Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
816.106
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arifnihat

quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

quote:

Peki İstanbulda kaynağından doldurabileceğimiz suların listesini bilen arkadaşlar paylaşabilir mi?

istanbulda kaynağından doldurulacak sulrın laboratuar analizi var mı ki bu kadar rahat soruyorsunuz?

körlemesine birileri "şu kaynak suyu çok iyi biz doldurup içiyoruz her zaman, bişey olmuyor" diyecek, siz de ona uyacaksanız eğer; bence çeşme suyu için daha güvendesiniz.

Tabiki de hayır fakat en azından alternatif oluşturması açısından elimizde bir liste olmalı. Bu forum sayesinde bizler belki tanıdıklarımız vasıtasıyla veya gerekli yerlere başvurularda bulunulup bu suların da analizden geçmesini sağlayabiliriz.

arkadaşın da dediği gibi çoğu halk dolum yeri kulaktan dolma bilgilerle analiz yaptırmış sayılıyor.

kime sorsanız bundan temizi yoktur. biz senelerdir içiyoruz derler. bizim de kullandığımız oldu ama ne kadar güvenilir takdir sizin.

ben size bir kaç örnek vereyim.

ümraniye, dudullu da çırçır var.

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

quote:

quote:

Peki İstanbulda kaynağından doldurabileceğimiz suların listesini bilen arkadaşlar paylaşabilir mi?

istanbulda kaynağından doldurulacak sulrın laboratuar analizi var mı ki bu kadar rahat soruyorsunuz?

körlemesine birileri "şu kaynak suyu çok iyi biz doldurup içiyoruz her zaman, bişey olmuyor" diyecek, siz de ona uyacaksanız eğer; bence çeşme suyu için daha güvendesiniz.

Tabiki de hayır fakat en azından alternatif oluşturması açısından elimizde bir liste olmalı. Bu forum sayesinde bizler belki tanıdıklarımız vasıtasıyla veya gerekli yerlere başvurularda bulunulup bu suların da analizden geçmesini sağlayabiliriz.

arkadaşın da dediği gibi çoğu halk dolum yeri kulaktan dolma bilgilerle analiz yaptırmış sayılıyor.

kime sorsanız bundan temizi yoktur. biz senelerdir içiyoruz derler. bizim de kullandığımız oldu ama ne kadar güvenilir takdir sizin.

ben size bir kaç örnek vereyim.

ümraniye, dudullu da çırçır var.

sehir içinde çeşmeden akan hiç bir su güvenli değil..... şehrin eski altyapısından ötürü sulara lağım karışıyor, çöp suyu karışıyor veya en iyi ihtimal çamur karışıyor...... taaa tepelerde olmasına rağmen yakasık suyuna lağım suyu karışıyordu, onu hallettik dediler ardından ortaya çıktı ki yakacık çöplerinin suyu karışmaya başlamış... bunun gibi daha birçok örnek bilirim....yani Türkiye'deki gibi çok kötü bir şehircilik anlayışı ve altyapısı olan ülkede şehir suları güvenli değildir....

şehir dışına kirlenmeden uzak su kaynaklarının da her zaman kimyasal analizi aynı olmaz.....kimi zaman insan sağlığı için zararlı mineraller artış gösterebilir.... dağ tepe doğa diyip her suyuda içmeyin....başınız belaya girebilir.....

su konusunda çok iyi bir sürekli denetim ve sürekli analizlere ihtiyaç var....5 senede bir yapılan su analizleri ve yarım yamalak denetimler ile bu iş yürümez.... para babalarına memleketi peşkeş çekenler bu ülkeyi yönettikçe adam olma şansımız çok düşük....cebi dolu olan ve parayı bastıran halka ne isterse yedirip içiriyor......ne yazıkki...

• http://www.elmaciksu.com.tr/
    7/24 TV reklam yapıyorlar. Krizi fırsata mı cevirmek istiyorlar yoksa hakikatten iyi firma mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tobin Bell

http://www.elmaciksu.com.tr/
    7/24 TV reklam yapıyorlar. Krizi fırsata mı cevirmek istiyorlar yoksa hakikatten iyi firma mı?

hocam elmacık su sektöre yeni giren bir firma iyimi kötümü oldugunu zaman belirleyecek. şimdiden bir şey söylemek zor. Atatürk orman çiftliği ve polis vakfına ait firma. damacanaları bpa içermemesi nedeni ile şu an çok talep görüyorlar sipariş tesliminde şu an için iyi degiller. ben ankara eçiören de oturuyorum siparişim 1 günde geldi. teslimat olayını düzeltirler ise zamanla daha iyi olur. su olarak mineral içeriği yüksek (saka su gibi mesela) bu nedenle erikli, koru su gibi yumuşak suları içmekten hoşlanıyorsanız bu suyu sevmezsiniz. en iyisi 1.5 litrelik olan boyutundan alın (migroslarda var) deneyin bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Tobin Bell

http://www.elmaciksu.com.tr/

hocam elmacık su sektöre yeni giren bir firma iyimi kötümü oldugunu zaman belirleyecek. şimdiden bir şey söylemek zor. Atatürk orman çiftliği ve polis vakfına ait firma. damacanaları bpa içermemesi nedeni ile şu an çok talep görüyorlar sipariş tesliminde şu an için iyi degiller. ben ankara eçiören de oturuyorum siparişim 1 günde geldi. teslimat olayını düzeltirler ise zamanla daha iyi olur. su olarak mineral içeriği yüksek (saka su gibi mesela) bu nedenle erikli, koru su gibi yumuşak suları içmekten hoşlanıyorsanız bu suyu sevmezsiniz. en iyisi 1.5 litrelik olan boyutundan alın (migroslarda var) deneyin bir.

