Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.106
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da dağıtılan HAMİDİYE SU için tad olarak mükemmel diyebilirim.

Dolum yeri: SAKARYA yazıyor.
  • Bu su olayı patlak vermeden önce Hamidiye içiyordum. Sonra damacana olayını bıraktım.

BIM den 5 LT lik 4 tane ozkaynak alıyorum. 20 Lt si 4,80 TL ye denk geliyor.
    Bizim burada bir market var. Markette 19 Lt lik bir su satılıyor. Adını hiç duymamıştım. "Çamlı Beldeki gözeler Kayışdağı Su" Evet adı biraz uzun :) Ama merak ettim web siteleri filan mevcut. Ama su nasıldır onu bilmiyorum. Fiyatıda çok uygun. Damacana değil. 19 Litrelik pet şişe. Fiyatıda 3,50 TL. Ama dediğim gibi hiç içmedim. bilmiyorum. En baba firmalarda bile pislik çıkınca artık 40 defa düşünüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrahamme -- 6 Ağustos 2012; 18:59:54 >
  • Erikli de 1-2 yerde sağlıksız çıkmış !!! Ama neden sadece o yerler de ? Ne içilecek lan..İçmiyorum ben su falan
  • bizim burdaki BİM de Saka ve İdeal satılıyordu rezaletten sonra bugün baktım bu markaları kaldırıp yerine 114 lük listede adı geçen Sırmayı koymuşlar değişen birşey yok yani

Özkaynak burdaki Bimlerde hiç görmedim zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

bizim burdaki BİM de Saka ve İdeal satılıyordu rezaletten sonra bugün baktım bu markaları kaldırıp yerine 114 lük listede adı geçen Sırmayı koymuşlar değişen birşey yok yani

Özkaynak burdaki Bimlerde hiç görmedim zaten

Sırma 3 bayisi listede çıktı.

Bu arada Metrodaki Rioba suda 4,50 TL sanırım 19 litrelik pet. Rioba Metronun markasıymış ama hiç bilgi bulamadım hakkında. Kullanan varmıdır.
  • 114'lük listede bazı iller hiç yok. acaba bazı illerde yapılan denetlemeler listeye yansıtılmadı mı? veya o illerde denetleme yapılmadı mı?
    ayrıca üretim tesisinde temiz çıkan su markasının bayide kötü çıkmasını anlayamıyorum.. mesela Erikli'nin beş farklı ildeki numunelerinde sorun çıkmış.. , üretim yerinde doldurulup ağzı kapatılan ve bantlanan damacananın suyu, bayi de nasıl bozulur?
  • Dr Öz Show - Arıtılmış Içme Suyundaki Tehlike
    Vidivodo
    Dr Öz Show - Arıtılmış Içme Suyundaki Tehlike İzle | Vidivodo
    http://www.vidivodo.com/video/dr-oz-show-aritilmis-icme-suyundaki-tehlike/890355

http://www.assu.com.tr/ assu kullanan varmı nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

114'lük listede bazı iller hiç yok. acaba bazı illerde yapılan denetlemeler listeye yansıtılmadı mı? veya o illerde denetleme yapılmadı mı?
    ayrıca üretim tesisinde temiz çıkan su markasının bayide kötü çıkmasını anlayamıyorum.. mesela Erikli'nin beş farklı ildeki numunelerinde sorun çıkmış.. , üretim yerinde doldurulup ağzı kapatılan ve bantlanan damacananın suyu, bayi de nasıl bozulur?

güneşe konuluyor. çok şahit oldum. bunu büyük çoğunlğu yapıyor aslında.
    su birkaç saat içinde tüm özelliğini yitirir güneşe konduğunda. ki bu sular damacana gibi kimyasal bir madde içerisinde olunca düşünün artık olacakları.

