Şimdi Ara

Dar boğaz ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şu an 4060 oc edition bir ekran kartım var ryzen 5 3600 kullanıyorum dar boğaz yapıyor bazen işlemci değiştirmek istiyorum ryzenden bişey alıcam muhtemelen ryzen 7 serisi olur bütcem 8K öneriniz var mı

• İki şansınız var:
    Prime Üyeleri İçin Fırsat: AMD Ryzen 7 5700X3D 3 GHz AM4 96 MB Cache 105 W Tray İşlemci (Kutusuz/Fansız)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CV3THZC7?ref=cm_sw_r_mwn_dp_HPRWPFCTTHXQS7PNBT7D&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_HPRWPFCTTHXQS7PNBT7D&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_HPRWPFCTTHXQS7PNBT7D&language=en_US
    Prime Üyeleri İçin Fırsat: AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray
    amzn.eu
    AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray : Amazon.com.tr: Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BTLSBF6M?ref=cm_sw_r_mwn_dp_6RD5E389E68JP670YP0V&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_6RD5E389E68JP670YP0V&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_6RD5E389E68JP670YP0V&language=en_US

Eğer yoksa 120mm fanlı en az 4 ısı borulu kule tip bir soğutucu bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi oyunda darboğaz yapıyor. Bu ikisi gayet dengeli bence. Hangi oyunlari oynuyorsanız onu gore tavsiye verelim. Bütçe 8k dediginiz icin A-f-h forumdasim 5700x3d önermiş haliyle ama bize biraz daha ayrıntılı bilgi verin. Boşuna paranız gitmesin.

Mesela varant düşük ayarlarda oynarsaniz tabi işlemci limitli olur oyun. Bu oyunun olayı bu. Buna ben darboğaz demiyorum. İşlemci limitli demek daha makul bir tabir. Ama AAA oyunlarda bu ekran kartı düşük gelecektir. Ekran kartı limitli olarak oynarsiniz oyunlari.

Özellikle valorant cs gibi oyunlar oynamiyorsaniz bu sisteme 5700x3d gereksiz olur.

Raminiz nedir. Dual channel mi tek kit mi kullanıyorsunuz

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

warzone rdr2 fivem bazen valo cs gibi oyunlar oynuyorum güç kaynağım yanlış bilmiyorsam 650 watt ram 16 gb 8 8 takılıydı ama ramide değiştiricem 16 16 32 gb 3600 mhz ye geçicem ram olarak işlemcide ryzen 7 5700x3d bunu gördüm mantıklı geldi daha iyi bi tavsiyeniz varsa ona geçiyim bide bu vatandan baktım ben 8500 e düşmüştü dün gece bazen düşüyo anladığım kadarıyla webe özel onda soğutucu çıkıyo mu çıkmıyosa ryzen 5 3600 var onun soğutucusu olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunus Polat Değirmenci -- 4 Eylül 2024; 12:51:36 >
  • 5700X3D alın madem DDR4'e son kez yatırım yapacaksanız. Nvidia 50 serisi ekran kartlarına yükseltirken de işlemci darboğaz yapar mı derdiniz olmaz 2-3 sene.

Ekleme: Soğutucu olarak da fiyat/performans açısından Thermalright kule tipi soğutucular gayet iyiler. Onlardan birini alırsınız youtubeda incelemeleri bolca var yerli ve yabancı kanallarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 4 Eylül 2024; 12:51:24 >
  • Yunus Polat Değirmenci Y kullanıcısına yanıt

Öncelikle cs valo hariç çok az fps artışı veya hic artış olmaz bu işlemci ile. Warzone rdr2 gibi oyunlar ekran kartına yük bindiriyor. 5700x3d yazık olur bu ekran kartı ile.

Ya 5600a geçin ram yükseltmesi yapmayın. Warzone hariç ram yetiyordur zaten. Warzone da 16 gb ram ben oynarken yetiyordu ama tam doluyordu ram. Simdi durum nedir bilmiyorum.

Ya da hem işlemci hem ram değiştirmek istiyorsaniz. O zaman anakartida değiştirin am5 serisine geçiş yapın. Daha mantıklı olur. Tabi bu ekran kartını da yukseltirseniz mantıklı.

Monitör neydi sizin.

• Ryzen 7 5700X3D daha güçlü bir işlemci ondan bunu demiştim rami 8x8 16 gb 3200 mh bi tane daha alıcam işlemcide Ryzen™7 5700X3D

daha mantıklı gibi geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3200 mhz ram 3600 mhz ram arasında çok fark far mı arkadaşlar ya GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram

bunu almayı düşüdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunus Polat Değirmenci -- 6 Eylül 2024; 17:57:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.