bilek güreşi yapanlar için iki kiloluk ağırlığı alın. kolunuzu ileri uzatın dirsekten aşaısı göğüse paralel gelcek şekilde kolu kırın, bileinizide olabildiğince üst kola dooru yani içe çevirin. alt kolu kendi çevresinde döndürerek dambılı aşaı yukarı yapın. genelde ilk yapanlar 20 yi bile göremezler. ama bu hareket bilek güreşinde işinize yarar. 2 kilodan fazla denemeyin sakatlarsınız kendinizi. basit gibi gözüküo ama zordur....
anlamadım hareketi.kollar ilerde elde dumbell bilek parmaklar el yere dik.ondan sonra?
hehe anlatması zor. ama görsen çok basit. 1-şimdi kolu geçici olarak öne uzattık. 2-sonra alt kolu dirsekten bükerek göğüsümüze paralel hale getirdik. şimdilik "L" şeklinde kol. 3- bileğide içe doğru 90 derece veya bükebildiğin kadar büküon.(elini açtıında avuç için pazunu görüo) 2 kg alıon. 4-parmakların dış yüzeyleri bi aşaıya bide sana bakcak şekilde yani alt kolu kendi ekseninde çeyrek döndürerek yapıoz hareketi.
anladım galiba.geç oldu yarın deniyim bi sakatlık çıkmasın
iyi geceler...
Arkadaşlar dambıl bilekleri inceltirmi???(13 yaşındayım 2 aydır 5 kilo ile yapıyorum)
quote:
Orjinalden alıntı: KaJMéRaN
Evet, 15 Yaşındayım Ve Düzenli Olarak günde Çok Az Bir Miktarda Dambıl Çalışıyordum Kol Kaslarımı Güçlendirmek İçin.. Amacım Öyle Kaslı Olmak Falan Değil Sadece Güçlü Olmak..
Ancak Bazı Arkadaşlarım Dambıl Kaldırmak Boyunun Uzamasına Neden Oluyor Yapma Dediler Malum Ergenlikteyiz
Doğrumu Bu ?
Soru cok saçma halter değil bu dambıl ...
@tuvnera sende potansiyel yokmuş
merhaba arkadaşlar benim boyum 1.78 bende 5 kg dambıl çalışıyoruz benimde ama cım öyle çok pazı deil ancak güçlü bir pazı kuzeimle aynı başladık kuzeniminki neredeyse gerçek kas gibi oydu ve çok şişti ikimizde 14 yaşındayız benimde ona yetişmem için bi hareket yada hareketler tavsiye ediyor musunuz
dambılın boyla uzaktan yakından alakası yoktur, zaten tek dambıl çalışırken oturur pozsiyonda dirseği bacağa dayayıp çalışmak daha mantıklı, bu zamana kadar da birçok kez yaptım boyum 185 boya bir etkisi olmadı, ayrıca zamanla da arttırmak lazım ağırlığı, aynı kiloda yapılan tekrarın gelişime faydası olmaz, 20 kiloyla yapıyorum omuzlar da dik omuzları da etkilemiyor
bana bu hareketi yapptım pazımı ii şişiriyo diye biliceğiniz bi hareket yok mu?
arkadaşlar merhaba. 21 yaşındayım, sadece göğsümü ve omzumu çok olmasa da gözle görülecek kadar genişletmek istiyorum. bunun için yatarak mı kaldırmam lazım, nasıl bir pozisyon şarttır? ayrıca 5 kg ile başlasam çok mudur, az mıdır?
bnde 16 yaşındym. ayakta 8 kg lık kaldırıyorum. bana bişi olurmu peki?
ben 13 yasındayım gnde yaklasık 600 sınav cekiyorum bu etki eder mi boy uzamasına boyum 172...
????
arkadaşlar ben 16 yaşındayım 4 kg dambıl war bende o boy kısaltırmı kısaltmazsa onla çalışmaya başlayacağım
yok mu bilen biri
selam 80 defa 1 keredemi kaldırıyordun
quote:
Orijinalden alıntı: Dwight Stifler
Evet, 15 Yaşındayım Ve Düzenli Olarak günde Çok Az Bir Miktarda Dambıl Çalışıyordum Kol Kaslarımı Güçlendirmek İçin.. Amacım Öyle Kaslı Olmak Falan Değil Sadece Güçlü Olmak..
Ancak Bazı Arkadaşlarım Dambıl Kaldırmak Boyunun Uzamasına Neden Oluyor Yapma Dediler Malum Ergenlikteyiz
Doğrumu Bu ?
quote:
Orijinalden alıntı: Dwight Stifler
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Ayakta yaparsan benim gibi bir omuzun düşük kalır.
Ben Omuzlarımın Düşük Olmamasını İstiyorum. Ne Yapmam Lazım ?
ben 13 yasındayım gnde yaklasık 600 sınav cekiyorum bu etki eder mi boy uzamasına boyum 172...
sınav gogus ve kol kaslarına etki eder
boyla alakası var mı bilmiyorum
Ben 14 yaşındayım,senin gibi boyumun uzamasını istiyorum ve tabii güçlenmek. Şu anda 180 boyum var ve 74 kiloyum. 3 yıldır basketbol oynuyorum. sağdan soldan bakarak kendime ufak bir program hazırlamıştım ve 2 haftadır yapıyorum. Gerçekten 2 haftada fark edilir bir şekilde değişim oldu. 20x3 kapalı mekik(dizlerini karnına çekerek),dambılları tutarak omuz hizasında 20 şınav,ardından dambılları kendine doğru çek(sağ ve solu teker teker) 10 kere,ardından omuz hizasında dambıllarla 15 şınav,ardından 8 kere dambıl çekme,ardından 10 dambılla şınav ve finalde 6 dambıl çekme. buraya kadar hiç dinlenmemelisin. bunları yaptıktan sonra 2 dk ara... şimdi biceps ve omuz çalıştırma zamanı. yere dizüstü durarak klasik ambıl hareketini yap(döndürerek yaparsan kısa kas yani yumurta gibi olur) 10 kere,sonra dambılları havaya kaldırarak başının paralelinde yukarı aşağı 10 kere,ardından 8 dambıl hareketi,8 yukarı aşağı.6 dambıl hareketi,6 yukarı aşağı... bu antrenman 2 günde bir yapılmalıdır. bu antrenmanla gerçekten güçlü kaslara sahip olabilirsin. bu antrenmanı yaparken kesinlikle amino asit,protein tozu gibi maddelere ihtiyacın yok. ama beslenmene dikkat etmelisin. bol proteinli yemekler yemelisin(mercimek,et,tavuk gibi). yararlı olduysam ne mutlu bana :) sormak istediğin bir şey olursa inboxa mesaj at