Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.107
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abrahamme

Bende özkaynak kullanıyorum. Bimden alıyorum. Hatta 5dk önce 10 tane 5lt lik pet şişeyi eve çıkardım halen terim soğumadı :)

Özkaynak güzel. Tadı yok. Zaten kaliteli suyun tadı olmaz :) Ben beğeniyorum. Tavsiye ederim.

10 tane iyiymiş ya. hem spor da olur.

tat durumu şöyle. kimi sular sert olur, acımtrak bir tat bırakır ağızda. kimisi de daha yumuşaktır, diğer sulara göre tatlı gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 8 Ağustos 2012; 19:24:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

PET ŞİŞE SULARINA YÜZDE 50 ZAM

Damacana skandalı patladı; vatandaş sudan uzaklaşınca fırsatçılar sahaya indi. Önce arıtma cihazı satanlar coştu, ardından damacana dışındaki litrelik sulara zam yapıldı...

LİTRELİK ŞİŞELER ZAMLANDI

Uzmanlar, arıtma cihazı satanlara karşı vatandaşın uyanık olmasını isterken, bunların birçoğunun suyu temizlemediği belirtildi. Arıtma cihazı satanlardan sonra şimdi de benzer bir oyun litrelik sularda ortaya çıktı. Damacanadan uzaklaşan vatandaş market ve bakkallarda satılan litrelik ve tek kullanımlık pet şişelerdeki sulardan kullanmaya başladı. Talebin arttığını gören fırsatçılar hemen yüzde 50'nin üzerinde zam yaptı. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı listede olmayan firmaların sularında da birden bire zamlı tarife uygulanmaya başladı. Daha önce 50-60 kuruş olan sular 1 liraya, 1.5 lira olan sular da 2 liraya çıktı. 10 litrelik sularda ise fiyat 4-5 liraya ulaştı. Vatandaşlar suyu almak zorunda olduklarını belirterek, yetkililerin bu fiyat değişimlerini kontrol etmelerini istiyor.

Damacanalardaki zehirli sularla ilgili haberlerin gündeme gelmesinden sonra ilginç olaylar yaşanıyor. Vatandaşın damacana sudan uzaklaşması, bazı uyanıklar için de fırsat oluyor. Damacanalarda mikrop bulunduğunu öğrenen vatandaşlar su tercihlerini değiştirdi. Sağlık Bakanlığı'nın da mikroplu su satan firma ve dolum tesislerinin isimlerini açıklamasıyla damacanaya olan talep bir anda bıçak gibi kesildi. Bir kısım vatandaş musluk suyunu kaynatarak içerken, bazıları da tek kullanımlık olduğu için litrelik sulardan satın almaya başladı. Vatandaşın paniğinden yararlanan bazı uyanıklar ise evleri tek tek telefonla arayarak arıtma cihazı satmaya çalıştı. Arıtma cihazı pazarlayanların sayısı arttı, fiyatlar da yükseldi.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/suya-damacana-zammi-/ekonomi/ekonomidetay/08.08.2012/1577995/default.htm

bim'den özkaynak almaya başladım. şimilik fiyatları uygun. dünün fiyatları:

5 lt 1.20 tl,
    1,5 lt 40 kr.

diğer marketlere gittiğimde fiyatları bir gözden geçireyim bakalım hangilerinin fiyatları uçurmuş.

Bim bu furyada zam yaparsa pet şişelere çok tepki alır sanırım. Özkaynak suları içimi nasıl ? Hangi yöreden geliyor?

Bende özkaynak kullanıyorum. Bimden alıyorum. Hatta 5dk önce 10 tane 5lt lik pet şişeyi eve çıkardım halen terim soğumadı :)

Özkaynak güzel. Tadı yok. Zaten kaliteli suyun tadı olmaz :) Ben beğeniyorum. Tavsiye ederim.