bu sudan içtim sert geldi bana erikli nestle gibi değil.

• Arkadaşlar bu bpa meselesinde bizler ne kadar bilinçlenip BPA lı damacanalara hayır dersek firmalar o kadar sıkışacaklar.
    Elmacık bpa 'sız damacana çıkarmışsa diğer firmalar da yapabilir bunu. ELlerindeki mevcut 100 binlerce damacanayı çöpe atacaklar tabiki, bu da zorlarına gidecektir. Şu an benim su aldığım bayi damacana suyun yanındaki hediyeleri 2 ye çıkardı :D , ben inadına pet istiyordum ki onuda pahalı diye almıyorum artık. kipadaki su sanırım gürpınar üretiyor, 19 litre 3.5 tl tadı fena değil, gürpınar baktığım kadarıyla ilan edilenler arasında da değil. bir süre bu şekilde idare edicez .

Dediğiniz de doğru, her ne kadar çeşme suyu için deniyorsa da burası Türkiye...
  • Ben Erikli'den vazgeçmiyorum..Erikli de cam damacana satmıyor, o yüzden 5 lt cam damacana aldım plastik damacana'daki suyu oraya boşaltıyorum orada muhafaza ediyorum...

Yalnız şyle birşey buldum şimdi ; Soru: Damacana suyu, cam şişe veya testi gibi kaplara aktarılmalı mıdır?
    Yanıt: Hayır. Damacana ambalajlar kapağı açılana kadar hiçbir bakteri içermezler. Başka kaba aktarırken su, ortam havasından bakteri kapacaktır. Ayrıca kullanılacak kabın damacana ambalaj gibi steril ve hijyenik olması mümkün değildir.

ulen herkes farklı birşey diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 6 Ağustos 2012; 13:48:29 >
  • quote:

Arkadaşlar bu bpa meselesinde bizler ne kadar bilinçlenip BPA lı damacanalara hayır dersek firmalar o kadar sıkışacaklar.
    Elmacık bpa 'sız damacana çıkarmışsa diğer firmalar da yapabilir bunu. ELlerindeki mevcut 100 binlerce damacanayı çöpe atacaklar tabiki, bu da zorlarına gidecektir. Şu an benim su aldığım bayi damacana suyun yanındaki hediyeleri 2 ye çıkardı :D , ben inadına pet istiyordum ki onuda pahalı diye almıyorum artık. kipadaki su sanırım gürpınar üretiyor, 19 litre 3.5 tl tadı fena değil, gürpınar baktığım kadarıyla ilan edilenler arasında da değil. bir süre bu şekilde idare edicez .

Dediğiniz de doğru, her ne kadar çeşme suyu için deniyorsa da burası Türkiye...

hocam nasıl baktın, gürpınarın adı 114 lük listede geçiyor

bu arada şu elmacık suyun damacanası bpa sız olsa ne yazar,krizi fırsata çevirme peşindeler bence de,yalnız onlarda Sakarya hendekte dolum yapıyorlar..Hendeği bilenler oranın yerleşim yeri ve çukurun içi olduğunu bilirler bana göre bunca rezaletten sonra Sakarya'nın hiçbir suyu içilmez artık.
    dahası Sağlık Bakanlığı Elmacık ve Hamidiye firmalarından numune aldımı acaba bunları kimse bilmiyor...

Forumda önceki sayfalarda bir arkadaş demişti Hamidiyenin dolum kaynağını bildiğimden kesinlikle içmem diyordu..

bazı arkadaşlar konuyu sondan okuyunca bazı şeylerden haberleride olmuyor haliyle, şu konuyu geriye doğru okuyun vakit buldukça, birşey kaybetmessiniz

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ben Erikli'den vazgeçmiyorum..Erikli de cam damacana satmıyor, o yüzden 5 lt cam damacana aldım plastik damacana'daki suyu oraya boşaltıyorum orada muhafaza ediyorum...

