Şimdi Ara

Darboğaz E6300 Dual Core tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar e6300 2.8ghz 2gb 800 mhz 4670 512mb gddr3 sistemim var şuanda,sınırlı olan bütçem ile hp x2301 almak istiyorum ve ekran kartımıda değişmek istiyorum.
    hd 6790 ve 2 gb ram almayı düşünüyorum,1920*1080 çözünürlükte bu işlemci dar boğaz olur mu?eğer dar boğaz olacaksa hd 4850,4870 gibi ekran kartları nasıl tepki verir onları düşünmeyeli miyim?

• ek olarak 500w gerçek bir psu almayı düşünüyorum
  • 1080p de çok az bir darboğaz olabilir...o da bazı oyunlarda...pek sorun yaşamazsınız ama 3.6 ghz civarına oc yaparsanız darboğaz kalmaz ;)
  • son olarak hd 6790 ile hd 6850 arasında fiyat farkı az,sizce hd6850 alsam bu işlemci ve ddr2 sistem için fazla mı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperTR

son olarak hd 6790 ile hd 6850 arasında fiyat farkı az,sizce hd6850 alsam bu işlemci ve ddr2 sistem için fazla mı olur

Evet fazla olur...ancak ileriye dönük düşünüp hd6850 alabilirsiniz ;) ...işlemciyi 4 ghz e yakın kullanmanız lazım ama ;) öbür türlü darboğazdan anlık takılmalar yaşarsın ;)
  • işlemciyi %20 den fazla artıramıyorum nedeni sizce güç kaynağı olabilir mi windows açılmadan reset atıyor 230w güç kaynağım büyük ihtimal hd4670 bile yetmediğini tahmin ediyorum :D
  • monitörü gecikmeli alabilirim şuan elimdeki 19'' 1440 900 çözünürlüğe sahip bir monitör bunda dar boğaz olur mu hd 6790,6790larda ayrı bir güç girişi varmış bu hepsinde mi var acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

monitörü gecikmeli alabilirim şuan elimdeki 19'' 1440 900 çözünürlüğe sahip bir monitör bunda dar boğaz olur mu hd 6790,6790larda ayrı bir güç girişi varmış bu hepsinde mi var acaba?

Hocam monitör bir darboğaza sebep olmaz ...ama mesela 1440x900 çözünürlükte 60 fps alıyorsanız,1920x1080 çözünürlükte 40 fps alırsınız...çözünürlük düştükçe performans artar
  • forumda bazı yazıları okudum çözünürlük ne kadar artarsa ekran kartına yük bineceği için dar boğaz olur yazmışlar konu hakkında tam bilgisi olan bir arkadaş açıklayabilir mi?
  • önce power ın kaç Watt onu öğrenmen lazım bunn için kasanın kapağını aç ve bu değeri öğrenmeye çalış, power a fişi taktığın yerdeki 230V yazısı Watt değerini göstermez, işlemcinle maximum 6790 kulanırsın ama psu minimum 400W olmalı ve üzerinde yazan güç değerinn çokta altında kalmıyacak kadar düzgün 1 şey olmalı, power bu sebeple önemli, eğer 350~400W arası orta halli 1 psu kullanıyorsan ve psu için bütçe sıkıntın olursa, HD 5770 gibi 1 kart snn için daha kullanışlı olabilir.

• psu pegasus 300w imiş,sizce işlemciyi overlock yapamamın nedeni bu mu?çözünürlük ve dar boğaz konusunda bilgili biri fikrini paylaşırsa iyi olur.
  • o PSu çok dengesiz çalışan 1 şey ve bu sebeple kullanıldığı sytemlerde o.c olmasa bile stabilite yoktur, evet o.c yapamama sebebinde o psu olabilir.

Edt : Bu söylediklerimden yola çıkarak o systemini çok fazla kurcalama (o.c fln gibi şeylerler) , herhangi 1 bileşenin veya psu her an elinde kalabilir.
    Düzgün 1 PSU edindiğnde değişimi yaparken o psu yu söküp eline aldığında, hakında bu kötü yorumu nasıl bukadar emin 1 şekilde yaptığımı sende kolayca anlıycaksın.

şu 2 liyi edinebilirsen snn için gzl olur.

Link : VGA
    Lin : PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 10 Şubat 2012; 11:19:18 >

• çok sağolun uzun arayışlar sonunda hd 5770 karar verdim güç tüketimi azmış,psu alırken nelere dikkat etmeliyim fps 400 watt almayı düşünüyorum bunun ne tür girişleri olmadı hd 5770'e özel bir girişi olmalı mı 6 pin felan yazıyor ama hiç anlamam ben
  • özel 1 VGA çıkışı olması tabiki iyi olur , HD 5770'te 1 adet 6 pin güç girişi mevcut fakat PSU'da bu çıkış olmasada kartın kutusundan 1 adet 4 pin'i 6 pin e çeviren aparat çıkar.

Edit : kartın kutusundan çıkması gereken aparat resimde, alacağın psu da bu 6 pin güç çıkışı yoksa, kartın kutusundan çıkıcak olan bu aparat ile kartın arka kısmındaki girişe güç bağlantısı yapman gerekecek.

Alacağın kartın arka kısmındaki 6 pin güç bağlantı soketi.

Edit 2 : Şu PSU yu tercih edersen 1 adet bu çıkışa sahip ama 1 üst modeli olan 460W ile arasında 10 tl fark var, oda şu link'te, yani 460W olan daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 11 Şubat 2012; 1:29:09 >

• quote:

çok sağolun uzun arayışlar sonunda hd 5770 karar verdim güç tüketimi azmış,psu alırken nelere dikkat etmeliyim fps 400 watt almayı düşünüyorum bunun ne tür girişleri olmadı hd 5770'e özel bir girişi olmalı mı 6 pin felan yazıyor ama hiç anlamam ben

5770 in flex yada versiyon 2 gibi yada powercolor pcs son sürümleri alırsan onlar tek güç girişli. 5770lerin ilk versiyonları 2 güç girişliydi psu 400watt yeter ama almışken birkere al 500watt yeterli çoğuna 6850 6870 gtx560ti vs içinde... o cpudanda kurtul istersen 4ghz yap yine dar boğaz olcaktır o cpu 2mb tampon bellekli ilk core2 cpulardan e8400 yada q9400 tarzı cpudan birine geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 19 Şubat 2012; 22:45:39 >
  • quote:

psu pegasus 300w imiş,sizce işlemciyi overlock yapamamın nedeni bu mu?çözünürlük ve dar boğaz konusunda bilgili biri fikrini paylaşırsa iyi olur.

O psu ile sakın overclock falan deneme, sistemin normal çalıştığına dua et.
    en kısa zamanda kaliteli bir psu al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.