Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.105
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

yaygara yapıyorlar da kimsede demiyor ki lan arkadaş siz bu millete kaç yıl bu lağımlı suları içirdiniz bunun hesabını kim verecek diye..aslında millet olarak tazminat davaları açılması lazım bu firmalara

evet evrupada amerikada olsa feci tazminatlar öderler

Bu forumdan da dava açan olmazsa, hiç kimse dava açmaz!

• Su fabrikalarına şok!

Damacana Su Fırsatları (19lt.)

Sakarya'da 6 markanın damacana su üretimi durduruldu. İki firma karar itiraz etti. İşte o isimler...

Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı'nın Cuma günü açıkladığı damacana su raporu sonrasında Sakarya'da bulunan 6 su fabrikasında damaca su üretimini, bakanlığın kararını tebliĞ ederek durdurdu.

Bu karar kapsamında Sapanca'da 4, Geyve ve Hendek'te bulunan 2 su fabrikasında damacana su üretim yapılamayacak.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Doktor Aydın Erdoğan ve uzmanlar bugün sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından sularının kirli olduğu açıklanan firmalara bakanlık tarafından gönderilen kararı tebliğ etti.

Üretim tesislerine giden Halk Sağlığı ekipleri damacana su üretimi durdurdular. Bu kapsamda Sapanca İlçesinde bulunan Hünkar, Revan, EDK Lara, Hazar Vox Nida, Hendek'te bulunan Kardelen ve Geyve'de bulunan Buzdağı markasıyla üretim yapan firmalar, bakanlığın ikinci emrine kadar damacana su üretimi yapamayacak.

Halk Sağlığı ekiplerinin üretimi durdurma kararı tebliğ edilirken bazı fabrikaların Sağlık Bakanlığının Cuma günü yaptığı açıklamadan sonra damacana su üretimlerini kendileri durdurup çalışanlara da izin verdikleri belirtildi.

2 FİRMADAN İTİRAZ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan listede yer alan Hendek İlçesi'nde bulunan 'Kardelen' markasıyla üretim yapan firma ile Geyve İlçesi'nde 'Buzdağı' markasıyla üretim yapan firma yetkilileri Sağlık Bakanlığı'nın kararına itiraz etti.

Bu itiraz üzerine Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri fabrikaların üretim noktalarından ikinci kez su numuneleri alarak incelenmek üzere Ankara'ya gönderdi.

Diğer 4 su fabrikasının ise haftasonu temizlik strerilizasyon sonrasında, bakanlığın su numunesi almasını isteyecekleri belirtildi.

'KARAR SADECE DAMACANA İÇİN'

Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürü Doktor Aydın Erdoğan, Sağlık Bakanlığının kararının sadece damacana su üretimini kapsadığını belirterek şöyle dedi:

"Sağlık Bakanlığımızın kararı sadece damacana su üretimini kapsıyor. Su firmalarının diğer ürünlerinde bir sorun yok. Bunun altını çizmemiz gerekiyor. Bakanlığın kararı sonrasında bu su fabrikalarına, damacana su üretimlerini durdurmaları için kararı tebliğ ettik."

Sakarya'da Sapanca, Hendek Geyve İlçeleri'nde toplam 28 su fabrikası bulunuyor. Çeşitli markalarda üretim yapan su fabrikalarının, Türkiye'nin hazır içme suyunun yüzde 50'sini karşıladığı belirtiliyor.