Yalnız şyle birşey buldum şimdi ; Soru: Damacana suyu, cam şişe veya testi gibi kaplara aktarılmalı mıdır?
    Yanıt: Hayır. Damacana ambalajlar kapağı açılana kadar hiçbir bakteri içermezler. Başka kaba aktarırken su, ortam havasından bakteri kapacaktır. Ayrıca kullanılacak kabın damacana ambalaj gibi steril ve hijyenik olması mümkün değildir.

bunu diyen Ankara Üniversitesinden bir profesör olması lazım değil mi?googledan bulmuştum bende yalnız hocam salla o profesörü ona bakarsan damacanada sağlıklı diyor,bu kadar saçma sapan yorumlar görmemiştim
    tam benim düşündüğüm şeyi yapmışsın 5 lt cam damacanayı kaça aldın acaba çok pahalı onlarda yahu
    birde şu var pet şişede zehirlenip kanser olmaktansa petten cama aktarırken o esnada bekleyen bakterilere kapımız açıktır
    zaten o kadar ince düşündükten sonra kaynağından direk cama doldurulan su bulmamız lazım..bir firma buldum 8 litrelik kaynağından direk cama dolduruyormuş, damacana depozitosuda diğerlerine göre uygun geldi detayları öğrenirsem paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 6 Ağustos 2012; 14:22:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ben Erikli'den vazgeçmiyorum..Erikli de cam damacana satmıyor, o yüzden 5 lt cam damacana aldım plastik damacana'daki suyu oraya boşaltıyorum orada muhafaza ediyorum...

dogru söylemişler ama eksik olmuş biraz, ev ortamında sizin o kabı streril etmeniz mümkün degil. ama evdeki damacalarda açıldıktan sonra sterillikleri bozuluyor zaten. bu nedenle evde açılmış damacana sterildir demek de mümkün degil. ya aslında en iyisi 5 lt lik pet su kulanmak galiba.

• 15 lira gibi birşey idi nereden aldım hatırlamıyorum..
    Madem ki damacana kapağı açılana dek pek birşey olmuyor ? Serin yerde saklandığı zaman..Eee o zaman direk cam damacana alamıyorsak ne bileyim pek doldur boşalta gerek yok gibi ?
  • Biz çocukken Niksar su vardı cam şişelerde. Alttaki marketten, mandıralardan alırdık. Sürekli alıp tüketsen bile bir memur maaşına göre aylık masrafı devede kulaktı. Yağmur yağdı, böyle oldu.
  • vay be erikli bile b*klu su çıktı :)

buda tepkim olsun

Damacana Su Fırsatları (19lt.)
  • Biz bu son firmalar açıklanana kadar Alaçam içiyorduk malesef onunda ismi açıklandı Pınar su yaşam pınarım yada Hamidiye nasıldır acaba lezzeti hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_heat

Biz bu son firmalar açıklanana kadar Alaçam içiyorduk malesef onunda ismi açıklandı Pınar su yaşam pınarım yada Hamidiye nasıldır acaba lezzeti hakkında bilgi verebilir misiniz?

hocam pınar markasıda %100 dana eti adı altında piyasada çakma etler satıyordu ben o markayı hayatımdan sildim. Bu zamana kadar ofiste Pınar su alıyordum ama artık Hamideye suya geçtim.

Pınar 7,50tl... Hamidiye hem belediyenin hemde 6,25tl....

Tadı gayet hoş.

Erikli suya 9tl verene kadar 20tl kutusu kullan at 9tl.... 32 devlete de ihraç ediliyor. Çıkıpta kağıtlar geri dönüşümden yapılıyor felan demeyin. Ozaman bir çok şekerleme tabanı plastik ve kağıttan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boxor -- 6 Ağustos 2012; 15:44:08 >

• 114' lük listeye nerden ulaşabilirim arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionking42

114' lük listeye nerden ulaşabilirim arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

Orijinalden alıntı: lionking42

114' lük listeye nerden ulaşabilirim arkadaşlar?

http://www.thsk.gov.tr/tr/index.php/haberler/265-damacana-su-verileri-temmuz-2012-piyasa-denetim-raporu

Teşekkürler.

Çilek su kullanıyorum ve çok memnunum. Listede de çıkmamış. :)

Tavsiye ederim.

• ERİKLİ su benim için bitmiştir.

(Neymiş, üretim yerimizde sıkıntı yok ta depolamada taşımada bazı şeler çıkmış filan. Ben üğretim yerinden gelen duyuiçmiyorum ki kardeşim, bayindeki kötü suyu içiyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boxor

vay be erikli bile b*klu su çıktı :)

buda tepkim olsun

Damacana Su Fırsatları (19lt.)

tuvalet suyuna ayrı para içme suyuna ayrı para
    siz daha durun yakında havadan para isteyecekler
    durmak yok yola devam TC çökertene kadar devam nede olsa aartık ustayız..

• quote:

Orijinalden alıntı: by_heat

Biz bu son firmalar açıklanana kadar Alaçam içiyorduk malesef onunda ismi açıklandı Pınar su yaşam pınarım yada Hamidiye nasıldır acaba lezzeti hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hamidiyenin tadı çok kötü. Ayrıca dolum tesisi midir yoksa ne tesisi bilmiyorum ama bir tanesi tam zeytinburnundaki lağım akan yapay nehrin tam yanında. Her yere de otomatını kurmuşlar sadece onu sattırmaya çalışıyorlar, belediyenin diye. Ben uzak duruyorum size de bunu tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.