• O zmn su içmeyelim bol bol karpuz kavun..Kışın ne yaparız bilmem..Gazoz içeriz, uludag efsane gazoz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pet Şişenin Altındaki Numaraya Dikkat

Elmacık su 5 lt pet şişenin altınta yazan numarası 2
    2x5 10lt aldım güzel su suda tad yok içilebilir fiyatı pahalı 3.60 tl

Sırma su 5lt pet şişenin altınta yazan numarası 1
    erikli sudan sonra sırma suyu kullanıyorum içibilir güzel su fiyatı uygun 2x 5 lt 10 lt 2.50

http://www.rosuaritm...nlami-nedir.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 6 Ağustos 2012; 23:54:57 >

• Pursu aldim onunda tadi elmacik gibi sert geldi bana

Erikliye devam

Yada bms' den aritma alicam onuda hanim istemiyor suzuz kaldik

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Pursu aldim onunda tadi elmacik gibi sert geldi bana

Erikliye devam

hocam pınar ın adı listede yok. birde onu deneyin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Pursu aldim onunda tadi elmacik gibi sert geldi bana

Erikliye devam

hocam pınar ın adı listede yok. birde onu deneyin bence

Cok kotu tadi var saka gibi ayni

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• BPA'sız damacana olayına Taşkesen su da girmiş.

Kullanan, içen var mıdır?
  • 2-3 firma daha BPA sız damacana olayına girse giderleri de istemese de girmek zorunda kalacaklar. bizlere düşen görev su firmalarının 444 lü numaralarını arayıp damacanalarının BPA içerip içermediğini sorarak taciz etmek
  • kanal 24 te izlediğim bir programda konuşmacılardan biri altta yazan numaralardan sadece 5 numaranın (pp) güvenli olduğunu, bpa sızda tek bir marka dışında olmadığını (elmacık suyu) söylemişti. Cam damacananın en iyisi olduğunu belirtmişti.

Abant premium cam damacana suyu aldım, elemanın söylediğine göre piyasadaki tek cam damacanaymış. Diğer plastik damacanaların pompası cam damacanaya olmuyormuş (denedim hakikaten olmadı). depozito+koruma sepeti+pompası+su 85 liraya geldi. Her su değişimi 15 tl oluyormuş.

Ben ters ozmos değil standart su arıtma kullanıyorum (eski tip ihlas markalı). Arıtılmış suyu cam damacanada biriktirip iki ayda bir cam damacanayı değiştirmeyi düşünüyorum.

İzlediğim o programda ters ozmosu hiç tavsiye etmediler. Onun yerine musluk suyu bile daha iyi demeye getirdiler (Mineralsizlik ve iyon? nedeniyle). Ama apartmanın tesisatı bizimki gibi plastik değil eski demir tesisatsa arıtma şart oluyor. Kullandığım arıtmanın özellikle ön arıtması benim için çok önemli. Altı ayda bir değiştiriyorum ve 10 lira gibi fiyatı var. Değiştirmek için açtığımdaysa içinden kahverengi paslı su çıkıyor. Eğer arıtma olmasa farkında olmadan bu paslı suyu içmiş olacaktık. O yüzden tesisatınız eskiyse direk musluktan su içmenizi tavsiye etmem.

• Kütahyada su kaynakları oldukça fazladır. Heryerde çeşme var şarıl şarıl su akar. Sular oldukça temizdir. Bizim buranın bi firması var Türkmensu. Her şehirde birkaç bayisi var. Bi deneyin isterseniz arkadaşlar..

http://www.turkmensu.com.tr/

• quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC
    bu sudan içtim sert geldi bana erikli nestle gibi değil.

değişik marka suları denemeyi seviyorum.... bu zamana kadar çok değişik sular aldım ve içtim.....
    bolu yöresine ait 4 değişik suya son dönemde abantsu premium ve taşkesti cam damacana sularını da ekledim....
    benim tat anlayışım ve zevkime göre bolu bölgesi suları içimi keyifli sular değil....sert ve biraz acımsı bir tada sahipler....
    ancak bursa uludağ sularını da bilirim..... özellikle kestel beldesi suları harikadır... tadı ve içimi çok güzeldir....
    tat ve içim keyfi konusunda bursa uludağ suları bolu sularından kat be kat daha iyidir...
    bursa uludağ sularına alışan bolu sularını asla sevmez....

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

BPA'sız damacana olayına Taşkesen su da girmiş.

Kullanan, içen var mıdır?

taşkesti sudan bahsediyorsunuz herhalde?
    5 ve 8 litrelik depozitolu cam damacanalarından kullandım
    ancak tüm bolu suları gibi sert ve biraz acımsı bir tada sahip
    uludağ suları gibi lezzetli ve içimi keyifli değil.....
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.