Güzel. Fakat bu kaliteli suda tat olmaz kanısı bana göre yanlış nerden biliyorum erikli 1.5 litre pet şişeyi içtiğimde sanki su değil de abı hayat içmiş gibi oluyorum. resmen ekşi desem değil ama böyle buruk ve ferahlatan bir tat var suda. Başka hiçbir suda bulamıyorum bu tadı ama işte 20 litresi de 20 tl ye geliyor pet şişelerinin, hele hele bu skandal sonrası artık el yakar erikli.

• sakarya sularından uzak duruyorum...
  • Ankaradaki BİM ler sırma su satıyor yahu,özkaynak'ın esamesi yok
  • ankara abant 19lt kaç para arkadaşlar.
    fiyata ve son olaylara göre saglıklı olan 19lt damacana ankara için hangileri var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

ankara abant 19lt kaç para arkadaşlar.
    fiyata ve son olaylara göre saglıklı olan 19lt damacana ankara için hangileri var ?

abant su 6 lira tadı da gayet güzel.
  • Saka su hakkında bilgisi olan var mı? Fiyatı nedir,tadı nasıldır vs ?
  • Ankara'da Saka 7 TL. Tadı Abant'a göre biraz sert, acımsı... Bazik ve kalsiyumu yüksek diye biraz bunu içelim bakalım, gençleşecek miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurshit

Ankara'da Saka 7 TL. Tadı Abant'a göre biraz sert, acımsı... Bazik ve kalsiyumu yüksek diye biraz bunu içelim bakalım, gençleşecek miyiz?

Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurshit

Ankara'da Saka 7 TL. Tadı Abant'a göre biraz sert, acımsı... Bazik ve kalsiyumu yüksek diye biraz bunu içelim bakalım, gençleşecek miyiz?

abanta göre acı ise saka herhalde biber suyu abant da acı bir su aslında.... siz birde uludağ sularını deneyin şerbet sanırsınız herhalde
  • Saka'nın İstanbul fiyatı da mı 7 tl,fiyatını bulamadım.
  • Erzurum Palandöken Desni Su tadı harika....
  • Bu Bim Ankarada neden özkaynak satmaz acaba...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz istanbulda hangi suyu alıp güvenerek içecez ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

10 tane iyiymiş ya. hem spor da olur.

tat durumu şöyle. kimi sular sert olur, acımtrak bir tat bırakır ağızda. kimisi de daha yumuşaktır, diğer sulara göre tatlı gelir.

Yok sert değil. Hatta çok yumuşak. hiç ph değerini okumadım. Aklımada gelmedi açıkcası ama sert su değil yani. Tat olayına gelince, içtikten sonra ağzında öyle acı eşki buruk bir tat bırakmıyor. Yani hiç tadı yok. Normalde benim dilim çok keskindir. En ufak tadları ayırt ederim yemeklerde vs. Ama dediğim gibi bu suda hiç bir tat yok :) Mesela hamidiye içtiğimde çok çok azda olsa musluk suyu tadı alıyorum :) Ama bunda almıyorum o tadı.

• dün nestle purlife 1.5 litre şişe aldım tadını merak ettigimden, orucumu o suyla açtım, çok kötü geldi tadı bana.

geneldede tadı böylemi buluyor herkes acaba. içen kullananlar yorum yazsın ltf.
  • Pursu 4.50 tl

Dun kistastan alisveris yaptik 1 su bedava verdiler 3 suda %50 indirimli

Ben pek tadini begenmedim acikcasi

• Pınar su ile anlaştık 3 ev + dükkan 5.5 Tl
  • merhaba arkadaşlar istanbulda 19litrelik cam damacana satan yer var mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmustafa06

quote:

Orijinalden alıntı: serdarkalkan

Arkadaşlar özellikle Ankara'da satış yapan firmaların olmaması ilginç değil mi?

ben de dikkat ettim Ankara firması yok sanki
    acaba denetim olmadı mı ?

Ankara'da Canpınar damacana bayiliğim var ve denetimler yapıldı,örnekler alındı.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.