Şimdi Ara

Dana Ciğer Kavurma Yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dedemle evde yalnızız şu an normal dana Eti diye dana ciğeri çıkartmışız Simdi doğradık zarı alınmıştı tavaya koyduk dedem çok desemde ineğin tüm ciğerini doğradı tavaya koyduk hani en küçük ocak varya onda ağzı açık bir şekilde pişiyor suyu azalıyor yavaş yavaş ama koku berbat herhalde suyunu çekmedi dedem şu an döktü suyunu ne yapmak lazım tadı kötümü olur kokusundan kuscak gibi oluyom (kırmızı et müptelasıyım ailenin)Şimdi üstüne soğan koyacağız.Koyduk bi büyük ocağa alınır mı
    Not:Yanlış konu açtıysam af ola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • suyunu çekince koymalısın soğanı
  • ben ciğeri pastırma gibi doğrayıp az yağla tavada kızartırım, asla kötü koku, suyunu bırakma falan olmaz
  • Sağolun şimdi küp küp doğramamak gerekiyor demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim ciğer öyle kısık ateşte uzun uzun pişmez. Kum gibi olur, suyu falan gider. Ya yağda kızartılır, ya ızgarada ya da harlı ateşte kavrulur. Kavrulurkende sürekli karıştırırsın ya da tavayı sallarsın.
  • Ciger once tuzlu sicak suda azicik bekletirsin sonra yikarsin. Onu tavaya alirsin uzerine yag gezdirirsin. Yuksek atsete bir guzel kavurursun. Ta ki suyunu cekip cizirti sesi gelene kadar. Bu anda soganlari icine katip atesin altini kisip cigerler iyice kabuk baglayana kadar pisirirsin. Ben bu sekilde pismisini seviyorum. Ama ankarada kilosu 35tl cigerin. Kirmizi etle yarisiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dana cigeri hassas bir pişirmeye sahiptir yıkamaz fazla pişirilmez kuru olur sert olur dediklerimi yapmayın şu siteden bakın ona göre yapın   dana ciğeri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.