Habertürkwww.haberturk.com
    Su fabrikalarına şok!
    http://www.haberturk.com/saglik/haber/765303-su-fabrikalarina-sok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 5 Ağustos 2012; 18:26:50 >

• İZLEYİN ==>
  • 2011 den bir yazi (Fatih Altaylı)

www.haberturk.com
    HABERTÜRK - TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İNTERNET GAZETESİ
    http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/668298-pet-siselerden-kurtulun
  • yuh yav, buzdağına bak
    iyiki 6ay önce arıtma cihazımı almışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escapetolife

2011 den bir yazi (Fatih Altaylı)

www.haberturk.com

hocam iyi hoş cam şişeye dönelim dönmesine de ama çakallar orada da yolu tutmuş, su cam damacanaya girdi diye fiyatı 12 TL olur mu?
    yahu bizim memlekette her köşe de bir soyguncu var, kendimizi iyi kollamamız gerekiyor artık..... aman dikkat

• tamam pet şişeler de sorunlu. içmeyelim.

cam şişelerde su almak bir aile için hiç pratik değil.

güvenilir sayılan markalardan cam damacana talep etsek ekonomik açıdan herkesin gücü yetmeyecek.

çeşme suyu içelim desek her yerde aynı kalitede değil. örneğin ankaradaki su alüminyumlu çıktı. su güzel olsa bile bina depoları ya da tesisatlar sorunlu olduğundan içilemiyor.

altında arabası olan temiz kaynak sularına gidip bidonlara doldurabiliyor. e bu da herkesin yapabileceği bir şey değil.

arıtma cihazlarını bir alternatif olarak görmüyorum bile.

peki herkese hitap edecek olan çözüm nedir? var mı bir fikri olan?
  • bugün posta gazetesinde teneke kutuda su satan bir firmanın reklamı vardı. aynı peynir tenekesi gibi laklı teneke kutuya dolum yapmışlar. bence cama çok iyi bir alternatif.
    bu markayı bilen yada posta gazetesi olan bakabilir mi?
    cam damacana isteyenler için abant suyun 19 lt cam damacanası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadr35 -- 5 Ağustos 2012; 19:12:33 >
  • Damacanalar 50 kullanımlık olmalı diyorlar sanırım. Evde baktım üretim tarihlerine damacanaların, biri 2006 temmuz, diğeri 2009 temmuz. Bunlar kaç 50 kere kullanıldı kim bilir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

hocam iyi hoş cam şişeye dönelim dönmesine de ama çakallar orada da yolu tutmuş, su cam damacanaya girdi diye fiyatı 12 TL olur mu?
    yahu bizim memlekette her köşe de bir soyguncu var, kendimizi iyi kollamamız gerekiyor artık..... aman dikkat

Artık göz göre göre soygunculuk başladı. Sadece sularda değil ülkemizdeki herşey olması gerekenden daha pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: Escapetolife

2011 den bir yazi (Fatih Altaylı)

www.haberturk.com

12 lira yapmanın espirisi nedir anlamadım hakkaten.

tamam depozitosunu al kaç para alacaksan da fiyatını neden yüksek yapıyorsun.

acaba taşırken ki kırılma risklerini de mi tüketiciye yüklemek istiyorlar.

anlayamadım.

• en önemli gider nakliyat. tır ve kamyonlar taşıdıkları ağırlışa göre trafiğe çıkabilirler. böyle olunca aynı tır -atıyorum- 1000 adet plastik damacana taşırken aynı ağırlığa karşılık gelen 200 damacana taşıyabilir gibi..
  • su arıtma cihazından bir tane almayı ciddi ciddi düşünüyorum artık, bu böyle olmayacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

tamam pet şişeler de sorunlu. içmeyelim.

cam şişelerde su almak bir aile için hiç pratik değil.

güvenilir sayılan markalardan cam damacana talep etsek ekonomik açıdan herkesin gücü yetmeyecek.

çeşme suyu içelim desek her yerde aynı kalitede değil. örneğin ankaradaki su alüminyumlu çıktı. su güzel olsa bile bina depoları ya da tesisatlar sorunlu olduğundan içilemiyor.

altında arabası olan temiz kaynak sularına gidip bidonlara doldurabiliyor. e bu da herkesin yapabileceği bir şey değil.

arıtma cihazlarını bir alternatif olarak görmüyorum bile.

peki herkese hitap edecek olan çözüm nedir? var mı bir fikri olan?

