su güvenliğimiz tehlike altına giriyor" ifadelerini kullandı.

551 DEFA DOLDUR- BOŞALT

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, tüketicileri 0.5 litre ya da 1.5 litre gibi küçük pet şişelerin kullanımı konusunda uyardı. Kullanım ömrü 551 defa doldur- boşalt yapmaya imkan sağlayan bir damacananın ülkemizde ortalama 300-400 kez kullanıldığını anlatan Uz. Dr. Özdemir, "Vatandaşımız 0.5 litrelik ya da 1.5 litrelik pet şişeleri kullandıktan sonra içini tekrar suyla doldurup buzdolabına koyuyor ve sürekli kullanıyor. Bu şişeler tek kullanımlıktır. Yapıları damacanalara göre çok ince olduğu için kırılma ve ezilme gibi durumlarda kanserojen maddelerin üremesine ortam sağlayabilir. Bu nedenle vatandaşlarımız küçük pet şişeleri bir kez kullandıktan sonra atmalıdır" diye konuştu.

TEMİZLİĞİNE DİKKAT ETMELİ

Damacanaların üretimi ve dağıtımı sırasında yaşanan sıkıntıların yanında evde nasıl kullanıldığının da önemli olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Özdemir, "Evimize gelen damacana sularını ya sebillere koyuyoruz ya da pompalar vasıtasıyla kaplara dolduruyoruz. Burada pompaların temizliği çok önemli. Bu durum damacanalardan daha büyük tehlike oluşturabilir. Vatandaş kullandığı pompaları ya da sebilleri temizlemiyorsa rezervuar görevi yapar ve birçok mikrobiyolojik maddenin üremesine ortam hazırlayabilir. O nedenle damacanaların hijyenik şartlarda üretilmesi ve saklanmasının yanında, bizim o suyu nasıl kullandığımız da çok önemli" dedi.

ASAT TÜRKİYE’DE EN İYİLERDEN

Damacana sularının gündeme gelmesinin ardından halkın büyük çoğunluğunun çeşme sularına yöneldiğini dile getiren Uz. Dr. Özdemir, Antalya’daki çeşme sularının temiz olduğunu vurguladı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) rutin denetimlerinin yanında kurum olarak kendilerinin de denetimler yaptığını belirten Uzm. Dr. Özdemir, "ASAT, Türkiye’de en iyilerden biri" diye konuştu.

http://haber.gazetevatan.com/asil-tehlike-damacana-degilmis/472681/1/SosyalMedya

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

BU PİLAV DAHA ÇOK SU KALDIRACAK, LÜTFEN KONUYU GÜNCEL TUTUN ARKADAŞLAR!

Arkadaşlar şu anda haberturk'teki açık oturumda katılan 5-6 prof' un ortak söylemi : BPA 'lı damacanalar KESİNLİKLE SAĞLIĞA ZARARLIDIR, DNA DÜZEYİNDE HORMONAL DÜZEYDE ZARAR VERMEKTEDİR!

Sanki bir uykudan uyanmış balık gibiyim , yahu biz bu mereti senelerdir neden evimize soktuk o zaman??!?!

Ortak görüşleri şebeke suyunun kullanılması yada cam şişe, ama cam şişelerin depozitolu olması gerektiği ve depozitolu şişelerin temizliğinin denetlenmesi sorunundan bahsedildi.

TERS OZMOS ARITMA CİHAZI ALMAYIN DENİLDİ! Ben fiziki filtrasyon yapacak filtrelere bakıcam uygun zamanda, bir yandan da her ilin belediyesi ve devlet kurumlarına baskı oluşturacak bir kamuoyu oluşturulması şart, biz vatandaşlar olarak ister forumlar, ister sosyal medya tvitir facebook vb. tüm mecralarda
    Yönetimlerin vatandaşa içilebilir kalite ve standartta suyu musluklardan sağlaması hususunda baskı yapmalıyız!