Şehir suları içilebilecek kalitede olacak arkadaşım. En büyük çözüm bu. Bazı şehirlerde eminim içiliyordur. Kahramanmaraş'ta şehir suyu gayet temiz ve içilebiliyor. Bunun yanında biz 1.5 ltsu alıyoruz. 12 adet 4 lira. En temizi ohhh.

Muğlaya gidiyoruz 50 bin nüfusu var her daim yağmur yağıyor. Dünyanın belki en temiz yer altı sularına sahip gel gelelim hortlak belediye kanalizasyonu bile bu sene bitirmeye çalışıyor. Yahu kyk dayken sağlık bakanlığından memurlar gelmiş suyu analiz etmişlerdi. Çocuklar çok muhtaç olmadıkça bu suyla yıkanmasınlar demişlerdi. O derece mikrop akıyor sulardan.

Arıtma cihazlarını alternatif olarak neden görmüyorsunuz? Gayet temiz oluyor suyu. Tadıda gerçekten mükemmel oluyor. Ben beğeniyorum. Bellli sürelerde filtreleri temizlendiğinde o pisliği görünce şebeke suyunun pisliği ortaya çıkıyor zaten...

• Damacana muhabbeti çıktıgından beri pet şişe ile su alıyorum...Ancak bugüne kadar bir Atasözün anlamını iyice idrak ettim.
    Taşıma su ile değirmen dönmez...!!!
    Musluk suyu iyi diyorlar (İstanbul)... Ama çamur gibi aktığı günleri de biliyorum, ya da damacana almayıp musluk suyu ile idare ettiğimizde tesadüf ya da değil hasta olmamızı da...
    bu iş nasıl olacak? su arıtma yöntemlerine hep itici gözle bakmışımdır?
  • Damacana Skandalında Çare Bulundu

Damacana skandalından sonra harekete geçen Sağlık Bakanlığı; damacanaların çok kullanılmasını önlemek için firmalarla hologramlı çipli sistemi görüşüyor.

Sağlık Bakanlığı, damacana suda kirlilik ve mikrop sıkıntısı aşmak için çipli takip uygulaması başlatıyor.

Bakanlık yetkilileri, dünyada ilk kez uygulanacak olan damacanalara çip takılma işlemi için Su ve Yazılım firmalarıyla masaya oturdu. Su firmalarının da kabul ettiği sistem üzerinde çalışma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aksoy, damacana su denetimlerinin kaynağında herhangi bir sıkıntı olmadığını, firmaların denetimlerinin satış miktarlarına göre değiştiğini söyledi. Çok satış yapan firmaların denetimlerinin her hafta yapıldığına dikkat çeken Aksoy, "Su numunelerini firmalar yapmıyor. Bizim denetmenlerimiz gidiyor kaynaktan suyu alıyor ve 2 numuneyi mühürlüyor. Mühürlenen numunelerden biri firmaya kalıyor diğeri bakanlık laboratuarlarına getiriliyor. Mühürlenen numuneyi firma yetkilisinin bakanlığa getirmiş olması hiçbirşeyi değiştirmez. Barkodlu mühürlü numune açılamaz, değiştirilemez. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim denetleme şeklimiz, usulümüz ya da denetim sıklımıza ilişkin bir sıkıntımız yok. İlgili yönetmelik AB mevzuatı çerçevesinde işliyor" dedi.

SIKINTI DAĞITIMDA

Bugüne kadar denetimlerde su firmalarının kaynağında hiçbir sorun çıkmadığının altını çizen Aksoy, denetimlerin rutin dışında hastanelere gelen hasta durumu, salgın, afet gibi durumlarda özel denetime dönüştüğünü söyledi. Kaynakta sıkıntının çıkmasının önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, dolum ve dağıtım aşamasının önemine dikkat çekti. Dağıtım aşamasındaki suların da analizlerinin yapıldığını ancak bir damacananın kaç kez doldur boşalt yaparak dağıtıldığını ne firmanın ne de bakanlığın şu anki sistemde bilme ihtimalinin olmadığını kaydetti. Bu sorunun çözümü için yazılım ve su firmalarıyla bir araya gelerek çipli sistem üzerinde görüştüklerini belirten Aksoy şunları kaydetti: "Su firmalarıyla anlaştık. Damacanalara maliyeti makul derecede artıracak çip takılacak. Hologramlı çip. Bunun için sistem kurulacak. Ancak her firmanın mevcut damacanalarına çip takılabilecek mi yoksa yeni damacanalar mı üretilmesi gerekecek bunun üzerinde çalışıyoruz. Eğer yeni damacana üretilmesi gerekirse o zaman sistemin kurulması biraz zaman ve maliyet alabilir."

50-55 KEZ KULLANILMALI

Aksoy, Türkiye'de bir milyon ailenin damacanadan su içtiğini kaydederek, damacanaların ortalama en fazla 50-55 kez kullanılması gerektiğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise su üretim ve satış noktalarından alınan numunelerin değiştirilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Kamuoyundaki hassasiyet nedeniyle sonuçlarını açıkladığımız damacana suyu denetimleri, yıllardır devam eden uygulamalardır. Bu denetimler Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uygun ve dünya uygulamalarına paralel kriterlerle sürdürülmektedir. Damacana sular Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nca 365 gün denetlenmektedir. Tesis ve piyasa denetimlerinde şu hususlara dikkat edilmektedir:

- Tesis hijyenik şartlarda faaliyet gösteriyor mu?
    - Başka bir suya ait kaplar kullanılıyor mu?
    - Yıkama ve durulama ünitesi nasıl? Yıkama suyunda izinsiz ürünler kullanılıyor mu?
    - Tesise ait laboratuvarda eksiklikler var mı? Analizler düzenli yapılıyor mu? Sonuçları nedir?
    - Ambalajlarda kullanılan etiketler uygun mu? Tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı bilgi ve sembollere yer verilmiş mi? Ruhsatta belirtilen formatta mı?
    - Kapak üzerinde emniyet bandı kullanılıyor mu?
    - Personel hijyen kurallarına uyuyor mu?
    - İzinli suya niteliği dışında su katılıyor mu?
    - İzinsiz kaynak ilavesi var mı?
    - Ürünler hijyenik koşullara uygun taşınıyor mu?
    - Suların depolanma koşulları nasıl?
    - Satış koşulları nasıl?

http://www.haber365.com/Haber/Damacana_Skandalinda_Care_Bulundu/

• Peki İstanbulda kaynağından doldurabileceğimiz suların listesini bilen arkadaşlar paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifnihat

Peki İstanbulda kaynağından doldurabileceğimiz suların listesini bilen arkadaşlar paylaşabilir mi?

istanbulda kaynağından doldurulacak sulrın laboratuar analizi var mı ki bu kadar rahat soruyorsunuz?

körlemesine birileri "şu kaynak suyu çok iyi biz doldurup içiyoruz her zaman, bişey olmuyor" diyecek, siz de ona uyacaksanız eğer; bence çeşme suyu için daha güvendesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

quote:

Orijinalden alıntı: arifnihat

Peki İstanbulda kaynağından doldurabileceğimiz suların listesini bilen arkadaşlar paylaşabilir mi?

istanbulda kaynağından doldurulacak sulrın laboratuar analizi var mı ki bu kadar rahat soruyorsunuz?

körlemesine birileri "şu kaynak suyu çok iyi biz doldurup içiyoruz her zaman, bişey olmuyor" diyecek, siz de ona uyacaksanız eğer; bence çeşme suyu için daha güvendesiniz.

Tabiki de hayır fakat en azından alternatif oluşturması açısından elimizde bir liste olmalı. Bu forum sayesinde bizler belki tanıdıklarımız vasıtasıyla veya gerekli yerlere başvurularda bulunulup bu suların da analizden geçmesini sağlayabiliriz.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.