İlk aldığım önlem damacana suyu iptal ettirmek oldu, şu an 1.5 litre pet alıyorum, alıyorum ama bu plastik petlerin dogaya verdigi zararı aklımız hayalimiz almaz dostlar! her içtiğimiz şişe doğada 100 lerce yıl çözülmemek üzere çöplere gidiyor !

sonraki adımım büyük ihtimal filtrasyona geçmek olacak ama bir yandan da devletin sağlayacağı musluk suyuna güvenemiyorum. Ayrıca bina içi yedek su depolarının acilen temizlenmesi, kontrolü gerekiyor.

Amway eSpring su arıtma cihazı incelemeni tavsiye ederim. üstelik bu ay indirimde. cihaz ters osmos değil ve dünya sağlık örgütün ve NSF nin onaylarına sahip. aktif karbon filitre ve uv ışınlarıyla suyu arıtıyor.

• çok küçük bir azınlık dışında cam damacanaya para veren çıkmaz. toplam satışın %1'ini bile geçemez. yani o iş bu maliyetlerle yürümez.

benim son 1 haftada gördüğüm şey marketlerdeki 5 litreliklerin satışlarında inanılmaz bir patlama olduğu yönünde. kimisi arabasını yanaştırıyor bagajı dolduruyor kimisi de ikişerlik alıp çıkıyor. ama su almadan çıkanı görmüyorum artık.

apartmandan bir günde çıkan pet şişe miktarını görünce insanların o kadar da kayıtsız olmadığını anladım. konteynerlerin etrafı dağ gibi. bu ambalaj toplayıcıları bayram ediyor diyebilirim.

şimdi eskisine oranla bir bilinçlenme de var. eskiden pet şişe tarihlerine kimse bakmazdı, şimdi insanlar bakıp alıyor ve takrar tekrar kullanmıyor. medyanın faydalı olduğu konulardan birisi de bu bilinçlenme. ki zaten marketler su yetiştiremediği için tarihleri en fazla 2-3 günlük oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 10 Ağustos 2012; 14:32:24 >

• su arıtma hikayesini de araştırmıştım zamanında. adam gibi su içebilmek için en az 2000-2500 tl masraf yapmak gerekiyor. gerisi zaten çöp.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gryerg

quote:

Javsu kullanıyorum hem ofisimde hem de evimde,
    Jandarma Vakfı ve Kızılcahamam Suyu
    ben memnunum listede de yok

Hocam ilçe ve fiyat verebilir misiniz acaba ? Malum fiyatlar ilçeye göre bile değişiklik gösterebiliyor.

Mamak ve Esat Şubelerinden alıyorum
    ikisinde de sabit 5,5 TL

daha önce aydınlıkevlerde iken Üçyıldız Kavacık Su kullanmıştım ondanda çok memnundum

şu an Javsu içiyorum beş para etmez çeşme suyu gibi tatsız bir su...

bu arada insanımızda garip bir algı var,listede adı geçmeyen su neye göre kime göre temiz oluyor,teste giren bütün su markaları şeklinde bir açıklama olmadı ki? bu durumda Abant,Javsu,Seğmenler bunlar teste girdimi bakalım?

birde ne güzel demiş üstat insanlar neye inanmak isterlerse ona inanırlar diye bir hafta önce buzdağı ve kardelenin üretimini pis su nedeniyle durduran bakanlık bugün bu firmaları aklıyor siz şimdi kalkıp hangi akılla bu bakanlığın söylediğine inanabilirsiniz..?

suya şike karışmıştır artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 10 Ağustos 2012; 16:55:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

Saka'nın İstanbul fiyatı da mı 7 tl,fiyatını bulamadım.

geçen gün avrupa yakasın da bir şubeye sordum 7,5 lira dedi..
  • aslında bakanlığın açıklaması yetersiz,
    Deseki aşağıdaki markaları inceledik kusurlu olanlar bunlar dese, hangisi kusurlu hangisi kusursuz biliriz.
    şimdi herşey muallak, herşey muamma
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.